رئیس مجلس: نباید دست دولت را ببندیم
پارسینه: رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت و مجلس دست به دست هم میدهند، گفت: ما در مجلس می دانیم بار اصلی روی دوش دولت است؛ بنده سالیان سال کار اجرایی کردم و می فهمم که ما نباید دست دولتمردان و وزرا را ببندیم و باید به آن ها قدرت مانور داد اما این قدرت مانور در جهت گیری و بستر مشخصی باشد که دولت و مدیران اجرایی با تدابیر و خلاقیت انجام دادند.
به گزارش پارسینه و به نقل از ایسنا؛ محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در نشست تعاون و حکمرانی مردم در مدار قانون با گرامیداشت یاد شهید رجایی و باهنر و تبریک هفته دولت گفت: احکام خوبی برای بخش تعاون در برنامه هفتم پیش بینی شده که مبتنی بر سند تعاون و تقویت بانک توسعه، صندوق ضمانت است. نقیصهها را با کمک وزارت خانههای کشاورزی، صمت و اقتصاد و سازمان برنامه رفع نقیصه میکنیم؛ راهبرد ما در طول برنامه هر سال دو درصد است.
وی در ادامه بیان کرد: واقعیت تلخ آن است که سهم بزرگ اقتصاد در دست به دولت است، بخش خصوصی سهم کوچکی داشته و تعاون سهم ناچیزی در اقتصاد دارد که باید برای آن تدبیری داشته باشیم.
قالیباف با اشاره به تاکیدات رهبری گفت: باید در واگذاری کار به مردم و مردمی سازی اقتصاد تحولی رخ دهد؛ بخش تعاون نماد و تبلور سازمان دهی شده مردم در عرصه اقتصاد است، اما باید با چه روشی انجام شود تنها با حرف زدن کاری پیش نمیرود.
وی با اشاره به توزیع سهام عدالت گفت: سهام عدالت به بیش از ۴۵ میلیون نفر واگذار شده که نوع مردمی سازی است، اما با توزیع سهام، تحولی در اقتصاد رخ نمیدهد. اعطای سهام به افراد ذیحق اقدامی افتخارآمیز در راستای برقراری عدالت است، اما ما از خلاقیت، توان و فکر و ابتکارات این ۴۵ میلیون نفر استفاده نکردیم.
رییس مجلس ادامه داد: در این بین مدیریت این مجموعهها به گونهای است که یا به صورت ناقص در دست دولت بوده و یا در اختیار افرادی است که نمایندگان واقعی سهامداران نبوده و آن چنان هم تحت کنترل دولت نیستند که دولت بتواند امر و نهی کند؛ این بدترین شکل مدیریت بر این حجم از سهام است.
قالیباف با بیان اینکه برای مردمی سازی به خلاقیت و فکر نیاز است، افزود: برای مردمی سازی باید رقابت سالم بین مردم و دولت ایجاد شده که منجر به شایسته گزینی و شایسته پروری شود.
وی گفت: بیش از ۳۰۰ تا ۳۵۰ تعاونی سهام عدالت را مدیریت میکند، اما در واقع آنها واسطه هستند، این روش اقتصاد مردمی و تعاونی نیست. وقتی حرف از مردمی سازی میزنیم یعنی کاری معطوف به هدف، کنترل پذیر، خود تنظیم گر و بازگشت پذیر باشد در غیر این این صورت مردمی سازی شکل نمیگیرد و همین شکل فعلی باقی میماند.
قالیباف با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای فکری و نگاه تحولی مردم در اقتصاد بیان کرد: باید ا شفاف سازی و هوشمند سازی به سمت مردمی سازی حرکت کنیم که آن زمان خروجی کار کارآمدی و رفع مشکلاتی همچون رفع ناترازی در بودجه، آب، برق و حوزه بانکها و مسائل پولی و بانکی است.
وی با بیان اینکه ما مشکل پول و امکانات و اختیارات نداریم بلکه مشکل ما نگاه تحولی است، افزود: معتقدیم با فرهنگ جهادی و اراده و باور و توان مردمی سازی تهدیدی وجود ندارد و همه چیز را میتوان به فرصت تبدیل کرد منتها فرصت به دو بخش با ریسک و بدون ریسک تقسیم میشود. افراد خلاق جامعه فرصت باریسک را به تحول بزرگ تبدیل میکنند، اما در صورت غفلت همین فرصت تبدیل به حفظ وضعیت موجود شده و تحول و جهشی رخ نمیدهد. این وضعیت در تمام حوزهها وجود دارد.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان اینکه ما در مجلس با تمام وجود در خدمت شما هستیم، گفت: آنهایی که دوست ندارند جبهه و فرهنگ انقلاب خوب پیش رود، گاهی دولت و مجلس را محکوم به یکدستی و گاهی محکوم به تنازع و دعوا میکنند.
وی ادامه داد: ما در حوزه نظارتی و تفکیک قوا کار خودمان را انجام میدهیم تا امور به درستی پیش رود، اما ما در مجلس میدانیم بار اصلی روی دوش دولت است؛ بنده سالیان سال کار اجرایی کردم و میفهمم که ما نباید دست دولتمردان و وزرا را ببندیم و باید به آنها قدرت مانور داد، اما این قدرت مانور باید در جهت گیری و بستر مشخصی باشد که دولت و مدیران اجرایی با تدابیر و خلاقیت انجام دادند؛ اگر دولت دست از تمرکز زدایی برندارد و همه چیز در مرکز تصمیم گیری شود، اشکال در دولت پیش میآید.
قالیباف با بیان اینکه دولت و مجلس دست به دست هم میدهند، افزود: هدف در برنامه هفتم رسیدن به ثبات اقتصادی است، چون تا وقتی ثبات ایجاد نشود به رشد اقتصادی پایدار نرسیده و حرکت سینوسی را شاهد خواهیم بود که مضرترین کار برای اقتصاد است.
ارسال نظر