دیگر شاهد لغو کنسرتها نخواهیم بود؟
پارسینه: در حالی که در دوسال گذشته، بیش از ۲۰ کنسرت با مجوز وزارت ارشاد دولت یازدهم، لغو شده است به نظر میرسد بالاخره وزارت ارشاد در اینباره قطعیتر عمل کرده. روز گذشته وزیر ارشاد خبر داد از این پس نیروی انتظامی فقط درباره مسائل انتظامی و ترافیکی کنسرتها اظهارنظر خواهد کرد و به این ترتیب احتمال میرود ماجرای لغو کنسرتها تمام میشود.
تحریریه پارسینه - در ماههای گذشته لغو کنسرتهای هنرمندانی چون کیهان کلهر و شهرام ناظری که اعتراض اهالی هنر و خانه موسیقی را در پی داشته است، جزو خبرهای مهم و ناراحتکننده فرهنگی بودهاند. این اعتراضات حتی بالاخره واکنش سخنگوی قوه قضاییه مسحنی اژهای را نیز در پی داشت که دلیل لغو کنسرتها را پیش بینی اقدامات خلاف قانون در آنها دانسته است. صحبتهایی که همه را متعجب کرد و اینباره خود وزیر ارشاد در مقابل آن واکنش نشان داد و پرسید آیا نواختن کمانچه جرم است؟
در همین بحبوبه بود که محمدرضا عارف نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با بیان این که لغو کنسرت ها می تواند باعث هرج و مرج و رفتن جوانان به سوی شبکه های ماهواره ای شود، وزارت ارشاد را مسئول دانست و گفت: «وزیر فرهنگ در مقابل مجلس مسئول است و باید در برابر هر اقدامی پاسخگو باشد.» و با اشاره به اظهاراتی مبنی بر اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قهوه قهریه برای برخورد با چنین اتفاقاتی در اختیار ندارد، اضافه کرد: «اگر وزیر فرهنگ نمی تواند مساله را حل کند، باید مشکلات را بیان کند تا پیگیری و حل شود. مبنای تصمیم باید قانون باشد و همه باید به قانون وفادار و به اجرای آن موظف باشیم.»
در پی این اتفاقت، به نظر میرسد وزارت ارشاد نیز بالاخره واکنشی جدیتر از خود نشان داده است و وزیر ارشاد روز گذشته در دیدار دوستانهای که با هنرمندان موسیقی داشته از اصلاح ماده ۲۰ اداره اماکن نیروی انتظامی درباره برگزاری کنسرتها خبر داده و گفته است: «از این پس نیروی انتظامی فقط درباره مسائل انتظامی و ترافیکی کنسرتها اظهارنظر خواهد کرد . »
بر این اساس، به نظر میرسد توافقی میان ارشاد و قوه قضاییه شکل حاصل شده تا وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی بتواند به نقش حاکمیتی خود در حوزه فرهنگ برسد.
در پی گفتگوهایی که از زمان ریاست پیروز ارجمند (مدیرکل سابق دفتر موسیقی) با نیروی انتظامی انجام شده؛ سرانجام دفتر موسیقی با ریاست فرزاد طالبی توانست به توافق با اداره اماکن نیروی انتظامی برسد .
به گفته فرزاد طالبی مدیر خانه موسیقی نیز، با اصلاح ماده ۲۰ اداره اماکن نیروی انتظامی درباره برگزاری کنسرتها؛ استعلام برای برگزاری هر کنسرت موسیقی توسط وزارت ارشاد انجام خواهد شد و دیگر هنرمندان نیازی به حضور در نیروی انتظامی ندارند .
با این وجود یکی دیگر از مسائلی که پیشتر مجید روغنی (برگزارکننده کنسرت) پیشتر مطرح کرده بود؛ دریافت وجه از سوی اداره اماکن برای مسائل انتظامی و ترافیکی کنسرتها بود. به گفته او، خدمات انتظامی برای هر سانس کنسرت در برج میلاد مبلغ ۵ میلیون تومان بابت برقراری امنیت و نظم از برگزارکننده کنسرت دریافت میکند که در تعداد سانسهای بالا عدد زیادی است و اگر نگاه حمایتی از موسیقی ایرانی وجود دارد؛ باید بین این موسیقی و موسیقی پاپ که درآمدهای متفاوتی دارند؛ تفاوت قائل شوند تا بار هزینهها در آخر برای تهیه بلیت به سبد فرهنگی خانوار نیافتد .
پس از این اظهارنظر و پیگیریهای وزارت ارشاد و اظهارنظرهای حسین نوش آبادی (سخنگوی وزارت ارشاد)، دریافت وجه غیرقانونی از سوی اداره اماکن تکذیب شد اما هنوز مشخص نیست آیا اداره اماکن برای برقراری امنیت کنسرتها وجهی از هنرمندان دریافت میکند یا خیر؟
در نهایت اقدامی که وزارت ارشاد برای اصلاح ماده ۲۰ اداره اماکن نیروی انتظامی درباره برگزاری کنسرتها داشته موجب شد تا یکی از هفت خوان برگزاری کنسرتها برداشته شود گرچه هنوز این وزارتخانه با قوه قضاییه و شورای تامین استانها دچار مشکلات جدیست و نتوانسته به نقش تنها نهاد حاکمیتی حوزه موسیقی دست پیدا کند . تنها میتوان منتظر ماند و دید از این به بعد باز هم شاهد لغو کنسرتهای هنرمندان خواهیم بود یا خیر؟
شاید دخالت پلیس متوقف بشه اما دخالت کسانی که پلیس رو وادار به دخالت میکردند تمامی نداره. این افراد کلا با موسیقی مشکل دارند و آن را لحو و لهب و بی بند و باری و ول انگاری میدونند. پلیس هم باهاشون همکاری نکنه برادران مدعی ارزش رو با اتوبوس به محل کنسرت ها اعزام میکنند تا با داد و فریاد و فحاشی و تهدید مانع برگزاری کنسرت ها شوند.
برای برهم زدن کنسرت اصلا احتیاجی به پلیس نیست بردرانی هستند خودجوش که پلیس حتی جرات نداره تو چشماشون نگاه کنه مثل همونایی که رفتند سفارت عربستان رو آتیش زدند و پلیس هم سندروم استکهلم گرفته بود و باهاشون عکس سلفی میگرفت!