گوناگون

اژه‌ای: قصاص حق اولیای دم است

پارسینه: سخنگوی قوه قضاییه گفت: در سال ۹۴ تعداد ۳۷۰ نفر از محکومان به قصاص با رضایت اولیای دم از قصاص رهایی یافتند.

به گزارش خبرگزاری فارس، غلامحسین محسنی اژه‌ای در نود و ششمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهارداشت: در سال 94، تعداد 694 هزار پرونده در شورای حل اختلاف منجر به صلح و سازش شد و پرونده‌ها مختومه شد.

وی افزود: این کار پسندیده است و تا جایی که مردم ناگزیر نیستند با صلح و سازش کار را تمام کنند به نفع همه است و کار دستگاه قضایی هم کمتر می‌شود.

وی ادامه داد: در خود دادگاه‌ها و دادسراها هم تعداد قابل توجهی رضایت دادند که امار آنها را اکنون ندارم.

غلامحسین محسنی اژه‌ای در نود و ششمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهارداشت: در سال 1394 اقدام خوبی از طرف مردم انجام شد و 370 نفر از محکومان به قصاص با رضایت اولیای دم از قصاص رهایی یافتند.

وی افزود: قصاص حق اولیای دم است و می‌توانند دیه بگیرند و مصالحه کنند اما این تعداد از مردم از حق قصاص صرف نظر کردند که برخی دیه گرفته و برخی هم نگرفته‌اند.

غلامحسین محسنی اژه‌ای در ادامه نود و ششمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به پرونده تعاونی اعتبار ثامن اظهارداشت: 1730 میلیارد تومان به سپرده‌گزاران تعاونی اعتبار ثامن پرداخت شده است.

وی افزود: بیش از 800 هزار صاحب حساب این تعاونی تعیین تکلیف شدند.

اژه‌ای با اشاره به طرح حدنگار سازمان ثبت احوال خاطرنشان کرد: تا پایان سال 94 تعداد یک میلیون و 258 هزار و 212 هکتار از اراضی شهری، 2 میلیون و 449 هزار و 110 هکتار از زمین‌های مزروعی و روستایی و 18 میلیون و 134 هزار و 969 هکتار از منابع طبیعی مشمول این طرح شده‌اند.

وی افزود: امیدواریم دولت و مجلس بودجه بیشتری اختصاص دهند تا نسبت به سرعت بخشی به زمین‌های شهری و روستایی گام‌های بلند‌تری برداشته شود تا از سوء استفاده‌های احتمالی نیز جلوگیری شود.

سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه در نیمه دوم سال 93 دادستان کل کشور (رئیسی) مسئولیت ستاد اصل 49 را به اینجانب سپرد، تصریح کرد: از ابتدا تا پایان سال 94 موفق شدیم از 6 استان بازرسی از نزدیک داشته باشیم.

وی افزود: تدبیری اتخاذ شد در استان‌هایی مانند بوشهر و مازندران که تراکم پرونده‌ها وجود داشت در حد قابل توجهی پرونده‌ها به حد متعارف نزدیک شود.

وی با بیان اینکه دادگاه تجدید نظر اصل 49 متمرکز بر تهران است، گفت: 1130 پرونده در تجدیدنظر موجود بود که عدد بالایی بود و اگر به صورت عادی رسیدگی می‌شد حدود 4 سال طول می‌کشید.

وی تصریح کرد: در این خصوص اقدام فوق‌العاده انجام شد و قضاتی قبول زحمت کردند و از 1130 پرونده تجدید نظر این تعداد به روز شد و تا پایان سال 94 به 42 پرونده رسید.

حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در ادامه نود و ششمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه در خصوص آمار پرونده‌هایی که درخواست رسیدگی فوق‌العاده شده بود، گفت: حدود 249 پرونده‌ای که تا پایان سال 94 در دستور کار قرار گرفت و این تعداد به 72 پرونده کاهش یافت.

وی افزود: این 72 پرونده باقی مانده نیازمند استعلام و تحقیقات است که در نوبت قرار گرفته است.

اژه‌ای از کشف 5 هزار و 700 کیلو انواع مواد مخدر در اردیبهشت ماه امسال خبر داد و گفت: از این میزان مواد کشف شده بیش از 580 کیلو تنها ماده مخدر هروئین بوده است.

وی گفت: تصور کنید اگر 580 کیلو هروئین توزیع می‌شد چه اتفاقی می‌افتاد؟ آن وقت می‌گویند چرا قاچاچقاین مواد مخدر را مجازات سنگین می‌کنید.

وی ضمن هشدار به خانواده‌ها گفت: برخی از خانواده‌ها اصرار می‌کنند که فلان عضو خانواده ما فریب خورده در واقع هم همین‌طور است و نفع اصلی را قاچاقچی می‌برد.

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه به جوسازی‌ها و غوغاسازی‌هایی که در مقاطعی علیه دستگاه قضایی صورت می‌گرفت و اشاره کرد و گفت:‌ تلاش دستگاه قضا این است که برمبنای قانون عمل کند و برمبنای این قانون هم اگر کسی محکوم و حکمش صادر شد قطعاً حکم بدون هیچ تبعیضی اجرا می‌شود.

وی تصریح کرد: معمولاً در این زمان‌ها یک سری فشارها و جوسازی‌ها صورت می‌گیرد که بعداً خود مردم هم می‌بینند این خبرها درست نبوده باز هم تکرار می‌کنم بنای ما این است بدون تبعیض و براساس موازین اقدام کنیم.

معاون اول قوه قضاییه در ادامه گفت: فلان فرد دستگیر شده اما چرا زود آزاد شد خوب ممکن است جرمش ثابت نشده باشد. گاهی جرم از سوی دادسرا هم ثابت می‌شود اما در دادگاه ثابت نمی‌شود و یا در مرجع تجدیدنظر حکم نقض می‌شود.

اژه‌ای گفت: اتفاقاً همین نقض حکم‌ها به نظر من دلیلی است که بی‌طرفی دستگاه قضایی را نشان می‌دهد.

وی در ادامه گفت: گاهی نسبت به برخی محکومین حرف‌هایی زد می‌شود بارها توضیح داده‌ام افرادی که محکوم می‌شوند چنانچه توبه کنند، پیشمان شوند و سعی کنند جرمی را که مرتکب شده‌اند جبران کنند اگر دیده شود که اخلاق و کردارشان مناسب است می‌توانند از آزادی مشروط، مرخصی و حتی عفو استفاده کنند.

وی گفت: گاهی می‌گویند چرا به یک نفر مرخصی داده شده و به دیگری نه، خوب اینها در قانون پیش‌بینی شود که اگر احراز شود کسی پشیمان است و بدونش در خارج از زندان خطرناک نیست به او مرخصی داده می‌شود. من امکان اشتباه را نفی نمی‌کنم اما تلاش بر این است افرادی که ضرورت ندارد در زندان نمانند.

غلامحسین محسنی اژه‌ای در ادامه نود و ششمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به برنامه‌های قوه قضاییه در جهت کاهش آمار زندانیان گفت: در این راستا برنامه‌های خوبی در سال 94 انجام شد و میزان زندانیان 20 درصد کاهش یافت که این سیاست در سال 95 هم ادامه دارد.

معاون اول قوه قضاییه در خصوص رسیدگی به وضع زندانیان گفت: در این خصوص سازمان زندان‌ها یکسری ضوابط دارد که براساس آن ضوابط تلاش‌ها صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به کمبود بودجه در دستگاه قضایی گفت: ما امکانات زیادی نداریم و اگر امکانات ما بهتر بود می‌توانستیم موضوع طبقه‌بندی زندانیان را به شیوه بهتری انجام دهیم اما در حدی که ممکن است امکانات مناسبی برای زندانیان در نظر گرفته می‌شود که گاهی افراد در بیرون هم از آن برخوردار نیستند.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: همانطور که ممکن است در بیرون از زندان کسی بیمار شود، سکته کند و یا دعوا کنند در زندان هم همین مشکلات پیش می‌آید و اگر نیاز به مداوا باشد تا حد توان این مداوا در زندان انجام می‌شود در غیر این صورت زندانی را به بیمارستان‌های خارج از زندان منتقل می‌کنند.

اژه‌ای تصریح کرد: چنانچه کسانیکه فکر می‌کنند با فضاسازی می‌توانند تاثیرگذار باشند بدانند که اینطور نیست و تنها ممکن است این اقدام آنها برای یک زندانی و خانواده‌اش تاثیر عکس داشته باشد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد