گوناگون

پورمحمدی: ادعای غرب این است که سوریه با مردم خود رفتار خوبی نداشته است

پارسینه: وی ادامه داد: اما این سؤال مطرح است که هر حکومتی که با مردم کشورش خوب رفتار نکند باید این برخورد با او شود. این همه طاغوت و مستکبر در دنیا آدم کشی می‌کنند ولی چرا صدای کسی بلند نمی‌شود؟! الآن در میانمار این همه مسلمان به قتل می‌رسند ولی چرا کسی معترض نمی‌شود؟! مگر غرب یک لحظه از حمایت مبارک در مصر دست بر داشت؟! با حکومت‌های اردن، ‌مراکش، عربستان، ‌یمن و غیره چه می‌کنید؟!

خبرگزاری فارس نوشت:

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به فشارهای اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: یک سری بی‌تدبیری‌ها در جریان است که باید آن‌ها را رفع کرد.

خبرگزاری فارس: تحریم‌ها علیه ایران یک پروژه جهانی است/ برای مقابله با تحریم‌ها همه باید صرفه جویی کنند

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی در جمع نمازگزاران مسجدالرضا(ع) واقع در فلکه دوم صادقیه در پاسخ به سؤالی درباره تحولات سوریه گفت: با توجه به فضایی که ایجاد شده پیش بینی آینده کمی دشوار است.

وی ادامه داد: استکبار و صهیونیست‌ها همه توان خود را به همراه ارتجاع منطقه و عرب گذاشتند تا حلقه مقاومت را بشکنند. نقطه ضعیفی که در این حلقه پیدا کردند سوریه است. با تمام انرژی می‌خواهند حکومت سوریه را ساقط کنند. به رغم مخالفت برخی اعضای شورای امنیت سازمان ملل مانند روسیه و چین غرب یک جانبه تصمیم گرفته و به سوریه اسلحه ارسال می‌کنند. از سوی دیگر پول تزریق کرده و تبلیغات می‌کنند.

همه فشارها متمرکز شده است تا مقاومت را از پا در بیاورند

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان این‌که جمهوری اسلامی ایران در طول دهه‌های اخیر استکبار و آمریکا را در منطقه تضعیف کرده است، ‌گفت: 64 سال از عمر رژیم صهیونیستی می‌گذرد. در طی این مدت یک هرم ساخته شده است. 31 سال، این هرم به اوج بود. بعد از شکل گرفتن انقلاب اسلامی ضلع دیگری برای این هرم شکل گرفته و قدرت این رژیم رو به افول نهاد.

وی ادامه داد: امروز بحث امنیت رژیم صهیونیستی مطرح نیست، بلکه موجودیت این رژیم در خطر است. امروز بسیاری از شهروندان این رژیم معتقدند که دیگر آنجا جای زندگی نیست و باید به کشورهای خود باز گردند. هم اکنون بسیاری از ساکنان رژیم صهیونیستی ویزای بازگشت به کشورشان را گرفته‌اند. این یک خطر و تهدید بزرگ برای موجودیت این رژیم است که کانون آن انقلاب اسلامی و ایران است. همه فشارها در وضعیت فعلی بر سوریه متمرکز شده است تا مقاومت را از پا در بیاورند.

پورمحمدی با اشاره به نقش جمهوری اسلامی ایران در موضوع سوریه گفت: ایران در سوریه هم نقش مشورتی دارد و هم حمایت سیاسی و فنی می‌کند. سوریه به خاطر کمک‌های روسیه از لحاظ تسلیحاتی وضعیت خوبی دارد. الآن بیشتر فشارهای سوریه سیاسی، روانی و تبلیغاتی است. ادعای غرب این است که سوریه با مردم خود رفتار خوبی نداشته است.

وی ادامه داد: اما این سؤال مطرح است که هر حکومتی که با مردم کشورش خوب رفتار نکند باید این برخورد با او شود. این همه طاغوت و مستکبر در دنیا آدم کشی می‌کنند ولی چرا صدای کسی بلند نمی‌شود؟! الآن در میانمار این همه مسلمان به قتل می‌رسند ولی چرا کسی معترض نمی‌شود؟! مگر غرب یک لحظه از حمایت مبارک در مصر دست بر داشت؟! با حکومت‌های اردن، ‌مراکش، عربستان، ‌یمن و غیره چه می‌کنید؟!

مشکل غرب با سوریه این است که در خط مقاومت ایستاده است

پورمحمدی تصریح کرد: مشکل غرب در سوریه این است که پس از جنگ با اسرائیل، سوریه در خط مقاومت ایستاد و در صلح کمپ دیوید با اسرائیل شرکت نکرد، انقلاب اسلامی که پیروز شد سوریه به سمت آن تمایل پیدا کرد و به جمهوری اسلامی کمک کرد. سوریه با جمهوری اسلامی همفکر و همنوا شد. به حزب‌الله کمک کرد تا تفرقه را از جامعه لبنان دور کند.

وی با بیان این‌که سوریه تحت فشار سنگینی قرار دارد گفت: غرب جریان قدرتمندی علیه سوریه به راه انداخته است. گروه حاکم در سوریه علویون هستند. اکثریت سوریه اهل سنت هستند که بخشی از آن‌ها با علویون هستند. حکومت سوریه اعلام کرد که حاضر است به مشارکت سیاسی تن داده و رأی‌گیری برگزار کند. غرب که مترصد فرصت بود با این موضع حکومت سوریه به عنوان نقطه ضعف برخورد کرد و وارد عرصه شد و با تمام ظرفیت نامتعارف جهانی علیه سوریه وارد شدند. الآن گروه، گروه افراد مسلح و تسلیحات به شورشیان سوری می‌دهند.

تحریم علیه ایران یک پروژه جهانی است/آمریکا و غرب یک جانبه علیه ملت ایران وارد عمل شدند

رئیس سازمان بازرسی کل کشور همچنین در پاسخ به سؤال یکی از حاضرین درباره تحریم‌ها گفت: تحریم یک پروژه جهانی است. تحریم یک توافق جهانی بسیار مستبدانه است. چندین بار قطع نامه صادر کردند ولی وقتی دیدند قطع نامه جواب نمی‌دهند یک جانبه علیه ملت ایران وارد عمل شدند.

وی افزود: هر شرکتی که با ما قرار داد داشت را تحت فشار قرار دادند که منصرف شود. هنگامی که مقامی از کشورمان به کشور دیگر سفر می‌کند نماینده آمریکا با شرکت‌های آن کشور تماس گرفته و از آن‌ها می‌خواهد قرارداد‌های خود با ایران را فسخ کنند.

یک سری بی‌تدبیری‌ها در جریان است که باید آن‌ها را رفع کرد

وی با بیان این‌که بروز و ظهور تحریم‌ها در گرانی‌ها، بیکاری و غیره است گفت: ما که در مقابل بی‌عدالتی‌ها و مستکبری‌های دنیا ایستاده‌ایم باید خود را برای این موقعیت آماده می‌کردیم و امروز آماده‌ایم. البته فشار زیاد است. باید تدبیر بیشتری به خرج دهیم. از ولخرجی، بی‌تدبیری و کم تدبیری‌ها دست بر داریم. یک سری بی‌تدبیری‌ها در جریان است که باید آن‌ها را رفع کرد.

با مصرف درست می‌توانیم بازار را کنترل کنیم

پورمحمدی ادامه داد: برای کنترل گرانی‌ها باید یک حرکت دو جانبه انجام دهیم. اول این‌که مسئولین تلاش کنند تا بر بازار مسلط شوند. دوم این‌که به تولید کمک کنیم تا جنس به بازار بیاید و به طور طبیعی قیمت‌ها متعادل شود. مسئولیت بعدی به مردم باز می‌گردد؛ مردم نیز باید نظارت کنند. این‌که مرغ گران شد مردم باید مراقب باشند تا به ایجاد فضای کاذب کمک نکنند.

وی افزود: این مسئله موجب تشنج بازار می‌شود. خیلی اوقات اگر حداکثر 20 درصد مصرف را کنترل کنیم بازار کنترل می‌شود. مثلاً اگر تا امروز در ماه یک کیلوگرم گوشت مصرف می‌کردیم از امروز 800 گرم گوشت مصرف کنیم. با مصرف 200 گرم گوشت کمتر، هیچ خانواده‌ای با مشکل مواجه نمی‌شود. خیلی اوقات با خوب و درست مصرف کردن می‌توانیم بازار را کنترل کنیم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: باید بدانیم که الآن یک جنگ اقتصادی علیه ما شکل گرفته که بسیار جدی نیز است. هم مردم باید به فکر باشند و ببینند چه کمکی می‌توانند انجام دهند؛ هم دولت باید کمک کند تا فضای تولید و مصرف تنظیم و کنترل شود، ‌جلوی احتکار و گران فروشی تا آنجا که مقدور است گرفته شود و هم تولید کنندگان سعی کنند تا آنجا که می‌شود تولید را رونق دهند.

در سازمان‌های دولتی باید به فرهنگ مصرف صحیح توجه شود

وی با تأکید بر ترویج فرهنگ مصرف صحیح گفت: در سازمان‌های دولتی باید به فرهنگ مصرف صحیح توجه شود. گاهی اوقات سازمان‌های دولتی اقدام به خرید ساختمان‌های بسیار مجلل و شیک می‌کند که باعث تأسف است. در این وضعیت اقتصادی چرا باید مبلمان اتاق مدیرکل استانی ما حداقل 40 الی 50 میلیون تومان باشد؟! وقتی ما درست و صحیح خرج نمی‌کنیم گرفتار می‌شویم و دشمن از آن نقاط وارد می‌شود.

پورمحمدی تصریح کرد: باید خرج‌های خود را کنترل کنیم. ایران کشور ثروتمندی است. بدنه کارشناسی و مدیران دلسوز فراوانی نیز داریم. باید دور هم نشسته و بیشتر مشورت کنیم تا راهکارهای عبور از بحران‌ها را پیدا کنیم.

ما انقلاب کردیم تا اخلاقیات را در جامعه، زنده و ترویج کنیم

پورمحمدی همچنین در بخش نخست سخنان خود ضمن تبریک میلاد امام حسن(ع) به سجایای اخلاقی آن حضرت اشاره کرد و گفت: ما شیعیان آن حضرت که خود را به امام حسن(ع) منسوب می‌دانیم نباید تنها یک ادعا داشته باشیم بلکه باید این خلقیات را در خود زنده کنیم و کرامت‌ها و ارزش‌هایی که ایشان تأکید داشتند را در خود احیا نماییم. ائمه اسوه حسنه و الگوهای برتر هستند تا به من و شما بیاموزند که چطور خوب زندگی کنیم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: ما انقلاب کردیم تا اخلاقیات در جامعه برقرار باشد. اگر این اتفاق افتاد می‌توانیم بگوییم یک قدم جلو آمده‌ایم. آن وقت می‌توانیم ادعا کنیم که انقلاب ما اسلامی، ‌شیعی و یک حرکت ارزش‌مدار است.

وی افزود: ولی اگر بنا باشد انقلاب تنها یک جابجایی باشد باید بگوییم در دنیا هر لحظه از این جابجایی‌ها صورت می‌گیرد. این جابجایی‌ها ارزش و تفاخر نیست. آمدن و پس از مدتی رفتن، بدون این‌که نام و نشانی باقی بماند هنر نیست. از زمان امام حسن(ع) حدود 1400 سال می‌گذرد ولی اخلاقیات ایشان هنوز برای من و شما الهام ‌بخش است. آنچه الهی و خدایی شود باقی می‌ماند و این اخلاق تا زمان، زمان است باقی می‌ماند.

پورمحمدی با اشاره به روایتی از امام حسن مجتبی(ع) در باره بی‌ارزش و کوچک بودن دنیا نزد مؤمن گفت: کوچک بودن دنیا در چشم مؤمن به معنای آن نیست که دنیا نداشته باشد. چرا که امام حسن(ع) انسان متمکن و با درآمدی بود. امام حسن(ع) به خاطر چاه‌های فراوانی که داشت خدم و حشم بسیاری داشت.

وی گفت: اما منظور امام از این‌که دنیا در چشم مؤمن کوچک باشد یعنی این‌که به دنیا وابستگی نداشته و به امور دنیوی دل نبندد. دنیا باید در خدمت انسان باشد نه این‌که انسان در خدمت دنیا. خداوند دوست دارد بندگان و مؤمنانش قدرتمند باشد ولی قدرت برای انسان است نه انسان برای قدرت.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: مؤمن نباید برای کسب قدرت دست به هر کار ناشایست بزند. گاهی اوقات به هر دری زده می‌شود تا قدرت کسب شود. برای کسب قدرت تهمت زده و دروغ می‌گویند. ثروت و علم هم همین وضعیت را دارند. قرار نیست انسان در خدمت علم باشد و به آن تفاخر کند؛ علم باید در اختیار انسان باشد. اگر علم در خدمت انسان باشد در او حلم، ‌تواضع و کمال اخلاقی ایجاد می‌کند.

وی با بیان این‌که جامعه اسلامی باید به سمتی حرکت کند که متخلق به اخلاق اسلامی باشد گفت: اگر دنیا در ذهن انسان کوچک شود در ذهن امام حسن(ع) بزرگ می‌شود. امام حسن(ع) می‌گوید انسان نباید دنبال جهالت برود. امام علی(ع) تعبیری دارند به این عنوان که هر کس عقل ندارد دین ندارد.

پورمحمدی گفت: این یعنی دین ما دین عقلانی، تفکر و فهم است. این در حالی است که امروز آدم می‌کشند تا بهشت بروند. می‌گوید عده‌ای زن و بچه را بکش تا مستقیم به بهشت بروی. آیا این دین است؟!، ‌این عقل است؟! این دین، ‌دین آدم کشی، جهالت و قساوت است. حق دارد انسانیت در مواجه با این دین فرار کند. این چه دینی است که جنایت، ‌آدم کشی و خباثت را به راحتی تجویز می‌کند!

پورمحمدی با اشاره به بمب گذاری‌های اخیر عراق گفت: این دسته افراد جاهل در عراق در عرض یک روز 26 نقطه را بمب‌گذاری کرده و صد و چند نفر کشته و چند صد نفر زخمی می‌شوند. اخیراً شنیدم در افغانستان از کیف یک افسر انگلیسی 20 جلیقه انفجاری کشف کردند.

وی افزود: معلوم است این دین، ‌دین انگلیسی و ساخته جای دیگر است؛‌ دین اسلام و دین حنیف و طیب نیست. ما دینی می‌خواهیم که عاقلانه بوده و رفتار عاقلانه داشته باشد؛ منطق داشته و عقلانیت بر آن حاکم باشد. مگر در قرآن نیامده که تفکر و تعقل کنیم. قرآن پیوسته ما را به فکر و تأمل کردن دعوت می‌کند. دین ما دین تعقل، برنامه ریزی و مطالعه است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به روایت دیگری از امام حسن(ع) و تأکید آن حضرت بر مشورت گفت: حضرت می‌فرماید قومی مشورت نمی‌کند مگر این‌که به آنچه صلاح و خیرشان است هدایت می‌شوند. این قوم از سختی‌ها و مشکلات عبور می‌کنند. البته تأکید امام معصوم بر مشورت در حالی است که در جای دیگر تأکید می‌کند که اگر بلد نیستید سراغ ائمه بروید تا راه راست را به شما نشان دهد.

گفت‌وگو و تحمل در جامعه نهادینه شود

وی افزود:: اگر قرار است کلام امام حسن(ع) را رعایت کنیم باید فرهنگ مشورت در جامعه ما حاکم شود؛ باید گفت و گو و تحمل در جامعه تبدیل به فرهنگ شود. حتی اگر کسی حرف مفت و بی‌سندی را مطرح کرد باید آن را تحمل کرده و درصدد پاسخگویی به آن باشیم. باید به دیگران هم بیاموزیم که تحمل کرده و از طرف مقابل سند این ادعا را بخواهد.

وی با اشاره به طرح برخی شایعات درباره دولت و سایر دستگاه‌ها گفت: گاهی اوقات گفته می‌شود که در دولت چنین تصمیمی اتخاذ شده است. این در حالی است که دولت سخنگو داشته و باید اجازه داد که این موضوع از طرف دولت مطرح و مستندات این تصمیم مطرح شود.

پورمحمدی با تأکید مجدد بر فرهنگ مشورت در جامعه گفت: وقتی در جامعه روش صحیح تعقیب نشود به طرح هر تهمت و اتهامی فضا داده می‌شود. این در حالی است که برخورد با این تهمت‌ها و اتهامات احتیاج به بستر و فضای منطقی است و به ما یاد دادند که بستر منطقی آن چیست.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: ما باید اهل تحمل و گفت و گو بوده و هر کسی ادعایی مطرح کرد سندش را بخواهیم. به کسی هم اهانت نکنیم. نباید این طور باشد که هر کسی حرفی داشت و حرفش خلاف میل ما بود از ترس آنکه متهم شود اقدام به انتشار شب نامه کند. ممکن است هر کسی اشتباه کند. ما نیز ممکن است اشتباه کنیم. او باید ما را تحمل کند و ما نیز او را تحمل کنیم. باید اجازه دهیم او حرفش را بزند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار