گوناگون

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۱۰ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۱۰ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

پارسینه: اگر تمایل دارید از آخرین خبر‌های مربوط به هفت کاندیدای تأیید صلاحیت شده شورای نگهبان، برای تصدی کرسی ریاست جمهوری دوره سیزدهم با خبر شوید، پس بسته خبری پارسینه را از دست ندهید. در این گزارش سعی شده تمامی رویداد‌های مربوط به کاندیدا‌های مورد نظر شما به شکل روزانه انعکاس داده شود.

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۱۰ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

تحریریه پارسینه| عاقبت خرداد سال ۱۴۰۰ به عنوان یکی از مهمترین ماه‌های سیاسی کشور در آخرین سال سده فرا رسید و مردم ایران پس از حرف و حدیث‌های مختلف و متفاوت، توانستند از میان انبوهی از اسامی و عناوین علاقمند به تصدی کُرسی ریاست جمهوری ایران در دوره سیزدهم، کاندیدا‌های اصلح‌تر را که به تأیید شورای نگهبان رسیده شناخته و در صورت شرکت در انتخابات به یکی از این رجل سیاسی رأی دهند.
انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ۱۴۰۰ سیزدهمین دورهٔ انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران است که روز جمعه، ۲۸ خرداد ماه سال جاری همزمان با انتخابات ششمین دورهٔ شورا‌های اسلامی شهر و روستا، میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری برگزار و رئیس‌جمهور منتخب با آراء مردم برگزیده خواهد شد.

این انتخابات در برهه‌ای بسیار حساس و کم نظیر در تاریخ ایران رخ خواهد داد. از جمله مسائل و چالش‌های مهم پیرامون این انتخابات و منتخب سیزدهم ریاست جمهوری شرایط اعمال تحریم‌های ظالمانه آمریکا و سایر قدرت‌های غربی علیه نظام و مردم ایران، گسترش فساد، از هم گسیختگی آرایش سیاسی احزاب، وضعیت نامطلوب صنعت، کشاورزی و بنگاه‌های اقتصادی و معیشت مردم، شرایط نامطلوب زیست محیطی و خشکسالی، شرایط نامساعد برخی رشته‌های ورزشی در سطح ملی، گسترش فقر و تغییر گسترده شکاف در طبقات اجتماع، عدم تحقق کامل برنامه‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دولت دوازدهم، مذاکرات حیاتی ایران و کشور‌های غربی برای احیای برجام، تأمین و باز سازی شرایط امنیت، سلامت و رفاه اجتماعی ملت ایران است که وظایف بسیار پیچیده و سنگینی بر روی دوش نفر نخست اجرایی کشور خواهد گذاشت.

اگر تمایل دارید با دیدگاه ها، سخنان، رفتار، آداب و شعار‌های کاندیدا‌های چراغ سبز گرفته از شورای نگهبان بیشتر از قبل آشنا شده و با نگاهی شفاف‌تر و انتخابی منطقی به پای صندوق اخذ رأی بروید، پس بسته خبری پارسینه را تا روز برگزاری انتخابات از دست ندهید.

با پارسینه در جریان باشید؛
همتی: برنامه ویژه‌ای برای بورس دارم
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۲۳:۳۴

عبدالناصر همتی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری پس از پایان دومین مناظره انتخاباتی در جمع خبرنگاران با اشاره به ضرر و زیان‌های مردم در بازار بورس، اظهار کرد: من مدت‌ها قبل از اینکه سقوط بورس انجام شود نامه‌ای به رئیس‌جمهور و مقام معظم رهبری نوشتم و ایشان نیز ابراز نگرانی کردند و دستوری دادند که تدبیری شود تا حبابی که شکل گرفته است، مردم را دچار مشکل نکند.

وی تاکید کرد: متاسفانه از دولتمردان به این مسئله توجهی نکردند و همین طور ادامه دادند و حتی از مردم برای حضور در بازار بورس دعوت کردند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: بعد از اختلاف نظر وزیر نفت و وزیر اقتصاد در مورد سهام پالایشی متاسفانه شاهد سقوط بازار بورس شدیم و این روند ادامه پیدا کرد.

همتی اظهار کرد: بازار بورس جایگاه خوبی خواهد داشت و من برنامه ویژه‌ای برای بورس دارم و حتماً اقدامات اساسی در بازار سرمایه خواهم کرد چرا که معتقدم بازار بورس و سرمایه می‌تواند بخش مهمی از تامین مالی اقتصاد کشور را بر عهده می‌گیرد.

وی گفت: بورس باید آینه بخش حقیقی اقتصاد باشد و شرکت‌هایی که در آن وجود دارند، باید بازدهی‌شان نشانه ثبات و افزایش بازدهی سهامداران باشد.

جلیلی پس از پایان دومین مناظره: مناظره‌ها در انتخاب درست مردم تاثیر می‌گذارد
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۲۲:۵۰

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: رئیس‌جمهور وظایفی دارد و می‌تواند نقش آفرینی‌های داشته باشد و نوع مباحث در مناظرات به مردم درجهت انتخاب فرد مورد نظرشان کمک می‌کند.

سعید جلیلی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری پس از پایان دومین مناظره انتخاباتی در جمع خبرنگاران،گفت: مهم این است که مردم بتوانند از مناظرات برای یک انتخاب اصلح استفاده کنند و مناظرات برای این است که مردم می‌خواهند رئیس جمهور خود را انتخاب کنند.

وی بیان کرد: رئیس‌جمهور وظایفی دارد و می‌تواند نقش آفرینی های داشته باشد و نوع مباحث در مناظرات به مردم درجهت انتخاب فرد مورد نظرشان کمک می‌کند، اما اگر یکسری کلمات و جملات خوب گفته شود، کافی نیست و مهم این است مردم بدانند کسی که قرار است چهار سال آینده سکان قوه مجریه کشور را در دست گیرد، چه برنامه، رویکرد و اراده‌ای دارد و آیا رویکرد وی حداقلی است و یا رویکرد بزرگتری دارد؟ و لازم است بدانند که منطق او چیست؟

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: ما فکر می‌کنیم که ۴ سال آینده کشور نباید فقط اداره شود، بلکه باید جهش پیدا کند و این مسئله الزاماتی دارد و رئیس جمهور باید این موضوع را دنبال کند.

هشدار پلیس فتا درباره انتشار محتوای تخریبی علیه نامزدهای انتخابات
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۶:۴۴

سرهنگ علی‌محمد رجبی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه درانتخابات پیش رو بیش از هر زمان دیگری تبلیغات در فضای مجازی جریان دارد، گفت: از این رو کاربران باید بدانند که انتشار آگاهانه مطالب در این فضا، ضامن فضای مجازی سالم و انتخاباتی پر شکوه خواهد بود.


وی با تاکید بر اینکه لازم است کاربران از انتشار و بازنشر هرگونه محتوای تبلیغاتی و تخریبی علیه نامزدهای انتخاباتی پرهیز کنند، گفت: طرح اتهامات اثبات نشده، تخریب و ... از جمله مواردی است که نباید از سوی کاربران انجام شود.


رجبی با بیان اینکه بر اساس مواد مختلف قانون مجازات اسلامی، قانون مطبوعات و قانون انتخابات کشور انجام یکسری اقدامات در ایام انتخابات جرم است، گفت: ممکن است برخی از افراد سودجو بخواهند با انجام اقداماتی در فضای مجازی آرامش و شور انتخاباتی را تحت تاثیر قراردهند. از این رو افراد و کاربران فضای مجازی باید بدانند که انتشار صوت، تصویر یا فیلم خصوصی و خانوادگی نامزدها، دسترسی غیرمجاز و تخریب تارنماها و پست الکترونیکی نامزدها و تشویش اذهان عمومی و سیاه نمایی نیز از دیگر اقدامات مجرمانه در مورد انتخابات است.


به گفته رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا، امکان پیگیرد قانونی این موارد در فضای مجازی وجود دارد.

آغاز پخش برنامه‌های استانی نامزدها + جدول
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۵:۴۷

ضبط برنامه‌های انتخاباتی استانی هفت نامزد ریاست جمهوری همچنان ادامه دارد و پخش آن از فردا (۱۹خرداد ماه) در شبکه‌های استانی و محلی صداوسیما آغاز خواهد شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی صدا و سیما، این برنامه‌ها شامل گفت‌وگوی اختصاصی با هفت نامزد انتخابات ریاست جمهوری است که از ۳۰ مرکز استانی و سه شبکه محلی آبادان، کیش و مهاباد پخش می‌شود.

این برنامه‌ها از فردا (۱۹ خردادماه) ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه روی آنتن شبکه‌های استانی و محلی می‌رود.

قرعه‌کشی پخش این برنامه‌ها در ستاد انتخابات معاونت امور استان‌ها با حضور نمایندگان نامزدها انجام و جدول برنامه‌های انتخاباتی هفت نامزد ریاست جمهوری در سیمای مراکز اعلام شده است.

به این ترتیب هر یک از نامزدها ۳۰ برنامه برای ۳۰ استان کشور (جدای استان تهران) خواهند داشت که شامل ۱۵ ساعت گفت‌وگو با هر یک از نامزدهاست و مجموع زمان آن به ۶۵۰۰ دقیقه می‌رسد.

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۱۰ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی
بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۱۰ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی
کنایه مهرعلیزاده به رئیسی: شنیدم قرار است یک کاندیدای خاص دوپینگ ۵ دقیقه ای کند
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۵:۴۵

محسن مهرعلیزاده دومین کاندیدایی بود که وارد سازمان صداوسیما شد.

او در بدو ورود درباره روشش در این مناظره گفت: روش من همان است که در مناظره گذشته بود، یعنی با رعایت همه شئون مسائل را بررسی کنیم و نسبت به واقعیات اذهان مردم را روشن کنیم .

مهرعلیزاده گفت: البته شنیدم دوپینگ پنج دقیقه ای به کاندیداهای خاص دادند که امیدوارم این چنین نباشد.

رئیس ستاد انتخابات استان تهران: اقلام و تعرفه‌های انتخاباتی توزیع شد
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۵:۱۲

«شکراله حسن بیگی» با اشاره به آغاز فرایند تبلیغات شوراهای اسلامی و میان دوره ای مجلس از بیستم خرداد ماه اظهار داشت: اسامی نامزدهای تأیید صلاحیت شده برای ششمین دوره شورای اسلامی شهر و روستا و میان دوره ای مجلس شورای اسلامی طبق جدول زمان بندی شده باید تا ۱۹ خرداد توسط فرمانداران منتشر شود.

وی افزود: همه اقلام و تعرفه‌های انتخاباتی توزیع شده و در مکان های مخصوص در فرمانداری ها تا روز برگزاری انتخابات محفوظ است.

رئیس ستاد انتخابات استان تهران خاطر نشان کرد: تبلیغات انتخاباتی نامزدهای انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا و میان دوره ای مجلس شورای اسلامی در زمان قانونی و مقرر از بیستم خرداد آغاز تا ۲۶خرداد ماه ادامه خواهد داشت؛ این در حالی است که روز ۲۷خرداد و بیست و چهار ساعت قبل از آغاز انتخابات تبلیغات ممنوع است.

حسن بیگی در مورد انتخابات ریاست جمهوری و میان دوره ای مجلس خبرگان نیز گفت: تبلیغات نامزدهای ریاست جمهوری از ۷ خرداد و تبلیغات میان دوره ای مجلس خبرگان نیز از سیزدهم آغاز شده و تا ۲۶ خردادماه ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به نقش پررنگ فضای مجازی در تبلیغات انتخاباتی عنوان کرد: به واسطه شرایط کرونایی در این دوره تبلیغات بیشتر در فضای مجازی بوده است و کمتر شاهد برگزاری جلسات و تبلیغات حضوری نامزدها هستیم.

نظر رئیسی درباره قیمت خودرو
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۳:۱۵

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نظارت تمام‌عیار بر زنجیره تولید تا توزیع کالاهای اساسی می‌تواند به این بازار در کوتاه مدت ثبات دهد و در کنار آن باید سامانه‌ها فعال شود و نظارت در بنادر و گمرکات و در بانک مرکزی و بازار ارز جریان پیدا کند.

سید ابراهیم رئیسی در حاشیه ضبط برنامه تلویزیونی در ساختمان سیمای رسانه ملی، گفت: از اولویت‌های دولت مسئله معیشت مردم است و دغدغه مردم نسبت به سفره‌شان باید کاهش پیدا کند.

وی با بیان اینکه باید هزینه‌های سبد خانواده از جمله هزینه‌هایی مثل سلامت، مسکن و کالاهای اساسی کاهش پیدا کند، گفت: هزینه مربوط به کالاهای اساسی را باید با خودکفایی کم کنیم به نحوی که باید وابستگی این کالاها را به ارز و دلار قطع کنیم.

وی ادامه داد: عمده مشکل کالاهای اساسی بیشتر در خصوص نهاده‌های دامی و خوراک دامی طیور است که از خارج از کشور وارد می‌شود و امروز متاسفانه بیش از ۷۰ درصد از این نهاده‌ها از خارج از کشور وارد می‌شود این یعنی بند کردن سفره مردم به نوسانات قیمت ارز و مشکلاتی که در این خصوص به وجود می‌آید.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: برنامه ریزی کرده ایم تا هم نهاده‌های دامی و هم کالاهای اساسی را به یک استقلال واقعی در کشور برسانیم تا دیگر گوشت، مرغ، مواد لبنی، برنج، روغن و گندم و جو با مشکل تامین مواجه نشود. به عنوان مثال برای گندم در کشور جشن استقلال و خودکفایی گرفته شد، اما امروز باید دوباره گندم وارد کنیم این یعنی اینکه یا آن جشن‌ها دروغ بوده یا محاسبات غلط بوده است.

رئیسی گفت: خرید تضمینی از مردم دچار مشکل شد و کشاورزان به ناچار یا باید محصول خود را به دلالان بفروشند یا در نهایت خوراک دام بشود.

وی ادامه داد: وقتی به قیمت واردات گندم نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که خیلی بیشتر از آن درآمدی است که ما باید از کشاورز می‌خریدیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه برای کشاورز و تولید کننده بدترین شرایط، عدم ثبات در بازار است، گفت: امروز کار برای کشاورز و تولید کننده قابل پیش‌بینی نیست و در بازار نه خرید قابل پیش بینی است ونه فروش و به نوعی بازار اقتصاد کشور شرطی شده است.

رئیسی گفت: برای حل مشکل کالاهای اساسی باید هر چه زودتر خودکفا بشویم و البته این امر زمان بر است و ما باید زنجیر تامین و تولید تا مصرف را نظارت کنیم و دولت موظف است این زنجیره را بدرستی هدایت کند.

وی ادامه داد: امروز هم تولید کننده فریاد می‌زند و هم مصرف کننده؛ پس وظیفه سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده چیست؟

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نظارت تمام‌عیار بر زنجیره تولید تا توزیع کالاهای اساسی می‌تواند به این بازار در کوتاه مدت ثبات دهد و در کنار آن باید سامانه‌ها فعال شود و نظارت در بنادر و گمرکات و در بانک مرکزی و بازار ارز جریان پیدا کند.

وی افزود: متاسفانه امروز شاهد آن هستیم که کسانی که روزی صادر کننده بودند و به آن‌ها جایزه داده شده امروز به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند و این دوگانگی مورد قبول نیست و باید مشکلات صادرکنندگان به هر طریق ممکن حل شود.

رئیسی ادامه داد: در زمینه سلامت باید هزینه‌ها کاسته شود و امروز ۴۳ درصد از جیب مردم هزینه میشود و باید به ۲۰ درصد برسد و سازو کار آن وجود دارد و در این باره مطالعات لازم انجام شده است.

وی در خصوص هزینه‌های مسکن هم گفت: با امکانات موجود درکشور و زمین و تسهیلات می‌شود هزینه مسکن را به ۳۰ درصد کاهش داد.

رئیسی در خصوص سوالی درباره مبارزه با گرانفروشی افزود: حل مشکل گرانی را نباید به تعزیرات و دستگاه قضا سپرد بلکه اول باید نظارت‌ها کامل شود تا گرانفروشی صورت نگیرد.

وی ادامه داد: در صنایع بالا دستی و خودرو مشکل این است که قیمت گذاری‌ها عادلانه نیست و همین موجب می‌شود تا خودرو وارد بازار سیاه شود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت باید اشراف کامل بر بازار ارز داشته باشد تا جلوی سوداگری‌ها گرفته شود و باید فعالیت‌های اقتصادی غیر مولد را بی جاذبه کرد، باید کاری کنیم تا کسی سراغ ارز، طلا و زمین برای سودجویی نرود.

رئیسی درباره فعالیت‌های رسانه ملی هم گفت: تشکر ویژه میکنم از صدا وسیما به خاطر اینکه شرایطی را ایجاد کرد تا کاندیداها بتوانند با تمام استان‌ها ارتباط برقرار کنند.

وی افزود: از زمانی که در دستگاه قضایی وارد شدم سفرهای استانی را شروع کردم واگر مسئله کرونا نبود، همه استان‌های کشور را تا امروز رفته بودم.

وی ادامه داد: اگر توفیق پیدا کنم در دولت آینده حضور داشته باشم از ابتدای شروع به کار دولت سفرهای استانی را آغاز می‌کنم و این وظیفه رئیس دولت است که در میدان باشد و تمام استان‌های کشور را مورد رصد قرار دهد و مشکلات را بررسی کند.

رئیسی با بیان اینکه در چهار سال دولت تقریباً دو بار می‌شود به هر استان سفر کرد، افزود: مدیرانی که در اتاق‌های خود نشستند و از دور برای کل کشور تصمیم می‌گیرند، باید گفت که این شیوه مدیریت میدانی و مردمی نیست و باید با مردم ارتباط برقرار کرد.

نظر رئیسی درباره قیمت خودرو
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۳:۱۵

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نظارت تمام‌عیار بر زنجیره تولید تا توزیع کالاهای اساسی می‌تواند به این بازار در کوتاه مدت ثبات دهد و در کنار آن باید سامانه‌ها فعال شود و نظارت در بنادر و گمرکات و در بانک مرکزی و بازار ارز جریان پیدا کند.

سید ابراهیم رئیسی در حاشیه ضبط برنامه تلویزیونی در ساختمان سیمای رسانه ملی، گفت: از اولویت‌های دولت مسئله معیشت مردم است و دغدغه مردم نسبت به سفره‌شان باید کاهش پیدا کند.

وی با بیان اینکه باید هزینه‌های سبد خانواده از جمله هزینه‌هایی مثل سلامت، مسکن و کالاهای اساسی کاهش پیدا کند، گفت: هزینه مربوط به کالاهای اساسی را باید با خودکفایی کم کنیم به نحوی که باید وابستگی این کالاها را به ارز و دلار قطع کنیم.

وی ادامه داد: عمده مشکل کالاهای اساسی بیشتر در خصوص نهاده‌های دامی و خوراک دامی طیور است که از خارج از کشور وارد می‌شود و امروز متاسفانه بیش از ۷۰ درصد از این نهاده‌ها از خارج از کشور وارد می‌شود این یعنی بند کردن سفره مردم به نوسانات قیمت ارز و مشکلاتی که در این خصوص به وجود می‌آید.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: برنامه ریزی کرده ایم تا هم نهاده‌های دامی و هم کالاهای اساسی را به یک استقلال واقعی در کشور برسانیم تا دیگر گوشت، مرغ، مواد لبنی، برنج، روغن و گندم و جو با مشکل تامین مواجه نشود. به عنوان مثال برای گندم در کشور جشن استقلال و خودکفایی گرفته شد، اما امروز باید دوباره گندم وارد کنیم این یعنی اینکه یا آن جشن‌ها دروغ بوده یا محاسبات غلط بوده است.

رئیسی گفت: خرید تضمینی از مردم دچار مشکل شد و کشاورزان به ناچار یا باید محصول خود را به دلالان بفروشند یا در نهایت خوراک دام بشود.

وی ادامه داد: وقتی به قیمت واردات گندم نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که خیلی بیشتر از آن درآمدی است که ما باید از کشاورز می‌خریدیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه برای کشاورز و تولید کننده بدترین شرایط، عدم ثبات در بازار است، گفت: امروز کار برای کشاورز و تولید کننده قابل پیش‌بینی نیست و در بازار نه خرید قابل پیش بینی است ونه فروش و به نوعی بازار اقتصاد کشور شرطی شده است.

رئیسی گفت: برای حل مشکل کالاهای اساسی باید هر چه زودتر خودکفا بشویم و البته این امر زمان بر است و ما باید زنجیر تامین و تولید تا مصرف را نظارت کنیم و دولت موظف است این زنجیره را بدرستی هدایت کند.

وی ادامه داد: امروز هم تولید کننده فریاد می‌زند و هم مصرف کننده؛ پس وظیفه سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده چیست؟

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نظارت تمام‌عیار بر زنجیره تولید تا توزیع کالاهای اساسی می‌تواند به این بازار در کوتاه مدت ثبات دهد و در کنار آن باید سامانه‌ها فعال شود و نظارت در بنادر و گمرکات و در بانک مرکزی و بازار ارز جریان پیدا کند.

وی افزود: متاسفانه امروز شاهد آن هستیم که کسانی که روزی صادر کننده بودند و به آن‌ها جایزه داده شده امروز به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند و این دوگانگی مورد قبول نیست و باید مشکلات صادرکنندگان به هر طریق ممکن حل شود.

رئیسی ادامه داد: در زمینه سلامت باید هزینه‌ها کاسته شود و امروز ۴۳ درصد از جیب مردم هزینه میشود و باید به ۲۰ درصد برسد و سازو کار آن وجود دارد و در این باره مطالعات لازم انجام شده است.

وی در خصوص هزینه‌های مسکن هم گفت: با امکانات موجود درکشور و زمین و تسهیلات می‌شود هزینه مسکن را به ۳۰ درصد کاهش داد.

رئیسی در خصوص سوالی درباره مبارزه با گرانفروشی افزود: حل مشکل گرانی را نباید به تعزیرات و دستگاه قضا سپرد بلکه اول باید نظارت‌ها کامل شود تا گرانفروشی صورت نگیرد.

وی ادامه داد: در صنایع بالا دستی و خودرو مشکل این است که قیمت گذاری‌ها عادلانه نیست و همین موجب می‌شود تا خودرو وارد بازار سیاه شود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت باید اشراف کامل بر بازار ارز داشته باشد تا جلوی سوداگری‌ها گرفته شود و باید فعالیت‌های اقتصادی غیر مولد را بی جاذبه کرد، باید کاری کنیم تا کسی سراغ ارز، طلا و زمین برای سودجویی نرود.

رئیسی درباره فعالیت‌های رسانه ملی هم گفت: تشکر ویژه میکنم از صدا وسیما به خاطر اینکه شرایطی را ایجاد کرد تا کاندیداها بتوانند با تمام استان‌ها ارتباط برقرار کنند.

وی افزود: از زمانی که در دستگاه قضایی وارد شدم سفرهای استانی را شروع کردم واگر مسئله کرونا نبود، همه استان‌های کشور را تا امروز رفته بودم.

وی ادامه داد: اگر توفیق پیدا کنم در دولت آینده حضور داشته باشم از ابتدای شروع به کار دولت سفرهای استانی را آغاز می‌کنم و این وظیفه رئیس دولت است که در میدان باشد و تمام استان‌های کشور را مورد رصد قرار دهد و مشکلات را بررسی کند.

رئیسی با بیان اینکه در چهار سال دولت تقریباً دو بار می‌شود به هر استان سفر کرد، افزود: مدیرانی که در اتاق‌های خود نشستند و از دور برای کل کشور تصمیم می‌گیرند، باید گفت که این شیوه مدیریت میدانی و مردمی نیست و باید با مردم ارتباط برقرار کرد.

مهرعلیزاده گزینه جبهه اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۲:۴۳

رییس کمیته سیاسی جبهه اصلاح طلبان ایران با اعلام حمایت این تشکل از نامزدی محسن مهرعلیزاده، گفت: مهرعلیزاده خاستگاه خود را اصلاح‌طلبی عنوان کرده است و در این باره دیداری هم با او داشته‌ایم و نقطه نظرات خود را اعلام کرده‌ایم اما همتی خود را مستقل عنوان کرد.

جمشید ایرانی، درباره پیشینه جبهه اصلاح‌طلبان ایران، گفت: این جبهه از سال ۷۸ با حضور ۱۹ حزب سیاسی شکل گرفت و نخستین مجموعه‌ای بود که سال ۹۱ در فضایی که شورای هماهنگی جبهه دوم خرداد از انتخابات کناره گیری کرده بود، وارد عرصه انتخابات شد. آن زمان رییس کمیته سیاسی جبهه بودم و مصطفی کواکبیان و محمد جواد حق‌شناس هم رییس و نایب رییس جبهه بودند.

دبیرکل حزب فرزندان ایران افزود: در آن فضا جبهه اصلاح‌طلبان در دیدار با مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی آغاز فعالیت انتخاباتی در سال ۹۲ را کلید زد. در واقع رییس جریان اصلاحات، علی اکبر ناطق نوری و هاشمی رفسنجانی اصرار داشتند تا فضای سرد آن انتخابات را تغییر دهیم. در این فضا جبهه اعتدال‌گرایان هم ورود پیدا کرد و ائتلافی میان جبهه اصلاح طلبان و اعتدال گرایان شکل گرفت. در انتخابات ۹۶ هم وقتی محمدرضا عارف به عنوان رییس شورای سیاست گذاری انتخاب شد به او گفتیم ورود شما به این شورا به اعتبارتان آسیب می‌رساند.

ایرانی با دعوت به مناظره سخنگوی جبهه اصلاحات ایران، افزود: او عنوان کرده است جبهه اصلاح طلبان ایران اصالت ندارد و مشخص نیست که چه کسانی هستند. به دلیل اینکه می‌خواستیم اجماعی میان اصلاح‌طلبان در انتخابات شکل بگیرد مدتی را سکوت کردیم.

وی رفتار سخنگوی جبهه اصلاحات را در این زمینه تندروانه توصیف کرد و این رفتار را مناسب ندانست.

ایرانی با انتقاد از رویکرد جبهه اصلاحات در انتخابات ۲۸ خرداد، مشارکت کم را آسیب به جمهوریت نظام توصیف کرد و گفت: مشکلی که از ۸۴ تا الان داشته‌ایم این است که همین افراد تحت عنوان عقلای اصلاح‌طلب با اشتباهات خود باعث شدند اصلاح‌طلبان در این شرایط قرار بگیرند.

این فعال اصلاح‌طلب ادامه داد: جبهه اصلاح طلبان ایران برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، دو گزینه عارف و پزشکیان مطرح کرده بود اما در این شرایط عارف به خاطر هجمه‌های اصلاح طلبان به انتخابات ورود نکرد و به نحوی قهر کرد و پزشکیان هم احراز صلاحیت نشد.

ایرانی رویکرد جبهه اصلاح‌طلبان ایران را حضور پرشور در انتخابات توصیف کرد و گفت: گزینه اصلی این جبهه برای انتخابات ریاست‌جمهوری محسن مهرعلیزاده است و در این باره دیداری هم با او داشته‌ایم و نقطه نظرات خود را اعلام کرده‌ایم. عبدالناصر همتی هم گزینه حزب کارگزاران سازندگی ایران است. همتی اعلام کرد که مستقل وارد انتخابات شده و نگفت که اصلاح‌طلب است اما مهرعلیزاده خاستگاه خود را اصلاح‌طلبی عنوان کرد.

عضو جبهه اصلاح‌طلبان ایران افزود: با توجه به اینکه مهرعلیزاده اعلام کرده که اصلاح طلب است و می‌خواهد دولت سوم رییس اصلاحات را ایجاد کند، از او حمایت خواهیم کرد. همتی چیزی اعلام نکرده و در دوره‌ای عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران بوده است و بعد از مدتی کنار کشید. در هر صورت روی مهرعلیزاده اجماع کرده‌ایم.

مناظره، عادلانه برگزار شد
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۲:۴۲

آقای علیرضا زاکانی در نشست خبری در خبرگزاری تسنیم گفت: اگر اجازه می‌دادند که من با آقای همتی یا هر کس دیگری دونفره مناظره کنم عیار افراد معلوم می‌شد و فردی که مدعی است می‌تواند عملکرد خود را براساس برنامه و کارنامه اش ارائه کند ادعایش اثبات می‌شد.
وی گفت: مناظره کلاس انشا و درس نیست و برخی آقایان اگر کاغذهایشان را بگیرند فقط باید ما را نگاه کنند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: من برنامه‌ای تنظیم کرده ام که انباشت ۲۵ سال دانشم است و مطالعاتم در مرکز پژوهش‌های مجلس را به آن اضافه کرده ام و کاش در مناظره اول فرصت می‌شد بخش‌هایی را به مردم ارائه کنم.
آقای زاکانی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا در مناظره اول آقایان همتی و مهرعلیزاده در چارچوب اخلاق عمل نکردند و به مدرک شما و آقای رئیسی ایراد گرفتند، افزود: من که از معتبرترین دانشگاه ایران یعنی علوم پزشکی تهران مدرک گرفته ام و مدرک آقای رئیسی هم که مشخص است، اما اشکال این جا بود که، چون آقایان دستشان خالی بود و برنامه‌ای برای اداره کشور نداشتند یک سری مباحث را مطرح کردند.
وی گفت: امیدوارم در مناظره امروز خودشان را اصلاح کنند و درباره برنامه‌های شان حرف بزنند و مردم تشخیص می‌دهند که برنامه‌ها قابل اجرا هست یا نیست؟
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: رقابت با دشمنی تفاوت دارد و ما باید در مناظره‌ها اخلاق را به نمایش بگذاریم.
آقای زاکانی گفت: همچنان علاقه‌مند به مناظره‌های دو طرفه هم هستم و آن‌ها بیایند و مشت بنده را برای مردم باز کنند.

حوزه اقتصاد را نباید سیاسی و امنیتی کرد

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت:​ یکی از مشکلات ما این است که حوزه اقتصادی را سیاسی و سپس امنیتی کرده اند و ما همین معضل را در حوزه فرهنگ، حجاب و فضای مجازی هم داریم.
آقای علیرضا زاکانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چگونه برنامه هایتان را اجرایی خواهید کرد؟ افزود: ما در کشور پول کم نداریم و بن بستی هم وجود ندارد و اگر کشور در تنگنا است به خاطر این است که ما مانند یک بچه پولدار عمل می‌کنیم و پولمان را آتش می‌زنیم تا خودمان را گرم کنیم.
وی گفت: آژانس جهانی انرژی در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد که ایران ۸۶ میلیارد دلار بابت انرژی، ​ یارانه می‌دهد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود:​ ۱۸/۸ درصد تولید ناخالص داخلی را صرف شدت مصرف انرژی کرده ایم و مصرف انرژی ایران در سطح جهان بی نظیر است و نمی‌شود مسیر را طوری رفت که کشور را به باد داد.
آقای زاکانی گفت: ما طرحی برای بنزین داده ایم تا یارانه آن به اهلش برسد چرا که ما هم اکنون ۱۲ میلیون و ۱۰۰ هزار خانوار داریم که خودرو ندارند و در کنار آن ۶۰۰ هزار نفر داریم که چهار تا ۱۰ خودرو دارند و تعدادی افراد هستند که ۴۰۰ تا ۵۰۰ خودرو دارند.
وی افزود: ما یارانه بنزین نزدیک ۴۰۰ میلیون نفر که خودرو ندارند را می‌گیریم و به کسانی می‌دهیم که مثلا ۱۰ خودرو دارند و بر همین اساس برنامه ریزی کردیم که برای هر خانواری که تا دو خودرو دارد به ازای هر نفر ۱۵ لیتر بنزین بدهیم و آن را یا می‌توانند در داخل بفروشند و یا به دولت واگذار کنند که به خارج بفروشد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما برای حل معضلات کشور نیازمند اقدام سریع و عاجل هستیم و به همین علت ۹ برنامه را دنبال می‌کنیم که همه آن به هم ارتباط دارد.
آقای زاکانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با اتهاماتی که برخی نامزدان به شما وارد می‌کنند چه برخوردی می‌کنید؟ افزود: من معتقدم که این دوستان دستشان خالی است و آدم خواب را می‌توان بیدار کرد، اما کسی که خودش را به خواب زده است چگونه بیدار کنیم.
وی گفت:​آن‌ها با گفتن نامزد پوششی هم به بنده و هم به کسی که می‌گویند نامزدی پوششی دارد توهین می‌کنند و مرا متهم می‌کنند که می‌خواهم توزیع فقر کنم در حالی که من هنوز برنامه‌ای نگفتم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود:​ اگر جرات دارند بیایند و دو به دو با هم مناظره کنیم.
آقای زاکانی گفت: ​یکی از مشکلات ما این است که حوزه اقتصادی و حوزه‌های فرهنگ، حجاب و فضای مجازی را سیاسی و سپس امنیتی کرده اند که این خیانت در حق مردم است و حوزه سیاسی را هم به موضوع سیاست بازی و سپس امنیتی تبدیل کرده اند که این هم جرم است.
وی افزود: در مملکت ما اگر آزادی، استقلال و معنویت نباشد انقلاب به اهدافش نرسیده است.

سیستم بانک‌ها را یکپارچه می‌کنم

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: یکی از راه‌های مقابله با ابربدهکاران یکپارچه کردن سیستم بانک هاست.
آقای علیرضا زاکانی در ادامه نشست خبری در خبرگزاری تسنیم گفت: یکی از راه‌های مقابله با ابربدهکاران، یکپارچه کردن سیستم بانک هاست چرا که برخی از بدهکاران بانکی ممکن است در بانک دیگری سرمایه داشته باشند و با اتصال سیستم بانک‌ها می‌توان حقوق ملت را از آن‌ها پس گرفت.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره تحقیق و تفحص‌هایی که انجام داده است، ادامه داد: یکی از تحقیق و تفحص‌ها از آزمون دستیاری در زمانی بود که آقای پزشکیان وزیر بهداشت بود و از سال ۷۷ تا ۸۲ سوالات آزمون دستیاری فروش می‌رفت که ۲۱ نفر اخراج و بیش از ۶۰ نفر دستگیر شدند، اما وزارت بهداشت کتمان می‌کرد.
وی گفت: یک تحقیق و تفحص دیگر هم از قوه قضاییه انجام دادیم که ابتدا قوه قضای.
یه زیر بار نمی‌رفت، اما مقام معظم رهبری به مرحوم آیت الله شاهرودی فرمودند که راه را برای ما باز کنند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: یک تحقیق و تفحص هم از آموزش عالی داشتیم که هزار و ۵۰۰ نفر را ساماندهی کردیم و ۴۹۰ هزار صفحه جمع شد و آنجا ما به موضوع دانشگاه آزاد رسیدیم و متوجه تبانی رئیس وقت دانشگاه با دادستان وقت تهران شدیم و همان زمان سه بار با آیت الله شاهرودی نامه نگاری کردم، اما نامه من گم می‌شد و همان جا خطاب به آیت الله شاهرودی گفتم برای ما حَکَم بگذارد و مرحوم شاهرودی آقایان رئیسی، جمشیدی و خلفی را به عنوان حَکَم انتخاب کردند و آقایان نکونام و رحیمی هم از مجلس آمدند و من در حضور آن‌ها ۵ ساعت و نیم گزارش دادم و حق را به من دادند.
آقای زاکانی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با ابربدهکاران چه می‌کنید؟ گفت: دو سوم تسهیلاتی که سال گذشته بانک‌ها دادند به بدهکاران بانکی که استمهال می‌خواستند اختصاص یافت و ما اکنون ۱۱ بدهکار بانکی داریم که ۹۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد.
وی افزود: من سیستم بانک‌ها را یکپارچه می‌کنم تا به هم متصل شوند و کسی که ابربدهکار یک بانک است چرا در بانک دیگری سرمایه داشته باشد و وقتی سیستم یکپارچه شود ما می‌توانیم حق مردم را از آن‌ها پس بگیریم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص کنترل نقدینگی هم گفت: کشور در کسری از سال شفاف می‌شود و ما با شفافیت می‌توانیم بسیاری از مشکلات کشور را حل کنیم به نحوی که مردم در سال اول تغییر را احساس می‌کنند و در چهار سال اول متوجه تحول در کشور خواهند شد.
آقای زاکانی درباره بازار بورس هم افزود: من سال ۹۸ به مردم التماس کردم که سراغ بازار سرمایه نروند چرا که می‌دانستم که دولت می‌خواهد مردم را به پرتگاه ببرد و مشکلات خودش را حل کند.
وی گفت: بازار سرمایه باید بدون دخالت دولت رشد کند و محور اصلی کار و تلاش کشور شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: سال ۹۹ به مردم التماس کردم که سکه و دلار نخرند و اکنون هم معتقدم که در دولت اقدام و اصلاح، مسکن را از حالت سوداگری خارج می‌کنم.
آقای زاکانی گفت: در خصوص بازار سرمایه هم با کسانی که جیب مردم را خالی کردند برخورد خواهم کرد و نمی‌شود که در سال ۹۸ هیچ فرد حقیقی بالای هزار میلیارد تومان موجودی نداشته باشد، اما در سال ۹۹ یازده نفر بالای هزار میلیارد تومان داشته باشند این‌ها از کجا آورده اند؟
وی افزود: بازار سرمایه سود و زیان دارد، اما این که یک بنگاه حقیقی یا حقوقی خودش بخواهد ارائه کند و به دروغ آن را داغ کند و سهم با ارزش ۱۰ واحدی را ۱۰۰ واحد کند و پس از فعل و انفعالاتی که صورت داد پولش را خارج کند.
آقای زاکانی گفت: براساس گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی دولت روحانی ۳۰۰ هزار میلیارد تومان را از بازار سرمایه بیرون کشید که این جنایت است.

پخش مناظرات انتخاباتی با حضور رابط ناشنوایان از شبکه سلامت
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۱۲:۲۹

رئیس سازمان بهزیستی کشور درباره برنامه‌های مناظره انتخاباتی گفت: دیروز برای بحث انتخابات، همکاری خوبی را بلافاصله وزیر کشور به عنوان رییس ستاد مناسب‌سازی کشور و همچنین آقای عسگری داشتند که برنامه‌های مناظره های انتخاباتی ریاست جمهوری در شبکه سلامت برای افراد دارای معلولیت ناشنوایی مناسب‌سازی شود.

وحید قبادی دانا در برنامه هفدهمین جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی کشور بیان کرد: کار زیاد انجام شده و انجام می‌شود اما کاستی هم زیاد است. یعنی هرچه کار انجام می‌شود باز کار مانده بسیار است و شاید نمود واقعی را برای کسانی که این مناسب سازی برای آنها انجام می‌شود، بعد از فعالیتهای گسترده، احساس نشود و همچنان احساس کنند که کاری نشده یا کاستی‌هایی وجود دارد. بسیاری از آنها به زیرساختهای موجود بستگی دارد؛ ابنیه، اماکن، راه‌ها، پیاده‌روها، ساختمان‌های دولتی و غیردولتی از قبل ساخته شده و هم سطح سازیها لحاظ نشده است. برخی از کارهای اصولی صورت می‌گیرد که خود را در سال‌های آینده نشان می‌دهد؛ مانند بحث هم‌سطح‌سازی که در شهرداری تهران مدنظر قرار گرفت و یا کارهای خوبی که در وزارت راه و شهرسازی یا سایر وزارتخانه‌ها انجام شد.

وی افزود: صدا و سیما نیز در این دوره در حوزه‌های مختلف همکاری خوبی هم از جهت فرهنگ‌سازی در این زمینه و هم در زمینه مناسب‌سازی فعالیت‌های رسانه‌ای و مدیا برای افراد دارای معلولیت داشته است. مفهوم مناسب‌سازی فقط مناسب‌سازی فیزیکی برای معلولین جسمی و حرکتی نیست. مناسب سازی برنامه های تلویزیونی برای ناشنوایان اقدام خوبی بوده که شبکه سلامت جهش خوبی را برای فیلم‌های سینمایی، انجام داده است.

قبادی دانا با اشاره به برنامه‌های مناظره انتخاباتی گفت: دیروز هم برای بحث انتخابات، همکاری خوبی را بلافاصله وزیر کشور به عنوان رییس ستاد مناسب‌سازی کشور و همچنین عسگری دستور دادند که برنامه‌های مناظره های انتخاباتی ریاست جمهوری هم در شبکه سلامت برای افراد دارای معلولیت ناشنوایی مناسب‌سازی شود.

رییس سازمان بهزیستی در این راستا از همه دستگاه‌ها و مجموعه‌ها تشکر کرد و افزود: اگر یکان یکان اعضا و آحاد جامعه اعتقاد، شناخت و بینش درستی را درباره بحث مناسب‌سازی پیدا کنند می‌توان امید داشت که این کار به خوبی صورت گیرد. البته نواقص و کاستی‌هایی هم وجود دارد و باید این را بپذیریم و نباید واکنش خاصی را نسبت به آن داشته باشیم. حق با افراد دارای معلولیت است، آنها حق دارند که شرایط مناسب برایشان تاکنون ایجاد شده باشد، اما زمان می‌برد. کشورهایی هم که به این مهم دست پیدا کردند در زمان طولانی بوده و اینگونه نبوده که یکباره این کار انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: اینکه جلسات در سطوح بالای مسئولیتی در حال انجام است و نظم خوبی پیدا کرده این نوید را می‌دهد که این کار به نحو بهتری انجام شود.

به گزارش ایسنا، در ادامه گلپایگانی-معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران با بیان اینکه در سال گذشته 8 جلسه متداول داشتیم که یکی از جلسات در استان یزد برگزار شد، گفت: چهار جلسه بی‌نظیر داشتیم که یک جلسه با حضور شهردار تهران و سه جلسه با حضور سه وزیر راه و شهرسازی، وزیر آموزش و پرورش و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از رئیس سازمان بهزیستی تشکر کرد و گفت: اقدامات خوبی در حال انجام است و جای کار بسیاری در حوزه مناسب‌سازی است. باتوجه به پیگیری و دستور دکتر قبادی دانا مبنی بر بحث رابط ناشنوایان در برنامه مناظره انتخاباتی، طبق دستور ایشان، روز گذشته با وزیر و رئیس سازمان صدا و سیما مکاتبه‌ای داشتیم و پیگیری‌هایی انجام شد که امروز برنامه مناظرات با حضور رابط ناشنوایان در شبکه سلامت پخش خواهد شد.

پخش مناظره دوم نامزدهای ریاست جمهوری با دوبله ناشنوایان
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۰۹:۰۲

پس از پخش مناظره اول کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری و درخواست رییس سازمان بهزیستی کشور به عنوان دبیر ستاد مناسب سازی کشور برای دسترس‌پذیری برنامه‌های تبلیغاتی کاندیداهای ریاست جمهوری برای افراد دارای معلولیت شنوایی، در تعامل سازمان بهزیستی و شبکه سلامت سیما، مناظره دوم کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری همراه با رابط ناشنوایان برای افراد دارای معلولیت شنوایی مناسب سازی می شود.

قبادی دانا روز گذشته(دوشنبه) در نامه‌ای به وزیر کشور و رییس سازمان صدا و سیما با اشاره به اینکه تبلیغات سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری سال جاری به دلیل شیوع بیماری کرونا دارای شرایط ویژه‌ای است، گفته بود: بخش عمده آگاهی و شناخت عموم جامعه از کاندیداهای از طریق ویژه برنامه‌هایی است که از شبکه‌های مختلف صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش می‌ شود که با توجه به درخواست به حق و مکرر ناشنوایان و کم‌شنوایان مبنی بر ضرورت حضور رابط ناشنوایان در برنامه‌های تبلیغاتی کاندیداها تا زمان برگزاری انتخابات، علاوه بر بهره‌مندی جامعه هدف، موجبات رضایت و مشارکت بیش از پیش این عزیزان فراهم آید.

نخستین دور مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری روز شنبه ۱۵ خرداد برگزار شد و دومین مناظره قرار است امروز سه‌شنبه برگزار شود.

انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری همزمان با انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی در ۶ حوزه، میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری در سه حوزه انتخاباتی و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در یک هزار و ۳۷۲ شهر و چهل هزار و ۶۲۰ روستا و تیره عشایری ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

همتی: لوایح شفاف سازی و تعارض منافع در دولت من اجرا می‌شود
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۰۷:۵۵

عبدالناصر همتی با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه شبکه دو در پاسخ به سؤال مجری در مورد برنامه وی برای ایجاد رشد اقتصادی پایدار اظهار کرد: ما چاره‌ای نداریم که رشد اقتصادی سالانه را به بالای ۵ درصد برسانیم تا از این بحران اقتصادی خارج شویم. ۲۶ سال است که میانگین رشد اقتصادی سالانه ۱.۵ درصد بوده است و اگر بخواهیم تا مشکل اشتغال و درآمد و توانمندسازی مردم را حل کنیم لازم است تا تمامی عوامل لازم برای افزایش رشد اقتصادی را به کار گیریم.

وی افزود: دولت باید فقط در زیرساخت‌ها سرمایه گذاری کرده و با بهبود فضای کسب و کار، مشارکت بخش خصوصی را تشویق و تسهیل کند. باید بر صنایع متوسط و کوچک اتکا کرد و علاوه بر این رشد را در کل کشور توزیع کرد. سیاست پولی نیز باید ثبات زا بوده و اقتصاد را پیش بینی پذیر کند.

همتی با بیان اینکه تحریم‌ها باید محدود شده و رشد اقتصادی کشور از همان سال اول ریاست جمهوری وی به ۵ درصد برسد، اظهار کرد: در کشور تعارض منافع وجود داشته و شفافیت وجود ندارد. رانت خوار در کشور زیاد است و نمی گذارند تا تولید راه بیفتد. رانت خواران، دلالان، قاچاقچیان و کاسبان تحریم گروه های ذی نفعی هستند که بر اقتصاد کشور چنبره زده و اجازه نمی دهند تولید در کشور شکل بگیرد. کاسبان تحریم اجازه نمی دهند که تحریم رفع شود. در سال ۲۰ درصد هزینه تحریم پرداخت می کنیم. در سال ۹۹ میزان تجارت خارجی کشور ۸۰ میلیارد دلار بود که ۱۶ میلیارد دلار هزینه تحریم شد. این ۱۶ میلیارد دلار که ۸-۷ برابر یارانه پرداختی به مردم است، به جیب چه کسانی می رود؟

وی افزود: ما سخت افزارهای سامانه جامع مالیاتی را در اختیار داریم ولی نمی دانم که چرا نتوانسته ایم آن را راه بیاندازیم. نمی دانم چه ارتباطی میان کسانی که قرار است مالیات را اخذ کنند با کسانی که مالیات را پرداخت کنند، وجود دارد. ما این تعارض منافع را برطرف خواهیم کرد. تا اصلاحات ساختاری انجام نشود، رشد اقتصادی اتفاق نخواهد افتاد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه تمام شبکه های ذی نفع را شناخته و حتی اگر لایحه های شفاف سازی و تعارض منافع در مجلس تصویب نشوند، آنها را اجرا خواهد کرد، گفت: سرمایه گذاری ها باید در سه بخش نیروی انسانی، دانش و فیزیکی به موازات یکدیگر انجام شوند.

وی با اشاره به موضوع تورم و برنامه‌اش برای رسیدن به نرخ ۱۲ تا ۸ درصد آن، اظهار کرد: یکی از مسائل اساسی در کشور که ایجاد تورم می کند، سلطه مالی است. کسر بودجه دولت ناشی از سیاسی نگاه کردن به بودجه چه از جانب دولت یا مجلس است که نیازمند اصلاح ساختاری است. از سوی دیگر دولت هزینه های خود را از بانک مرکزی تامین می کند که موجب افزایش تورم می شود.

وی ادامه داد: فرار مالیاتی گروه های ذی نفع بالغ بر ۵۰ درصد تولید ناخالص داخلی کشور یعنی۲۵۰ هزار میلیارد تومان بوده و کشف این گروه ها و اخذ مالیات از آنها، جلوی فشار به بانک مرکزی را خواهد گرفت. باید هویت این گروه ها، محل فروش کالاهای آنها و نحوه جابجایی نقدینگی آنها مشخص شود.

همتی تأکید کرد: سازمان امور مالیاتی باید مستقیم زیر نظر رئیس جمهوری و یا وزیر اقتصاد باشد. اگر وزیر اقتصاد به نمایندگان مجلس امتیاز ندهد به دلیل تعارض منافع بلافاصله او را استیضاح می کنند. مالیات بر دارندگان حقوق ثابت باید کاهش یافته و از دارندگان درآمدهای کلان افزایش یابد.

وی با اشاره به تاثیر تحریم بر درآمدهای دولت گفت: وصولی بانک مرکزی در سال ۹۹ تنها ۵ میلیارد دلار بود در حالیکه میانگین درآمد های ارزی سال های گذشته ۴۵ میلیارد دلار بود. در دو سال ۹۹ - ۹۸ به میزان ۷۵ میلیارد دلار از درآمدهای ارزی کشور کاسته شد و در برخی از مقاطع سال ۹۹ صادرات نفتی به ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته بود.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پایان گفت: سرمایه بانک ها باید اصلاح و حداقلی شود و رشد دارایی های آنها نیز باید کنترل و محدود شود تا مانع از خلق پول و ایجاد تورم گردد.

به گفته همتی، دولت وی دست در جیب بانک مرکزی نخواهد کرد و رسانه ها آزادند تا اخبار فساد کارگزاران دولتی و مدیران را منتشر کنند.

زاکانی:تیم ملی فوتبال از سد کارشکنی‌های سیاسی دولت بحرین گذشت
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۰۷:۳۸

علیرضا زاکانی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در صفحه شخصی خود در توییتر با اشاره به پیروزی تیم ملی فوتبال ایران مقابل بحرین نوشت:«امروز جوانان با صلابت تیم ملی فوتبال ایران، از سد مانع‌تراشی‌ها و کارشکنی‌های سیاسی دولت بحرین گذشتند و با یک پیروزی قاطع، لبخند را به ایرانیان هدیه دادند.

‏از همه فوتبالیست‌های پرتلاشمان تشکر میکنم.»

پیام تشکر رییسی پس از پیروزی ایران مقابل بحرین
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۰۷:۳۷

پیام تشکر رییسی به شرح زیر است:
"به نام خدا
بازیکنان خوب تیم ملی کشورمان، امشب شادی خوبی را به مردم ایران هدیه کردید.
از تلاش های ارزنده شما متشکرم.
سیدابراهیم رییسی ۱۴۰۰/۰۳/۱۷"

قاضی‌زاده هاشمی: چشیدن مداوم مزه پیروزی حق ملت بزرگ ایران است
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۰۷:۳۶

سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در صفحه شخصی خود در توییتر با اشاره به مسابقه فوتبال دوشنبه شب ایران و بحرین نوشت: «شادی و چشیدن مداوم مزه پیروزی حق ملت بزرگ ایران است.

‏برد سه-هیچ امشب تیم ملی فوتبال در ادامه بردهای این چند روزه تیم‌ ملی والیبال، بسیار شیرین بود.

دم جوان‌های با غیرت ایرانی گرم!

‏می‌ریم ⁧جام_جهانی⁩ ان‌شاءالله⁩»

رئیسی در ورامین: هزینه تبلیغاتم را صرف کمک به نیازمندان کنید
۱۴۰۰/۰۳/۱۸ - ۰۷:۳۵

سید ابراهیم رئیسی، در جمع مردم ورامین قرچک، پیشوا و پاکدشت در مسجد تاریخی جامع ورامین، گفت: پرچمی که مردم ورامین در 15 خرداد برافراشتند پرچم اسلام‌خواهی، عدالت‌طلبی و حق‌جویی بود.

وی افزود: شهدای ورامین، نماد استقامت و ایستادگی در راه حق هستند و امروز هم جوانان این خطه به‌رغم همه سختی‌ها، مشکلات، ناملایمات و یأس‌هایی که برخی با مدیریت و عملکردشان ایجاد کرده‌اند، به نظام و ولایت و آینده کشور امیدوارند و این امید، همه خدمتگزاران را امیدوار می‌کند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم با بیان اینکه شرایط کشور امروز مناسب نیست، اظهار داشت: برخی افراد مانند حاج قاسم سلیمانی، با مجاهدت در حوزه‌های مختلف همچون حوزه‌های امنیت، علم و فناوری، کارهای ماندگاری کردند که گره از مشکلات کشور گشود و موجب ایجاد امید شد.

رئیسی افزود: برخی دیگر هم با کوتاهی در انجام وظایف و سیاسی‌کاری مردم را ناامید کردند و با سوء مدیریت، ظرفیت‌های کشور به‌ویژه در حوزه اقتصاد را معطل گذاشتند.

وی در عین حال گفت: با وجود مردم عزیز و جوانان، راه پیشرفت کشور بسیار هموار است و با توکل به خدا و همدلی مردم، راه رسیدن به قله را هموار می‌بینم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: برخی می‌خواهند با ایجاد موانع، راه پیشرفت کشور را کند کنند اما برای همه روشن است که این مردم و جوانان و خانواده شهدا و دختر و پسر و کارگر و کشاورز و فعالان عرصه‌های اقتصادی و اجتماعی هیچ مانعی را مقابل خود به رسمیت نمی‌شناسند.

رئیسی با بیان اینکه رنج مردم، رنج من، و درد مردم درد ماست، افزود: دیدن شرایط زندگی برخی مردم عزیز که تعدادشان هم کم نیست انسان را آزرده‌خاطر می‌کند.

وی بر همین اساس یادآورشد : آنچه بنده را به‌رغم داشتن مسئولیتی مهم، وارد عرصه انتخابات کرد، اجابت دعوت مردم و خاتمه‌دادن به رانت و فساد در سازمان اداری کشور بود.

رئیسی افزود: خواست مردم ورامین امروز و در روز 15 خرداد، اجرای عدالت در همه سطوح جامعه و در همه شئون اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی و آموزشی و جنسیتی بود.

وی گفت: باید جذب نیروها، ارتقاء آنها و تقسیم ظرفیت‌ها در کشور عادلانه و به‌نحوی باشد که مردم طعم شیرین عدالت را بچشند و این امر به دست توانای مردم و با انتخاب خدمتگزاران و مدیران لایق و کارآمد امکان‌پذیر است و حتماً محقق خواهد شد.

این نامزد ریاست جمهوری تأکید کرد: امروز به تغییر وضعیت و ساختن کشور بر اساس آموزه‌های امام(ره) و بیانیه گام دوم انقلاب که رهبری به ما تعلیم دادند نیاز داریم و باید در جامعه، تحول ایجاد شود.

رئیسی خاطرنشان کرد: همان‌طور که در دستگاه قضائی، سند تحول، تدوین و بر اساس آن اقدامات بزرگی انجام شد در دولت آینده هم اصلاح ساختارها مبتنی بر سند تحول صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: هنگام ورود به قوه قضائیه که اعلام کردم در برخورد با وابستگان به قدرت و ثروت، خط قرمز نداریم برخی می‌گفتند «مگر می‌شود!؟» و ما ثابت کردیم که در برخورد با فساد، هیچ ملاحظه و اغماضی نکردیم و الان هم اعلام می‌کنم با کمک مردم وضعیت و شرایط فعلی را به نفع مردم تغییر می‌دهم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری، از مردم به‌ویژه جوانان خواست که اگر به هر دلیلی ناامید و سرخورده شده‌اند با یک دنیا امید به آینده روشن در انتخابات شرکت کنند و یقین داشته باشند وضعیت به نفع آنان تغییر خواهد یافت.

رئیسی گفت: آمده‌ام که اگر رأی مردم ایران به من تعلق گرفت، بی‌اعتمادی به دولت و مسئولان را از جامعه بزدایم و به سرمایه‌ای بزرگ برای دولتمردان و پشتوانه‌ای برای کشور تبدیل کنم و ما به این اعتماد شما سخت نیازمندیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم، در بخشی دیگر از سخنانش افزود: ایران قوی با شکل‌گیری دولت مردمی به وجود می‌آید و ان‌شاءالله دولت آینده زمینه‌های فساد در کشور و بسترهای رانت را از نظام اقتصادی برمی‌چیند و روز به روز به اجرای عدالت نزدیک‌تر خواهیم شد.

وی از مردم خواست برای رسیدن به این شرایط، در انتخابات شرکت و دیگران به خصوص رأی‌اولی‌ها را نیز به رأی‌دادن ترغیب کنند و تأکید کرد هر چه رأی بیشتر باشد، پشتوانه دولت برای انجام اصلاحات و اجرای عدالت قوی‌تر می‌شود.

رئیسی در بخش پایانی سخنانش با تقدیر از مردم ورامین به خاطر ابراز لطف و محبت نسبت به وی، از کسانی که برای وی تبلیغ می‌کنند خواست تلاش کنند که تبلیغات، به صورتی معقول و مناسب انجام شود و از هزینه تبلیغات در جهت کمک به معیشت نیازمندان و فقرا بکاهند.

وی ضمن تقدیر از لطف مردم نسبت به خود که آن را به اعتبار سربازی ولایت و انقلاب دانست، تأکید کرد: هر چه هزینه تبلیغات، کمتر و به سفره فقرا افزوده شود شادمان‌تر خواهم شد.

این نامزد ریاست جمهوری گفت: همیشه خبرهای خوشایند برای مردم آن بوده که با یک مفسد برخورد، یا یک بستر فساد اصلاح شده و یک فساد از نظام بانکی و پولی و اقتصادی کمتر شده است و اکنون هم وقتی خوشحال می‌شوم که لبخندی بر لبان خانواده‌ای مستمند بنشیند و گره از کار کسی گشوده و مشکلات، برطرف شده یا جوانی مشغول به کار شود

پیش از سخنان رئیسی، «صفرعلی براتلو» رئیس ستاد انتخاباتی رئیسی در استان تهران و «حسین نوش‌آبادی» و«فرهاد بشیری» نمایندگان مردم ورامین و پاکدشت در مجلس شورای اسلامی به ایراد سخن پرداختند.

آنها با تشریح وضعیت و شرایط کشور، لزوم مشارکت گسترده مردم در انتخابات و رأی به نامزد اصلح را برای خنثی‌کردن توطئه‌های دشمنان و تغییر در وضع موجود متذکر شدند.

عبدالناصر همتی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری پس از پایان دومین مناظره انتخاباتی در جمع خبرنگاران با اشاره به ضرر و زیان‌های مردم در بازار بورس، اظهار کرد: من مدت‌ها قبل از اینکه سقوط بورس انجام شود نامه‌ای به رئیس‌جمهور و مقام معظم رهبری نوشتم و ایشان نیز ابراز نگرانی کردند و دستوری دادند که تدبیری شود تا حبابی که شکل گرفته است، مردم را دچار مشکل نکند.

وی تاکید کرد: متاسفانه از دولتمردان به این مسئله توجهی نکردند و همین طور ادامه دادند و حتی از مردم برای حضور در بازار بورس دعوت کردند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: بعد از اختلاف نظر وزیر نفت و وزیر اقتصاد در مورد سهام پالایشی متاسفانه شاهد سقوط بازار بورس شدیم و این روند ادامه پیدا کرد.

همتی اظهار کرد: بازار بورس جایگاه خوبی خواهد داشت و من برنامه ویژه‌ای برای بورس دارم و حتماً اقدامات اساسی در بازار سرمایه خواهم کرد چرا که معتقدم بازار بورس و سرمایه می‌تواند بخش مهمی از تامین مالی اقتصاد کشور را بر عهده می‌گیرد.

وی گفت: بورس باید آینه بخش حقیقی اقتصاد باشد و شرکت‌هایی که در آن وجود دارند، باید بازدهی‌شان نشانه ثبات و افزایش بازدهی سهامداران باشد.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: رئیس‌جمهور وظایفی دارد و می‌تواند نقش آفرینی‌های داشته باشد و نوع مباحث در مناظرات به مردم درجهت انتخاب فرد مورد نظرشان کمک می‌کند.

سعید جلیلی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری پس از پایان دومین مناظره انتخاباتی در جمع خبرنگاران،گفت: مهم این است که مردم بتوانند از مناظرات برای یک انتخاب اصلح استفاده کنند و مناظرات برای این است که مردم می‌خواهند رئیس جمهور خود را انتخاب کنند.

وی بیان کرد: رئیس‌جمهور وظایفی دارد و می‌تواند نقش آفرینی های داشته باشد و نوع مباحث در مناظرات به مردم درجهت انتخاب فرد مورد نظرشان کمک می‌کند، اما اگر یکسری کلمات و جملات خوب گفته شود، کافی نیست و مهم این است مردم بدانند کسی که قرار است چهار سال آینده سکان قوه مجریه کشور را در دست گیرد، چه برنامه، رویکرد و اراده‌ای دارد و آیا رویکرد وی حداقلی است و یا رویکرد بزرگتری دارد؟ و لازم است بدانند که منطق او چیست؟

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: ما فکر می‌کنیم که ۴ سال آینده کشور نباید فقط اداره شود، بلکه باید جهش پیدا کند و این مسئله الزاماتی دارد و رئیس جمهور باید این موضوع را دنبال کند.

سرهنگ علی‌محمد رجبی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه درانتخابات پیش رو بیش از هر زمان دیگری تبلیغات در فضای مجازی جریان دارد، گفت: از این رو کاربران باید بدانند که انتشار آگاهانه مطالب در این فضا، ضامن فضای مجازی سالم و انتخاباتی پر شکوه خواهد بود.


وی با تاکید بر اینکه لازم است کاربران از انتشار و بازنشر هرگونه محتوای تبلیغاتی و تخریبی علیه نامزدهای انتخاباتی پرهیز کنند، گفت: طرح اتهامات اثبات نشده، تخریب و ... از جمله مواردی است که نباید از سوی کاربران انجام شود.


رجبی با بیان اینکه بر اساس مواد مختلف قانون مجازات اسلامی، قانون مطبوعات و قانون انتخابات کشور انجام یکسری اقدامات در ایام انتخابات جرم است، گفت: ممکن است برخی از افراد سودجو بخواهند با انجام اقداماتی در فضای مجازی آرامش و شور انتخاباتی را تحت تاثیر قراردهند. از این رو افراد و کاربران فضای مجازی باید بدانند که انتشار صوت، تصویر یا فیلم خصوصی و خانوادگی نامزدها، دسترسی غیرمجاز و تخریب تارنماها و پست الکترونیکی نامزدها و تشویش اذهان عمومی و سیاه نمایی نیز از دیگر اقدامات مجرمانه در مورد انتخابات است.


به گفته رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا، امکان پیگیرد قانونی این موارد در فضای مجازی وجود دارد.

ضبط برنامه‌های انتخاباتی استانی هفت نامزد ریاست جمهوری همچنان ادامه دارد و پخش آن از فردا (۱۹خرداد ماه) در شبکه‌های استانی و محلی صداوسیما آغاز خواهد شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی صدا و سیما، این برنامه‌ها شامل گفت‌وگوی اختصاصی با هفت نامزد انتخابات ریاست جمهوری است که از ۳۰ مرکز استانی و سه شبکه محلی آبادان، کیش و مهاباد پخش می‌شود.

این برنامه‌ها از فردا (۱۹ خردادماه) ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه روی آنتن شبکه‌های استانی و محلی می‌رود.

قرعه‌کشی پخش این برنامه‌ها در ستاد انتخابات معاونت امور استان‌ها با حضور نمایندگان نامزدها انجام و جدول برنامه‌های انتخاباتی هفت نامزد ریاست جمهوری در سیمای مراکز اعلام شده است.

به این ترتیب هر یک از نامزدها ۳۰ برنامه برای ۳۰ استان کشور (جدای استان تهران) خواهند داشت که شامل ۱۵ ساعت گفت‌وگو با هر یک از نامزدهاست و مجموع زمان آن به ۶۵۰۰ دقیقه می‌رسد.

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۱۰ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی
بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۱۰ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

محسن مهرعلیزاده دومین کاندیدایی بود که وارد سازمان صداوسیما شد.

او در بدو ورود درباره روشش در این مناظره گفت: روش من همان است که در مناظره گذشته بود، یعنی با رعایت همه شئون مسائل را بررسی کنیم و نسبت به واقعیات اذهان مردم را روشن کنیم .

مهرعلیزاده گفت: البته شنیدم دوپینگ پنج دقیقه ای به کاندیداهای خاص دادند که امیدوارم این چنین نباشد.

«شکراله حسن بیگی» با اشاره به آغاز فرایند تبلیغات شوراهای اسلامی و میان دوره ای مجلس از بیستم خرداد ماه اظهار داشت: اسامی نامزدهای تأیید صلاحیت شده برای ششمین دوره شورای اسلامی شهر و روستا و میان دوره ای مجلس شورای اسلامی طبق جدول زمان بندی شده باید تا ۱۹ خرداد توسط فرمانداران منتشر شود.

وی افزود: همه اقلام و تعرفه‌های انتخاباتی توزیع شده و در مکان های مخصوص در فرمانداری ها تا روز برگزاری انتخابات محفوظ است.

رئیس ستاد انتخابات استان تهران خاطر نشان کرد: تبلیغات انتخاباتی نامزدهای انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا و میان دوره ای مجلس شورای اسلامی در زمان قانونی و مقرر از بیستم خرداد آغاز تا ۲۶خرداد ماه ادامه خواهد داشت؛ این در حالی است که روز ۲۷خرداد و بیست و چهار ساعت قبل از آغاز انتخابات تبلیغات ممنوع است.

حسن بیگی در مورد انتخابات ریاست جمهوری و میان دوره ای مجلس خبرگان نیز گفت: تبلیغات نامزدهای ریاست جمهوری از ۷ خرداد و تبلیغات میان دوره ای مجلس خبرگان نیز از سیزدهم آغاز شده و تا ۲۶ خردادماه ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به نقش پررنگ فضای مجازی در تبلیغات انتخاباتی عنوان کرد: به واسطه شرایط کرونایی در این دوره تبلیغات بیشتر در فضای مجازی بوده است و کمتر شاهد برگزاری جلسات و تبلیغات حضوری نامزدها هستیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نظارت تمام‌عیار بر زنجیره تولید تا توزیع کالاهای اساسی می‌تواند به این بازار در کوتاه مدت ثبات دهد و در کنار آن باید سامانه‌ها فعال شود و نظارت در بنادر و گمرکات و در بانک مرکزی و بازار ارز جریان پیدا کند.

سید ابراهیم رئیسی در حاشیه ضبط برنامه تلویزیونی در ساختمان سیمای رسانه ملی، گفت: از اولویت‌های دولت مسئله معیشت مردم است و دغدغه مردم نسبت به سفره‌شان باید کاهش پیدا کند.

وی با بیان اینکه باید هزینه‌های سبد خانواده از جمله هزینه‌هایی مثل سلامت، مسکن و کالاهای اساسی کاهش پیدا کند، گفت: هزینه مربوط به کالاهای اساسی را باید با خودکفایی کم کنیم به نحوی که باید وابستگی این کالاها را به ارز و دلار قطع کنیم.

وی ادامه داد: عمده مشکل کالاهای اساسی بیشتر در خصوص نهاده‌های دامی و خوراک دامی طیور است که از خارج از کشور وارد می‌شود و امروز متاسفانه بیش از ۷۰ درصد از این نهاده‌ها از خارج از کشور وارد می‌شود این یعنی بند کردن سفره مردم به نوسانات قیمت ارز و مشکلاتی که در این خصوص به وجود می‌آید.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: برنامه ریزی کرده ایم تا هم نهاده‌های دامی و هم کالاهای اساسی را به یک استقلال واقعی در کشور برسانیم تا دیگر گوشت، مرغ، مواد لبنی، برنج، روغن و گندم و جو با مشکل تامین مواجه نشود. به عنوان مثال برای گندم در کشور جشن استقلال و خودکفایی گرفته شد، اما امروز باید دوباره گندم وارد کنیم این یعنی اینکه یا آن جشن‌ها دروغ بوده یا محاسبات غلط بوده است.

رئیسی گفت: خرید تضمینی از مردم دچار مشکل شد و کشاورزان به ناچار یا باید محصول خود را به دلالان بفروشند یا در نهایت خوراک دام بشود.

وی ادامه داد: وقتی به قیمت واردات گندم نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که خیلی بیشتر از آن درآمدی است که ما باید از کشاورز می‌خریدیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه برای کشاورز و تولید کننده بدترین شرایط، عدم ثبات در بازار است، گفت: امروز کار برای کشاورز و تولید کننده قابل پیش‌بینی نیست و در بازار نه خرید قابل پیش بینی است ونه فروش و به نوعی بازار اقتصاد کشور شرطی شده است.

رئیسی گفت: برای حل مشکل کالاهای اساسی باید هر چه زودتر خودکفا بشویم و البته این امر زمان بر است و ما باید زنجیر تامین و تولید تا مصرف را نظارت کنیم و دولت موظف است این زنجیره را بدرستی هدایت کند.

وی ادامه داد: امروز هم تولید کننده فریاد می‌زند و هم مصرف کننده؛ پس وظیفه سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده چیست؟

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نظارت تمام‌عیار بر زنجیره تولید تا توزیع کالاهای اساسی می‌تواند به این بازار در کوتاه مدت ثبات دهد و در کنار آن باید سامانه‌ها فعال شود و نظارت در بنادر و گمرکات و در بانک مرکزی و بازار ارز جریان پیدا کند.

وی افزود: متاسفانه امروز شاهد آن هستیم که کسانی که روزی صادر کننده بودند و به آن‌ها جایزه داده شده امروز به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند و این دوگانگی مورد قبول نیست و باید مشکلات صادرکنندگان به هر طریق ممکن حل شود.

رئیسی ادامه داد: در زمینه سلامت باید هزینه‌ها کاسته شود و امروز ۴۳ درصد از جیب مردم هزینه میشود و باید به ۲۰ درصد برسد و سازو کار آن وجود دارد و در این باره مطالعات لازم انجام شده است.

وی در خصوص هزینه‌های مسکن هم گفت: با امکانات موجود درکشور و زمین و تسهیلات می‌شود هزینه مسکن را به ۳۰ درصد کاهش داد.

رئیسی در خصوص سوالی درباره مبارزه با گرانفروشی افزود: حل مشکل گرانی را نباید به تعزیرات و دستگاه قضا سپرد بلکه اول باید نظارت‌ها کامل شود تا گرانفروشی صورت نگیرد.

وی ادامه داد: در صنایع بالا دستی و خودرو مشکل این است که قیمت گذاری‌ها عادلانه نیست و همین موجب می‌شود تا خودرو وارد بازار سیاه شود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت باید اشراف کامل بر بازار ارز داشته باشد تا جلوی سوداگری‌ها گرفته شود و باید فعالیت‌های اقتصادی غیر مولد را بی جاذبه کرد، باید کاری کنیم تا کسی سراغ ارز، طلا و زمین برای سودجویی نرود.

رئیسی درباره فعالیت‌های رسانه ملی هم گفت: تشکر ویژه میکنم از صدا وسیما به خاطر اینکه شرایطی را ایجاد کرد تا کاندیداها بتوانند با تمام استان‌ها ارتباط برقرار کنند.

وی افزود: از زمانی که در دستگاه قضایی وارد شدم سفرهای استانی را شروع کردم واگر مسئله کرونا نبود، همه استان‌های کشور را تا امروز رفته بودم.

وی ادامه داد: اگر توفیق پیدا کنم در دولت آینده حضور داشته باشم از ابتدای شروع به کار دولت سفرهای استانی را آغاز می‌کنم و این وظیفه رئیس دولت است که در میدان باشد و تمام استان‌های کشور را مورد رصد قرار دهد و مشکلات را بررسی کند.

رئیسی با بیان اینکه در چهار سال دولت تقریباً دو بار می‌شود به هر استان سفر کرد، افزود: مدیرانی که در اتاق‌های خود نشستند و از دور برای کل کشور تصمیم می‌گیرند، باید گفت که این شیوه مدیریت میدانی و مردمی نیست و باید با مردم ارتباط برقرار کرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نظارت تمام‌عیار بر زنجیره تولید تا توزیع کالاهای اساسی می‌تواند به این بازار در کوتاه مدت ثبات دهد و در کنار آن باید سامانه‌ها فعال شود و نظارت در بنادر و گمرکات و در بانک مرکزی و بازار ارز جریان پیدا کند.

سید ابراهیم رئیسی در حاشیه ضبط برنامه تلویزیونی در ساختمان سیمای رسانه ملی، گفت: از اولویت‌های دولت مسئله معیشت مردم است و دغدغه مردم نسبت به سفره‌شان باید کاهش پیدا کند.

وی با بیان اینکه باید هزینه‌های سبد خانواده از جمله هزینه‌هایی مثل سلامت، مسکن و کالاهای اساسی کاهش پیدا کند، گفت: هزینه مربوط به کالاهای اساسی را باید با خودکفایی کم کنیم به نحوی که باید وابستگی این کالاها را به ارز و دلار قطع کنیم.

وی ادامه داد: عمده مشکل کالاهای اساسی بیشتر در خصوص نهاده‌های دامی و خوراک دامی طیور است که از خارج از کشور وارد می‌شود و امروز متاسفانه بیش از ۷۰ درصد از این نهاده‌ها از خارج از کشور وارد می‌شود این یعنی بند کردن سفره مردم به نوسانات قیمت ارز و مشکلاتی که در این خصوص به وجود می‌آید.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: برنامه ریزی کرده ایم تا هم نهاده‌های دامی و هم کالاهای اساسی را به یک استقلال واقعی در کشور برسانیم تا دیگر گوشت، مرغ، مواد لبنی، برنج، روغن و گندم و جو با مشکل تامین مواجه نشود. به عنوان مثال برای گندم در کشور جشن استقلال و خودکفایی گرفته شد، اما امروز باید دوباره گندم وارد کنیم این یعنی اینکه یا آن جشن‌ها دروغ بوده یا محاسبات غلط بوده است.

رئیسی گفت: خرید تضمینی از مردم دچار مشکل شد و کشاورزان به ناچار یا باید محصول خود را به دلالان بفروشند یا در نهایت خوراک دام بشود.

وی ادامه داد: وقتی به قیمت واردات گندم نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که خیلی بیشتر از آن درآمدی است که ما باید از کشاورز می‌خریدیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه برای کشاورز و تولید کننده بدترین شرایط، عدم ثبات در بازار است، گفت: امروز کار برای کشاورز و تولید کننده قابل پیش‌بینی نیست و در بازار نه خرید قابل پیش بینی است ونه فروش و به نوعی بازار اقتصاد کشور شرطی شده است.

رئیسی گفت: برای حل مشکل کالاهای اساسی باید هر چه زودتر خودکفا بشویم و البته این امر زمان بر است و ما باید زنجیر تامین و تولید تا مصرف را نظارت کنیم و دولت موظف است این زنجیره را بدرستی هدایت کند.

وی ادامه داد: امروز هم تولید کننده فریاد می‌زند و هم مصرف کننده؛ پس وظیفه سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده چیست؟

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نظارت تمام‌عیار بر زنجیره تولید تا توزیع کالاهای اساسی می‌تواند به این بازار در کوتاه مدت ثبات دهد و در کنار آن باید سامانه‌ها فعال شود و نظارت در بنادر و گمرکات و در بانک مرکزی و بازار ارز جریان پیدا کند.

وی افزود: متاسفانه امروز شاهد آن هستیم که کسانی که روزی صادر کننده بودند و به آن‌ها جایزه داده شده امروز به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند و این دوگانگی مورد قبول نیست و باید مشکلات صادرکنندگان به هر طریق ممکن حل شود.

رئیسی ادامه داد: در زمینه سلامت باید هزینه‌ها کاسته شود و امروز ۴۳ درصد از جیب مردم هزینه میشود و باید به ۲۰ درصد برسد و سازو کار آن وجود دارد و در این باره مطالعات لازم انجام شده است.

وی در خصوص هزینه‌های مسکن هم گفت: با امکانات موجود درکشور و زمین و تسهیلات می‌شود هزینه مسکن را به ۳۰ درصد کاهش داد.

رئیسی در خصوص سوالی درباره مبارزه با گرانفروشی افزود: حل مشکل گرانی را نباید به تعزیرات و دستگاه قضا سپرد بلکه اول باید نظارت‌ها کامل شود تا گرانفروشی صورت نگیرد.

وی ادامه داد: در صنایع بالا دستی و خودرو مشکل این است که قیمت گذاری‌ها عادلانه نیست و همین موجب می‌شود تا خودرو وارد بازار سیاه شود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت باید اشراف کامل بر بازار ارز داشته باشد تا جلوی سوداگری‌ها گرفته شود و باید فعالیت‌های اقتصادی غیر مولد را بی جاذبه کرد، باید کاری کنیم تا کسی سراغ ارز، طلا و زمین برای سودجویی نرود.

رئیسی درباره فعالیت‌های رسانه ملی هم گفت: تشکر ویژه میکنم از صدا وسیما به خاطر اینکه شرایطی را ایجاد کرد تا کاندیداها بتوانند با تمام استان‌ها ارتباط برقرار کنند.

وی افزود: از زمانی که در دستگاه قضایی وارد شدم سفرهای استانی را شروع کردم واگر مسئله کرونا نبود، همه استان‌های کشور را تا امروز رفته بودم.

وی ادامه داد: اگر توفیق پیدا کنم در دولت آینده حضور داشته باشم از ابتدای شروع به کار دولت سفرهای استانی را آغاز می‌کنم و این وظیفه رئیس دولت است که در میدان باشد و تمام استان‌های کشور را مورد رصد قرار دهد و مشکلات را بررسی کند.

رئیسی با بیان اینکه در چهار سال دولت تقریباً دو بار می‌شود به هر استان سفر کرد، افزود: مدیرانی که در اتاق‌های خود نشستند و از دور برای کل کشور تصمیم می‌گیرند، باید گفت که این شیوه مدیریت میدانی و مردمی نیست و باید با مردم ارتباط برقرار کرد.

رییس کمیته سیاسی جبهه اصلاح طلبان ایران با اعلام حمایت این تشکل از نامزدی محسن مهرعلیزاده، گفت: مهرعلیزاده خاستگاه خود را اصلاح‌طلبی عنوان کرده است و در این باره دیداری هم با او داشته‌ایم و نقطه نظرات خود را اعلام کرده‌ایم اما همتی خود را مستقل عنوان کرد.

جمشید ایرانی، درباره پیشینه جبهه اصلاح‌طلبان ایران، گفت: این جبهه از سال ۷۸ با حضور ۱۹ حزب سیاسی شکل گرفت و نخستین مجموعه‌ای بود که سال ۹۱ در فضایی که شورای هماهنگی جبهه دوم خرداد از انتخابات کناره گیری کرده بود، وارد عرصه انتخابات شد. آن زمان رییس کمیته سیاسی جبهه بودم و مصطفی کواکبیان و محمد جواد حق‌شناس هم رییس و نایب رییس جبهه بودند.

دبیرکل حزب فرزندان ایران افزود: در آن فضا جبهه اصلاح‌طلبان در دیدار با مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی آغاز فعالیت انتخاباتی در سال ۹۲ را کلید زد. در واقع رییس جریان اصلاحات، علی اکبر ناطق نوری و هاشمی رفسنجانی اصرار داشتند تا فضای سرد آن انتخابات را تغییر دهیم. در این فضا جبهه اعتدال‌گرایان هم ورود پیدا کرد و ائتلافی میان جبهه اصلاح طلبان و اعتدال گرایان شکل گرفت. در انتخابات ۹۶ هم وقتی محمدرضا عارف به عنوان رییس شورای سیاست گذاری انتخاب شد به او گفتیم ورود شما به این شورا به اعتبارتان آسیب می‌رساند.

ایرانی با دعوت به مناظره سخنگوی جبهه اصلاحات ایران، افزود: او عنوان کرده است جبهه اصلاح طلبان ایران اصالت ندارد و مشخص نیست که چه کسانی هستند. به دلیل اینکه می‌خواستیم اجماعی میان اصلاح‌طلبان در انتخابات شکل بگیرد مدتی را سکوت کردیم.

وی رفتار سخنگوی جبهه اصلاحات را در این زمینه تندروانه توصیف کرد و این رفتار را مناسب ندانست.

ایرانی با انتقاد از رویکرد جبهه اصلاحات در انتخابات ۲۸ خرداد، مشارکت کم را آسیب به جمهوریت نظام توصیف کرد و گفت: مشکلی که از ۸۴ تا الان داشته‌ایم این است که همین افراد تحت عنوان عقلای اصلاح‌طلب با اشتباهات خود باعث شدند اصلاح‌طلبان در این شرایط قرار بگیرند.

این فعال اصلاح‌طلب ادامه داد: جبهه اصلاح طلبان ایران برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، دو گزینه عارف و پزشکیان مطرح کرده بود اما در این شرایط عارف به خاطر هجمه‌های اصلاح طلبان به انتخابات ورود نکرد و به نحوی قهر کرد و پزشکیان هم احراز صلاحیت نشد.

ایرانی رویکرد جبهه اصلاح‌طلبان ایران را حضور پرشور در انتخابات توصیف کرد و گفت: گزینه اصلی این جبهه برای انتخابات ریاست‌جمهوری محسن مهرعلیزاده است و در این باره دیداری هم با او داشته‌ایم و نقطه نظرات خود را اعلام کرده‌ایم. عبدالناصر همتی هم گزینه حزب کارگزاران سازندگی ایران است. همتی اعلام کرد که مستقل وارد انتخابات شده و نگفت که اصلاح‌طلب است اما مهرعلیزاده خاستگاه خود را اصلاح‌طلبی عنوان کرد.

عضو جبهه اصلاح‌طلبان ایران افزود: با توجه به اینکه مهرعلیزاده اعلام کرده که اصلاح طلب است و می‌خواهد دولت سوم رییس اصلاحات را ایجاد کند، از او حمایت خواهیم کرد. همتی چیزی اعلام نکرده و در دوره‌ای عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران بوده است و بعد از مدتی کنار کشید. در هر صورت روی مهرعلیزاده اجماع کرده‌ایم.

آقای علیرضا زاکانی در نشست خبری در خبرگزاری تسنیم گفت: اگر اجازه می‌دادند که من با آقای همتی یا هر کس دیگری دونفره مناظره کنم عیار افراد معلوم می‌شد و فردی که مدعی است می‌تواند عملکرد خود را براساس برنامه و کارنامه اش ارائه کند ادعایش اثبات می‌شد.
وی گفت: مناظره کلاس انشا و درس نیست و برخی آقایان اگر کاغذهایشان را بگیرند فقط باید ما را نگاه کنند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: من برنامه‌ای تنظیم کرده ام که انباشت ۲۵ سال دانشم است و مطالعاتم در مرکز پژوهش‌های مجلس را به آن اضافه کرده ام و کاش در مناظره اول فرصت می‌شد بخش‌هایی را به مردم ارائه کنم.
آقای زاکانی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا در مناظره اول آقایان همتی و مهرعلیزاده در چارچوب اخلاق عمل نکردند و به مدرک شما و آقای رئیسی ایراد گرفتند، افزود: من که از معتبرترین دانشگاه ایران یعنی علوم پزشکی تهران مدرک گرفته ام و مدرک آقای رئیسی هم که مشخص است، اما اشکال این جا بود که، چون آقایان دستشان خالی بود و برنامه‌ای برای اداره کشور نداشتند یک سری مباحث را مطرح کردند.
وی گفت: امیدوارم در مناظره امروز خودشان را اصلاح کنند و درباره برنامه‌های شان حرف بزنند و مردم تشخیص می‌دهند که برنامه‌ها قابل اجرا هست یا نیست؟
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: رقابت با دشمنی تفاوت دارد و ما باید در مناظره‌ها اخلاق را به نمایش بگذاریم.
آقای زاکانی گفت: همچنان علاقه‌مند به مناظره‌های دو طرفه هم هستم و آن‌ها بیایند و مشت بنده را برای مردم باز کنند.

حوزه اقتصاد را نباید سیاسی و امنیتی کرد

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت:​ یکی از مشکلات ما این است که حوزه اقتصادی را سیاسی و سپس امنیتی کرده اند و ما همین معضل را در حوزه فرهنگ، حجاب و فضای مجازی هم داریم.
آقای علیرضا زاکانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چگونه برنامه هایتان را اجرایی خواهید کرد؟ افزود: ما در کشور پول کم نداریم و بن بستی هم وجود ندارد و اگر کشور در تنگنا است به خاطر این است که ما مانند یک بچه پولدار عمل می‌کنیم و پولمان را آتش می‌زنیم تا خودمان را گرم کنیم.
وی گفت: آژانس جهانی انرژی در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد که ایران ۸۶ میلیارد دلار بابت انرژی، ​ یارانه می‌دهد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود:​ ۱۸/۸ درصد تولید ناخالص داخلی را صرف شدت مصرف انرژی کرده ایم و مصرف انرژی ایران در سطح جهان بی نظیر است و نمی‌شود مسیر را طوری رفت که کشور را به باد داد.
آقای زاکانی گفت: ما طرحی برای بنزین داده ایم تا یارانه آن به اهلش برسد چرا که ما هم اکنون ۱۲ میلیون و ۱۰۰ هزار خانوار داریم که خودرو ندارند و در کنار آن ۶۰۰ هزار نفر داریم که چهار تا ۱۰ خودرو دارند و تعدادی افراد هستند که ۴۰۰ تا ۵۰۰ خودرو دارند.
وی افزود: ما یارانه بنزین نزدیک ۴۰۰ میلیون نفر که خودرو ندارند را می‌گیریم و به کسانی می‌دهیم که مثلا ۱۰ خودرو دارند و بر همین اساس برنامه ریزی کردیم که برای هر خانواری که تا دو خودرو دارد به ازای هر نفر ۱۵ لیتر بنزین بدهیم و آن را یا می‌توانند در داخل بفروشند و یا به دولت واگذار کنند که به خارج بفروشد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما برای حل معضلات کشور نیازمند اقدام سریع و عاجل هستیم و به همین علت ۹ برنامه را دنبال می‌کنیم که همه آن به هم ارتباط دارد.
آقای زاکانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با اتهاماتی که برخی نامزدان به شما وارد می‌کنند چه برخوردی می‌کنید؟ افزود: من معتقدم که این دوستان دستشان خالی است و آدم خواب را می‌توان بیدار کرد، اما کسی که خودش را به خواب زده است چگونه بیدار کنیم.
وی گفت:​آن‌ها با گفتن نامزد پوششی هم به بنده و هم به کسی که می‌گویند نامزدی پوششی دارد توهین می‌کنند و مرا متهم می‌کنند که می‌خواهم توزیع فقر کنم در حالی که من هنوز برنامه‌ای نگفتم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود:​ اگر جرات دارند بیایند و دو به دو با هم مناظره کنیم.
آقای زاکانی گفت: ​یکی از مشکلات ما این است که حوزه اقتصادی و حوزه‌های فرهنگ، حجاب و فضای مجازی را سیاسی و سپس امنیتی کرده اند که این خیانت در حق مردم است و حوزه سیاسی را هم به موضوع سیاست بازی و سپس امنیتی تبدیل کرده اند که این هم جرم است.
وی افزود: در مملکت ما اگر آزادی، استقلال و معنویت نباشد انقلاب به اهدافش نرسیده است.

سیستم بانک‌ها را یکپارچه می‌کنم

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: یکی از راه‌های مقابله با ابربدهکاران یکپارچه کردن سیستم بانک هاست.
آقای علیرضا زاکانی در ادامه نشست خبری در خبرگزاری تسنیم گفت: یکی از راه‌های مقابله با ابربدهکاران، یکپارچه کردن سیستم بانک هاست چرا که برخی از بدهکاران بانکی ممکن است در بانک دیگری سرمایه داشته باشند و با اتصال سیستم بانک‌ها می‌توان حقوق ملت را از آن‌ها پس گرفت.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره تحقیق و تفحص‌هایی که انجام داده است، ادامه داد: یکی از تحقیق و تفحص‌ها از آزمون دستیاری در زمانی بود که آقای پزشکیان وزیر بهداشت بود و از سال ۷۷ تا ۸۲ سوالات آزمون دستیاری فروش می‌رفت که ۲۱ نفر اخراج و بیش از ۶۰ نفر دستگیر شدند، اما وزارت بهداشت کتمان می‌کرد.
وی گفت: یک تحقیق و تفحص دیگر هم از قوه قضاییه انجام دادیم که ابتدا قوه قضای.
یه زیر بار نمی‌رفت، اما مقام معظم رهبری به مرحوم آیت الله شاهرودی فرمودند که راه را برای ما باز کنند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: یک تحقیق و تفحص هم از آموزش عالی داشتیم که هزار و ۵۰۰ نفر را ساماندهی کردیم و ۴۹۰ هزار صفحه جمع شد و آنجا ما به موضوع دانشگاه آزاد رسیدیم و متوجه تبانی رئیس وقت دانشگاه با دادستان وقت تهران شدیم و همان زمان سه بار با آیت الله شاهرودی نامه نگاری کردم، اما نامه من گم می‌شد و همان جا خطاب به آیت الله شاهرودی گفتم برای ما حَکَم بگذارد و مرحوم شاهرودی آقایان رئیسی، جمشیدی و خلفی را به عنوان حَکَم انتخاب کردند و آقایان نکونام و رحیمی هم از مجلس آمدند و من در حضور آن‌ها ۵ ساعت و نیم گزارش دادم و حق را به من دادند.
آقای زاکانی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با ابربدهکاران چه می‌کنید؟ گفت: دو سوم تسهیلاتی که سال گذشته بانک‌ها دادند به بدهکاران بانکی که استمهال می‌خواستند اختصاص یافت و ما اکنون ۱۱ بدهکار بانکی داریم که ۹۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد.
وی افزود: من سیستم بانک‌ها را یکپارچه می‌کنم تا به هم متصل شوند و کسی که ابربدهکار یک بانک است چرا در بانک دیگری سرمایه داشته باشد و وقتی سیستم یکپارچه شود ما می‌توانیم حق مردم را از آن‌ها پس بگیریم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص کنترل نقدینگی هم گفت: کشور در کسری از سال شفاف می‌شود و ما با شفافیت می‌توانیم بسیاری از مشکلات کشور را حل کنیم به نحوی که مردم در سال اول تغییر را احساس می‌کنند و در چهار سال اول متوجه تحول در کشور خواهند شد.
آقای زاکانی درباره بازار بورس هم افزود: من سال ۹۸ به مردم التماس کردم که سراغ بازار سرمایه نروند چرا که می‌دانستم که دولت می‌خواهد مردم را به پرتگاه ببرد و مشکلات خودش را حل کند.
وی گفت: بازار سرمایه باید بدون دخالت دولت رشد کند و محور اصلی کار و تلاش کشور شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: سال ۹۹ به مردم التماس کردم که سکه و دلار نخرند و اکنون هم معتقدم که در دولت اقدام و اصلاح، مسکن را از حالت سوداگری خارج می‌کنم.
آقای زاکانی گفت: در خصوص بازار سرمایه هم با کسانی که جیب مردم را خالی کردند برخورد خواهم کرد و نمی‌شود که در سال ۹۸ هیچ فرد حقیقی بالای هزار میلیارد تومان موجودی نداشته باشد، اما در سال ۹۹ یازده نفر بالای هزار میلیارد تومان داشته باشند این‌ها از کجا آورده اند؟
وی افزود: بازار سرمایه سود و زیان دارد، اما این که یک بنگاه حقیقی یا حقوقی خودش بخواهد ارائه کند و به دروغ آن را داغ کند و سهم با ارزش ۱۰ واحدی را ۱۰۰ واحد کند و پس از فعل و انفعالاتی که صورت داد پولش را خارج کند.
آقای زاکانی گفت: براساس گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی دولت روحانی ۳۰۰ هزار میلیارد تومان را از بازار سرمایه بیرون کشید که این جنایت است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور درباره برنامه‌های مناظره انتخاباتی گفت: دیروز برای بحث انتخابات، همکاری خوبی را بلافاصله وزیر کشور به عنوان رییس ستاد مناسب‌سازی کشور و همچنین آقای عسگری داشتند که برنامه‌های مناظره های انتخاباتی ریاست جمهوری در شبکه سلامت برای افراد دارای معلولیت ناشنوایی مناسب‌سازی شود.

وحید قبادی دانا در برنامه هفدهمین جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی کشور بیان کرد: کار زیاد انجام شده و انجام می‌شود اما کاستی هم زیاد است. یعنی هرچه کار انجام می‌شود باز کار مانده بسیار است و شاید نمود واقعی را برای کسانی که این مناسب سازی برای آنها انجام می‌شود، بعد از فعالیتهای گسترده، احساس نشود و همچنان احساس کنند که کاری نشده یا کاستی‌هایی وجود دارد. بسیاری از آنها به زیرساختهای موجود بستگی دارد؛ ابنیه، اماکن، راه‌ها، پیاده‌روها، ساختمان‌های دولتی و غیردولتی از قبل ساخته شده و هم سطح سازیها لحاظ نشده است. برخی از کارهای اصولی صورت می‌گیرد که خود را در سال‌های آینده نشان می‌دهد؛ مانند بحث هم‌سطح‌سازی که در شهرداری تهران مدنظر قرار گرفت و یا کارهای خوبی که در وزارت راه و شهرسازی یا سایر وزارتخانه‌ها انجام شد.

وی افزود: صدا و سیما نیز در این دوره در حوزه‌های مختلف همکاری خوبی هم از جهت فرهنگ‌سازی در این زمینه و هم در زمینه مناسب‌سازی فعالیت‌های رسانه‌ای و مدیا برای افراد دارای معلولیت داشته است. مفهوم مناسب‌سازی فقط مناسب‌سازی فیزیکی برای معلولین جسمی و حرکتی نیست. مناسب سازی برنامه های تلویزیونی برای ناشنوایان اقدام خوبی بوده که شبکه سلامت جهش خوبی را برای فیلم‌های سینمایی، انجام داده است.

قبادی دانا با اشاره به برنامه‌های مناظره انتخاباتی گفت: دیروز هم برای بحث انتخابات، همکاری خوبی را بلافاصله وزیر کشور به عنوان رییس ستاد مناسب‌سازی کشور و همچنین عسگری دستور دادند که برنامه‌های مناظره های انتخاباتی ریاست جمهوری هم در شبکه سلامت برای افراد دارای معلولیت ناشنوایی مناسب‌سازی شود.

رییس سازمان بهزیستی در این راستا از همه دستگاه‌ها و مجموعه‌ها تشکر کرد و افزود: اگر یکان یکان اعضا و آحاد جامعه اعتقاد، شناخت و بینش درستی را درباره بحث مناسب‌سازی پیدا کنند می‌توان امید داشت که این کار به خوبی صورت گیرد. البته نواقص و کاستی‌هایی هم وجود دارد و باید این را بپذیریم و نباید واکنش خاصی را نسبت به آن داشته باشیم. حق با افراد دارای معلولیت است، آنها حق دارند که شرایط مناسب برایشان تاکنون ایجاد شده باشد، اما زمان می‌برد. کشورهایی هم که به این مهم دست پیدا کردند در زمان طولانی بوده و اینگونه نبوده که یکباره این کار انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: اینکه جلسات در سطوح بالای مسئولیتی در حال انجام است و نظم خوبی پیدا کرده این نوید را می‌دهد که این کار به نحو بهتری انجام شود.

به گزارش ایسنا، در ادامه گلپایگانی-معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران با بیان اینکه در سال گذشته 8 جلسه متداول داشتیم که یکی از جلسات در استان یزد برگزار شد، گفت: چهار جلسه بی‌نظیر داشتیم که یک جلسه با حضور شهردار تهران و سه جلسه با حضور سه وزیر راه و شهرسازی، وزیر آموزش و پرورش و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از رئیس سازمان بهزیستی تشکر کرد و گفت: اقدامات خوبی در حال انجام است و جای کار بسیاری در حوزه مناسب‌سازی است. باتوجه به پیگیری و دستور دکتر قبادی دانا مبنی بر بحث رابط ناشنوایان در برنامه مناظره انتخاباتی، طبق دستور ایشان، روز گذشته با وزیر و رئیس سازمان صدا و سیما مکاتبه‌ای داشتیم و پیگیری‌هایی انجام شد که امروز برنامه مناظرات با حضور رابط ناشنوایان در شبکه سلامت پخش خواهد شد.

پس از پخش مناظره اول کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری و درخواست رییس سازمان بهزیستی کشور به عنوان دبیر ستاد مناسب سازی کشور برای دسترس‌پذیری برنامه‌های تبلیغاتی کاندیداهای ریاست جمهوری برای افراد دارای معلولیت شنوایی، در تعامل سازمان بهزیستی و شبکه سلامت سیما، مناظره دوم کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری همراه با رابط ناشنوایان برای افراد دارای معلولیت شنوایی مناسب سازی می شود.

قبادی دانا روز گذشته(دوشنبه) در نامه‌ای به وزیر کشور و رییس سازمان صدا و سیما با اشاره به اینکه تبلیغات سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری سال جاری به دلیل شیوع بیماری کرونا دارای شرایط ویژه‌ای است، گفته بود: بخش عمده آگاهی و شناخت عموم جامعه از کاندیداهای از طریق ویژه برنامه‌هایی است که از شبکه‌های مختلف صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش می‌ شود که با توجه به درخواست به حق و مکرر ناشنوایان و کم‌شنوایان مبنی بر ضرورت حضور رابط ناشنوایان در برنامه‌های تبلیغاتی کاندیداها تا زمان برگزاری انتخابات، علاوه بر بهره‌مندی جامعه هدف، موجبات رضایت و مشارکت بیش از پیش این عزیزان فراهم آید.

نخستین دور مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری روز شنبه ۱۵ خرداد برگزار شد و دومین مناظره قرار است امروز سه‌شنبه برگزار شود.

انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری همزمان با انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی در ۶ حوزه، میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری در سه حوزه انتخاباتی و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در یک هزار و ۳۷۲ شهر و چهل هزار و ۶۲۰ روستا و تیره عشایری ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

عبدالناصر همتی با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه شبکه دو در پاسخ به سؤال مجری در مورد برنامه وی برای ایجاد رشد اقتصادی پایدار اظهار کرد: ما چاره‌ای نداریم که رشد اقتصادی سالانه را به بالای ۵ درصد برسانیم تا از این بحران اقتصادی خارج شویم. ۲۶ سال است که میانگین رشد اقتصادی سالانه ۱.۵ درصد بوده است و اگر بخواهیم تا مشکل اشتغال و درآمد و توانمندسازی مردم را حل کنیم لازم است تا تمامی عوامل لازم برای افزایش رشد اقتصادی را به کار گیریم.

وی افزود: دولت باید فقط در زیرساخت‌ها سرمایه گذاری کرده و با بهبود فضای کسب و کار، مشارکت بخش خصوصی را تشویق و تسهیل کند. باید بر صنایع متوسط و کوچک اتکا کرد و علاوه بر این رشد را در کل کشور توزیع کرد. سیاست پولی نیز باید ثبات زا بوده و اقتصاد را پیش بینی پذیر کند.

همتی با بیان اینکه تحریم‌ها باید محدود شده و رشد اقتصادی کشور از همان سال اول ریاست جمهوری وی به ۵ درصد برسد، اظهار کرد: در کشور تعارض منافع وجود داشته و شفافیت وجود ندارد. رانت خوار در کشور زیاد است و نمی گذارند تا تولید راه بیفتد. رانت خواران، دلالان، قاچاقچیان و کاسبان تحریم گروه های ذی نفعی هستند که بر اقتصاد کشور چنبره زده و اجازه نمی دهند تولید در کشور شکل بگیرد. کاسبان تحریم اجازه نمی دهند که تحریم رفع شود. در سال ۲۰ درصد هزینه تحریم پرداخت می کنیم. در سال ۹۹ میزان تجارت خارجی کشور ۸۰ میلیارد دلار بود که ۱۶ میلیارد دلار هزینه تحریم شد. این ۱۶ میلیارد دلار که ۸-۷ برابر یارانه پرداختی به مردم است، به جیب چه کسانی می رود؟

وی افزود: ما سخت افزارهای سامانه جامع مالیاتی را در اختیار داریم ولی نمی دانم که چرا نتوانسته ایم آن را راه بیاندازیم. نمی دانم چه ارتباطی میان کسانی که قرار است مالیات را اخذ کنند با کسانی که مالیات را پرداخت کنند، وجود دارد. ما این تعارض منافع را برطرف خواهیم کرد. تا اصلاحات ساختاری انجام نشود، رشد اقتصادی اتفاق نخواهد افتاد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه تمام شبکه های ذی نفع را شناخته و حتی اگر لایحه های شفاف سازی و تعارض منافع در مجلس تصویب نشوند، آنها را اجرا خواهد کرد، گفت: سرمایه گذاری ها باید در سه بخش نیروی انسانی، دانش و فیزیکی به موازات یکدیگر انجام شوند.

وی با اشاره به موضوع تورم و برنامه‌اش برای رسیدن به نرخ ۱۲ تا ۸ درصد آن، اظهار کرد: یکی از مسائل اساسی در کشور که ایجاد تورم می کند، سلطه مالی است. کسر بودجه دولت ناشی از سیاسی نگاه کردن به بودجه چه از جانب دولت یا مجلس است که نیازمند اصلاح ساختاری است. از سوی دیگر دولت هزینه های خود را از بانک مرکزی تامین می کند که موجب افزایش تورم می شود.

وی ادامه داد: فرار مالیاتی گروه های ذی نفع بالغ بر ۵۰ درصد تولید ناخالص داخلی کشور یعنی۲۵۰ هزار میلیارد تومان بوده و کشف این گروه ها و اخذ مالیات از آنها، جلوی فشار به بانک مرکزی را خواهد گرفت. باید هویت این گروه ها، محل فروش کالاهای آنها و نحوه جابجایی نقدینگی آنها مشخص شود.

همتی تأکید کرد: سازمان امور مالیاتی باید مستقیم زیر نظر رئیس جمهوری و یا وزیر اقتصاد باشد. اگر وزیر اقتصاد به نمایندگان مجلس امتیاز ندهد به دلیل تعارض منافع بلافاصله او را استیضاح می کنند. مالیات بر دارندگان حقوق ثابت باید کاهش یافته و از دارندگان درآمدهای کلان افزایش یابد.

وی با اشاره به تاثیر تحریم بر درآمدهای دولت گفت: وصولی بانک مرکزی در سال ۹۹ تنها ۵ میلیارد دلار بود در حالیکه میانگین درآمد های ارزی سال های گذشته ۴۵ میلیارد دلار بود. در دو سال ۹۹ - ۹۸ به میزان ۷۵ میلیارد دلار از درآمدهای ارزی کشور کاسته شد و در برخی از مقاطع سال ۹۹ صادرات نفتی به ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته بود.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پایان گفت: سرمایه بانک ها باید اصلاح و حداقلی شود و رشد دارایی های آنها نیز باید کنترل و محدود شود تا مانع از خلق پول و ایجاد تورم گردد.

به گفته همتی، دولت وی دست در جیب بانک مرکزی نخواهد کرد و رسانه ها آزادند تا اخبار فساد کارگزاران دولتی و مدیران را منتشر کنند.

علیرضا زاکانی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در صفحه شخصی خود در توییتر با اشاره به پیروزی تیم ملی فوتبال ایران مقابل بحرین نوشت:«امروز جوانان با صلابت تیم ملی فوتبال ایران، از سد مانع‌تراشی‌ها و کارشکنی‌های سیاسی دولت بحرین گذشتند و با یک پیروزی قاطع، لبخند را به ایرانیان هدیه دادند.

‏از همه فوتبالیست‌های پرتلاشمان تشکر میکنم.»

پیام تشکر رییسی به شرح زیر است:
"به نام خدا
بازیکنان خوب تیم ملی کشورمان، امشب شادی خوبی را به مردم ایران هدیه کردید.
از تلاش های ارزنده شما متشکرم.
سیدابراهیم رییسی ۱۴۰۰/۰۳/۱۷"

سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در صفحه شخصی خود در توییتر با اشاره به مسابقه فوتبال دوشنبه شب ایران و بحرین نوشت: «شادی و چشیدن مداوم مزه پیروزی حق ملت بزرگ ایران است.

‏برد سه-هیچ امشب تیم ملی فوتبال در ادامه بردهای این چند روزه تیم‌ ملی والیبال، بسیار شیرین بود.

دم جوان‌های با غیرت ایرانی گرم!

‏می‌ریم ⁧جام_جهانی⁩ ان‌شاءالله⁩»

سید ابراهیم رئیسی، در جمع مردم ورامین قرچک، پیشوا و پاکدشت در مسجد تاریخی جامع ورامین، گفت: پرچمی که مردم ورامین در 15 خرداد برافراشتند پرچم اسلام‌خواهی، عدالت‌طلبی و حق‌جویی بود.

وی افزود: شهدای ورامین، نماد استقامت و ایستادگی در راه حق هستند و امروز هم جوانان این خطه به‌رغم همه سختی‌ها، مشکلات، ناملایمات و یأس‌هایی که برخی با مدیریت و عملکردشان ایجاد کرده‌اند، به نظام و ولایت و آینده کشور امیدوارند و این امید، همه خدمتگزاران را امیدوار می‌کند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم با بیان اینکه شرایط کشور امروز مناسب نیست، اظهار داشت: برخی افراد مانند حاج قاسم سلیمانی، با مجاهدت در حوزه‌های مختلف همچون حوزه‌های امنیت، علم و فناوری، کارهای ماندگاری کردند که گره از مشکلات کشور گشود و موجب ایجاد امید شد.

رئیسی افزود: برخی دیگر هم با کوتاهی در انجام وظایف و سیاسی‌کاری مردم را ناامید کردند و با سوء مدیریت، ظرفیت‌های کشور به‌ویژه در حوزه اقتصاد را معطل گذاشتند.

وی در عین حال گفت: با وجود مردم عزیز و جوانان، راه پیشرفت کشور بسیار هموار است و با توکل به خدا و همدلی مردم، راه رسیدن به قله را هموار می‌بینم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: برخی می‌خواهند با ایجاد موانع، راه پیشرفت کشور را کند کنند اما برای همه روشن است که این مردم و جوانان و خانواده شهدا و دختر و پسر و کارگر و کشاورز و فعالان عرصه‌های اقتصادی و اجتماعی هیچ مانعی را مقابل خود به رسمیت نمی‌شناسند.

رئیسی با بیان اینکه رنج مردم، رنج من، و درد مردم درد ماست، افزود: دیدن شرایط زندگی برخی مردم عزیز که تعدادشان هم کم نیست انسان را آزرده‌خاطر می‌کند.

وی بر همین اساس یادآورشد : آنچه بنده را به‌رغم داشتن مسئولیتی مهم، وارد عرصه انتخابات کرد، اجابت دعوت مردم و خاتمه‌دادن به رانت و فساد در سازمان اداری کشور بود.

رئیسی افزود: خواست مردم ورامین امروز و در روز 15 خرداد، اجرای عدالت در همه سطوح جامعه و در همه شئون اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی و آموزشی و جنسیتی بود.

وی گفت: باید جذب نیروها، ارتقاء آنها و تقسیم ظرفیت‌ها در کشور عادلانه و به‌نحوی باشد که مردم طعم شیرین عدالت را بچشند و این امر به دست توانای مردم و با انتخاب خدمتگزاران و مدیران لایق و کارآمد امکان‌پذیر است و حتماً محقق خواهد شد.

این نامزد ریاست جمهوری تأکید کرد: امروز به تغییر وضعیت و ساختن کشور بر اساس آموزه‌های امام(ره) و بیانیه گام دوم انقلاب که رهبری به ما تعلیم دادند نیاز داریم و باید در جامعه، تحول ایجاد شود.

رئیسی خاطرنشان کرد: همان‌طور که در دستگاه قضائی، سند تحول، تدوین و بر اساس آن اقدامات بزرگی انجام شد در دولت آینده هم اصلاح ساختارها مبتنی بر سند تحول صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: هنگام ورود به قوه قضائیه که اعلام کردم در برخورد با وابستگان به قدرت و ثروت، خط قرمز نداریم برخی می‌گفتند «مگر می‌شود!؟» و ما ثابت کردیم که در برخورد با فساد، هیچ ملاحظه و اغماضی نکردیم و الان هم اعلام می‌کنم با کمک مردم وضعیت و شرایط فعلی را به نفع مردم تغییر می‌دهم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری، از مردم به‌ویژه جوانان خواست که اگر به هر دلیلی ناامید و سرخورده شده‌اند با یک دنیا امید به آینده روشن در انتخابات شرکت کنند و یقین داشته باشند وضعیت به نفع آنان تغییر خواهد یافت.

رئیسی گفت: آمده‌ام که اگر رأی مردم ایران به من تعلق گرفت، بی‌اعتمادی به دولت و مسئولان را از جامعه بزدایم و به سرمایه‌ای بزرگ برای دولتمردان و پشتوانه‌ای برای کشور تبدیل کنم و ما به این اعتماد شما سخت نیازمندیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم، در بخشی دیگر از سخنانش افزود: ایران قوی با شکل‌گیری دولت مردمی به وجود می‌آید و ان‌شاءالله دولت آینده زمینه‌های فساد در کشور و بسترهای رانت را از نظام اقتصادی برمی‌چیند و روز به روز به اجرای عدالت نزدیک‌تر خواهیم شد.

وی از مردم خواست برای رسیدن به این شرایط، در انتخابات شرکت و دیگران به خصوص رأی‌اولی‌ها را نیز به رأی‌دادن ترغیب کنند و تأکید کرد هر چه رأی بیشتر باشد، پشتوانه دولت برای انجام اصلاحات و اجرای عدالت قوی‌تر می‌شود.

رئیسی در بخش پایانی سخنانش با تقدیر از مردم ورامین به خاطر ابراز لطف و محبت نسبت به وی، از کسانی که برای وی تبلیغ می‌کنند خواست تلاش کنند که تبلیغات، به صورتی معقول و مناسب انجام شود و از هزینه تبلیغات در جهت کمک به معیشت نیازمندان و فقرا بکاهند.

وی ضمن تقدیر از لطف مردم نسبت به خود که آن را به اعتبار سربازی ولایت و انقلاب دانست، تأکید کرد: هر چه هزینه تبلیغات، کمتر و به سفره فقرا افزوده شود شادمان‌تر خواهم شد.

این نامزد ریاست جمهوری گفت: همیشه خبرهای خوشایند برای مردم آن بوده که با یک مفسد برخورد، یا یک بستر فساد اصلاح شده و یک فساد از نظام بانکی و پولی و اقتصادی کمتر شده است و اکنون هم وقتی خوشحال می‌شوم که لبخندی بر لبان خانواده‌ای مستمند بنشیند و گره از کار کسی گشوده و مشکلات، برطرف شده یا جوانی مشغول به کار شود

پیش از سخنان رئیسی، «صفرعلی براتلو» رئیس ستاد انتخاباتی رئیسی در استان تهران و «حسین نوش‌آبادی» و«فرهاد بشیری» نمایندگان مردم ورامین و پاکدشت در مجلس شورای اسلامی به ایراد سخن پرداختند.

آنها با تشریح وضعیت و شرایط کشور، لزوم مشارکت گسترده مردم در انتخابات و رأی به نامزد اصلح را برای خنثی‌کردن توطئه‌های دشمنان و تغییر در وضع موجود متذکر شدند.

منبع: پارسینه

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار