چرا قمنشینان پایداری مخالف ارتباط با آمریکا هستند؟
آرمان: رهبر معنوی جبهه پایداری چند صباحی است که مخالفت خود را با موضوع این روزهای محافل سیاست خارجی با صراحت بیشتری عنوان میکند. او و همطیفانش کمتر درباره رابطه با آمریکا فکر کرده و آن را تجزیه و تحلیل کردهاند؛ شاید هم هیچگاه پیش بینی نمیکردند که پس از 34 سال وزرای خارجه ایران و آمریکا به دور یک میز بنشینند و مذاکره کنند. آنها معتقدند بر سر این مسائل اصولی نباید بحث شود. بنابراین فکر نمیکردند اگر روزی قرار شد شعار مرگ بر آمریکا سر داده نشود، چه کنند و چه رویکردی را در دستور کار خود قرار دهند. اکنون این سوال مطرح است که آنها در مقابل این اتفاق چه موضعی باید بگیرند؟
از اردیبهشت تا مهر
بیتردید از دیدگاه آنها برقراری ارتباط حتی در حد یک تماس تلفنی در راه بازگشت به تهران پسندیده نیست. پس پر بیراه نبود که ساعتی پس از اتفاقات فرودگاه نگاهها به سمت افرادی برود که عقبه مخالفت با آمریکا را دارند. آیتا... مصباح یزدی در 5اردیبهشت با اشاره به نظر برخی که عنوان میکنند برای رفاه حتی اگر هم شده باید با آمریکا سازش کرد، گفت: نباید به خاطر رفاه چند روزه سر ذلت مقابل دشمنان خم کنیم بلکه باید به فکر دیگر مسلمانان در لبنان و فلسطین باشیم.
وی بار دیگر در 22 خرداد در همایش «حضور حداکثری، خلق حماسه سیاسی» گفت: افرادی که این سخن را بیان میکنند که کدخدا را ببینیم تا کار ما راه بیفتد چقدر نادان هستند، زمانی که انسان خدا را فراموش کند اینطور میشود.
مصباح با اشاره به سخنی از برخی افراد مبنی بر اینکه با آمریکا دشمنی نداریم و با هم آشتی میکنیم، اظهار کرد: امام خمینی(ره) با خون دل مرگ بر آمریکا را در بین مردم جا انداخت و امروز پس از 40سال میفهمیم هر گونه فساد در هر گوشه دنیا زیر سر آمریکاست.
وی خاطرنشان کرد: حتی یکی از روسای جمهورهای قبلی گفته بود که از شعار مرگ خوشم نمیآید این مباحث نشاندهنده علاقه به دنیا، راحتی و خوشگذرانی است و میخواهند آرام باشند و بخورند. بنیانگذار جمهوری اسلامی به طور دائم از اسلام صحبت میکردند و میفرمودند آمریکا از اسلام سیلی خورده است.
مصباح یزدی تصریح کرد: اسلام چیزی است که انسان را با خدا مربوط میکند و اگر این اصل را فراموش کنیم و دم از گرانی، تورم، اصالت زندگی و زندهباد زندگی بزنیم لحظهای است که میبازیم و فرقی نمیکند حتی اگر ما یا بنده این حرف را بزنم با تیشه ریشه انقلاب را خرد میکنیم.
اما او روز گذشته دیگر اینگونه سخن نگفت بلکه سعی کرد بدون اشاره به نام آمریکا آنچه را که در نظر داشت بیان کند لذا اینگونه گفت: « هنوز هم دستهای مرموزی در داخل که برای منافع خود با خارج در ارتباط هستند، وجود دارد، به اعتقاد ما تدابیر مقام معظم رهبری در عالم بینظیر است و ما نباید توقعات بیجا داشته باشیم.»
شاگردان خاموشند!
این روزها آنچه به چشم میآید مواضع متفاوت شاگردان آیت ا... مصباح یزدی است چنانکه قاسم روانبخش از جمله شناختهشدهترین شاگردان یزدی در وبلاگ شخصیاش موضعی نرم نسبت به رابطه با آمریکا اتخاذ کرده است.
او منکر رابطه با آمریکا نمیشود اما برای جلوگیری از ایجاد شکاف میان مواضع خود و استاد، برای برقراری هرگونه مذاکره با آمریکا شرط تعیین میکند؛ مثلا نوشته است: «بيترديد در اين شرايط نيز که مردم ايران تحت تاثير تحريمهاي ناجوانمردانه قرار گرفتهاند، اگر احساس کنند آمريکا در مذاکرات پيش رو بازهم ميخواهد با همان زبان با ما سخن بگويد، تحمل سختيها و ناملايمات را بر چنين صلح ذليلانهاي مقدم ميدارند.
از اين رو چنانچه غربيها به دنبال بر قراري رابطهاند، بايد از ادبيات درست و محترمانه استفاده کنند و حُسن نيت خود را در عمل نشان دهند.» جالب است که این شاگرد در بخشی از یادداشتش مواضع مسئولان وزارت خارجه را تحویل خودشان میدهد که نمونه آن لزوم در جریان بودن مردم از عملکرد دولتمردان است.
روانبخش نوشته است: « انتظار بحق مردم اين است که آقاي رئيس جمهور و وزير خارجه متن مذاکرات خود با طرف آمريکايي را به طور کامل منتشر کنند تا مردمي که دانستن حق آنهاست در جريان مذاکرات قرار گيرند و معلوم شود که نمايندگانشان چه داده و چه گرفتهاند. ممکن است گفته شود به دليل مسائل امنيتي امکان پخش مذاکرات وجود ندارد ولي پرسش اساسي اين است که وقتي گروه 1+5 يعني قدرتهاي بزرگ در جريان مذاکرات هستند و رژيم صهيونيستي نيز بنا به اظهارات اوباما، همواره در جريان قرار گرفته است، آيا تنها مردم ايران نامحرمند؟!»
ارسال نظر