بیرانوند: باید با "بهار"و"قانون"برخورد میشد نه"۹دی"و"وطن امروز"
پارسینه: عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان و جبهه پایداری در گفت وگو با «تدبیر» با بیان اینکه جنس روزنامه 9 دی، وطن امروز با بهار و شرق فرق می کند می گوید: جنس این رسانه ها ازنوع توهین و تهاجم است.
تدبیر: بهرام بیراوند، نماینده بروجرد به رئیس جمهوری درباره امنیتی شدن فضای مطبوعاتی کشور به خصوص درباره روزنامههایی که در خصوص مفاسد اقتصادی کار میکنند تذکر داده است.
دو هفته پیش، "روزنامه یالثارات" متعلق به "انصار حزب الله" به استناد بند ۸ و ۱۱ ماده ۶ قانون مطبوعات توسط هیأت نظارت بر مطبوعات توقیف شد. بند ۸ ماده ۶ قانون مطبوعات، افترا به مقامات، نهادها، ارگانها و هریک از افراد کشور و توهین به اشخاص نشر حقیقی و حقوقی که حرمت شرعی دارند را، اگرچه از طریق انتشار عکس یا کاریکاتور باشد، دربر میگیرد و در بند ۱۱ این ماده نیز به پخش شایعات و مطالب خلاف واقع و یا تحریف مطالب دیگران اشاره شده است.
همچنین نشریه "۹ دی" متعلق به رسایی نماینده مجلس و عضو جبهه پایداری براساس بندهای ۸ و ۱۱ مادهٔ ۶ قانون مطبوعات تذکر و پروندهٔ تخلفات آن به مرجع قضایی فرستاده شد. "وطن امروز "نیز بهدلیل نقض مصوبه شورای عالی امنیت ملی تذکر گرفت.
نمایندگان محافظه کار علی جنتی وزیر ارشاد را به مجلس احضار کردند و به دلیل اینکه درباره توقیف روزنامه بهار گفته بود: «متأسفم» به او کارت زرد دادند.
بیرواند در تشریح تذکر خود به رئیس جمهور و وزیر ارشاد گفته: برخورد به این روزنامهها به دلیل افشاگری در قبال منافع ملی بسیار خشن بود.
عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان و جبهه پایداری در گفت وگو با «تدبیر» با بیان اینکه جنس روزنامه 9 دی، وطن امروز با بهار و شرق فرق می کند می گوید: جنس این رسانه ها ازنوع توهین و تهاجم است.
شما در تذکر کتبی درباره جلوگیری جلوگیری از امنیتی شدن فضای مطبوعات به ویژه روزنامههایی که علیه فساد مالی و امتیازدهی به دشمن موضعگیری میکنند، تذکر کتبی را در مجلس دادهاید، این تذکر شامل چه رسانههایی میشود؟
درباره توقیف یالثارات و تذکر به روزنامه ۹ دی و وطن امروز بود.
این تذکر را به رئیس جمهور دادید یا وزیر ارشاد؟
وزیر ارشاد. توقیف و تذکر به این رسانهها درست بعد از کارت زردی بود که مجلس به آقای جنتی داد و این شائبه را ایجاد میکرد که این برخورد با این رسانهها از سر عصبانیت است.
چرا عصبانیت؟
اگر برخوردی باید صورت میگرفت، باید با روزنامه قانون و بهار صورت میگرفت. روزنامه قانون حکم قرآن را زیر سوال برد اما برخوردی با آنها صورت نگرفت یا با روزنامه بهار با تسامح برخورد شد. اما با ۹ دی و وطن امروز با خشونت رفتار کردند.
ولی هیات نظارت بر مطبوعات دو تذکر به روزنامه قانون داد، بهار هم مدت هاست که توقیف شده است.
ببیندعملکرد ارشاد در قبال ۹ دی و وطن امروز خوب نبود، چرا خوب نبود؟ من به شما دلیلاش را میگویم. روزنامه وطن امروز ابعاد قرارداد کرسنت را منتشر کرد و ضرری که کشور متحمل خواهد شد. یکی از همین رسانهها در بحث توافقنامه ژنو بر حسب وظیفه خود اطلاع رسانی میکرد که اکنون با این تذکر محدودیت اطلاع رسانی در این باره را دارند.
دقیقا برای کدام رسانه درباره مذاکرات ژنو محدودیت به وجود آمده است؟ همه رسانهها در این باره هر خبری را منتشر کردند.
نمیدانم. خودتان بررسی کنید. یکی از آن سه رسانه (۹ دی، وطن امروز و یالثارات) با این محدودیت روبه رو است.
شما فقط محدودیتی که برای این رسانهها به وجود میآید را میبینید، محدودیتی برای سایر رسانهها وجود ندارد، مثلا اتفاقاتی که برای روزنامههای قانون، بهار و شرق افتاد. چرا در قبال این روزنامهها تذکر نمیدهید؟
این روزنامهها با آن روزنامه از یک جنس نیستند.
از چه جنسی هستند؟
شما قرار است با من بحث کنید یا نقطه نظرات من را بشنوید.
قرار نیست بحث کنیم اما خبرنگاران رسانههایی که چون بهار و سایر رسانههایی که توقیف میشوند دوست دارند بدانند، آقای بیرواند نگران تنها یک طیف از رسانههای کشور است.
جنس آن رسانههایی که شما نام بردید، از جنس اهانت و تهاجم است.
کدام روزنامه اهانت کرده است یا تهاجم داشته؟
روزنامه قانون موضعی در قبال حکم قرآن درباره تعامل جنس زن و مرد گرفت یا روزنامه بهار در آستانه عید غدیر تهاجم سازمان یافته کرد. برای همین است میگویم جنس این رسانهها یکی نیست.
پس شما تاکید میکنید که مخالف اعمال محدودیت برای رسانهها یی امثال ۹ دی و وطن امروز هستید ولی رسانههایی چون شرق، بهار و اعتماد باید با محدودیت روبه رو شوند؟
هر رسانهای که عدالت را رعایت کند و براساس منافع ملی اقدام به انتشار مطالب کند و خطوط قرمز را رعایت کند نباید با هیچ محدودیتی روبه رو شود و بازهم تاکید میکنم با ۹ دی، وطن امروز و یالثارات بسیار خشن برخورد شد.
برای همین برخورد خشن از وزیر ارشاد گله داشتید، در حالی که آقای جنتی در صحن مجلس توضیح دادند که در قبال توقیف روزنامه بهار وظیفه قانونی خود را انجام داده است.
ما نگرانیم عملکرد وزارت ارشاد در برخورد با آن رسانههایی هستیم که خط قرمز را رعایت نمیکنند. با ادامه این وضعیت سنگ روی سنگ بند نخواهد شد. هیچ کجای دنیا با رسانهای که خطوط قرمز را رد میکند با تسامح برخورد نمیشود.
توقیف یک رسانه یعنی تسامح؟
خیر. اما درباره روزنامه بهار باید بگویم بنا بر توقیف این روزنامه نبود. بلکه فشار زیاد شد و نهایتا به توقیف رای داده شد. البته ما در قبال توقیف این روزنامه برداشت دیگری داریم.
چه برداشتی درباره توقیف بهار دارید؟
درست است آن رسانه توقیف شد اما مجموعه این تیم در یک رسانه دیگر فعالیت میکنند.
خوب یعنی باید با کل مجموعه بهار برخود میشد یا خبرنگاران روزنامه توقیف شده حق ندارند جای دیگر فعالیتی داشته باشند؟
اینها را شما میگویید. من فقط گفتم تیم رسانهای بهار باز هم در حال فعالیت است. دقیقا منظورم مشخص است.
براساس اطلاعات شما، این تیم رسانهای اکنون کجا فعالیت میکنند؟
نمیدانم. اما یک دیدگاه دیگر هم در قبال این روزنامه وجود دارد.
چه دیدگاهی؟
تیم روزنامه بهار به دلیل مشکلاتی که با طیف عارف پیدا کرد دست به یک کار انتحاری زد.
یعنی این رسانه خودش میخواست توقیف شود؟
بله. میخواستند یک کار قهرمانانه بکنند و ضربهای هم به عارف بزنند.
اگر قصد توقیف داشتند چرا عذرخواهی کردند و روزنامه را چند روز پیش از توقیف منتشر نکردند.
من نمیدانم این برداشتی است که ما داشتهایم. ما معتقدیم این راه را رفتند تا فقط توقیف شوند.
«ما» یعنی چه کسانی این برداشت را داشتهاند؟
همانهایی که مخالف محدودیت و امنیتی شدن فضای مطبوعاتی کشور هستند.
برخورد با هر رسانه ای مزموم است.
راست میگه مثل دولت قبلی باید بهشون پاداش میدادند حدود 500 میلیون قرارداد.