مجلس کلیات لایحه نظام رتبه بندی معلمان را تصویب کرد+جزئیات

پارسینه: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات لایحه نظام رتبه بندی معلمان موافقت کردند.
به گزارش پارسینه ، نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه نظام رتبه بندی معلمان، با ۲۲۷ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۵ نماینده حاضر در جلسه با کلیات این لایحه موافقت کردند.
در همین حال، سینعلی حاجی دلیگانی عضو هیات رئیسه مجلس تاکید کرد: کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در موضوع کلیات لایحه نظام رتبه بندی معلمان تقاضای دو شوری دارد و با تصمیم هیأت رئیسه مجلس، این لایحه به کمیسیون آموزش ارجاع میشود.
احمد رضا فلاحی سخنگوی کمیسیون آموزش در تشریح طرح- لایحه نظام رتبه بندی معلمان ، گفت: از سال ۹۲ قرار بود که لایحه رتبه بندی به مجلس بیاید و انتظار فرهنگیان برآورده شود و در نهایت در اسفندماه سال گذشته لایحه رتبه بندی به مجلس رسید هرچند که این لایحه اشکالات فراوانی داشت و کمیسیونها بر روی این لایحه کار کرده و منتظر هستیم بعد از دو شوری بودن ایرادات و اشکالات لایحه رتبه بندی حل شود؛ با گروههای مختلف نشستهایی برگزار شد و نظرات نمایندگان را خواهیم گرفت و به این انتظار طولانی پاسخ بدهیم.
وی ادامه داد: لایحه رتبه بندی برای معلمان ارزش کیفی و معنوی دارد و جایگاه واقعی معلمان را برمیگرداند. این جایگاه سالها مغفول مانده و یکی از الزامات سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش ؛ لایحه رتبه بندی معلمان است. نمایندگان هم زحمت کشیدند و بودجهای را برای لایحه رتبه بندی قرار داده اند.
فلاحی تاکید کرد: به علت اینکه لایحه مجددا به دولت برنگردد کلیات در کمیسیون کار و تائید شد و اولویت آن در جلسه قبلی به تصویب رسید و امروز گزارش کمیسیون در خصوص کلیات آن را خدمت شما عرض میکنم.
تعیین تکلیف موضوع رتبهبندی معلمان تقاضای جامعه فرهنگیان است
در ادامه وزیر آموزش و پرورش گفت: لایحه رتبهبندی معلمان سبب افزایش کیفیت و توانمندی جامعه فرهنگیان میشود و آییننامه اجرایی آن در سریعترین زمان تقدیم هیأت دولت خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در بودجه ۱۴۰۰ نسبت به اجرای رتبهبندی معلمان پیشبینیهای لازم انجام شده افزود: در وزارت آموزش و پرورش در تلاش هستیم همزمان با بررسی این لایحه در صحن، آییننامه اجرایی رتبهبندی معلمان تدوین شود و در سریعترین زمان ممکن تقدیم هیأت دولت خواهد شد.
وی با بیان اینکه اجرای سند تحول بنیادین مهمترین مأموریت وزارت آموزش و پرورش است، تاکید کرد: معلم بعنوان اصلیترین رکن این سند پیشبینی شده است. معلم جانشین همه کاستیها است از این رو باید دارای بالاترین انگیزهها باشد.
حاجی میرزایی شغل معلمی را از غنیترین و پربارترین مشاغل دانست و اظهار داشت: این شغل دامنه وسیعی برای خلاقیت دارد و باید توانمندی معلمان، رتبهبندی شود.
وی با بیان اینکه رتبهبندی ابزاری برای اصلاح فرآیندها، افزایش انگیزه و توانمندی معلمان است، تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد در مسیر اجرای این مهم شاهد معلمانی با انگیزهتر، با کیفیتتر و با صلاحیت بالاتر باشیم.
وزیر آموزش و پرورش افزود: به دلیل اهمیت لایحه مذکور بررسی این مهم در دولت خارج از نوبت انجام شد و امیدواریم روند رسیدگی و بررسی آن در مجلس شورای اسلامی نیز با سرعت پیش رود تا در سال جاری شاهد اجرای آن باشیم.
وی با تاکید بر اینکه برای افزایش انگیزه در جامعه فرهنگیان از امتیازات فصل دهم قانون و اختیارات خدمات کشوری استفاده شده است، عنوان کرد: بعد از تسری یافتن آن تلاشهای ما بیاثر شد؛ لذا اجرای رتبهبندی معلمان امتیاز ویژهای برای جامعه فرهنگیان محسوب میشود.
حاجی میرزایی اضافه کرد: باید همه امتیازاتی که برای کارکنان دولت تخصیص یافته برای جامعه فرهنگیان نیز در نظر گرفته شود، اما باید یادآور شد که رتبهبندی موضوعی فراتر از این امر به شمار میرود. زیرا منزلت و صلاحیت معلمان را اندازهگیری میکند و سبب ارتقاء کیفیت کار آنها خواهد شد.
حاجی میرزایی خاطر نشان کرد: مأموریت اصلی ما در آموزش و پرورش برای نیروهای رسمی است، اما احکام رتبهبندی معلمان میتواند قابل تسری به معلمان مدارس غیردولتی نیز باشد.
در پایان نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۲۲۷ رای موافق، ۴ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از ۲۴۵ نماینده حاضر در جلسه علنی کلیات لایحه نظام رتبه بندی معلمان را تصویب کردند.
ارسال نظر