عمارحکیم: همایش اربعین، امداد غیبی بود
پارسینه: رییس مجلس اعلای اسلامی عراق گفت: مخالف فدرالیسم نیستیم اما این امر باید در ساختار قدرتمند محقق شود و اکنون این شرایط اماده نیست.
رییس مجلس اعلای اسلامی عراق گفت: مخالف فدرالیسم نیستیم اما این امر باید در ساختار قدرتمند محقق شود و اکنون این شرایط اماده نیست.
به گزارش ایرنا، سید عمار حکیم با حضور در برنامه گفت وگوی ویژه خبری که سه شنبه شب از شبکه دوم سیما پخش شد با بیان اینکه عراق کشوری دموکرات است، افزود: همه می دانیم آمریکایی ها در 80 کشور دنیا حضور دارند و آنها هرجایی پا گذاشتند بیرون نرفته اند اما عراق تنها کشوری است که آمریکا از آن بیرون رفته و حاکمیت امروز به داست مردم است.
وی دلیل این مهم را اسلام، ملی گرایی، اهمیت به آموزه های اهل بیت و مکتب و درس امام حسین (ع) دانست و توضیح داد: شور و شعور حسینی می تواند امت اسلامی را زنده نگه دارد.
رییس مجلس اعلای اسلامی عراق با اشاره به اتفاقات ناشی از حضور داعش و افراطی گرایان در جهان اسلام اظهار کرد: افراط گرایان ضعف منطق دارند و حامیان و پدرخوانده های آنان تلاش کردند با حضور افراطی گرایان در منطقه موجبات تغییر چهره منطقه و فشار بر عقلانیت را ایجاد کنند.
حکیم گفت: حامیان تکفیر و افراد کوردل خودشان هم در خطر هستند. وقتی از داعش در عراق و سوریه حرف می زنیم باید به این نکته توجه کنیم که آنان از 80 کشور عضو دارند و برای بمب گذاری و عملیات انتحاری آموزش دیدند .
وی ادامه داد: اگر این افراد به کشورهای خود برگردند می توانند به راحتی آنجا بمب گذاری کرده و آن کشورها نیز نمی توانند به راحتی این افراد را کنترل کنند.
رییس مجلس اعلای اسلامی عراق تاکید کرد: داعشی ها بسیاری از کشورها را در نقشه خود قرار دادند و هدف آنان تنها فتنه انگیزی مذهبی نیست.
حکیم یادآور شد: تلاش برای فتنه انگیزی مذهبی از سوی داعش باعث همدلی گروه های مختلف مذهبی شد. داعشی ها کاری کردند شیعیان اهل تسنن، مسیحیان و گروه های مختلف برای مقابله با آنان متحد شدند.
به گفته وی، برخی رسانه ها از این گروه های تروریستی در ابتدا به عنوان انقلابی یاد می کردند که این تاسف برانگیز است.
رییس مجلس اعلای اسلامی عراق با بیان این که امروز همه یک دشمن را نشانه گرفتند که آن افراطی گری است افزود: در آستانه هفته وحدت هستیم و باید به خاطر بیاوریم که افراطی گری ها باعث وحدت مسلمانان شده است.
حکیم در ادامه به نقش مهم مرجعیت مقابله با افراطی گری ها اشاره کرد و توضیح داد: مرجعیت دینی ریشه تاریخی در عراق دارد و مسیر ایجاد حوزه نجف اشرف که به دست شیخ طوسی تاسیس شد ادامه یافت و در پیچ های خطرناک تاریخ مرجعیت نقش تعیین کننده خود را حفظ کرد.
وی با اشاره به پیروی مسلمانان از مراجع یادآور شد: در خیلی از کشورها از جمله عراق مراجع نقشی اساسی دارند. در عراق نقش آیت الله سیستانی بسیار برجسته است و ایشان جلوی فتنه انگیزی و برادر کشی را گرفتند.
به گفته رییس مجلس اعلای اسلامی عراق، عده ای خواستند فتنه مذهبی را در عراق شعله ور کنند اما آیت الله سیستانی اعلام کردند که همه باید از هم دفاع کنیم و برادران سنی خود ما هستند.
وی اظهار کرد: آمریکایی ها می خواستند که بر مردم ما حکومت کنند اما آیت الله سیستانی فرمودند که مردم عراق باید برای این کشور تصمیم بگیرند.
حکیم یادآور شد: در بسیاری از پیچ های خطرناک، آیت الله سیستانی و دیگر مراجع نقش اساسی داشتند.
وی با بیان این که داعشی ها همانند اموی ها عمل می کنند گفت: داعشی ها همانند امویان سر می برند و طایفه ها را به اسارت می برند و در این شرایط، باز فتوای آیت الله سیستانی برای دفاع از مقدسات و ناموس موجب شد هزاران نفر برای مقابله با داعش بسیج شوند.
رییس مجلس اعلای اسلامی عراق با اشاره به نقش مهم جمهوری اسلامی ایران در مقابله با داعش و افراطی گری اظهار کرد: کاخ سفید می خواست این نقش را کمرنگ کند اما در این راه موفق نبود.
حکیم تاکید کرد: از آمرلی تا دیاله، بیجی و دیگر مناطق پیروزی ها یکی پس از دیگری رقم خورده و روز به روز داعشی ها در حال عقب نشینی هستند و در این راه نقش مرجعیت کاملا مشهود است.
رییس مجلس اعلای اسلامی عراق یادآور شد: تاریخ انقلاب ایران نشان می دهد تحریم ها، جنگ ها و تمام جفاها نتیجه ای ندارد از این رو ما هم این راه را می رویم و از جمهوری اسلامی ایران و انقلاب الگو می گیریم.
حکیم تصریح کرد: کسانی که ادعای مبارزه با تروریست دارند باید ادعای خود را ثابت کنند؛ ایران در مقابله با این امر جدی است اما برخی سیاستمداران خارجی با بازی های جنجالی سیاسی، شعارهای فریب دهنده سر می دهند.
وی با اشاره به تشکیل ائتلاف ضد داعش گفت: ائتلاف ضد داعش به برخی مناطق نتوانست برسد و از طرفی برخی مناطق را بمباران کرد؛ آنها در جاهایی داعش را آزاد می گذارند و قطعا برای منافع مردم به منطقه نیامدند.
به گفته رییس مجلس اعلای اسلامی عراق، گفته ایم هرکسی که می خواهد با داعش مقابله کند در عمل این امر را به اثبات برساند.
حکیم در ادامه درباره طرح ایالتی کردن عراق اظهار کرد: ایالتی کردن از نظام های مورد اعتماد است که در 80 کشور پیشرفته جهان وجود دارد اما اجرای آن در عراق باید ضوابطی داشته باشد.
وی در این باره توضیح داد: ایالتی کردن عراق باید تمرکز زدایی داشته باشد اما نباید موجب چند دستگی بشود.
رییس مجلس اعلای اسلامی عراق گفت: بحران های داخلی، داعش و دیگر شرایط فضای خاصی را در عراق به وجود آورده و در شرایط کنونی نمی توان این سیستم را در عراق پیاده کرد.
حکیم تصریح کرد: ما با فدرالی کردن عراق موافقیم اما زمینه برای این امر آماده نیست و باید استقرار امنیتی، سیاسی و اقتصادی در عراق وجود داشته باشد تا این مهم به اجرا برسد.
به گفته وی، باید حکومت مرکزی عراق قوی بشود از این رو فدرال ها در وقت، زمان و ساختار اداری خوب تشکیل شود.
رییس مجلس اعلای اسلامی عراق ادامه داد:عراق جزیره ای نیست بلکه یک منظومه منطقه ای و جهانی است و روابط باید با عراق صمیمانه باشد. جمهوری اسلامی دست برادری به سوی ما دراز کرد و بسیاری از کشورها این کار را نکردند. با این حال امروز ما از روابط دوستانه با همسایگان بر اساس احترام متقابل استقبال می کنیم.
رابطه راهبری ایران و عراق
حکیم تاکید کرد: روابط ایران و عراق یک رابطه راهبردی و تاریخی است و فرهنگ و مرز طورلانی دو کشور و تداخل دینی و منافع میان ایران و عراق وجود دارد و این امر به تقویت روابط میان ما کمک می کند.
وی ادامه داد: وقتی اشغالگران آمریکایی در عراق بودند همه دیدیم ایران اسلامی چقدر به عراق کمک و از بسیاری مسائل چشم پوشی کرد.
رییس مجلس اعلای اسلامی عراق گفت: اراده جدی سیاسی بین ایران و عراق وجود دارد و امیدواریم روابط ایران و عراق الگوی خوبی میان دو کشور باشد.
حکیم به همایش اربعین حسینی با حضور 20 میلیون نفر از مسلمانان اشاره کرد و یادآور شد: باید این همایش در کتاب گینس به دلایل تاریخی و تنوع و تعدد افراد و طول مسیر ثبت شود.
همایش اربعین، معجزه الهی و امداد غیبی
وی به دیدار خود با رهبر انقلاب اسلامی اشاره کرد و توضیح داد: معظم له در این دیدار فرمودند که همایش اربعین یک معجزه الهی بود . معتقدم این یک امداد غیبی بود و کمترین تلفات را در این همایش داشتیم.
رییس مجلس اعلای اسلامی عراق اظهار کرد: نقش عراق در جهان عرب و اسلام تاریخی بوده اما این نقش در سایه صدام دچار درگیری ها و زخم های عمیقی شد.
پس از تشکیل نخستین حکومت دموکراتیک عراق، متاسفانه نگذاشتند معادلات سیاسی درست جای بگیرد از اینرو عراق هنوز نقش خود را در منطقه درست نیافته و اراده جدی داریم که دوباره جایگاه خود را پیدا کنیم.
حکیم اظهار کرد: همه فهمیدند که عراقی ها گاو صندوق تجربه مقابله با تروریست هستند و باید از این تجربیات استفاده کنند .
وی افزود: سیاست پیر استعمار این است که بین مردم تفرقه بی اندازد و در کشور ها در مذاهب، ادیان و دیگر بخش ها آشوب ایجاد کند و در سال اخیر دیدیم این فتنه ها بیشتر شده است.
ضربه کج فهمی و افراطی گری به اسلام
رییس مجلس اعلای اسلامی عراق توضیح داد: اختلاف مذاهب بوده و خود برادران اهل تسنن چهار گروه مجزا دارند که بین خودشان اختلاف دارند اما برخی به دنبال بهره برداری سیاسی از این اختلافات هستند.
حکیم تاکید کرد: متاسفانه هیچ چیزی جز وحشی بازی های افراد نفهم و کج فهم از دین، به اسلام ضربه نزده است. این افراد عنوان لا اله الاالله را در پرچم های خود دارند و این شرایط موجب شد موضوع فلسطین به حاشیه برود و این امر از اهداف استعمار پیر است.
وی گفت: باید وحدت داشته باشیم و امام راحل برای بیداری دنیای اسلام موضوع وحدت را پایه گذری فرمودند.
حکیم یادآور شد: موضوع ستیز فلسطینی یک ستیز اسلامی با محوریت مبارزه با استعمار است از این رو همه مسلمانان از مردم فلسطین دفاع کنند. علما می توانند مردم را با یکدیگر متحد کنند و وحدت باید روز به روز بیشتر شده و روح آن در کالبد جهان اسلام دمیده شود.
وی اظهار کرد: بعضی حکومت ها می خواهند خشونت و افراطی گری را فرهنگ سازی کنند که این خطر بزرگی است باید ببینیم چه کسی این آتش را روشن کرده تا افراط وجود داشته باشد.
ارسال نظر