وکلای خبرساز این روزها چه کسانی هستند؟
پارسینه: در یک ماه اخیر پای حداقل پنج وکیل به اخبار داغ سایتهای خبری و رسانههای ایرانی وارد شده است. وکلایی که مطابق قاعده باید برایشان حق مهم باشند، نه موکل و طرق مقابلشان.
پارسینه - مصطفی مسجدی آرانی: ایران کشور پرخبری است. تعداد بالای اخبار منتشر شده در یک روز و نیز تعداد بالای سایتهای خبری و رسانههای دیگر این ادعا را تایید میکند. کشور مانند دیگ داغی است که هر آن احتمال دارد غذای جدیدی در آن پخته شود.
بسیاری از این اخبار، جدل و جدالهایی است که اشخاص و شخصیتهای مختلف با یکدیگر دارند. برخی از این جدلها به دادگاه هم میکشد و آنگاه پای وکیلان به میان میآید. وکیلانی که اگر چه سوژه اخبار نیستند اما با مهارت یا عدم مهارت و رفتار درست یا نادرست خود سرنوشت یک فرد را در دادگاه، رقم میزنند.
در یک ماه اخیر پای حداقل پنج وکیل به اخبار داغ سایتهای خبری و رسانههای ایرانی وارد شده است. نخستین خبر یک ماه اخیر، ماجرای شکایت جدید اسفندیار رحیم مشایی از پیام فضلینژاد، کارمند موسسه کیهان، بود. وکیل رحیم مشایی علی اصغر حسینی است. او دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق عمومی از دانشگاه شهید بهشتی بوده و پایان نامه خود با عنوان «بررسی موارد تعارض قوانین مناطق آزاد تجاری-صنعتی و قوانین شوراهای اسلامی و شهرداریها» را در سال 1389 دفاع کرده است.
حسینی مدعی است که با چند پروژهای که با معاونت حقوق ریاست جمهوری داشته، «وارد سیستم» شده و بعدها برخی پروندههای معاونت حقوقی من جمله پروندههایی که رحیمی و مشایی شاکی آن بودند؛ به وی سپرده شده است.
حسینی مدعی است برخی به خاطر قبول پرونده مشایی به او لقب «وکیل مدافع شیطان» دادهاند. او میگوید در کارنامه خود سابقه دفاع از برخی متهمان حوادث پس از انتخابات 1388 هم دارد که به گفته برخی این وکالتها بیشتر جنبه تسخیری داشته است.
وکیل دیگری که این روزها نام او بر سر زبانهاست گیتی پورفاضل است. او وکیل خانواده ستار بهشتی است. وبلاگ نویسی که در دوران بازداشتش فوت کرد و برخی از احتمال قتل او به دلیل بدرفتاری سخن میگویند. پورفاضل یکی از وکلایی است که سابقه وکالت در قبل از انقلاب را هم دارد.
بعد از انقلاب مدتی پروانه وکالت او باطل شد اما او در سال 1385 دوباره موفق به کسب پروانه وکالت شد. او نیز بعد از انتخابات 88، وکیل برخی متهمان حوادث پس از انتخابات بوده است.
به غیر از وکلای افراد سیاسی مذکور، نام یک وکیل هم با ورزش عجین و در این ماه به صورت مکرر شنیده شد. مصطفی شکری ، وکیل باشگاه پرسپولیس و مشاور حقوقی این باشگاه است. او از مدتها پیش این سمت را دارد اما سر زبان افتادن نام او در این مدت به خاطر قراردادی بود که با مانوئل ژوزه، مربی سابق پرسپولیس تنظیم شده بود و برخی معتقدند بودند ظرایف حقوقی در آن دیده نشده تا بتواند جلوی ضرر باشگاه پرسپولیس در این معامله را بگیرد. اتهامی که شکری آن را رد کرده و میکند.
از اسفندیار رحیم مشایی تا مهدی هاشمی و از جوانفکر تا باشگاه پرسپولیس. کار همه در این روزها گیر وکلایی است که حقوق خواندهاند و میخواهند حق بستانند. وکلایی که مطابق قاعده باید برایشان حق مهم باشند، نه موکل و طرق مقابلشان.
ارسال نظر