گوناگون

خبر یک سطری اما حیرت آور آقای نماینده!

خبر یک سطری اما حیرت آور آقای نماینده!

پارسینه: طبق قانون عمل مجاز بنگاههای املاک صرفا در محدوده دلالی و رساندن طرفین معامله به همدیگر است و ...

پارسینه : در حالیکه روز به روز بر حجم پرونده‌های محاکم قضایی افزوده می‌شود و به اذعان مسولان قضایی نظام جمهوری اسلامی ایران بخش اعظمی از این پرونده‌ها به علت مبایعه‌نامه‌های عادی حاصل عمل بنگاههای املاک است .

نقش بنگاههای املاک در دامن زدن به نرخ‌های وحشتناک و نجومی قیمت مسکن بر همگان واضح و مبرهن است و نیز موج نارضایتی همگانی افراد جامعه از رقمهای کلانی که بنابه درصد از طرفین معامله توسط بنگاههای املاک بابت هر معامله اخذ می‌شود و با توجه به افزایشهای نجومی قیمت ملک این ارقام دستمزدها نیز نجومی شده است و فشار کمرشکنی به طرفین معامله وارد می‌کند و این روزها با صحبت با هریک از مردمی که اقدام به خرید ملک کرده‌اند پی به نارضایتی عمیق مردم از عملکرد و میزان دستمزد بنگاههای املاک خواهیم برد شاهد اتفاق عجیب و حیرت آفرین جدیدی بودیم.

در خبری که روز بیست و هفتم اسفند به صورت مختصر منتشر شد یکی از وکلای مجلس در حالی اقدام به تقدیر و تشکر از رییس اتحادیه بنگاههای املاک در خانه ملت کرد که موج نارضایتی از عملکرد و دستمزدهای هنگفت این صنف در بین مردم آنقدر مشهود است که این اقدام این نماینده مجلس که منتخب مردم برای دفاع از حقوق پایمال شده و مدافعه از حق مردم در برابر فشارهای نابحق است همگان را در بهت و حیرت فرو برده است.

خبر تقدیر آقای محمد فیروزی نماینده مردم نطنز از رییس بنگاههای املاک در حالی صورت می‌گیرد که قلی خسروی رییس اتحادیه بنگاههای املاک سالهاست در مصاحبه‌های مکرر خود در خصوص نقش بنگاهها در دامن زدن به قیمت ملک اظهارات حاشیه‌ای مطرح می‌کند و در خصوص نارضایتی قیمت دستمزد دلالان مسکن نه تنها هیچ قدمی برای کاهش این فشار محسوس بر دوش مردم نکرده است بلکه به صورت مکرر پیشنهاد افزایش درصد دستمزد بنگاهها را پیگیری کرده است.

به طور مثال در سال گذشته قلی خسروی با ناکافی خواندن دستمزد دلالان مسکن اعلام کرد صنف بنگاههای املاك پيشنهاد دو برابر شدن حق‌كميسيون بنگاه‌هاي مسكن بابت تنظيم مبايعه‌نامه را به وزارت بازرگاني ارائه كرده است.

این در حالیست که طبق قانون عمل مجاز بنگاههای املاک صرفا در محدوده دلالی و رساندن طرفین معامله به همدیگر است و حق تنظیم مبایعه نامه را به هیچ وجه ندارند تا چه رسد به اقداماتی که امروزه در بنگاهها انجام می‌شود و بعد از نوشتن مبایعه نامه و رد و بدل شدن پول در بنگاه باعث خسارات بزرگی به مردم می شوند و روز به روز بر ججم پرونده‌های قضایی می افزایند.

چرا که ملکی که در بنگاه با نگاه غیرتخصصی بنگاهدار به سند ملک و مدارک هویتی طرفین معامله انجام می شود نه تنها به علت صلاحیت نداشتن بنگاهها در احراز هویت امکان خلل در هویت فروشنده و خریدار و تضرر مردم را بدنبال دارد بلکه با توجه به اینکه قبل از نگاشتن مبایعه نامه‌ی بنگاهی هیچ استعلامی انجام نمی‌شود پس نه بازداشت بودن ملک نه ممنوع المعامله بودن فروشنده نه بدهیهای احتمالی سنگین دارایی و شهرداری و تامین اجتماعی و حقوق دولتی ملک در حال خرید و فروش و ... مشخص است (اقدامی که در دفاتر اسناد رسمی قبل از تنظیم سند رسمی با استعلام از کلیه مراجع دولتی و قضایی روشن می‌شود و سپس معامله ثبت رسمی می‌شود)

از این رو جای این پرسش بزرگ در اذهان همگانی باقی مانده که ملاک تقدیر این نماینده‌ى محترم از رییس اتحادیه بنگاههای املاک بر چه اساسی بوده است؟ آیا این بدین معناست که رویکرد این نماینده با عملکرد و رفتارهای فراقانونی این صنف و نارضایتی که بر مردم تحمیل می‌کنند موافقت دارد یا خدمت از چشم مردم دور مانده‌ای توسط بنگاهها به مردم شده است و مردم بی‌خبر مانده‌اند؟

ارسال نظر

  • ali

    متاسفانه هیچکس جلودار زیاده خواهی بنگاهیها نیست. چند روز پیش واخد کوچکی خریداری و از هر طرف یک و نیم میلیون تومان گرفتند و تازه شیرینی معامله هم می خواستند

  • سیدعلیرضاطباطبائی

    باتشکر از اطلاع رسانی دقیق و منطبق با واقعیت شما باید بعرض برسانم وقتی دستمزد حضرات وابسته به قیمت ملک است طبیعی است برای بدست آوردن درآمد بیشتر مشاورین سعی در بالا بردن بهای ملک خواهند کرد و با وجود اینکه از هریک از طرفین حداقل یک درصد وصول مینمایند بازهم مدتی است توسط رئیس اتحادیه و از طریق وزارت صنعت و تجارت بدنبال افزایش این درصد میباشند ولی فکر نمیکنند چرا مردم باید برای یک سند عادی که خود محل بروز اختلاف بین متعاملین است و بار حقوقی هم ندارد این هزینه سنگین را پرداخت نمایند؟ در خصوص این اقدام آن نماینده محترم هم باید موکلون ایشان از وکیل خود توضیح بخواهند ضمن اینکه بلاخره آنچه پشت پرده میگذرد عیان خواهد شد

  • محمد آب پیکر

    امکان داره نویسنده این مطالب لطف کنن و بگن ایشان به چه دلیل خود را مطلعتر و با سوادتر از مشاورین املاک می دانند و اینکه در صورت عدم وجود مشاورین املاک ، خانه های مردم به چه صورت فروخته یا اجاره داده شوند ؟
    در ضمن منبع آمار ارائه شده را با ارائه لبنک معتبر مشخص نمایند

  • ناشناس

    سلام بهتر است املاکها جمع شود ودفاتر رسمی بیشتر شود واز فارغ التحصیلان حقوق در این راستا استفاده شود

  • ناشناس

    سلام
    روزانه همهء ما در اين شهر شاهد هستيم كه كارگاه هاي توليدي و يا خيلي از شغل هاي ضروري ، تبديل به بنگاهي و دلالي مي شوند .
    تمام اقتصاددانان گسترش دلالي را ضعف نظام اقتصادي و سم مهلكي بر جامعه مي دانند كه آثار سطحي آن كاملا مشهود است و آثار مخرب آن بر اقتصاد آيندهء كشور بسيار خطرناك است.
    نماينده اي هم كه بدون مطالعه و يا به دلايلي خاص ! وقت موكلين خود را اين چنين به بطالت به يغما و تاراج ميگذارد جاي تاسف دارد .
    اين بيماري چند علت دارد :
    1. سازمان ثبت اسناد كه با مديريت جديد اين وضعيت تشديد شده است و آن اين كه عملا جلوي تنظيم قولنامه را براي دفاتر اسناد رسمي گرفته است و به صورت غير مستقيم آب به آسياب دلالان مي ريزند . و مي توانيد امتحان كرده و به يكي از دفاتر اسناد برويد تا چنين سندي براي شما بنويسند ولي بخشنامه هاي بالاتر را عنوان كرده و سر باز مي زنند .
    و استدلالهاي مديران ثبت بر ماده 46 به بعد قانون ثبت مي باشد . و اين در حالي است كه هر روزه آراي متعددي در دادگاه ها صادر مي شود بر خلاف اين استدلال مديران ثبت .
    راه حل اين علت راحت است :
    الزام و تكليف كردن به دفاتر اسناد رسمي به نوشتن اسناد مقدماتي براي تنظيم اسناد رسمي . كه اين كار خودش جلوي طرح بسياري از پرونده ها در دادگستري را خواهد گرفت .
    2. علت دوم و اصلي اين بيماري ، هيات دولت مي باشد .
    از سال 1388 چيز از من درآورده اي بنام " كد رهگيري " را باب كردند و مردم را به صورت قانوني در منگنه و تلهء دلالان و بنگاه ها قرار دادند و بعد از آن تاريخ ، ادارات مالياتي به صورت كاملا غير قانوني به استعلام هاي دفاتر اسناد رسمي پاسخ نمي دهند و مي گويند كه بايد از اين پول هاي مفت و كلان !!! به يكي از بنگاه ها بايد بدهيد تا بعدا از شما ماليات بگيريم !!!.
    و جاي تاسف شديد اين است كه اين نماينده به جاي واكنش نشان دادن به چنين مصوبات غير قانوني و غير منطقي و غير منصفانه ، از عوامل آن تعريف و تمجيد هم مي كنند .
    و تاسف بارتر اين كه قوه قضاييه ( ديوان عدالت اداري ) به سرعت سرسام آور و با جلسات شبانه وارد موضوع آقاي مرتضوي شده است ولي تابحال به اين بحث ورود نكرده است . نه اين كه آن موضوع بي اهميت باشد ، ولي به نظر اهميت اين موضوع كم از آن نيست كه اجارهء خانه ها و قيمت املاك هر روز نفس اين مردم را مي گيرند و هر هم بدتر از ديروز .
    و زنجيروار اين چرخه مفاسدي را بوجود مي آورد : مثلا كارمند همين قوه قضائيه بايد 700 هزار تومان حقوق ماهيانه بگيرد و سال بعد 10 درصد به حقوقش اضافه شود ولي سال بعد بايد با افزايشي 50 درصدي ، اجاره بهاي يك ميليون و دويست هزار توماني بايد پرداخت كند . و اين وجوه را چه جوري تامين كند ؟؟؟؟
    *** بررسي اين روند ، خيلي چيزها مي گويد :
    1. دولت در نظر داشت كه تعرفهء بنگاه ها را تعديل كند و به تعرفهء دفاتر اسناد رسمي نزديك كند . در حالي كه عملي نشد !!!.
    توضيحا اين كه براي آپارتماني كه ارزش آن 300 ميليون تومان است ، تعرفهء دفترخانه ها 60 هزار تومان (مبلغي كه بعد از كسورات ، به دست سردفتر ميرسد) است ولي تعرفهء بنگاه ها (1.2 ميليون تومان) يك ميليون و دويست هزار تومان !!!!!!!!!!!.
    مثال ساده تر : يعني فوق تخصص ارتوپدي 1 ريال و شكسته بند 10 ريال !!!
    2. دو سال پيش ، سازمان مسكن و شهرسازي ، افرادي را مامور كرد كه سايتي را راه اندازي كنند كه مردم به راحتي به قيمت هاي مسكن دسترسي داشته باشند و خريدار و فروشنده به راحتي همديگر را پيدا كنند و نيازي به دلال با كلي مخلفات آن نباشد ولي بعد از چند بار ميتينگ خبري و رسانه اي توسط مسئولين وزارت راه ، ديگري خبري از اين طرح نشد و به يكباره تعطيل شد !!!.

    مصاديقي از زنگ خطر اين مديريت ها :
    به شخصه بنگاهي را سراغ دارم كه بعد از يكي دو سال كار كردن ! خيلي توپ وضع مالي خودش را بسته است و ماشين 150 ميليون توماني سوار مي شود با مدرك ديپلم اش . و قاضي و مدير دفتري را سراغ دارم كه بعد از يكي دو دهه كار شرافتتمندانه اتومبيل پژو 405 و پرايد سوار مي شود و يا سردفتر اسناد رسمي اي كه بعد از يك دهه فعاليت حقوقي در دادگستري و نيز در محضر ، الان موتورسيكلت سوار مي شود .
    و بر اين مديريت بايد گريست كه متخصص ، پياده است و مشتي افراد معلوم الحال ، سواره .
    اين عرض بنده دليل بر اين نيست كه كل صنف زير سوال برود و بايد تاييد كنم كه در صنف دلالي نيز هستند افراد دلسوز و سالم .

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار