گوناگون

۱۳ قول و درخواست رئیس دستگاه قضا در سال ۹۰

پارسینه: رئیس قوه قضائیه سال گذشته دستورات و و عده‌های زیادی داد. او همچنین بارها به مجرمان در مورد برخورد قاطع دستگاه قضاء هشدار داد که در مواردی مجرمان طعم قاطعیت دستگاه قضاء را چشیدند.

پول نمی دهید توقع امنیت نداشته باشید

آغاز سال 90 دستگاه قضا بر کسری بودجه خود بسیار پافشاری کرد تا بتواند بودجه ای جهشی داشته باشد تا حدی که آیت الله لاریجانی رئیس دستگاه قضا اعلام کرد: وقتی که پول نمی دهید توقع امنیت نداشته باشید . قوه قضائیه حتی نمی تواند هزینه آبدارچی خود را بدهد.

حجت الاسلام رازینی معاون قوه قضائیه هم اعلام کرد حتی قوه قضائیه برای سوزاندن پرونده‌های راکد خود هم پول ندارد.

افزایش بودجه قوه قضائیه همراه با افزایش توقعات مردم

اعتراضات قوه قضائیه از درگاه رسانه ها موجب شد تا بودجه قوه قضائیه در سال 90 بیش از سالهای گذشته تصویب شود و نگاهها به این سمت رفت که آیا قوه قضائیه با این بودجه می تواند به قولهایش عمل کند یا خیر؟

1- مسائل حقوقی اقلیتهای مذهبی باید پیگیری شود

رئیس دستگاه قضا اردیبهشت ماه سال 90 با تاکید بر توجه بیشتر به بازدارندگی مجازاتها علیه متجاوزان به حقوق اقلیتهای دینی، به عنوان رویکردی مناسب در مقابله و کاهش جرایم علیه پیروان اقلیتهای دینی در کشور، از آمادگی دستگاه قضایی برای همکاری در این زمینه خبر داد.

2- جریان انحرافی در مفاسد اقتصادی هم غوطه‌ورند/ با آنها مقابله کنید

آیت الله لاریجانی اردیبهشت ماه سال 90 اعلام کرد: جریان انحرافی اتفاقاً در مفاسد اقتصادی هم غوطه‌ورند و بی امان جلو می روند و باید با آنا مقابله کرد.

3- شخصا پیگیر زمین خواری در جنگلهای کشور هستم

خردادماه سال 90، رئیس دستگاه قضا با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر جلوگیری از تخریب جنگلهای کشور گفت: دستگاه قضائی با جدیت با زمین خواران و افرادی که به جنگلها تعرض می کنند مبارزه می کند و خود من هم شخصا پیگیر این قضیه هستم.

4- کمیته ویژه برخورد با تخلفات زیست محیطی تشکیل شود

آیت الله آملی لاریجانی از تصمیم قوه قضائیه در برخورد قاطع با تخلفات زیست محیطی و حفظ و حراست از منابع طبیعی و نظارت بر عملکرد سازمانهای مسئول در این زمینه خبر داد.

5- دفاتر پیشخوان قضایی در راه است

آملی لاریجانی در تیرماه سال 90 اعلام کرد: در صدد هستیم بخشی از خدمت قضایی را در خارج از قوه قضائیه به صورت دفاتر پیشخوان برای تسهیل کار مردم ارائه کنیم.

این قول رئیس قوه قضائیه در سال 90 عملی نشد.

6- مبارزه با قاچاقچیان و سارقان مسلح دردستور کار قوه قضائیه

رئیس قوه قضائیه مبارزه با مجرمان جرایم خاص، قاچاقچیان، سارقان مسلح، متجاوزان به نوامیس، اراذل و اوباش و اشرار را مهم عنوان کرد و افزود: در قوه قضائیه برای این افراد حکم و مجازات قطعی صادر می شود و قاچاقچیان مواد مخدر که قاتلان نامرئی جوانانند چوبه دار را به چشم می بینند.

7- کاری می کنیم که دانه درشتها از تیغ قانون فرار نکنند

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه کارها و برنامه‌هایی در پیش داریم که نظارتهای قوه قضائیه را هم در داخل و هم در خارج از دستگاه قضایی مستمرتر کنیم گفت: برخوردها نیز باید قاطع و بدون تبعیض باشد تا دانه درشت‌ها نتوانند از تیغ قانون فرار کنند.

8- ضرورت تصویب لایحه پیشگیری از وقوع جرم

رئیس قوه قضائیه تصویب لایحه پیشگیری از وقوع جرم را ضروری دانست و همکاری جدی دولت و مجلس را در کاهش پیشگیری از وقوع جرم را خواستار شد.

آملی لاریجانی بارها و بارها بر ضرورت این لایحه و قانون تاکید داشت ولی مجلس در تصویب این لایحه با چالش بزرگی روبرو شد. از یک سو مجلس می گفت باید این لایحه با تعامل تمامی دستگاهها انجام شود و از سوی دیگر شورای نگهبان گفته قانون اساسی گفته این وظیفه قوه قضائیه است.

9- دستور رئیس قوه قضائیه برای حذف پوشش اجباری چادر بر سر متهمان زن

مدیرکل پیشگیریهای قضایی معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه از دستور رئیس قوه قضائیه به سازمان زندانها مبنی بر حذف اجباری بودن چادر بر سر زنان متهم در دادگاهها خبر داد.

هر چند پرداختن به این موضوع از خبرگزاری مهر آغاز شد ولی دستور رئیس قوه همچنان روی زمین ماند زیرا بازهم در دادگاه فساد ملی شاهد اجباری بدون چادر بر سر متهمان زن بودیم.

10- لیست مفاسد اقتصادی دولت کار تبلیغاتی بود

رئیس دستگاه قضا با اشاره به لیست 300 نفره مفاسد اقتصادی رئیس جمهور گفت: بسیاری از این اسامی قبلا محکوم شده، برخی پرونده جاری داشته، برخی مختومه و بسیاری از آنها بی سند و در کل کاری تبلیغاتی بود.

گفته های آملی لاریجانی چندین بار توسط سخنگوی قوه قضائیه هم مطرح شد ولی نه رسانه ملی به آن پرداخت و نه دستگاه قضا از رئیس جمهور خواست تا لیست واقعی را ارائه کند. در پایان این لیست در هاله ای از ابهام و سکوت باقی ماند.

11- مجلس امر به معروف را روی زمین گذاشته و ما کار خود را انجام می دهیم

رئیس قوه قضائیه با گلایه از این موضوع که متأسفانه امر به معروف و نهی از منکر به گوشه‌ای رانده شده گفت: طی این سالها هیچگاه نسبت به این اصل زمین‌مانده هیچ تذکری داده نشده و همچنین قوه مقننه نیز که وظیفه تعیین حدود قانونی را دارد این کار را به زمین گذاشته است.

گفته های آملی لاریجانی هنوز در آرشیو رسانه ها موجود است ولی پرونده علی خلیلی روحانی آمر به معروف دارد در دادستانی تهران خاک می خورد. پرونده فروزش هم نهایی نشده است تا اینکه چهارمین روحانی آمر به معروف در روزهای پایانی سال مورد تعرض اشرار قرار گرفت.

12- دستور صریح برای برخورد شدید با قاچاقچیان مواد مخدر

آیت‌الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی اعلام کرد: برای مبارزه جدی تر با قاچاقچیان مواد مخدر به دادستان کل کشور دستور داده شد تا اموال قاچاقچیان مصادره و به اشد مجازات محکوم شوند.

گفته های رئیس دستگاه قضا در حالی است که در سال 90 میلیونها تن مواد مخدر و صدها قاچاقچی دستگیر شدند ولی نتیجه پرونده قاچاقچیان و محاکمه و مجازات آنها هنوز اعلام نشده است.

13- حذف اعمال ماده 18 و کمرنگ شدن اختیارات وزیر دادگستری

رئیس قوه قضائیه در سال 90 بسیار تلاش کرد تا بتواند اعمال ماده 18 را محدود کرده و حتی حذف کند و همچنین تلاش کرد تا هیچ وقت اختیارات وزیردادگستری افزایش نیابد ولی بسیاری از نمایندگان مجلس از این درخواست لاریجانی متعجب شدند و آن را قبول نداشتند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد