گوناگون

هشدار نسبت به افزایش خطر آسیب‌های اجتماعی در کشور

ایسنا نوشت؛رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه وضعیت خدمات و آسیب‌های اجتماعی در کشور در مرحله بحرانی قرار دارد، گفت:‌این مساله به‌هیچ‌وجه شوخی‌بردار نیست.

همایون‌ هاشمی با تاکید بر اینکه 60 درصد اعتبارات سازمان در حوزه معلولان هزینه می‌شود، اظهار کرد: علت این موضوع این است که در حوزه پیشگیری به درستی فعالیت نکرده‌ایم و هم‌اکنون باید برای بسیاری از مسائلی که با پیشگیری می‌توانستیم در مقابل آن بایستیم هزینه کنیم
.
وی با اشاره به اینکه خدمات بهزیستی در حوزه پیشگیری ارزان ولی اثربخش است، گفت: به دلایل خاصی در 30 سال گذشته در حوزه پیشگیری فعالیت خوبی نداشته‌ایم هرچند سایر دستگاه‌ها اصلا به موضوع پیشگیری نپرداخته‌اند.

هاشمی ادامه داد: قرار گرفتن امور اجتماعی ذیل امور سیاسی همواره سازمان‌هایی را که زیرمجموعه سازمان‌های سیاسی قرار گرفته‌اند تحت تاثیر قرار داده، بنابراین همواره به جای حمایت از برنامه‌ها از افراد در سازمان‌ها حمایت شده و با تعویض افراد برنامه‌هایشان نیمه‌کاره مانده است.

وی یکی از اساسی‌ترین کارها در حوزه پیشگیری را فعالیت شبکه‌های اجتماعی و مردم دانست و بیان کرد: پیشگیری یکی از رویکردهایی است که باید قبل از پدید آمدن آسیب برای آن اقدام کنیم.

رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه برنامه‌محوری در سازمان نماد هوشیاری است، افزود: برخی از مسئولان هنوز تفاوت سازمان بهزیستی و سازمان محیط زیست را نمی‌دانند.

وی همچنین از افزایش دو برابری اعتبار جمعیت همیاران سلامت روان اجتماعی در سال جاری خبر داد و گفت: یک میلیارد تومان اعتبار این جمعیت را به 2 میلیارد تومان افزایش می‌دهیم، بنابراین آنها نیز باید تعداد 400 پایگاه همیاران سلامت روان اجتماعی را در سال آینده به 800 مرکز ارتقا دهند. به گفته وی، همچنین تعداد مراکز ترک اعتیاد در سال گذشته از 120 مرکز به 640 کمپ افزایش یافته است.

هاشمی درمورد برنامه‌های سازمان در آینده نیز خاطرنشان کرد: توسعه مبانی پیشگیری در همه ارکان،‌ تحکیم بنیان خانواده، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و به‌ویژه اعتیاد، توسعه مداخله اورژانس اجتماعی و نیز توانمندسازی معلولان از جمله برنامه‌هایی است که در دستور کار سازمان قرار دارد.

کاظم نظم‌ده، رئیس مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه هم‌اکنون جمعیت همیاران در کشور 50 هزار نفر است، گفت: این جمعیت باید به پنج میلیون نفر افزایش یابد. وی با اشاره به اینکه ماموریت جمعیت همیاران سلامت روان اجتماعی با هدف افزایش توانمندی اقشار مختلف جامعه در راستای افزایش سطح سلامت روان و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است، عنوان کرد: باید جمعیت همیاران باور داشته باشند که با افزایش مشارکت‌جویی و احترام و خردجمعی و رویکرد تسهیل گرانه می‌توانند در ارتقای سطح کیفی زندگی اقشار جامعه تاثیرگذار باشند.

وی چشم‌انداز جمعیت همیاران سلامت روان اجتماعی ایران را دستیابی به جامعه‌ای سالم در جهت سلامت روان اجتماعی بر پایه تقویت مشارکت‌جویی دانست.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار