چه غذاهایی مناسب افطار است؟
پارسینه: خرما قند مورد نیاز بدن را فراهم و به بازگرداندن قند خون بعد از روزه کمک میکند. یکی از شایعترین علل سردرد یا سرگیجه در ماه رمضان افت قند خون است، همین دلیل خوردن خرما در شروع افطار بسیار مفید و توصیه میشود.
افطار وعده شبانه در ماه مبارک رمضان است. مسلمانان بهنگام شب بعد از اذان مغرب روزه خود را باز میکنند، لذا لازم است موادغذایی مناسبی دراین وعده مصرف شود.به نقل از بانوی شهر شما را با غذاهای مناسب افطار آشنا میکنیم. نکته مهم این است که برای حفظ سلامتی خود در ماه رمضان بایستی از همه گروههای مواد غذایی استفاده کنید:
چه غذاهایی مناسب افطار است؟
گروههای غذای اصلی شامل غلات، لبینات، سبزی ها، میوهها و حبوبات هستند.
از غذاهای مناسب برای افطار در زمانی که میخواهید روزه خود را باز کنید، خوردن یک لیوان شیر همراه با خرما، کشمش و عسل است، این مواد میتواند قندی را که بدن لازم دارد از منابع طبیعی دریافت و جبران کند.
خرما قند مورد نیاز بدن را فراهم و به بازگرداندن قند خون بعد از روزه کمک میکند. یکی از شایعترین علل سردرد یا سرگیجه در ماه رمضان افت قند خون است، همین دلیل خوردن خرما در شروع افطار بسیار مفید و توصیه میشود. خرما شامل ۶ ویتامین و ۱۵ مواد معدنی و به ویژه غنی در کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم و پتاسیم است.
یکی از غذاهای مناسب برای افطار انواع سوپ مانند سوپ جو، سوپ شیر و سوپ گندم است. ترکیبی از سبزیجات، گوشت یا مرغ و غلات موجود در سوپ برای افطار مناسب و مواد ضروری مورد نیاز را به بدن میرساند.
آبمیوههای طبیعی منابع خوبی از قندها بوده و نیز به تعادل مواد معدنی وجبران آب از دست رفته بدن کمک میکند.
حلیم یکی از بهترین غذاهای مناسب برای افطار است. حلیمی که با گوشت بدون چربی تهیه شده باشد میتواند پروتئین، کربوهیدرات و انواع مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین کند.
مغزهای مختلف مثل پسته، بادام، فندق و نخودچی را همراه کمی شکر آسیاب کرده و در فاصله افطار تا سحر میل کنید.
خوردن انواع سبزیها و میوهجات به خصوص کاهو، گلابی، انگور، هلو، هندوانه، گرمک، طالبی و انجیر توصیه میگردد. میوهها به علت داشتن پتاسیم فراوان در ایجاد تعادل نمک در خون دخالت میکنند. همچنین با مصرف مقدار مناسب میوه و سبز در وعده افطار از بروز یبوست در ایام ماه رمضان پیشگیری میشود. زمان مناسب مصرف میوه پس از شام یاقبل از خواب به عنوان یک میان وعده میباشد.
برای وعده افطار باید نکاتی را مدنظر داشته باشید از جمله:
۱) در زمان افطار یک وعده مفید و کم حجم در نظر گرفته شود، مثلاً مقداری حلیم (با کمی عسل یا خرما)، یک لیوان شیر یا چای کم رنگ. (در برنامه غذایی افطار میتوانید از این مواد استفاده کنید: یک لیوان شیر کمچرب، خرما، پنیر کمچرب و کمنمک، مغز گردوی تازه و کمنمک، نانهای سبوسدار مثل نان سنگک، بربری و تافتون، مقدار کمی خیار، گوجهفرنگی، هویج، بروکلی، سبزی خوردن یا کاهو)
۲) از نیم ساعت پس از وعده افطار نوشیدن مایعات را شروع کنید البته نه یکباره
۳) از یک ساعت پس از افطار مصرف میوه و سبزیجات به دلیل بالا بودن فیبر و تامین ویتامینهای محلول در مایع ضرروی است، توجه داشته باشید مصرف مواد غذایی حاوی فیبر به دلیل اینکه آب فراوانی به خود جذب میکنند در این دوران بسیار مفید هستند.
۴) برای وعده غذایی شام نباید یکی از کربوهیدراتهای مرکب مانند نان، برنج، ماکارونی یا سیب زمینی به همراه مواد پروتئینی مانند انواع گوشتها یا سفیده تخم مرغ، سالاد و ماست کم چرب در برنامه غذایی لحاظ شود.
منبع: بانوی شهر
برنامه خود را طوری تنظیم کنید که برای وعده سحر از خواب بیدار شده و غذاهای مناسب سحری را میل کنید تا ماه رمضان را با سلامت و راحتی پشت سر بگذارید.
برنامه خود را طوری تنظیم کنید که برای وعده سحر از خواب بیدار شده و غذاهای مناسب سحری را میل کنید تا ماه رمضان را با سلامت و راحتی پشت سر بگذارید.
ارسال نظر