سخنان عراقچی در ششمین نشست کمیسیون بررسی برجام
پارسینه: سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: عراقچی تاکید کرد که نقض قطعنامه موجب بازگشت تحریمها نمیشود.
حسین نقوی حسینی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه ششمین نشست کمیسیون ویژه بررسی برجام امروز برگزار شد، توضیح داد: جلسه امروز با حضور آقایان عراقچی، تختروانچی، قشقاوی از وزارت امور خارجه تشکیل شد. ریاست جلسه بر عهده آقای زاکانی و با حضور کلیه اعضا بود.
نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در ابتدای جلسه نکاتی پیرامون مباحث قبلی مطرح شد. بحث گفتوگوی ویژه شبکه دو نیز عنوان شد که زاکانی توضیح داد اولا قبل از حضور و در هنگام دعوت، به اینجانب اطلاع داده نشد که میهمانی از دولت و تیم مذاکرهکننده حضور خواهد داشت. بلکه در بین راه به اینجانب اطلاع دادند و دیگر اینکه ما مطابق مصوبه کمیسیون بنای مناظره با هیچکس را نداشته و نداریم چون ما در مقام قضاوت و داوری هستیم نه مخالفت یا مخالفت.
وی اظهار داشت: پس از توضیحات اولیه، عراقچی وارد بحث شد و با تاکید بر بیانات مقام معظم رهبری در ملاقات نمایندگان مجلس خبرگان با معظمله، تعبیر خودشان را از بیانات حضرت آقا بیان کردند و باز هم بهعنوان نظر کارشناس تصویب برجام در مجلس را صلاح ندانستند.
نقوی حسینی با بیان اینکه عراقچی در ادامه به نقش مجلس اشاره کرد، گفت: وی بر این باور است که مجلس به برجام اگر بهعنوان یک معاهده نگاه نکند، میتواند نقش قویتری ایفا کند؛ چون وقتی که معاهده سند و به تصویب مجلس برسد، قانون میشود و خودمان را به دست خودمان ملزوم کردهایم. وی در ارتباط با ابعاد حقوقی قطعنامه و برجام توضیح داد که شورای امنیت فعالیت هستهای جمهوری اسلامی را تحت فصل هفتم منشور ملل متحد قرار داده بود.
سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام ادامه داد: عراقچی همچنین عنوان کرد قطعنامههای قبلی ممکن است به لحاظ تحریمهای اعمال شده، مهم نبوده باشند، ولی مجوزی بود برای اقدامات تحریمی سایر دولتها مثل آمریکا و همپیمانان آنها و چنین اقدامات تحریمی آنها به سوی اجماع جهانی و تبعیت سایر کشورها از تحریم پیش میرفت ولی قطعنامه 2231، موضوع هستهای را ذیل فصل 25 تعریف میکند.
وی اظهار داشت: به گفته این عضو ارشد تیم مذاکره کننده کشور خروج از ذیل فصل هفتم یکی از دستاوردهای حقوقی قطعنامه 2231 است. نکته دیگر اینکه شورای امنیت در این قطعنامه، برنامه هستهای ایران را با چشمانداز تجاری شدن آن مورد تایید قرار میدهد. بنابراین برنامه هستهای که تهدید علیه امنیت و صلح جهانی میشد، حالا مورد تایید قرار گرفته و نه تنها اقدام علیه صلح و امنیت جهانی محسوب نمیشود، بلکه آن را تایید قرار میدهد و کشورها تشویق میشوند با ایران و برنامه هستهای آن همکاری کنند.
این نماینده ادامه داد: وی گفت که برجام ضمیمه قطعنامه است و ارزش قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل را دارد. اما قطعنامه بخشی از برجام نیست. یعنی نقض برجام موجب بازگشت تحریمها میشود، اما نقض قطعنامه موجب بازگشت تحریمها نمیشود. مطابق قطعنامه تحریمهای تسلیحاتی و موشکی بلافاصله لغو نمیشود. از نظر ما هم لغو تحریمهای تسلیحاتی و موشکی خط قرمز نبوده و نیازی هم به لغو نداشتیم چون در این زمینه به پیشرفتهای قابل ملاحظهای دست یافتیم و تحریمهای آن را هم رعایت نمیکنیم. بنابراین آورده شدن تحریمهای تسلیحاتی و موشکی در قطعنامه، یعنی اینکه نقض آن موجب بازگشت تحریمها نمیشود و ما اجازه ندادیم که چنین محدودیتی در توافق بیاید چون خط قرمز ما بود که الزامآور برای ما نباشد، چون امنیت کشور مهم تر از این بود که توافقی صورت پذیرد.
ارسال نظر