گوناگون

۸ دستور رهبری به قوه قضاییه

پارسینه: برخورد قاطعانه با مفسدان داخل قوه‌قضاییه، کاهش مجازات حبس، ارتقای سطح آگاهی‌های حقوقی و قضایی مردم و پیگیری حقوق پایمال‌شده ایران در مجامع بین‌المللی بخشی از دستورات شب گذشته مقام معظم رهبری به مسئولان دستگاه قضایی بود.

شب گذشته آیت‌الله آملی‌لاریجانی به همراه سایر مسئولان دستگاه قضایی همچون سنوات گذشته خدمت مقام معظم رهبری رسیدند تا در پایان هفته گرامیداشت قوه‌قضاییه، گزارشی از اقدامات و مشکلات قضایی یک سال گذشته ارائه کنند.

در این مراسم، مقام معظم رهبری نیز در بیاناتشان، وظایفی را در راستای ارتقای کیفیت عملکرد قوه‌قضاییه و همچنین ضرورت انعکاس روشن و شفاف برخی اقدامات در دستگاه قضایی مانند برخورد با مفسدان و متخلفان برای این قوه برشمردند.

در ذیل ۸ توصیه اصلی مقام معظم رهبری به مسئولان قوه‌قضاییه در دیدار شب گذشته را می‌خوانید:

۱- جلب رضایت مردم وظیفه‌ای اسلامی و هدفی مبنایی باشد

حضرت آیت الله خامنه‌ای با تأکید بر جلب رضایت مردم به‌عنوان وظیفه‌ای اسلامی و هدفی مبنایی، «حفظ سلامت قوه قضاییه» را اصلی‌ترین عامل جلب رضایت مردم دانستند و تأکید کردند: باید در داخل قوه قضاییه با افراد متخلف و فاسد در همه استانها و شهرها، با جدیت و قاطعانه برخورد شود و این شیوه باید استمرار یابد.

۲- برخورد قاطع با مفسدین داخل قوه‌قضاییه و ضرورت اطلاع‌رسانی آن

ایشان خطاب به مسئولان دستگاه قضایی گفتند: سلامت قوه‌قضاییه را در درجه اول اهمیت قرار دهید و آن را یک کار اساسی بدانید.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین بر ضرورت اطلاع‌رسانی در خصوص برخورد با افراد خاطی در داخل دستگاه قضایی تأکید کردند.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: معدود افرادی که در داخل قوه قضاییه مرتکب فساد و اقدامات خلاف می‌شوند، علاوه بر خیانت به مدیران و کارکنان خدوم و زحمتکش دستگاه قضایی، به مردم نیز ظلم می‌کنند.

۳- کاهش مجازات حبس و استفاده از مجازات جایگزین زندان

حضرت آیت الله خامنه‌ای برنامه محوری و زمان‌بندی برای اجرای برنامه‌ها، پیشگیری از جرم و اصلاح قوانین را از دیگر الزامات اهمیت بسیار بالای قوه قضاییه و خروجی مطلوب این قوه برشمردند و با تأکید مجدد بر لزوم کاهش مجازات حبس گفتند: باید با استفاده از افراد صاحب‌نظر و کارشناسان مجرب، برای مجازات‌های جایگزین زندان برنامه‌ریزی و طراحی شود.

ایشان همچنین درخصوص موضوع پیشگیری از جرم خاطرنشان کردند: این موضوع بسیار مهم و فراقوه‌ای است که نیازمند اندیشه، علم و تجربه است.

۴- ضرورت انعکاس و اطلاع‌رسانی خدمات قوه‌قضاییه با شیوه‌های جدید و جذاب

رهبر انقلاب اسلامی یکی از کارهای بسیار ضروری در قوه قضاییه را، انعکاس خدمات این قوه و اطلاع‌رسانی آنها به مردم دانستند و افزودند: باید برای انعکاس حجم سنگین کارهایی که در دستگاه قضایی انجام می‌گیرد، از شیوه‌های جدید و جذاب اطلاع رسانی و تبلیغی استفاده شود.

۵- لزوم استفاده ۲۴ ساعته مردم از مشاوره‌های قضایی

رهبر انقلاب اسلامی آموزش جذاب مسائل عمومی حقوقی و قضایی به مردم را موجب کاهش مراجعه به دادگستری‌ها خواندند و به مسئولان قضایی توصیه کردند فراهم کردن زمینه استفاده مردم از مشورت‌های قضایی ۲۴ ساعته را مورد توجه جدی قرار دهند.

۶- فعال‌تر شدن قوه‌قضاییه در پیگیری حقوقی پرونده‌های بین‌المللی

ایشان، فعال‌تر شدن قوه قضاییه در پیگیری حقوقی قضایای بین المللی را ضروری دانستند و افزودند: پیگیری حقوق پایمال شده ملت ایران به‌علت تحریم‌ها، در دستور کار قضایی قرار گیرد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای با اشاره به حکم دادگاههای آمریکا برای دست‌اندازی به دارایی‌های ملت ایران به‌بهانه‌های واهی و اتهامات بی‌اساس، خاطرنشان کردند: تضییع حقوق ملت ایران به‌واسطه تحریم‌ها، واقعیتی است که باید در سطح جهانی پیگیری قضایی شود.

«پیگیری حقوق هزاران قربانی تروریسم در ایران»، «اقامه دعوا علیه دولتهایی که قاتلان این قربانیان را حمایت آشکار و پنهان می‌کنند» و «دفاع حقوقی از شخصیتهای مظلوم مسلمان در سراسر جهان» از دیگر مواردی بود که رهبر انقلاب به مسئولان قضایی توصیه کردند.

۷- تبیین و احیای حقوق بشر اسلامی در سطح جهان

حضرت آیت الله خامنه‌ای احیای حقوق بشر اسلامی را در سطح جهان، وظیفه دیگر دستگاه قضا خواندند و خاطرنشان کردند: حقوق بشری که غرب می‌گوید بر مبنای غلطی تنظیم شده و لازم است حقوق بشر اسلامی با پایه‌های متقن و عقلانی در افکار عمومی جهان و مجامع حقوقی تبیین و پیگیری شود.

ایشان اعلام رسمی «چشم بستن سازمان ملل بر جنایت جاری و کودک‌کشی در یمن را به‌ازای گرفتن پول از برخی کشورها»، باعث شرمندگی بشریت خواندند و افزودند: این رسوایی، ضد حقوق واقعی بشر است و باید در سطح جهان، روی آن کار حقوقی و قضایی کنیم.

۸- قوه‌قضاییه صد در صد انقلابی باشد و انقلابی عمل کند

رهبر انقلاب در پایان در نوعی جمع‌بندی از سخنانشان، تأکید کردند: قوه قضاییه باید صددرصد انقلابی باشد و انقلابی عمل کند.

ایشان خاطرنشان کردند: البته انقلابی‌گری برخلاف نظر و تبلیغ برخی‌ها، تندروی نیست بلکه انقلابی‌گری یعنی «عادلانه، خردمندانه، دقیق، دلسوزانه، منصفانه، قاطعانه و بدون رودربایستی عمل کردن».
منبع: خبرگزاری تسنیم

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار