گوناگون

وزارت خارجه: حذف رایزنان بازرگانی و اقتصادی صحت ندارد

وزارت خارجه: حذف رایزنان بازرگانی و اقتصادی صحت ندارد

پارسینه: روابط عمومی وزارت امور خارجه با انتشار بیانیه‌ای نسبت به اخبار منتشر شده درباره حذف رایزنان بازرگانی و یا اقتصادی از سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، واکنش نشان داد.

بنا به اعلام روابط عمومی وزارت امور خارجه با اشاره به برخی اطلاعات نادرست مطرح شده در خصوص حذف رایزنان بازرگانی و یا اقتصادی از سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور طی اطلاعیه‌ای اعلام داشت: متاسفانه چندی است برخی رسانه‌ها با استناد به اخبار نادرست در مورد حذف رایزنان بازرگانی و یا اقتصادی از سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران، زمینه حمله نابجا به وزارت امور خارجه را فراهم آورده اند.

روابط عمومی وزارت امور خارجه در ادامه اضافه کرد: در سفارتخانه‌ها و سرکنسولگری‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، دو دسته کارشناس اقتصادی شامل رایزنان اقتصادی و رایزنان بازرگانی فعالیت می‌کنند. رایزن یا کارشناس اقتصادی از سوی وزارت امور خارجه منصوب می‌شود و اعزام رایزنان بازرگانی متناسب با نیاز‌های روز و ظرفیت اقتصادی با سایر کشور‌ها از سوی سازمان توسعه تجارت وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت می‌گیرد.

اطلاعیه روابط عمومی وزارت امور خارجه در این ارتباط افزوده است:ظرف سال‌های اخیر مشکلاتی برای اعزام رایزنان بازرگانی بوجود آمده و تعداد این رایزنان در خارج از کشور به حداقل رسیده که البته سازمان توسعه تجارت در حال پیگیری حل مشکل اعزام آن‌ها و افزایش تعداد رایزنان بازرگان در خارج از کشور بوده و این در حالی است که در چارچوب وزارت امور خارجه، بخش اقتصادی در بین سایر بخش‌ها از فعال‌ترین حوزه‌ها در سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران بوده و این وزارتخانه هیچ گاه بنایی بر حذف آن‌ها ندارد. همچنین با حمایت‌های بخش‌های مختلف دولت، شاهد توسعه همکاری‌های اقتصادی با همسایگان و اتحادیه اوراسیا از طریق توافق تجارت ترجیحی هستیم و این امر با روند اعزام رایزنان بازرگانی جدید تقویت می‌گردد.

روابط عمومی وزارت امور خارجه توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری با کشور‌های هدف و خصوصاً همسایگان را از اولویت‌های اصلی دولت و وزارت امور خارجه ذکر کرد که با استفاده از ظرفیت‌های وزارت امور خارجه و همچنین دستگاه‌های مختلف، شاهد افزایش صادرات حتی در مقطع تحریم‌های ظالمانه امریکا هستیم.

در خاتمه این بیانیه تاکید شده است:در حوزه بخش خصوصی، رویکرد وزارت امور خارجه همواره حمایت از فعالان این بخش و استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های آن جهت پیشبرد اهداف دیپلماسی اقتصادی بوده است و در این رابطه وزارت امور خارجه ضمن استقبال از "تاسیس دفاتر تجاری بخش خصوصی در خارج"، همکاری مقتضی را با سازمان توسعه تجارت و مشخصا «شورای مراکز تجاری خارج از کشور» مستقر در آن سازمان که متولی این امر است، دارد.
منبع: میزان

ارسال نظر

  • arash

    مشکل بودجه است
    سازمان توسعه تجارت ایران بودجه کافی برای اعزام رایزن بازرگانی ندارد
    در کل باید گفت صادرات در اولویت نیست
    سیاسی های وزارت خارجه، وابستگان نظامی، رایزنان فرهنگی، معلمان خارج از کشور، وابستگان دفاعی ووو همه بودجه دارند فقط رایزن بازرگانی که یکی از مهمترین راههای توسعه صادرات و حمایت از بخش خصوصی است بودجه ندارد
    اگر نگاه کارشناسی و اقتصادی به اعزام رایزنان بازرگانی وجود داشت منافع اعزام شان صدها برابر هزینه آنها بود
    صادرات منجر به رونق تولید و اقتصاد و نهایتا اشتغال و کاهش تورم داخلی می‌شود، در حالی که نگاه مصرفی به بازار داخلی باعث افول تولید و کاهش تقاضا و ورشکستگی تولیدکننده با رقابت منفی
    التماس تفکر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار