گوناگون

نسخه‌پیچی یک عضو جبهه پایداری درباره رابطه اصلاح‌طلبان و دولت


آرمان: گویا قرار نیست دود سفید از دودکش جبهه پایداری و حامیانش به هوا برخیزد. آنان که پایه ساختار تشکیلاتی خود را بر نفی دیگر اصولگرایانی که ساکتین فتنه یا انحرافی از سوی آنان خوانده می‌شدند، استوار کرده بودند؛ بدیهی بود که در برابر اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان چه موضعی داشته باشند.

این تشکل سیاسی درفضای پیشاانتخاباتی مجلس نهم بروز و ظهور یافت اما به‌رغم عدم حضور محسوس اصلاح‌طلبان، در رقابت با رقیب معتدل‌تر اصولگرا توفیق چندانی نیافت ولی شکست‌های این طیف به همینجا ختم نشد. آنان در انتخابات 24خرداد نیز تمام‌قد به میدان آمدند اما بازهم توفیقی نیافتند.

با روی کارآمدن دولت تدبیر و امید انتظار می‌رفت به‌رغم اختلافات سیاسی و عدم همپوشانی نظری در راستای برقراری تعامل میان قوای سه گانه و حرکت در مسیر خدمت‌رسانی به مردم در شرایط خاص و ویژه کشور، این طیف لااقل کمی حدت انتقاد و مخالف‌خوانی را کاهش داده و در جهت هم‌افزایی خیرخواهانه برای عموم مردم از مجادلات سیاسی و منازعات لفظی کناره بگیرد .

اما این پندار بزودی رنگ باخت آن هم از همان روزهای آغازین که مانور بی‌شائبه و همه‌جانبه روی موضوع فتنه و خط و نشان کشی برای رئیس جمهور مبنی بر عدم معرفی افرادی که به‌زعم این طیف چنین مارکی می‌خوردند و پس از آن تلاش برای رای‌نیاوردن وزرای معرفی شده در این خصوص، سکه رایج رفتاری این طیف شد.

بالاخره سه وزیر افتادند اما با معرفی سرپرست‌ها اعضای جبهه پایداری در گفتارهای هر روزه خود با رسانه‌ها نسبت به معرفی یکی از این گزینه‌ها اخطار و انذار می‌دادند. رئیس جمهور دکتر توفیقی را به مجلس نفرستاد اما پایداری‌ها بازهم کوتاه نیامدند؛ آنان این بار علاوه بر ایرادهای سیاسی اتهام‌های سنگین و باورنکردنی را نسبت به وزیر پیشنهادی ورزش روا داشتند و بازهم کابینه در این فعل و انفعالات یک تلفات داشت. پس از این فراز و نشیب‌ها اما به نظر می‌رسید که دیگر جایی برای مجادله لااقل در بازه زمانی چند ماهه وجود نداشته باشد اما آتش‌بس چند روز هم دوام نیاورد؛ روح‌ا... حسینیان عضو شاخص جبهه پایداری هنوز مهر رای اعتماد وزرا خشک نشده در گفت‌وگو با فارس شایعه استیضاح! دو وزیر کلیدی روحانی یعنی بیژن نامدار زنگنه و محمدجواد ظریف را مطرح کرده و آن را محتمل دانسته است.

انتقاد دوگانه‌سوز از اصلاحات و اعتدال

کسی نیست که نداند روح‌ا... حسینیان در تمام دو دهه اخیر و از همان برهه که در عرصه سیاسی نام و نشانی برای خود دست و پا کرد همواره از منتقدین پروپا قرص و جدی اصلاح‌طلبان بوده است. او روز گذشته در گفت‌وگو با فارس بازهم در همان ابتدای کار به سراغ اصلاح‌طلبان رفته و سوژه چند ماه اخیر همقطاران خود پیرامون اصلاح‌طلبان و دولت را دوباره‌خوانی کرده است. او گفته که اصلاح‌طلبان می‌خواهند غیبت هشت‌ساله شان را جبران کنند و چون خود را یکی از پدرخوانده‌های آقای روحانی می‌دانند و مدعی وامداری رای آقای روحانی با توجه به حمایت خودشان هستند بزودی اختلاف میان دولت و اصلاح‌طلبان جدی شده و زبانه خواهد کشید.


او در بخش دیگری از سخنانش با ارجاع به انتخابات سال84 و رای دکتر معین گفت: اصلاح‌طلبان از سوی مردم طرد شده‌اند و می‌خواهند به هر نحوی شده خود را اثبات کنند! سخنانی که مقدمه و موخره‌اش با هم نمی‌خواند و تناقض دارد. چرا که اگر اصلاح‌طلبان از سوی مردم طرد شدند پس چگونه ادعا دارند که در رای‌آوری آقای روحانی نقش داشته‌اند و به این بهانه این نماینده مجلس آنان را به احساس پدرخواندگی متهم می‌کند.


نکته جالب آن‌که اصلاح‌طلبان به اذعان خود رئیس‌جمهوری در اولین کنفرانس خبری‌اش هیچ فشار و سهم‌خواهی از دولت نداشتند و اگر مدیران اصلاح‌طلب در دولت هستند بواسطه اصل اصیل شایسته‌سالاری بوده و بس. از طرف دیگر اعتدال یک منش و روش رفتاری است که فی‌ذاته در دل گفتمان اصلاح‌طلبی جا می‌گیرد و بدیهی است که این دو طیف اگر بر مرام اصیل خود باشند هیچ‌گاه به تعارض و کشاکش نمی‌رسند و معلوم نیست چرا به جای کنشگران این دو اردوگاه اعضای جبهه پایداری تا بدین حد در این خصوص اظهار نظر کرده و دوستدار اختلاف میان این دو نحله سیاسی هستند.

زمزمه استیضاح با چه قصد و هدفی

بیژن نامدار زنگنه همین چند روز پیش توانست یک موفقیت چشمگیر برای کشور رقم زده و دبیر کلی اوپک گازی را از آنِ ایران کند. در سوی دیگر فعالیت‌های شبانه‌روزی و البته موفقیت‌آمیز محمد‌جواد ظریف در این برهه حساس بر هیچ‌کس پوشیده نیست و آنگونه که رهبر معظم انقلاب از کارگزاران تیم دیپلماسی ایران به بچه‌های انقلاب یاد کرده و با صراحت عنوان کردند که هیچ کس نباید با توجه به وظیفه سخت مامورین نظام آنان را تضعیف کند اما به‌رغم تمامی این نکات مشخص نیست چرا این عضو جبهه پایداری در گفت‌وگو با فارس شایعه و شائبه طرح استیضاح این دو وزیر در مجلس را مطرح کرده است.

وی در ادامه گفت: زمزمه‌هایی از استیضاح و سؤالات فزاینده مجلس از وزیر خارجه و سؤالاتی نسبت به آمارهایی که آقای زنگنه می‌دهد و واقعیت‌ها را انکار می‌کند و آمار غیرواقعی ارائه می‌دهد تا ناکارآمدی خود را توجیه کند، وجود دارد بنابراین این مسائل مطرح است که برخی از وزرا یا استیضاح شوند یا مورد سؤال قرار بگیرند.

یک شوخی جالب

در بخش دیگری از این گفت‌وگو حسینیان رئیس‌جمهور را به خلف وعده متهم کرده و اظهار کرد: ما بسیاری از این‌ها (وزرا) را اصلا معتدل نمی‌دانیم و اشکال اساسی به دولت یازدهم داریم که چرا آقای روحانی برخلاف قولی که داده بود اعتدال را لحاظ نکرد. البته وی مشخص نمی‌کند اعتدالی که او تفسیر و تبیین می‌کند برخوردار از چه مولفه هایی است که با گفته‌ها و استنباط رئیس‌جمهوری از اعتدال در تناقض است.


البته او در بخش دیگری هم تاکید دارد که با توجه به شعارها و قول‌های رئیس‌جمهور مطالبات در حال افزایش است و از آنجا که این انتظارها به فرجام نرسیده لحن مجلسی‌ها تغییر کرده و در آینده نه چندان دور تنش‌ها رو به افزایش خواهد رفت! البته وی مشخص نمی کند روحانی با میراثی که از دولت مورد حمایت ایشان و طیف همراهشان به ارث برده چگونه آن‌هم در طول کمتر از 100روز باید مطالبات را محقق کرده و اوضاع را بسامان کند و از اساس چگونه با توجه به آمارهای مختلف و اعتراضات پرشمار کارشناسان از دولت پیشین و بارها عدم توجه دولت وقت به مجلس، اعتراض و تغییر لحنی از سوی این طیف از نمایندگان در خصوص دولت قبل و عملکردش به منصه ظهور نرسیده است؟


البته جالب‌ترین بخش سخنان حسینیان آنجاست که گفت: جبهه پایداری به دولت روحانی وقت داده است! آیا ده‌ها و صدها مصاحبه علیه وزرای پیشنهادی، طرح اتهامات ریز و درشت یا در همین مصاحبه؛ تهدید به استیضاح و وقت دادن، مسامحه و همدلی است؟ پس اگر قرار بود اعضای جبهه پایداری به کنش مطالبه گرانه و انتقادی در خصوص دولت بپردازند تکلیف چه می‌شد؟ هر چه هست به نظر نمی‌رسد این نحله سیاسی قصد کوتاه آمدن و تعامل را داشته و توجهی به رویکرد عمومی مردم در انتخابات اخیر ریاست جمهوری داشته باشد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار