واکنش ناشران خارجی به جای خالی ایران در نمایشگاه فرانکفورت
پارسینه: خودداری ایران از مشارکت در شصت و هفتمین نمایشگاه کتاب فرانکفورت به دلیل حضور سلمان رشدی، باعث واکنش انتقادی ناشران خارجی به سیاست های مدیران این نمایشگاه شد.
«فابریزیو منیتی» ناشر و منتقد ادبی ایتالیا از غیبت ایران در نمایشگاه فرانکفورت ابراز تاسف کرد و گفت نمایشگاه برای بهره برداری های تبلیغاتی از نویسنده ای بحث انگیز مانند رشدی دعوت کرده است.
وی تاکید کرد: واقعا نمی دانم چرا کسی باید آدمی بشدت بحث برانگیز مانند سلمان رشدی را آن هم در شرایطی دعوت کند که می داند ایران و برخی دیگر از کشورهای اسلامی با حضور او مشکل دارند. شاید مدیران نمایشگاه فکر کرده اند که تبلیغات منفی می تواند برای آنان سودمند باشد. هرچند ممکن است این گونه نشود، زیرا غیبت ایران به ناشران خارجی که امیدوار به همکاری با ایرانیان بودند، آسیب خواهد زد.
«سابین کراوس» دانشجوی آلمانی هم از غیبت ایران در نمایشگاه فرانکفورت ابراز ناخرسندی کرد و گفت: من در کارهای تجاری نیستم، اما یک بازدیدکننده معمولی ام که به ادبیات خاورمیانه و بویژه به ادبیات فارسی علاقه دارم.
این شهروند کراوس افزود: من آدم سیاسی نیستم و از اوضاع جهان هم سر در نمی آورم. هرآنچه می دانم، این است که واقعا دوست داشتم سالن ایران را ببینم و برای این کار، پول زیادی هم خرج کردم و حالا چیزی نمی بینم جز یک سالن بزرگ و خالی.
همچنین ناشری که خواست نامش فاش نشود، تاکید کرد که جای خالی ایران بشدت احساس می شود و او از این موضوع، متاسف است.
این ناشر که می گوید با فضای چاپ و نشر در ایران نیز آشنا است، می افزاید: زمانی که شما به سالن شماره چهار که قرار بود ایران حضور داشته باشد می روید، جای خالی ایران را می بینید. شما به معنای واقعی کلمه خالی بودن را احساس می کنید. کشوری مانند ایران با فرهنگی اسلامی و ایرانی، باید اینجا باشد.
وی از حضور سلمان رشدی در این نمایشگاه بین المللی نیز انتقاد کرد و دعوت از او را «اقدامی آشکارا تحریک آمیز» نامید.
از سوی دیگر، «یورگن بوس» رئیس نمایشگاه کتاب فرانکفورت حضور پر سر و صدای رشدی در آیین گشایش نمایشگاه را اقدامی تحریک آمیز نامید.
منبع:
خبرگزاری ایرنا
ارسال نظر