نامه محرمانه وزارت خارجه آمریکا: اسناد سیآیای را منتشر نکنید
شفقنا (پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه) - در حالی که جو بایدن (معاون اول رییس جمهور آمریکا) خواستار انتشار گزارش مجلس سنا درباره بازجویی های سازمان سی آی ای شده است، وزارت امور خارجه آمریکا هشدار داده است که آشکارسازی "پایگاه های سیاه" در خارج از کشور ممکن است جان آمریکایی ها را به خطر بیاندازد.
به گزارش شفقنا به نقل از دیلی بیست، جاش راجین در این گزارش نوشته است که آپریل سال گذشته، جو بایدن از کمیته اطلاعات سنا درخواست کرد تا گزارش خود درباره برنامه های بازداشت و بازجویی سازمان سیا را از حالت محرمانه خارج کند. طبق گزارش واصله به دیلی بیست، دو ماه پس از آن، وزارت امور خارجه آمریکا طی نامه ای محرمانه به کنگره اعلام کرده است که آشکارسازی این گزارش ممکن است جان آمریکایی ها در خارج از کشور را به خطر بیاندازد و به روابط آمریکا با دیگر کشورها لطمه وارد سازد.
به عبارت دیگر، یک سال است که دولت اوباما سیگنال های متضادی درباره انتشار گزارش موسوم به "گزارش شکنجه" ارسال کرده است.
چندی پیش، کمیته اطلاعات مجلس سنا با رای 11 به 3، افشای خلاصه و نتایج گزارش برنامه های بازداشت و بازجویی سازمان سی آی ای در دوره بوش را که توسط اعضای دموکرات این کمیته آماده شده است، پیشنهاد داد. تحقیقات آنها جنگی علنی بین سازمان سی آی ای و رییس این کمیته، خانم دایان فینستاین به راه انداخت. فینستاین سازمان سی آی ای را متهم کرد که از تحقیقات این کمیته جاسوسی به عمل آورده است.
مارکو روبیو و جیمز ریش، دو سناتور جمهوری خواه که رای مخالف به افشای این گزارش دادند، پس از رای خود بیانیه ای صادر کردند و اعلام کردند که از سوی وزارت امور خارجه به آنها هشدار داده شده است که خارج کردن این گزارش از حالت محرمانه نه تنها یک ریسک اطلاعاتی است بلکه مدیریت سیاست خارجه آمریکا را نیز در معرض خطر قرار می دهد.
یک دستیار باسابقه ی مجلس سنا به دیلی بیست گفته است که بیانیه روبیو-ریش به نامه محرمانه ای اشاره دارد که در ژوئن 2013 به دست سناتورها رسید. پای این نامه امضای فیلیپ گولدبرگ بود که در آن زمان افسر ارشد اطلاعاتی وزارت امور خارجه بوده است. هشدار او به این واقعیت مربوط می شد که گزارش حاوی اطلاعاتی درباره همکاری سازمان های امنیتی خارجی با سازمان سی آی ای و نیز وجود برخی زندان های سازمان سی آی ای موسوم به "پایگاه های سیاه" در کشورهای خارجی است که کسی از آن مطلع نیست و ممکن است در آن نقض حقوق بشر رخ داده باشد.
اماکن وابسته به سازمان سی آی ای که در این گزارش ذکر شده است، در کشورهایی چون تایلند، لهستان، لتیونی، و رومانی قرار دارند که خود باعث ایجاد اعتراض و نفرت نسبت به آمریکا در آن کشورها شده است. اما مسئولان و دستیاران مجلس سنا به دیلی بیست گفته اند که این گزارش حاوی اطلاعاتی درباره چندین مکان دیگر نیز هست.
دیپلمات هایی که نمایندگی این کشورها را در آمریکا به عهده دارند، و از خطری که افشای این اطلاعات برایشان در بر دارد مطلع هستند، مخفیانه با مسئولان دولتی و قانونگذاران ملاقات کرده اند و از آنها تقاضا کرده اند که روابط اطلاعاتی را محرمانه نگه دارند. بسیاری از دولت های خارجی هنوز از افشای جاسوسی سازمان NSA توسط ادوارد اسنودن عصبانی هستند.
نامه هشدارآمیز وزارت خارجه دو ماه بعد از آن ارسال شد که جو بایدن (معاون اول رییس جمهور آمریکا) علنا از افشای گزارش کمیته حمایت کرد. او گفت: "به نظرم تنها راه قطع دست افراد خاطی این است که دقیقا و صریحا بدانیم که چه اتفاقی افتاده است. بهترین کاری که در آلمان [پس از جنگ جهانی دوم] صورت گرفت برگزاری دادگاه های جنایات جنگی بود." باراک اوباما نیز ماه گذشته، پس از آنکه دعوای بین فینستاین و سازمان سی آی ای علنی شد، از افشای محدود این گزارش حمایت کرد.
به گزارش دیلی بیست، وزارت امور خارجه از اظهار نظر پیرامون نامه گولدبرگ یا بیانیه روبیو-ریش خودداری کرده است. متخصصان گفته اند که وزارت امور خارجه، برخلاف کاخ سفید یا دیگر عوامل جامعه اطلاعاتی آمریکا، مجبور است که با عواقب محتمل این افشاگری دست و پنجه نرم کند.
در پایان، همیشه مخالفت از سوی جمهوری خواهان نسبت به افشاسازی گزارشی که اعضای جمهوری خواه کمیته از مشارکت در تهیه آن سرباز زده اند وجود دارد. بسیاری از افراد در حزب جمهوری خواه این گزارش را تلاشی برای زنده کردن اشتباهات دولت بوش و تاثیرگذاری بر انتخابات میان دوره ای سال 2014 می دانند. در همین حال، کاخ سفید مجبور است که بین خواسته اش برای راضی نگه داشتن کنگره و نیازش به حفظ اسرار سازمان های اطلاعاتی آمریکا توازن برقرار کند.
هاهاها این چه جور نامه محرمانه ای بوده که همه فهمیدن
هاهاها این چه جور نامه محرمانه ای بوده که همه فهمیدن