صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج تشکیل شد+ نحوه و شرایط پرداخت تسهیلات
پارسینه: باتصویب دولت و تایید شورای نگهبان و به منظور تأمین مالی مطلوب خدمات، دارو و کالاهای سلامت محور برای مشمولین، ارتقای پوشش بیمهای و بهبود محافظت مالی از آنان در قبال بخشی از هزینههای سلامت، صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج تشکیل شد.
به گزارش خبرنگار پارسینه ، تصویبنامه هیات وزیران درخصوص "اساسنامه صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج " طی نامه شماره ۱۱۲۰۵۷ توسط معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.
در این مصوبه که پس از تاییید شورای نگهبان برای اجرا به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ شده، آمده است: هیات وزیران به پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به استناد بند (ن) تبصره (۱۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، اساسنامه صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج را به شرح زیر تصویب کرد:
جزئیات اساسنامه صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج
ماده ۱- در این اساسنامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروع مربوط به کار میروند:
ا- وزارت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۲- سازمان سازمان بیمه سلامت ایران
٣- مشمولین: بیماران مبتلا به بیماریهای خاص و صعب العلاج که فهرست اسامی این بیماریها از طریق وزارت به سازمان ابلاغ میگردد،
تبصره - افراد فاقد هرگونه بیمههای پایه سلامت، ابتدا باید براساس بند (۱) ماده (۷۰) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران - مصوب ۱۳۹۵- تحت پوشش یکی از سازمانهای بیمه گر قرار گیرند.
۴- پایگاه اطلاعات: سامانه نرم افزاری مشتمل بر فهرست مشخصات نوع بیماری با ناتوانی، نوع بیمه پایه و تکمیلی سلامت مشمولین و فهرست دارو، خدمات و کالاهای سلامت محور مورد تعهد و منابع و مصارف مالی صندوق که ذیل پرونده الکترونیک سلامت ایجاد میشود.
ماده ۲- به منظور تأمین مالی مطلوب خدمات، دارو و کالاهای سلامت محور برای مشمولین، ارتقاء پوشش بیمهای و بهبود محافظت مالی از آنان در قبال بخشی از هزینههای سلامت، صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج که از این پس به اختصار "صندوق " نامیده میشود، با شخصیت حقوقی مستقل در ساختار سازمان با استفاده از نیروی انسانی و امکانات موجود سازمان و بدون توسعه تشکیلات و ایجاد نمایندگی و شعبه تشکیل و طبق مفاد این اساسنامه اداره میشود.
ماده ۳- سرمایه اولیه صندوق مبلغ ده میلیارد ریال میباشد که از محل منابع داخلی سازمان تأمین میشود و ۱۰۰ درصد کل سهم آن متعلق به دولت سازمان بیمه سلامت ایران میباشد.
تبصره ۱- مدت فعالیت صندوق نامحدود و در سازمان مستقر است.
تبصره ۲- کلیه امور معاملاتی صندوق، تابع آئین نامه معاملاتی جاری در سازمان است.
ماده ۴- موضوع فعالیت صندوق فراهم کردن امکان دریافت تسهیلات قرض الحسنه برای مشمولین از طریق بانکهای عامل، فراهم آوردن زمینه تأمین مالی بینه داروهای تجهیزات پزشکی، کالاها و خدمات سلامت محور مرتبط با بیماری خاص و صعب العلاج مشتمل بر خدمات ارتقاء سلامت، خدمات پیشگیرانه، خدمات تشخیصی و درمانی، خدمات بازتوانی و توانبخشی و مراقمشهای دورهای و تسکینی خدمات پرستاری و درمان در منزل آنان و نظایر آن که فهرست آن به تصویب وزارت خواهد رسید، با استفاده از پایگاه اطلاعات و به منظور بهبود محافظت مالی برای مشمولین در قبال بخشی از هزینههای سلامت میباشد.
ماده ۵ - وزارت بهداشت موظف است فهرست بیماریهای خاص و صعب العلاج موضوع این اساسنامه را ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این اساسنامه تعیین و اعلام نماید.
تبصره ۱- در صورت وجود استانداردهای ارائه و خرید دارو ، خدمات و مراقبتهای سلامت و کالاهای سلامت محور تحت پوشش صندوق، رعایت آنها الزامی است.
تبصره ۲- مزایای این صندوق، مازاد بر تعهدات بیمه پایه و تکمیلی بیمه شده بوده و بیمه گرهای پایه و تکمیلی مجاز به کاهش تعهدات خود نمیباشند.
ماده ۶- پرداخت هرگونه حقوق، مزایا، پاداش، بکارگیری نیروی انسانی، هزینههای اداری و پشتیبانی و امثال آن از محل منابع این صندوق ممنوع میباشد.
ماده ۷- ارکان صندوق، همان ارکان سازمان به شرح مواد (۸) تا (۱۵) اساسنامه سازمان موضوع تصویب نامه شماره ۴۷۶۴۴۱۰۳۸۲۸ه مورخ
۱۳۹۱/۵/۲۲ و اصلاحات بعدی آن میباشد.
تبصره- مدیرعامل صندوق به عنوان بالاترین مقام اجرایی صندوق، همان مدیر عامل سازمان میباشد.
ماده ۸- منابع مالی و درآمدی صندوق به شرح زیر است:
١- منابع مالی حاصل از تجمیع منابع مالی و اعتبارات پیش بینی شده در ردیفهای مربوط به درمان بیماران خاص و صعب العلاج تحت عنوان صندوق مندرج در قوانین بودجه سنواتی.
۲- کمکها و هدایای اشخاص حقیقی و حقوقی با رعایت قوانین مربوط.
۳- منابع حاصل از خمس، زکات و سایر وجوه شرقی با مجوز مراجع تقلید.
۴- منابع حاصل از صدفات و نذورات.
۵- منابع حاصل از وقفه
6- سایر درآمدهای متفرقه در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط
ماده ۹- عملکرد مالی و سال مالی صندوق به شرح زیر تعیین میشود:
1. سال مالی صندوق، به استثناء سال اول که از تاریخ ابلاغ اساسنامه میباشد، از اول فروردین ماه هر سال تا پایان اسفندماه همان سال است.
۲- صورتهای مالی سالانه صندوق باید با رعایت استانداردهای حسابداری که توسط مراجع صالح قانونی تدوین شده. تهیه و ارایه گردد.
٣- تصویب صورتهای مالی صندوق توسط مجمع عمومی به منزله مفاصاحساب مدیرعامل و اعضای هیات مدیره برای عملکرد سال مورد نظر میباشد.
تبصره- مدیر عامل مجاز است حداکثر به میزان پنج درصد اعتبارات مصوبه، صندوق را بدون رعایت ضوابط موضوع این اساسنامه و مطابق ضوابط اعلامی از سوی وزارت بهداشت به مشمولین نیازمند پرداخت نماید تا زمیله محافظت مالی مناسب تری را برای مشمولین نیازمند فراهم آورد
این اساسنامه به موجب نامه شماره ۱۰۲/۳۲۹۹۲ مورخ ۱۴۰۱/۶/۱۹ شورای نگهبان تایید شده است.
ارسال نظر