گوناگون

یک نگاه:دختر زیبارویی که کار بلد نیست اما هست!

پارسینه: رسانه ملی در آستانه تابستان است و لابد مثل همیشه کلی برنامه مفید و کلی برنامه بی خاصیت را برای این سه ماه اوقات تعطیل مردم به ویژه جوانان کشور در نظر دارد اما...


اول: رسانه ملی باید تکلیف خودش را با خودش روشن کند؛ تقلید از بی بی سی فارسی و فارسی وان دردی از افزایش استفاده از ماهواره را درمان نمی کند حتی اگر همه دیش ها را از پشت بام ها جمع کنند. اصلا تناقض بزرگ رسانه ملی با خودش این است که عده ای در همین رسانه ملی و البته سایت وابسته به سازمان، صبح تا شام و شام تا صبح پای همین شبکه هایی که نباید مردم ببینند، نشسته اند و آن را رصد می کنند تا گاف فلان مجری، سوتی بهمان بازیگر، رابطه غیراخلاقی مجری این برنامه با کارشناس آن برنامه، تحلیل مسخره کارشناس برنامه الف و افشاگری علیه برنامه ب و...را روی سایت بفرستند و یا در برنامه ای آن را پخش کنند. تصور سازمان از کد دادن این شکلی چیست؟ آیا مطمئن است که همه مردم با برنامه های ماهواره ای آشنا هستند؟ اگر اینطور است که هیچ...در غیر این صورت داستان این همه مونیتورینگ دقیق و خبرسازی دقیق تر چیست؟ البته که ما نیازمند دانستن از اوضاع و احوال رسانه های غربی هستیم اما نه این قدر جهت دار و نشان دار که گاه خودش تبلیغ همین شبکه های ماهواره ای است.



دوم: مبانی رسانه ای ما با غرب یکی است؟ اگر این طور است که اصلا ماجرای جنگ نرم و تهدید فرهنگی و این همه برنامه تحلیلی و سی دی های سخنرانی امثال آقایان طالب زاده و پناهیان و عباسی کلا سرکاری است! وقتی رسانه ملی در برنامه گفت وگوی ویژه خبری خود، از یک دختر جوان با ظاهری جذاب و زیبا استفاده می کند که ساده ترین اصول خبرنگاری و گفت وگوی رسانه ای را بلد نیست، چه نتیجه ای باید گرفت جز اینکه رسانه ملی برای جذب مخاطب درست جا پای همان رسانه هایی گذاشته که در برنامه های خودش و با حضور همین کارشناسان، آنها را نقد و لعن می کند! نمی شود در یک شبکه پنبه امپریالیسم رسانه ای غرب را زد در شبکه دیگر درست به همان شیوه رفتار کرد! نمی شود در یک شبکه مجری برنامه حتی از کمترین گریمی برای بهتر دیده شدن تصویرش در تلویزیون استفاده نکند اما در شبکه دیگر برای افزایش مخاطب(!؟) مجری خانم با به روز ترین آرایش روبروی مردم بنشیند...اشکالی ندارد همه مجریان تلویزیون، بهترین افراد از لحاظ چهره باشند اما کار خودشان را هم بلد باشند؛ یعنی مجری گفتگوی ویژه ابتدا خبرنگاری و اصول مصاحبه بداند، بعد ...

سوم: پخش زنده فوتبال همیشه یک برگ برنده برای رسانه های مختلف در جهان بوده است؛ رسانه ملی نیز از این قاعده کلی مستثنا نیست اما زوائد این اتفاق خوب و قابل تقدیر را باید هرس کرد. 90 دقیقه فوتبال، 30 دقیقه بحث کارشناسی... تا اینجا قبول، برگزاری مسابقه اس ام اسی جز اینکه نوعی مصرف زدگی و هیجان کاذب را ترویج می کند، چه سودی به حال ملت دارد؟ اگر عنوان می شد که هزینه ارسال پیامک به خاطر رفاه حال مردم، محاسبه نمی شود خب بیشتر قابل بررسی بود اما وقتی این طور نیست؛ داستان بده و بستان تلویزیون و رادیو با اپراتورهای تلفن همراه خیلی برجسته می شود؛ نه؟

یا اینکه دو نفر جوان روبروی مردم بایستند و از تیتر روزنامه های انگلستان و اسپانیا و فرانسه و لهستان و...برای مردم حرف بزنند، بار آموزشی این تیترخوانی حالا با کمی چاشنی جوزدگی توسط مجری چیست؟ آموزش تخصصی روزنامه نگاری است؟ یا آموزش فوتبال حرفه ای؟ شکر خدا در این دو مورد کشور ما صادرکننده(!) هم هست ضمن اینکه اصلا نیازی به آموزش ندارد! داستان چیست واقعا که در میان بازی بدانیم تیتر روزنامه صبح فلان کشور چه بوده است؟! که حالا برای این بخش 2 مجری مجزا هم قرار بدهیم!

از طرفی دکور قابل قبول برنامه جام چهاردهم را مقایسه کنید با دکور بهترین برنامه زنده و گفت وگو محور شبکه چهار سیما: دو عدد صندلی و یک میز گرد! یا دکور اصلی ترین جُنگ معارفی شبکه قرآن! یک قیاس خنده دار می شود که بعد از خنده اولیه باید گریست...همان داستان افراط و تفریط همیشگی؛ یکباره در غروب یک جمعه، 9 شبکه تلویزیونی به مدت 3 ساعت هیچ برنامه جذابی ندارد و از آن طرف، ناگهان چهار شبکه اصلی سیما به شکل همزمان بهترین برنامه ها و فیلم ها وسریال های خود را روی آنتن می فرستند.

چهارم: سریال شبانه «راه طولانی» مجموعه خوب و قابل دفاعی است، مشکلات و توقعات نسل جوان و برخورد والدین را با آنها به خوبی تصویر کرده، فضاسازی ها خیلی فانتزی و دورازدسترس نیست؛ شخصیت پردازی ها هم کاملا در جامعه و اطراف ما وجود دارد. امیدواریم سرنوشت این مجموعه مانند برخی مجموعه های دیگر که شروع خوبی داشته اند، با شلنگ و آب و سنجاق سر، همراه نشود. ضمن اینکه امیدواریم شبکه اول سیما عزم خود را جزم کند دیگر امثال «حیرانی» را به خورد ملت ندهد که اشکال شرعی دارد.

پ نجم: دقت کرده اید بخش های مختلف خبری رسانه ملی را بچه های باشگاه خبرنگاران جوان می چرخانند و به روز می کنند؟ برایتان سوال پیش نیامده واحد مرکزی خبر غیر از بسته «صرفا جهت اطلاع» و مثلا بخش «نود ثانیه با کتاب» و چند گزارش روتین هفتگی، با وجود تعداد قابل توجهی خبرنگار در حال پخت و پز چه دسته گل هایی برای پخش از بخش های کپی شده خبر هستند؟ یعنی ساخت یک مستند برای نیمه خرداد و یک مستند هم برای دهه فجر آمار خوبی است از این همه استعدادهای امتحان پس داده واحد مرکزی خبر؟

بازهم دقت کردید جناب «حسینی بای» در همه حوزه های خبری حضوری حداکثری دارد و همیشه در صحنه است؟ او گزارش اقتصادی تهیه می کند، با نفرات برگزیده کنکور گپ می زند، به نمایشگاه صنایع دستی می رود، با معتکفین هم پیاله می شود، از نابسامانی های عراق خبر مخابره می کند و از مسابقات روبوکاپ گزارش می گیرد و...دقت کردید؟ خدا را شکر من فکر می کردم خودم بی جهت دقت کردم، مدیریت فنی و حرفه ای در واحد مرکزی خبر یعنی همین!

محسن حدادی/خبرآنلاین

ارسال نظر

  • ناشناس

    دختر جوان با ظاهر جذاب و زیبا؟!!
    داداش شما شبکه قم و شبکه قرآن رو تماشا کن، بقیه اش واست ضرر داره

  • ناشناس

    تشکر بابت مطلب نقادانه و بجای شما
    اما از این صحبتها زیاد شده اما کو گوش شنوا
    در ضمن به وضع حجاب (که البته اگه بشه اسمشو حجاب گذاشت) اسفناک بازیگرا و هنرمندانمون ! اشاره نکردین
    نمیدونم چرا توی ام القرای جهان اسلام حتی یک بازیگر چادر نداریم
    شما میدونین چرا؟

  • حسین کماسی

    جانا سخن از زبان ما می گویی.

  • الهام پرست

    ما که شبکه داخلی فقط ساعت 7.45 میبینیم)اخبار ورزشی(

  • ناشناس

    خوب بود مخصوصا قسمت جیرانی

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد