موضع اسرائیل درباره حمله نظامی به ایران
پارسینه: رییس جدید ستاد مشترک ارتش اسراییل مخالف گزینه حمله احتمالی نظامی به تاسیسات هسته ای ایران است.
رییس جدید ستاد مشترک ارتش اسراییل مخالف گزینه حمله احتمالی نظامی به تاسیسات هسته ای ایران است.
تایمز اسراییل ژنرال نوشت؛ " گادی ایزنکوت" معاون سابق رییس ستاد مشترک ارتش اسراییل که جمعه شب به عنوان فرمانده جدید ارتش اسراییل معرفی شد، معتقد است مادامی که برنامه هسته ای ایران حاوی تهدیدات عینی و ملموس برای موجودیت اسراییل نباشد، هر گونه مداخله نظامی در این مورد هزینه زا و بی فایده است.
شبکه 10 تلویزیون اسراییل گزارش داد ایزنکوت معتقد است اسراییل باید جدا از رویارویی نظامی با ایران مادامی که به گفته او " ایران خنجر را بر گلوی اسراییل بگذارد" اجتناب کند و رژیم تل آویو نباید در رویارویی نظامی با ایران پیشقدم باشد.
این دیدگاه کاملا متفاوت با دیدگاه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر دست راستی اسراییل است که از سال 2009 به طور مداوم تهدید به حمله نظامی پیشدستانه به تاسیسات هسته ای ایران می کند.
با این حال نتانیاهو نیز در ماه های گذشته در این زمینه سکوت پیشه کرده و پس از توافق ژنو بین ایران و قدرت های جهانی در نوامبر 2013 دیگر تهدیدات کلیشه ای و همیشگی مبنی بر حمله احتمالی نظامی به ایران را تکرار نمی کند.
برخی کارشناسان معتقدند اسراییل توانایی حمله یکجانبه نظامی به تاسیسات هسته ای ایران را بدون حمایت و پشتیبانی برخی کشورهای منطقه و به ویژه آمریکا ندارد و برخی نیز معتقدند اسراییل می تواند آغازگر یک ماجراجویی نظامی باشد، اما به طور قطع و یقین پایان دهنده ماجراجویی نظامی نخواهد بود و اقدام احتمالی نظامی تل آویو، آمریکا را به دردسر بزرگی خواهد انداخت.
گفتنی است هم اکنون تمامی رهبران نظامی و امنیتی اسراییل دیدگاهی مخالف در مورد رویارویی احتمالی نظامی با ایران دارند . بنی گانتس رییس سابق ستاد ارتش آسراییل و روسای موساد و شین بت ( دو سازمان اطلاعاتی خارجی و داخلی اسراییل) نیز دیدگاهی مشابه با رییس جدید ستاد مشترک ارتش اسراییل دارند.
کانال 10 تلویزیون اسراییل در گزارش شب گذشته خود با اشاره به مخالفت دیدگاه ایزنکوت با نتانیاهو گفت که نخست وزیر اسراییل دو هفته در صدور حکم ایزنکوت تعلل کرد تا فردی مطابق با دیدگاه های خودش را پیدا کند اما به دلیل اینکه غالب فرماندهان ارتش اسراییل دیدگاهی مشابه "بنی کانتس" رییس سابق ستاد مشترک ارتش داشتند، او در نهایت مجبور شد به ایزنکوت رضایت دهد.
طبق این گزارش روابط نتانیاهو و گانتس از زمان جنگ 50 روزه اخیر در غزه تیره تر شد . نتانیاهو انتظار داشت در این جنگ ارتش اسراییل با خشونت بیشتری نسبت به رهبران حماس در غزه و حتی غیر نظامیان مقابله کند در حالی که گانتس در بسیاری موارد در برابر خواسته های نتانیاهو مقاومت می کرد ، از این رو از زمان پایان جنگ غزه نتانیاهو درصدد بود ریاست ستاد مشترک ارتش را به فرماندهی نزدیک تر به دیدگاه های خود بسپارد، اما ظاهرا در این تلاش خود ناکام مانده است چرا که گفته می شود ژنرال ایزنکوت نیز همانند سلفش گانتس و بسیاری دیگر از فرماندهان ارشد ارتش، معتقد است که ورود به مداخلات ماجراجویانه نظامی بدون داشتن یک استراتژی مشخص برای پایان آن گزینه ای منطقی نیست.
ارسال نظر