یک نظامی سابق لبنانی:استعفای کوفی عنان مقدمه چینی برای دخالت نظامی در سوریه است
پارسینه: کارشناس مسائل راهبردی گفت: استعفای کوفی عنان از ماموریت خود در سوریه به منظور مقدمه چینی برای دخالت نظامی صورت میگیرد زیرا غربیها عنان را در ظاهر مامور حل بحران سوریه کردند ولی از هیچ تلاشی برای شکست دادن طرحش دریغ نکردند.
خبرگزاری فارس: "امین حطیط" سرتیپ بازنشسته ارتش لبنان و کارشناس مسائل راهبردی با اشاره به استعفای "کوفی عنان" فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه از ماموریت خود گفت: استعفای عنان مورد انتظار بود زیرا موفقیت وی در پایان بخشی به بحران سوریه راههای دخالت غربی و عربی را به روی دشمنان ملت سوریه میبست.
وی با بیان اینکه غربیها از طریق سنجش افکار عمومی سوریه متوجه شدند که ملت سوریه از نظام بشار اسد حمایت میکند و لذا اگر تحولات این کشور به مردم سپرده شود، به ضررشان تمام میشود، افزود: غربیها با حقه بازی کوفی عنان را در ظاهر مامور حل بحران سوریه کردند ودر همان حال به اتفاق متحدان عربی خود از هیچ تلاشی برای شکست دادن طرح عنان دریغ نکردند.
حطیط مواضع قطر مبنی بر اینکه طرح عنان تنها سه درصد احتمال موفقیت دارد، را مقدمه چینی برای شکست دادن این طرح خواند و تاکید کرد: معتقدم که غربیها به منظور همراه سازی افکار عمومی مخالف طرحهای خصمانه علیه نظام اسد، کوفی عنان را روانه سوریه کردند تا در همان مدت مقدمات لازم برای دخالت نظامی را مهیا سازند.
وی با بیان اینکه کوفی عنان فرستاده ویژه بان کی مون دبیر کل سازمان ملل بود، بان کی مون را به مثابه کارمند وزارت خارجه آمریکا خواند و در نتیجه استعفای عنان را ناشی از تمایل واشنگتن به اعلام شکست طرح کوفی عنان به منظور وارد کردن فشار بر دمشق برشمرد.
این سرتیپ بازنشسته ارتش لبنان استعفای عنان را دارای پیامی ضمنی آمریکا مبنی پایان یافتن شانس موفقیت راهکار سیاسی در سوریه و باز شدن احتمال دخالت نظامی دانست و افزود: غرب میخواهد از این طریق جلوی وتوی قطعنامههای سازمان ملل علیه سوریه را بگیرد.
وی با اشاره به همزمانی استعفای کوفی عنان با موافقت باراک اوباما با جاسوسی سیا علیه سوریه و حمایت از مخالفان نظام اسد، گفت: گزینه دخالت نظامی در سوریه در آینده نزدیک بعید به نظر میرسد ولی آمریکا هیچ راه حلی جز دخالت نظامی برای تحولات سوریه نمیبیند.
ارسال نظر