گوناگون

نگاه ویژه رهبر انقلاب به پناهجویان و تقدیر از رفتار «نمونه» ایران

نگاه ویژه رهبر انقلاب به پناهجویان و تقدیر از رفتار «نمونه» ایران

پارسینه: سازمان ملل متحد از سیاست پناهجوپذیری ایران تقدیر کرده و این کشور را یکی از سخاوتمند‌ترین کشورها در رابطه با پناهجویان خوانده است.

unhcr.org.ir
افتتاحیه مدرسه دخترانه امام رضا در استان البرز -درمنطقه پناهنده نشین استان البرز
به گزارش پارسینه ، سازمان ملل متحد از سیاست پناهجوپذیری کشورمان تقدیر کرده و کشورمان را یکی از سخاوتمند‌ترین کشورها در رابطه با پناهجویان خوانده است.
این اتفاق در حالی رخ می دهد که برخی سازمان‌های مدنی که از سوی نهادهای ضد ملی و حکومتی و به شکلی سازمان یافته، در رفتاری غیر منصفانه با اتکا به برخی رفتارهای موردی و رخ دادهای خاص و بسیار نادر ، برخورد ایران با پناهجویان را خالی از اشکال ندیده و همواره نسبت به نحوه این برخوردها در پذیرایی از پناهجویان انتقادات تندی بر زبان رانده اند.

حال سیوانکا داناپالا، رئیس نمایندگی کمیساریای عالی پناهندگان در تهران رفتار ایران در برابر پناهجویان را شایان تقدیر دانسته است.

خبرگزاری فرانسه در گزارشی آورده: او «سیوانکا داناپالا» رفتار ایران در زمینه پذیرش پناهجو و باز گذاشتن مرزها برای آنان را "نمونه" توصیف کرده است.

داناپالا تأکید کرد: «این حکایتی است که به اندازه کافی گفته نشده است.» به گفته رئیس نمایندگی کمیساریای عالی پناهندگان در تهران، ایران یک میلیون افغان ثبت‌شده را برای تقریبا چهار دهه پذیرا شده و سازمان‌های مردم‌نهاد (ان‌جی‌اوها NGO) تخمین می‌زنند که دست کم دو میلیون پناهجوی ثبت‌نشده دیگر نیز در این کشور زندگی می‌کنند.

سازمان ملل می‌گوید، ایران چهارمین جمعیت بزرگ پناهجویان در جهان را درون خود جای داده است.

با انتشار این گزارش بسیار از اپوزوسیونها و نهادهای ضد ایرانی که بخشی از آنها با بودجه صهیونیستها و کنگره آمریکا بر ضد منافع ملی ایرانیان تبلیغ می کنند ضمن به سخره گرفتن این بیانیه، آنرا طنزآمیز دانسته و می‌گویند، در حالیکه ایران به آوارگانی پناه می‌دهد که از منازعات هدایت‌شده توسط آمریکا فرار می‌کنند، خود باید با ممنوعیت ورود به ایالات متحده مواجه شود. دولت نوپای آمریکا دلیل صدور فرمان‌های مهاجرتی خود را "محافظت از کشور در برابر تروریست‌ها" خوانده است.

سیوانکا داناپالا، رئیس نمایندگی کمیساریای عالی پناهندگان در تهران در تقدیر از سیاست پناهجوپذیری ایران به دستور رهبر انقلاب، در مورد تحصیل کودکان افغان در مدارس ایران اشاره کرد. جایی که رهبر انقلاب در سال ۲۰۱۵ دستور دادند "همه کودکان افغانستانی، چه آن‌ها که دارای شرایط قانونی حضور در ایران هستند و چه آن‌ها که مدارک قانونی حضور در ایران را ندارند باید در مدارس دولتی ثبت‌نام شوند."

داناپالا تأکید کرد، همین دستور موجب شد که ۱۵هزار کلاس جدید در ایران دایر شود.او همچنین گفت: «ما همچنین با دولت [ایران] کار کرده‌ایم تا پناهجویان را مشمول بیمه درمانی مورد حمایت دولت کند که می‌تواند نه تنها برای ایران بلکه در عرصه جهانی گشایشی نوآورانه باشد.»

خبرگزاری فرانسه از سویی دیگر به آٰگاهی مقام‌ها از زندگی سخت افغان‌ها در ایران اشاره می‌کند! این خبرگزاری می‌نویسد، ایران نیز مانند بسیاری از کشورهای دیگر تمایل چندانی به پذیرش پرشمار خارجیان فقیر ندارد، بخصوص که این کشور خود با سال‌ها تحریم و سوء مدیریت روبرو بوده است.

بنا بر این گزارش، نتیجه این است که ایران تلاش زیادی کرده تا افغان‌ها را از ماندن دلسرد ساخته و افغان‌های بدون مدرک را جمع‌‌آوری کرده و به کشور خود بفرستد!

یک افغان که شغل تثبیت‌شده و حرفه‌ای در تهران دارد و نخواست نامش فاش شود به خبرگزاری فرانسه گفت: «حتی کسی مثل من که در ایران بدنیا آمده و برای ۳۶ سال اینجا زندگی کرده هنوز شهروند ایران نیست و تبعیضی که من در تحصیل و کار خودم با آن مواجه‌ام خفه‌کننده است.»

خبرگزاری فرانسه در ادامه این گزارش افزود: او که باید اجازه اقامتش هر شش تا ۱۲ ماه تمدید شود ابراز خرسندی کرده که هنوز اجازه اقامت در ایران را دارد.بسیاری از افغان‌ها برای کار به ایران رو آورده‌اند و در حاشیه‌های تهران به عنوان کارگر ساختمانی، نگهبان پارکینگ و زباله‌جمع کن مشغول فعالیت‌اند.

سازمان ملل متحد امیدوار است که ایران محدودیت‌های شغلی برای افغان‌ها را از میان برداشته و روند ثبت نام رسمی افغان‌های بدون برگه را آغاز کند، اگر چه که چنین چیزی می‌تواند باعث شود عده بیشتری جذب مهاجرت به ایران شوند.

سیوانکا داناپالا، رئیس نمایندگی کمیساریای عالی پناهندگان در تهران گفت: «در جهانی که شما تعداد زیادی حکایت بد در مورد پذیرش پناهجویان دارید، من فکر می‌کنم که ایران واقعا یک گزارش خبری خوب است.»

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار