گوناگون

هاشمی رفسنجانی، روحانی و سیدحسن خمینی در انتخابات خبرگان

هاشمی رفسنجانی، روحانی و سیدحسن خمینی در انتخابات خبرگان

پارسینه: در روزهایی که تب‌و‌تاب انتخابات مجلس، نگاه اصلاح‌طلبان را به خود معطوف کرده است، اصولگرایان خود را برای حضور در دو انتخابات آماده می‌کنند و می‌دانند که در انتخابات اسفند 94 باید برای خبرگان رهبری هم برنامه و لیست داشته باشند.

پارسینه ؛ شاید اکنون باید به این فکر کرد که کدام تشکل روحانی(مجمع روحانیون مبارز و مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم) یا کدام یک از چهره‌های معتدل و مردمی(آیت الله هاشمی رفسنجانی،حجت الاسلام روحانی و حجت الاسلام حسن خمینی)٬ ضرورت توجه بیشتر به مجلس خبرگان را درک می‌کند؛ آنهم هنگامی که اصولگرایان این مجلس را در اختیار خود گرفته‌اند و در عین حال از جناحی نشدن آن هم سخن می‌گویند!

در روزهایی که تب‌و‌تاب انتخابات مجلس، نگاه اصلاح‌طلبان را به خود معطوف کرده است، اصولگرایان خود را برای حضور در دو انتخابات آماده می‌کنند و می‌دانند که در انتخابات اسفند 94 باید برای خبرگان رهبری هم برنامه و لیست داشته باشند.

خبرگانی که سیاسی نیست!

در حالی که اصولگرایان٬ اعضای ارشد خبرگان رهبری (مصباح- موحدی کرمانی- یزدی) را در حلقه اصلی تصمیم‌گیری خود قرار داده‌اند٬ اما محمدرضا باهنر از اصلاح‌طلبان می‌خواهد که خبرگان را سیاسی نکنند: «مأموریت مجلس خبرگان مأموریت خطیر و سنگینی است و این مجلس پشتوانه ولایت فقیه است. تأکید ما این است که در انتخابات مجلس خبرگان مسائل را سیاسی نکنیم. ممکن است عده‌ای خواب آشفته ببینند٬ اما ما باید مواظب باشیم که خواب آشفته آنها تعبیر نشود. البته خیال ما از نتیجه انتخابات خبرگان راحت است٬ اما با انسجام نباید کاری کنیم که این انتخابات دوقطبی شود.»

خبرگانی که سیاسی شده است

اما خواه‌ناخواه خبرگان در مسیر متفاوتی قرار گرفته است. اختلافات بعد از وفات آیت‌الله مشکینی دیده شد که اکبرهاشمی به صندلی ریاست خبرگان جلوس کرد و صدای اعتراض برخی بلند شد. از طریق انتخابات میان‌دوره‌ای آیت الله مهدوی کنی آمد تا یکی دو سالی صندلی مشکینی را در اختیار بگیرد٬ اما اجل به او نیز مهلت نداد تا سرانجام محمد یزدی در انتخاباتی دو مرحله‌ای بر صندلی نخست خبرگان قرار بگیرد. به این ترتیب مجلسی که در سه دوره اول یک رئیس داشت٬ در دوره اخیر تا اینجا با احتساب جلسه‌هایی که آیت‌الله مهدوی کنی در کما بود و هاشمی شاهرودی نایب رئیس٬ جلسات را اداره می‌کرد، پنج رئیس متفاوت را بر صدر خود دیده است.

لیست اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان برای خبرگان

احزاب اصلاح‌طلب به جز مجمع روحانیون و مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم عموما نیرویی برای حضور در انتخابات خبرگان ندارند. با این حال نام بعضی اعضای سابق مجلس خبرگان برای حضور در انتخابات از سوی برخی رسانه‌های اصولگرا و اصلاح‌طلب منتشر شده است.

علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی، سید حسن خمینی، مجید انصاری (نماینده سابق مجلس خبرگان)، محمود علوی (وزیر اطلاعات و عضو فعلی مجلس خبرگان) علی یونسی (وزیر پیشین اطلاعات) سیدهادی خامنه‌ای (نماینده سابق مجلس خبرگان)، علی اکبر محتشمی پور (نماینده سابق مجلس خبرگان)، محسن موسوی‌تبریزی (نماینده سابق مجلس خبرگان) هاشم‌زاده‌ هریسی (عضو فعلی مجلس خبرگان) محمد علی شهیدی (معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران) و سید محسن خرازی (عضو فعلی مجلس خبرگان) ابوالقاسم علیدوست (عضو جامعه مدرسین) محمدجواد فاضل لنکرانی (عضو جامعه مدرسین) سید محمد غروی (عضو جامعه مدرسین) و علوی بروجردی (از اساتید برجسته حوزه علمیه قم) از جمله افرادی هستند که در صورت نامزدی در انتخابات خبرگان شانس زیادی برای ورود به این مجلس را دارند٬ اما ظاهرا گروه‌های اصلاح‌طلب هنوز به این جمع‌بندی نرسیده‌اند.

یک سایت اصولگرا در خبری مدعی شده بود آیت‌الله موسوی بجنوردی و آیت‌الله صانعی در قم در حال معرفی افرادی برای انتخابات خبرگان هستند. چندی قبل نیز یک سایت دیگر خبر از لیست نزدیک به آیت‌الله هاشمی در انتخابات خبرگان داده بود که بلافاصله از سوی دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تکذیب شد.

آیت الله هاشمی رفسنجانی به خبرنگاران گفته «باندی و جناحی شدن» انتخابات مجلس خبرگان رهبری «از اعتبار آن در جامعه» می‌کاهد و در عین حال٬ نامزدی خود را در انتخابات رد نکرده بود: «تصمیمات خبرگان طولانی‌مدت است. جان من هم با انقلاب آمیخته شده و هر جا که ببینم از آن ناحیه خطری متوجه انقلاب می‌شود، برای رفع آن خطرها در حد وسع و توان خودم وارد می‌شوم. اصلاً مصلحت نیست که هر کسی با هر هدفی برای اعتبار رهبری نظام که کار مجلس خبرگان است، در جامعه شبهه درست کند.

اصلاح‌طلبان در ادوار مختلف خبرگان حضور پررنگی نداشته‌اند. در آخرین دوره انتخابات خبرگان٬ اعتماد ملی لیستی منتشر کرد که از نیروهای اصلاح‌طلب و اصولگرای معتدل تشکیل شده بود که از آن لیست مشکینی، هاشمی‌رفسنجانی، محمدی‌گیلانی، حسن روحانی، محسن قمی، باقری‌کنی و خرازی به مجلس خبرگان راه یافتند.

شاید اکنون باید به این فکر کرد که کدام تشکل روحانی (مجمع روحانیون مبارز و مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم) یا کدام یک از چهره‌های معتدل و مردمی (آیت الله هاشمی رفسنجانی،حجت الاسلام روحانی و حجت الاسلام حسن خمینی)٬ ضرورت توجه بیشتر به مجلس خبرگان را درک می‌کند؛ آنهم هنگامی که اصولگرایان این مجلس را در اختیار خود گرفته‌اند و در عین حال از جناحی نشدن آن هم سخن می‌گویند!

مثلث مطمئن

شاید بعید باشد بدبینانه‌ترین نگاه سیاسی هم بتواند حضور اصولگرایان را منطقی٬ و حضور اصلاح طلبان را در انتخابات خبرگان سیاسی تلقی کند٬ هرچند اعضای ارشد مجلس خبرگان رهبری در حلقه اصلی تصمیم‌‌سازی اصولگرایان قرار گرفته‌اند و در تناقضی عجیب از اصلاح‌طلبان می‌خواهند خبرگان را سیاسی نکنند. در چنین شرایطی احتمالا حضور هر چهره‌ای که به مذاق جریان مقابل خوش نیاید٬ سیاسی و جناحی تلقی خواهد شد؛ شرایطی که شاید به واسطه آن جریان اصلاح‌طلب که مثلث (هاشمی رفسنجانی-حسن روحانی-سید حسن خمینی) بهترین ترکیب ممکن خواهد بود٬ تحت فشار قرار بگیرد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

ارسال نظر

  • ناشناس

    بسمه تعالی
    با سلام وتحیت واقعا اتحاد این سه یزدی دردی را از ملت ایران دوا خواهد کرد؟ اینها چقدر در میان ملت مسلمان ایران پایگاه دارند؟ مردم هرگز خاطره خوشی مخصوصا از آیه اله یزدی ندارند.

  • شهروند

    هاشمی بقول امام شناسنامه نهضت است سیدحسن یادگار وبقیـــه السلف خمینی هاست روحانی هم که یک سروگردن از خیلی ها بالاتراست همه هم ماشااله مجتهد . هرسه هم محبوب اکثریت مردم همیشه در صحنه . مبارکشون باشه کورشه چشم حسود

  • صالح

    کشور با سیستم درست، اصلاح می شود... نه با رفت و امد اشخاص و نام ها...

  • ناشناس

    هزار لایک به شهروند

  • سلمان شکیبا

    هر سه ابر مرد هستن؛ خیلی قبولشون دارم، باسواد در علوم جدید و حوزوی؛ دنیا دیده؛ و عاقل.

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار