از احتمال بازگشت قرنطینه به اروپا تا هشدار به شرکتهای روسی و چینی در رابطه با معامله با ایران
پارسینه: مشغله فراوان گاهی باعث میشود از بخش مهمی از اخبار ساعات گذشته بی اطلاع بمانید یا درست در لحظاتی که در حال استراحت بودید، خبرهای مهمی بر روی خروجی خبرگزاریها و سایتهای خبری قرار گرفته که در جریان آنها هم قرار نگرفته اید، اما نگران نباشید پارسینه تلاش میکند هر بامداد مهمترین اخبار ایران و جهان در طی ساعات گذشته را به اطلاع مخاطبانش برساند.
دهها هزار نفر با حضور در محوطه بزرگ مرکز پایتخت آمریکا در سالروز سخنرانی تاریخی مارتین لوترکینگ - من رویایی دارم - به نابرابریهای نژادی و خشونت پلیس علیه آمریکاییان آفریقاییتبار اعتراض کردند. اعضای خانواده جورج فلوید که مرگ او زیر زانوی افسر پلیس شهر مینیاپولیس اعتراضات چند ماه اخبر در سراسر آمریکا را جرقه زد از سخنرانان این تجمع در واشنگتن دیسی بودند.
خواهر جورج فلوید که یکی از سخنرانان تجمع روز جمعه، ۲۸ اوت، بود از معترضان در سراسر آمریکا خواست که "میراث او باشند".
بریجیت فلوید گفت: "برادر من نمیتواند امروز و اینجا سخن بگوید، اما ما باید صدای او شویم و موجب تغییر شویم".
خواهر جورج فلوید یکی از اعضای چندین خانوادهای بود که فرزندان خود را با تیراندازی پلیس از دست دادهاند و امروز، جمعه، به پایتخت آمریکا آمده بودند تا یکی از سخنرانان سالروز تجمع بزرگ سال ۱۹۶۳ در محوطه "نشنال مال - پارک ملی" واشنگتن دیسی باشند.
در جریان آن سخنرانی که در حضور صدها هزار نفر برگزار شد، مارتین لوترکینگ، از رهبران جنبش مدنی سیاهان آمریکا نطق تاریخی ایراد که در آن با استفاده از ترجیعبند "من رویایی دارم" از مطالبات جامعه سیاهپوستان آمریکا میگفت که "فردایی بدون نژادپرستی و تبعیض" را مطالبه میکردند. ۵۷ سال بعد از آن روز، سخنرانان تجمع امروز همچنان خواستار عدالت و برابری نژادی شدند و همچنین از حاضران خواستند که در انتخابات نوامبر امسال شرکت کنند.
تجمع جمعه ۲۸ اوت، در مقابل بنای یادبود ابراهام لینکلن تنها ساعاتی پس از آن برگزار شد که دونالد ترامپ، شب پیش از آن طی مراسمی پر زرق و برق در کاخسفید رسما نامزدی حزب جمهوریخواه برای حضور در انتخابات سوم نوامبر را پذیرفت.
ترامپ در سخنان عصر پنجشنبه خود اگر چه مستقیما به ناآرامیهای نژادی چند ماه گذشته اشاره نکرد، اما تاکید او بر یکی از شعارهای انتخاباتیاش که در آن خود را "نامزد برقراری نظم و قانون" میخواند از نگاه منتقدان رئیسجمهوری آمریکا، اشارهای به تلاش سختگیرانه او برای مقابله با اعتراضاتی است که از اواخر ماه مه و در پی کشته شدن جورج فلوید در شهر مینیاپولیس آغاز شد.
کلی کرافت، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد تاکید کرد، دسترسی ایران به سلاحهای پیشرفت آینده صلح و ثبات در خاورمیانه را به مخاطره میاندازد، به همین دلیل میبایست تمام تحریمهای بین المللی علیه ایران را بازگرداند. وی هشدار داده است که ناقضان تحریم تسلیحاتی ایران، تحریم خواهند شد.
کلی کرافت به شبکه العربیه گفته است که آمریکا خود را به خاورمیانهای با ثبات و صلح آمیز متعهد میداند. در صورتی که ایران، حامی شماره یک تروریسم در جهان، اجازه خرید و فروش سلاحهای جدید و قوی را داشته باشد، این روی نخواهد داد. سفیر آمریکا تاکید کرده است: ما باید تمامی تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را بازگردانیم.
کلی کرافت در ادامه در پاسخ به پرسشی در خصوص اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا درباره تحریم نهادهای روسی و چینی در صورت معامله با تهران، گفت: هر شخص و هر نهادی که بین آمریکا و تلاشها برای جلوگیری از دسترسی ایران به سلاح قرار گیرد، تحریم خواهد شد.
سفیر آمریکا در ادامه این مصاحبه بر بازگشت تحریمهای بین المللی ایران در ۲۰ سپتامبر تاکید کرد. این درحالی است که اکثریت اعضای شورای امنیت با بازگرداندن تحریمها علیه تهران مخالفت کردهاند.
چادویک بوزمن، بازیگر و تهیهکننده آمریکایی، هنرپیشه فیلم مشهور «پلنگ سیاه» در ۴۳ سالگی درگذشت. آقای بوزمن به سرطان روده دچار بود و بنا بر گزارشها چهار سال بود که پیامدهای این سرطان مقابله میکرد.
او سالهاست در عرصه هنری مشغول به فعالیت است، اما از نخستین نقشهایی که نامش را سر زبانها انداخت میتوان به جکی رابینسون در فیلم «۴۲» و جیمز براون، در فیلم «برخیز» اشاره کرد.
نخستین به سال ۲۰۱۳ روایتگر زندگی رابینسون، بازیکن حرفهای بیسبال است. فیلم دوم نیز در سال ۲۰۱۴ ساخته شد و در مورد جیمز براون، خواننده، ترانهسرا و نوازنده سرشناس موسیقی فانک، و از چهرههای تاثیرگذار موسیقی در سده بیستم.
چادویک بوزمن در سال ۲۰۱۸ هنرپیشه اصلی فیلم پلنگ سیاه بود؛ فیلمی در ژانر ابرقهرمانی که برپایه شخصیتی به همین نام توسط شرکت مارول طراحی شدهاست.
فیلم پلنگ سیاه برنده جوایز مختلفی شد؛ در ۹۱مین اسکار در هفت رشته نامزد شد و سه اسکار نیز دریافت کرد. این فیلم در ضمن نخستین فیلم در ژانر ابرقهرمانی بود که نامزد رشته بهترین فیلم در جوایز اسکار شد.
ثروت رئیس شرکت آمازون روز چهارشنبه گذشته با افزایش پنج میلیاردی به ۲۰۲ میلیارد دلار رسید و به این ترتیب نام جف بزوس از حیث رکورد دسترسی به ثروت نجومی در تاریخ ثبت شد.
با عبور سرمایه مالی بزوس از دویست میلیارد دلار وی اکنون در قله ثروتمندان جهان قرار گرفته است. در عصر مدرن، او نخستین فردی است که صاحب چنین ثروتی شده است. جف بزوس درعین حال از زمانی که شاخصهای تعیین ثروت در معرفی برگزیدگان این حیطه به کار گرفته شدند ثروتمندترین مرد جهان بوده است.
بر اساس رتبهبندی جدید میلیاردرها که بلومبرگ فهرست آن را منتشر کرد ثروت رئیس شرکت آمازون از مرز نمادین دویست میلیارد دلار عبور کرده و به ۲۰۲ میلیارد رسیده است.
بنیانگذار بزرگترین شرکت تجارت الکترونیکی در کره زمین اکنون در این رتبه بندی با اختلاف زیاد از بیل گیتس، بنیانگذار شرکت مایکروسافت و مارک زاکربرگ، بنیانگذار فیسبوک در راس ثروتمندان جهان قرار گرفته است. در فهرستی که بلومبرگ ارائه کرده ثروت کنونی بیل گیتس ۱۲۴ و دارایی زاکربرگ نیز ۱۱۵ میلیارد دلار ارزیابی شده است.
ثروت شخصی جف بزوس که با سهام شرکت آمازون گره خورده طی ماههای اخیر با جهش ناگهانی سهام این شرکت به یکباره افزایش قابل توجهی پیدا کرد.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه هشدار داد که در صورت عدم پیشرفت در گفتگوها بر سر بحران شرق مدیترانه تحریمهایی جدیدی در انتظار آنکارا خواهد بود.
بورل در پایان نشست روز جمعه وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در برلین به خبرنگاران گفت: «در صورتی که گفتگوها از جانب ترکیه خوب پیش نرود فهرستی از اقدامات محدود کننده جدید برای بحث و بررسی در اجلاس روز ۲۴ سپتامبر سران اتحادیه اروپا تهیه خواهد شد.»
این تهدید، اما بلافاصله با واکنش سرد آنکارا همراه شد. حامی آکسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه با تاکید بر این که «توسل اتحادیه اروپا به تهدید برای اعمال تحریم و مجازات کمکی به حل مشکل نمیکند»، افزود این رویکرد برعکس کشورش را در راهی که برگزیده «مصممتر» خواهد کرد.
تنشها میان آنکارا و آتن بر سر منابع انرژی در بخشهایی از آبهای شرق مدیترانه که ترکیه و یونان هر دو بر آن ادعای مالکیت دارند در هفته گذشته با مانورهای دریایی تدارک دیده شده از سوی دو طرف مناقشه، تشدید شد. از یک سو ناوچههای ترکیه که برای پشتیبانی از کشتیهای اکتشافی و عملیات حفاری در شرق مدیترانه حضور دارند با یک ناو آمریکایی تمرین دریایی برگزار کردند و از سوی دیگر این محل به مکانی برای قدرتنمایی مشترک یگانهای دریایی یونان، قبرس، فرانسه و ایتالیا تبدیل شده است.
مداخله ترکیه در جنگ داخلی لیبی و هم چنین حفاریهای گازی و نفتی در دریای مدیترانه که از سوی بروکسل «غیرمجاز» قلمداد شده پیشتر نیز واکنشهای تهدید آمیز اتحادیه اروپا بر ضد آنکارا را برانگیخته بود. وزرای خارجه اتحادیه اروپا در نشست یک ماه پیش خود در بروکسل نیز به ترکیه هشدار داده و گفته بودند اگر این کشور به رفتارهایش ادامه دهد با تحریمهای شدید اقتصادی مجازات خواهد شد.
یک کشتی با پرچم جمهوری اسلامی ایران که گفته میشود محصولات مورد نیاز فروشگاه ایرانی در ونزوئلا را به این کشور تحویل داده، به گزارش رویترز محمولهای ۱۴هزار تنی از «آلومینا» را از ونزوئلا بارگیری کرده است.
آلومینا از مجموعه فلزات تحریم شده از سوی آمریکا است که علاوه بر تولید آلومینیوم، میتواند در ساخت موشک کارایی داشته باشد.
نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا اخیرا در واکنش به اظهارات همتای کلمبیایی خود که گفته بود «ونزوئلا به دنبال خرید موشک از ایران» است، گفته بود: «ایده خوبی است!»
رویترز به نقل از سه منبع آگاه تحویل آلومینا به ایران را نشانه نزدیکتر شدن روابط تهران-کاراکاس ارزیابی کرده و در عین حال اعلام کرده که نمیتواند مشتری محموله آلومینا یا مقصد آن را تایید کند.
اطلاعات سایت رفینیتیو، حاکی از آن است که کشتی گلسان با ظرفیت ۲۲هزار و ۸۸۲تن هماکنون در شرق اقیانوس اطلس است و همچنان مقصد خود را بندر لاگواریا در ونزوئلا معرفی میکند.
فرانسه با ثبت ۷۳۷۹ مورد ابتلای جدید در یک روز، شاهد بیشترین آمار مبتلایان به کووید ۱۹ از ماه مارس تاکنون بوده است. همزمان امانوئل مکرون، رئیس جمهوری این کشور گفته چنانچه روند شیوع دوباره کرونا ادامه یابد احتمال دارد که مقررات منع آمد و شد سراسری و قرنطینه ملی دوباره وضع شود.
با شمارش این ۷ هزار و ۳۷۹ بیمار جدید شمار مبتلایان به کرونا در فرانسه به ۲۶۷ هزار و ۷۷ نفر رسید. این بزرگترین آمار ثبت کرونا در یک روز از ۳۱ مارس گذشته تاکنون است. در آن روز فرانسه که به همراه ایتالیا، اسپانیا و بریتانیا یکی از چهار کانون اصلی کووید۱۹ در اروپا شده بود، طی یک ۲۴ ساعت ۷۵۷۸ بیمار جدید را شناسایی و گزارش کرد.
وزارت بهداشت این کشور روز جمعه، ۲۸ اوت، گفته فرانسه این روزها شاهد رشد "چشمگیر و فوقالعاده" ویروس کرونا است.
به گزارش وزارت بهداشت فرانسه این کشور در دو روز گذشته هم سیر صعودی شیوع را شاهد بوده است به طوری که در روز چهارشنبه ۵۴۲۹ نفر و در روز گذشته، پنجشنبه، ۶۱۱۱ ابتلای جدید به ویروس کرونا گثبت کرده بود.
با وجود افزایش تعداد مبتلایان در فرانسه، آمار مرگ و میر و بستری در بیمارستانها همچنان ثابت باقی مانده است. وزارت بهداشت فرانسه علت آن را خطر کمتر کووید۱۹ برای جوانان ارزیابی کرده که در مقایسه با میانسالان و کهنسالان کمتر نیاز به بستری و انتقال به آیسییو پیدا میکنند.
روز جمعه فرانسه گزارش کرد که ۲۰ نفر دیگر در این کشور بر اثر ابتلا به کووید۱۹ درگذشتهاند. بدین ترتیب شمار جان باختگان کرونا در فرانسه به ۳۰ هزار و ۵۹۶ نفر رسید. ساعتی پیش از اعلام آمار جدید روز جمعه، امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه در سخنانی خطاب به مردم کشورش گفت که با توجه به شیوع دوباره کرونا نباید احتمال وضع قرنطینه ملی و تعطیلی سراسری در این کشور را نامحتمل دانست.
دولت مجارستان نیز تصمیم گرفته از اول سپتامبر مرزهای خود را به روی شهروندان خارجی ببندد و شهروندان خود این کشور نیز در زمان بازگشت یا باید ۱۴ روز قرنطینه بشوند یا دو بار تست کرونا بدهند و نتیجه منفی بگیرند.
یونان نیز اعلام کرده محدودیتها و ممنوعیتها در اردوگاههای پناهجویان را تا ۱۵ سپتامبر تمدید میکند. نگرانیها از موج ابتلا در اردوگاههای شلوغ و پرازدحام در جزایر این کشور بالا گرفتهاست.
روز جمعه پلیس اسپانیا در اقدامی نهچندان معمول یک فرد منکر همهگیری کووید-۱۹ را به اتهام رواج نفرت و خشونت در شبکههای مجازی و اینترنت و آنچه «تهدیدی جدی» این شهروند برای سلامت عموم توصیف کرده، بازداشت کرد.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، هشدار داده است که مقابله با ویروس در ماههای پیشرو «احتمالا سختتر» خواهد شد.
خانم مرکل گفته مقامهای ایالتی موافقت کردهاند که قوانین مربوط به استفاده از ماسک در مکانهای عمومی را سختتر کنند و جلوی تجمعات بزرگ را تا آخر سال جاری میلادی بگیرند.
صدر اعظم اتریش نیز هرچند در مورد چالش و مشکلات در در ماههای پیشرو هشدار داده، اما ابراز امیدواری کرده که در سال آینده اوضاع به «وضع طبیعی» باز گردد.
مقامهای آمریکایی میگویند انتظار میرود تا سه ماه آینده، ایالات متحده حضور سربازان خود را در عراق حدود یک سوم کاهش دهد. یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده به خبرگزاری رویترز گفته است تعداد نیروهای آمریکایی در عراق تا دو- سه ماه آینده به ۳۵۰۰ نفر خواهد رسید.
وزارت دفاع آمریکا هنوز به طور رسمی در این باره واکنش نشان نداده است. آمریکا در حال حاضر نزدیک به ۵۲۰۰ سرباز در عراق دارد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا از مدتها پیش گفته بود که خواهان کاهش نیروهای این کشور در عراق است. اگرچه ترامپ در این مدت از تمایل خود برای نگه داشتن نیروهای آمریکایی در عراق هم خبر داده تا این نیروها "مراقب" ایران باشند.
سیاوش ارمجانی، هنرمند، مجسمهساز و معمار ایرانی آمریکایی حوزه پابلیک آرت یا هنر عمومی، در سن ۸۱ سالگی درگذشت.
موزه متروپولیتن نیویورک هفتم شهریور در توئیتی از درگذشت «سیا ارمجانی» خبر داده است.
موزه متروپولیتن نیویورک میگوید فعالیتهای سیاسی و مطالبه عدالت اجتماعی باعث شد که سیا ارمجانی در دهه ۱۹۶۰ میلادی مجبور به ترک ایران شود. او متولد سال ١٣١٨ در ایران است.
سیا ارمجانی در کالج مکالستر در شهر مينياپليس تحصيل کرد . آثار او حد فاصل بين هنر و معماری است و از معروف ترين آنها، مشعل المپيک سال ١٩٩٦ در شهر آتلانتای آمريکاست. او به عنوان يکی از پيشروان هنر عمومی شناخته میشد.
آثار او در موزههای معتبری چون متروپوليتن نيويورک، هنر مدرن نيويورک، گوگنهايم، انستيتوی هنر شيکاگو، گالری ملی آمريکا، موزه بريتانيا و ديگر موزههای اروپايی در برلين، آمستردام و ژنو قرار دارند.
در مهرماه سال ۱۳۹۳ نمايشگاه مجسمه های سيا ارمجانی با عنوان «مقبره ها» در گالری معروف الکساندر گری در محله چلسی شهر نيويورک به نمايش گذاشته شد.
سیا ارمجانی حدود چهل سال روی مجموعه «مقبره ها» کار کرده بود. او گفته بود که اين مقبرهها ادای احترام به فيلسوفان و شاعرانی است که افکار و آثار او را شکل داده اند.
کمیسیون امنیت ملی طرحهایی برای مقابله با آمریکا دارد
عضو کمیسیون امنیت ملی گفت:کمیسیون امنیت ملی طرحهایی رابرای مقابله با آمریکا تهیه کرده و در حال حاضر این طرحها در دست بررسی است وبه محض اینکه نهایی شود، آن را به هیات رئیسه ارائه میکنیم.
ابراهیم عزیزی در گفتگو با مهر، با اشاره به اینکه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس برنامههایی برای مقابله با سیاستهای خصمانه آمریکا دارد، اظهار داشت: کمیسیون امنیت ملی مجلس تاکنون طرحهایی را برای مقابله با آمریکا تهیه کرده و در حال حاضر این طرحها در دست بررسی است و به محض اینکه نهایی شود، آن را به هیأت رئیسه مجلس ارائه میکنیم.
عزیزی اظهار داشت: در عرصه بین الملل باید با دیپلماسی قوی و فعال جلوی اقدامات کشورهایی، چون آمریکا را بگیریم و اجازه ندهیم آنان با سیاستهایی، چون تحریم کشورمان را تحت فشار قرار دهند.
وی یادآور شد: مخالفت شورای امنیت با تمدید تحریمهای تسهیلاتی ایران نشان داد ما فرصتهای بسیاری در عرصه بین الملل داریم و اگر رویکرد فعالی داشته باشیم، دشمنان نمیتوانند به اهداف شوم خود دست یابن.
یک روانشناس در آستانه شروع سال تحصیلی جدید به بیان راهکارهایی برای تعامل بهتر والدین با فرزندانشان در ایام خانه نشینی و آموزش آنلاین پرداخت.
مژگان ناقل در گفتگو با ایسنا با بیان اینکه آموزش آنلاین در شرایط کرونا ممکن است باعث کاهش حوصله والدین و دانشآموزان شود، اظهار کرد: به دلیل بیشتر شدن تعاملات در خانه، پرخاشگر شدن بچهها طبیعی است و والدین باید مدیریت تعامل با آنها را یاد بگیرند.
وی افزود: در آموزش بصورت آنلاین، برنامه ریزی آکادمیک بهم میخورد و معمولا دانش آموزان ساعات مشخصی برای انجام تکالیف ندارند؛ بنابراین والدین و آموزگار باید برنامه ریزی مشخصی برای زمان آموزش و انجام تکالیف دانش آموزان داشته باشند.
به گفتهی این روانشناس، بهتر است والدین فضای مشخصی از خانه و اتاق فرزند خود را برای آموزش و انجام تکالیف درنظر بگیرند تا دانش آموز بتواند با تمرکز بهتر به یادگیری مشغول شود.
ناقل ادامه داد: والدین همچنین باید زمان مشخصی را برای استراحت و تفریح و تغذیه در بین ساعات آموزشی دانش آموزان در نظر بگیرند تا دانشآموزان اذیت نشوند.
وی به کاهش تعامل دانشآموزان با دوستان و همسالان خود در این ایام اشاره کرد وافزود: تعامل با همسالان به ویژه برای دانشآموزان دبستانی به جهت پختگی روانی آنها بسیار حائز اهمیت است که در گذشته این نیاز از طریق مدرسه برای بچهها تامین میشد؛ در این ایام نیز خانوادهها میتوانند درصورتی که دوستانِ فرزند خود را میشناسند به فرزند خود اجازه دهند با دوستانش تماس تصویری برقرار کند و از این طریق به اجتماعی شدن دانشآموز کمک کنند.
این روان شناس معتقد است در ایام آموزش مجازی، والدین باید با آموزگاران در تماس باشند و برنامه ریزی دقیقی را برای آموزش و ارائه تکالیف دانشآموزان داشته باشند تا دانشآموزان همانند دوران قبل از کرونا به برنامهای منظم عادت کنند.
وی با تاکید بر اینکه پنجشنبه و جمعهها حتما برای استراحت دانشآموزان قرار داده شود؛ افزود: والدین باید به صورت نامحسوس بر فعالیت فرزندان خود نظارت داشته باشند البته این نظارت نباید با شدت انجام شود و اصول کار با بچهها را رعایت کنند.
وی معتقد است والدین در آموزشهای آنلاین، باید فرزندان خود را به جستجو برای یافتن پاسخ پرسشها و مطالب علمی و حل مسئله تشویق کنند و نباید تنها برای کسب نمره پاسخ تمرینات آموزشی را بدون اینکه دانشآموز به تفکر واداشته شود، در اختیار آنها قرار دهند.
وی در پاسخ به این پرسش که شرایط آموزش آنلاین و حضور مداوم دانشآموزان در خانه ممکن است باعث خستگی و کلافگی والدین شود؟ گفت: شرایط بسیار منحصر به فرد است و والدین باید بپذیرند که برای سلامت خانواده خود باید با این شرایط کنار بیایند و چارهای غیر از این نیست؛ همچنین میتوانند در صورت تمایل هفتهای یک مرتبه در فضاهایی سر باز و به دور از جمعیت زیاد و با رعایت تمامی پروتکلهای بهداشتی به همراه فرزندان خود حضور پیدا کنند چراکه این ایزوله شدن برای دانشآموزان خوب نیست.
وی در پایان پیش بینی فعالیتهای پرتحرک و جنبشی برای بچهها، گذراندن ساعاتی برای تماشای تلویزیون و داشتن برنامهی منظم برای استفاده از دستگاههای هوشمند آموزشی اعم از موبایل، تبلت، لپ تاپ و... برای جلوگیری از اعتیاد دانش آموزان به دستگاههای هوشمند تاکید کرد.
BAIDEN=ZARIF