"کم سابقه است که کشوری پس از عدم اجرا و نقض شش قطعنامه الزامآور شورای امنیت، با اعضای دائمی این نهاد به مذاکره بنشیند"
پارسینه: شاید بشود دلایل مختلفی در تبیین موفقیت ایران در این "نافرمانی مدنی" در برابر شورای امنیت برشمرد
در تاریخچه سازمان ملل کم سابقه است که کشوری پس از عدم اجرا و نقض شش قطعنامه الزامآور شورای امنیت، با اعضای دائمی این نهاد به مذاکره بنشیند، بر سر لغو دستورات شورای امنیت به توافق برسد و با مشارکت این شورا تعهدات جدیدی برای خود و ۱۹۳ کشور دیگر جهان - از جمله قدرتهای بزرگ - بازتعریف نماید.
شاید بشود دلایل مختلفی در تبیین موفقیت ایران در این "نافرمانی مدنی" در برابر شورای امنیت برشمرد. اما قطعاً یکی از دلایل کامیابی نسبی ایران در این کارزار این بوده که شورای امنیت در طی این سالها، با طرح مطالبات غیرمنطقی، اتخاد مواضع غیرواقعبینانه، زیادهخواهی و صدور دستورات غیرقانونی و خروج از مسیر اعتدال و عقلانیت، به شدت به جایگاه و اعتبار خود لطمه زد و نتوانست - علیرغم تمام ابزار حقوقی و قوای قهریهای که در اختیار دارد - با یک پشتوانه قوی اخلاقی، سیاسی و قانونی، ایران را به تمکین در برابر خود وادارد.
امروز، کنگره آمریکا هم همین راه غلط شورای امنیت را پیش گرفته است. کنگره نیز نهاد قدرتمندی است که میتواند - در تئوری - از تمام ابزار حقوقی خود برای به شکست کشاندن توافق هستهای استفاده کند. اما پافشاری بر یک موضع غیرواقعبینانه و افراطی، و شنا کردن برخلاف جریان مصلحت و عقل و اعتدال و قانون (و البته حقایق ژئوپولیتیک منطقه)، نهایتاً موجب بی اعتباری مزمن این نهاد و انزوای آمریکا نزد نزدیکترین متحدین تجاری و سیاسی خود خواهد شد.
و جالب اینکه این بار به احتمال زیاد جریان معتدل در دولت آمریکا، سایر اعضای گروه ۵+۱، اتحادیه اروپا، بخش خصوصی و بسیاری از بازیگران دولتی و غیردولتی جهان نیز در کنار ایران در برابر کنگره مقاومت خواهند کرد و شورای امنیت نیز بر حقانیت موضع ایران صحه خواهد گذاشت!
معتقدم که کنگره متوهم آمریکا قماری را با اعتبار و جایگاه خود شروع کرده که در آن بازنده خواهد بود.
رضا نصری/حقوقدان
آن سازمان مللي كه ميفرماييد .دست نشانده امريكا هست .و تمام كشورها از ترس تحريم امريكا و اروپا راي به نفع امريكا ميدهند .و در اين دنيا چيزي كه نيست و نخواهد بود عدالت هست .