۶۷ درصد تخت های بیمارستانی کشور فرسوده است
پارسینه: معاون درمان وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: ۶۷ درصد تخت های بیمارستانی کشور فرسوده است و ۸۰ هزار تخت بیمارستانی نیز کم داریم.
محمدآقاجانی روز دوشنبه در هشتمین همایش بین المللی مدیریت بیمارستانی در سالن همایش های رازی افزود: مشکلات و محدودیت های زیادی در بیمارستان های کشور برای ارائه خدمات رسانی به مردم وجود دارد، کمبود تخت های بیمارستانی، فرسودگی تخت ها و به روز نبودن دانش مدیریت بیمارستانی از جمله این مشکلات است .
وی گفت: اکنون به ازای هر هزار نفر جمعیت در ایران فقط 1.67 تخت بیمارستانی وجود دارد، این شاخص در کشور ترکیه که همسایه ماست و از نظر جمعیتی نیز شبیه ایران است، حدود 2.7 تخت است و در کشورهای پیشرفته چندین برابر است .
معاون درمان وزیر بهداشت افزود: ضریب اشغال تخت های بیمارستانی کشور با احتساب بیمارستان های کوچک 32 تخته حدود 76 درصد است اما در بیمارستانهای بزرگ کشور میزان اشغال تخت بالای 90 درصد است .
آقاجانی گفت: مدت زمان متوسط اقامت بیماران در بیمارستانهای دولتی نیز حدود 2.8 روز است و به علت پشت نوبتی زیاد بیماران مجبوریم برخی بیماران را قبل از پایان دوران نقاهت مرخص کنیم تا امکان پذیرش بیماران جدید باشد .
وی افزود: تا قبل از دولت یازدهم سالیانه 1700 تخت بیمارستانی در کشور ایجاد می شد اما تا پایان این دولت قول می دهیم، 20 هزار تخت بیمارستانی جدید را در بخش دولتی ایجاد کنیم .
وی گفت: هم اکنون دو میلیون و 100 هزار مترمربع فضای بیمارستانی در کشور در حال بازسازی است و تاکنون 39 هزار تخت بیمارستانی نوسازی شده است و در دو سال گذشته 27 هزار قلم تجهیزات پزشکی سنگین و نیمه سنگین جدید نیز در بیمارستان های دولتی اضافه شده است .
معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: تنها راه رفع کمبود زیرساخت های درمانی در کشور،واقعی شدن تعرفه های پزشکی است تا برای سرمایه گذاران بخش خصوصی جاذبه و انگیزه ایجاد شود .
وی گفت: عدم تناسب هزینه ها و مخارج مهمترین مانع نوسازی بیمارستان های کشور است، به عنوان مثال تعرفه یک شب هتلینگ یک بیمارستان دولتی در قبل از دولت یازدهم 48 هزار تومان بود که اکنون به 103 هزار تومان افزایش پیدا کرده است، در حالی که بر اساس محاسبات قدیم، قیمت تمام شده این خدمت 148 هزار تومان و بر اساس محاسبه جدید قیمت تمام شده آن 203 هزار تومان است .
آقاجانی اضافه کرد: در طرح تحول سلامت، تعرفه های پزشکی 120 درصد رشد کرد اما هنوز با تعرفه های واقعی فاصله زیادی داریم و اگر می خواهیم کمبودهای زیرساختی درمان کشور بر طرف شود، راهی جز واقعی کردن، تعرفه های پزشکی نداریم .
معاون وزیر بهداشت گفت: البته این یک واقعیت است که بسیاری از مردم توان خرید خدمات درمانی را از بیمارستان های خصوصی ندارند و رفع این مشکل نیز با تقویت بیمه ها میسر است .
وی افزود: از جمله مشکلات دیگر در حوزه درمان، ضعف مسئولیت پذیری مدیران برخی بیمارستان ها و نیز به روز نبودن دانش و علم مدیریت بیمارستانی است، داشتن دانش پزشکی و مدیریت دو بال مدیریت بیمارستانی است که باید مدیران بیمارستان ها به هر دوی این علم ها مجهز باشند و خود را به روز کنند .
آقاجانی گفت: برای به روزرسانی دانش مدیران بیمارستان های کشور یک دوره آموزشی با همکاری سازمان بهداشت جهانی برای 1100مدیر بیمارستان های دولتی تا آخر امسال برگزار می شود و امیدواریم سال آینده این آموزش برای مدیران بیمارستان های خصوصی، عمومی و خیریه نیز برگزار شود .
معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: برای اصلاح مدیریت بیمارستان ها دو مدل داریم یک مدل هیئت امنایی است که مطابق آن اختیارات مدیریت بیمارستانهای برای توسعه، جذب نیرو و اداره بیمارستان افزایش می یابد و در قانون برنامه توسعه پنجم نیز آمده است که امیدواریم تا پایان امسال در تعدادی از بیمارستانهای کشور به شکل واقعی و نه شکلی اجرا شود .
وی گفت: مدل دیگر واگذاری همه امور غیر پزشکی بیمارستان به شرکتهای خصوصی است. در این مدل اداره امور پزشکی بیمارستان در اختیار دانشگاه علوم پزشکی می ماند، این مدل جدیدی است که اجرای آن می تواند تا 40 درصد هزینه های بیمارستانی را صرفه جویی کند .
آقاجانی افزود: هر سال 11 میلیون مورد بستری در بیمارستانهای کشور صورت می گیرد که هشت میلیون نفر آن در بیمارستانهای دولتی است .
هم اکنون 580 بیمارستان دولتی در کشور فعال است و با احتساب بیمارستانهای غیر دولتی تعداد کل بیمارستانهای کشور به 900 مورد می رسد .
ارسال نظر