گوناگون

هنرمندان نباید به عنصر تبلیغات سیاسی تبدیل شوند!

پارسینه: ناصر حسینی‌مهر با انتقاد از تبدیل شدن برخی چهره‌های هنری به عناصر تبلیغاتی نامزدهای ریاست جمهوری، گفت: عملکرد برخی شخصیت‌های سرشناس هنری ما در مسائل سیاسی و تبدیل شدنشان به عنصر تبلیغاتی به بی‌طرفی هنر لطمه می‌زند.

این کارگردان تئاتر و استاد دانشگاه با بیان انتقادهایی از شرایط موجود تئاتر و عرصه هنری ادامه داد:‌ ما همواره شاهد این تجربه‌های تلخ بوده‌ایم که وقتی هنرمندان تئاتر خود را با دنیای سیاست درگیر کرده باعث پشیمانی شده و مخاطبانشان را هم از دست داده‌اند‌، دوستان پیشکسوت ما فریب مسائل عدیده‌ای را می‌خورند که به بی‌طرفی هنر لطمه می‌زند.

حسینی‌مهر با بیان انتقادی دیگر مبنی بر رفتن تئاتر به سمت تجاری شدن، اظهار کرد: از زمانی که پدیده‌ی تهیه‌کننده در تئاتر ما وارد شد باعث ضرر شد و با این روند تئاتر ما به سوی تجاری شدن و سوداگری رفته است؛ یعنی همان راهی که سینما طی کرده و تهیه‌کننده‌های سودجو تنها به دنبال سود بردن از سینما و تئاتر هستد؛ بنابراین در این شرایط، ارزش‌های گروه‌های اجرایی به سایه می‌رود و تئاتر ما تبدیل به چیزی شبیه تئاتر آمریکا می‌شود.

او افزود: به گمان من بی‌تردید این مشکلات ناشی از هدایت نادرست و بی‌خردانه نظام فرهنگی در چند سال اخیر است، در حالی که مثلا در اروپا هرگز این اجازه داده نشده که مساله تجاری شدن در تئاتر پیش بیاید و صاحبان اصلی تئاتر در آن کشورها مردم هستند که از طریق پرداخت‌ مالیات تئاتر را مستقل نگه داشته‌اند.

این کارگردان که قرار است نمایش «هراکلس پنج» را اواخر امسال به صحنه ببرد، درباره اجرای این نمایش گفت: با توافقی که با مدیران تماشاخانه ایرانشهر داشته‌ایم، قرار شد تا نمایش «هراکلس پنج»، نوشته‌ هاینر مولر بهمن ماه امسال در این تماشاخانه اجرا شود.

او ادامه داد: این نمایشنامه سال 86 با ترجمه خودم توسط نشر «تجربه» منتشر شد که قرار است برای اجرا هم روی همین ترجمه کار شود.

حسینی‌مهر همچنین درباره‌ی سختی اجرا در آثار مولر گفت: از آنجا که آثار مولر از نوگرایی در ساختار درام و سبک صحنه‌پردازی بهره می‌برد، گروه اجرایی هم باید از نیرویی پرتوان بهره بگیرد و ما تصمیم داریم بعد از انتخابات، فرخوانی را برای بازیگران نمایش بدهیم که بخشی از بازیگران ما هم از بین جوانان و فارغ التحصیلان رشته تئاتر خواهد بود.

این کارگردان که بیش از این نمایشنامه «هملت ماشین» را از هاینر مولر در تئاترشهر اجرا کرده بود، ادامه داد: اجرای نمایش «هراکلس پنج» نیازمند هزینه بسیار بالایی در تهیه دکور و لباس است و از آنجا که تماشاخانه ایرانشهر خودش را در حیطه تئاتر خصوصی قلمداد می‌کند و مرکز هنرهای نمایشی خود را ملزم به حمایت از آثار که در ایرانشهر اجرا می‌شوند، نمی‌داند ما باید به تهیه کننده‌ای متوسل شویم تا هزینه‌ها را بپردازد.

کارگردان نمایش «اتاق شماره شش» در ادامه با بیان خلاصه‌ای از نمایش «هراکلس پنج» اظهار کرد: داستان این نمایشنامه در شهری به نام تبس می‌گذرد که در آن مردم از پادشاهی که شهر را به آلودگی کشانده، خسته شده‌اند و می‌خواهند از شر او نجات یابند و بعد «هراکلس» می‌آید و آنها را نجات می‌دهد.

او افزود: هاینرمولر در این نمایشنامه تاریخ را به نقد می‌کشد و برای انتقاد از اوضاع جامعه‌اش از اسطوره استفاده می‌کند مثل آنچه در نمایش‌نامه «هملت ماشین» هم وجود داشت.

حسینی‌مهر در پایان به ایسنا گفت: چون اجرای نمایشنامه «هراکلس پنج» کارسنگینی است، نیازمند حدود چهار پنج ماه تمرین است.
منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار