فناوری مغز جدیدی برای ما رقم زده است
پارسینه: یافته های جدید روانشناسان از تاثیر فناوری بر حافظه نشان می دهد که فناوری جامعه بشری را تحت استعمار خود در آورده و به نوعی یک مغز جدید برای انسان رقم زده است.
ماریا بئاتریس توگو روانشناس ایتالیایی نویسنده کتاب 'Technoliquidity' به همراه یک روان درمانگر با نام تونیو کانتلمی، این واژه را به عنوان ترکیبی از فناوری و حالت مایع ابداع کرده اند.
توگو اظهار داشت: دوران طفولیت اکنون از بین رفته و یک مقوله جدید ایجاد شده که از دوران کودکان تا سالهای 30 و 40 زندگی هر فرد و حتی 50 سالگی افراد ادامه می یابد.
وی افزود: همه ما در یک سطح قرار گرفته ایم و علت آن فناوری سرگرم کننده بوده است. درمیان این فناروی سرگرمی می توان به بازیهای ویدئویی، کنسولهای بازی و بازیها در شبکه های اجتماعی اشاره کرد که شادیها و خشنودیهای فوری و آنی چون غذاخوردن ایجاد می کنند.
توگو تصریح کرد: فناوری یک جهش تکاملی را آغاز کرده است، درست همان حالتی که 3 هزار سال پیش نوشتن برای بشر ایجاد کرد. فناوری حافظه ما را تغییر داده و مغز ما برخی ارتباطهای خود را از دست داده است. مدارهای خاصی از بین رفته اند و مدارهای دیگری که ارتباط نزدیکی با ادراک دارند ایجاد شده اند.
براساس این یافته ها مغز انسان در سطح تشریحی تغییر نکرده بلکه کارکرد آن متفاوت شده است.
وی نتیجه گیری کرده که ما اکنون یک مغز جدید داریم و پیشگامان این گام تاریخی با یک مغز جدید، کودکان و نوجوانان امروز هستند.
ارسال نظر