گوناگون

از اظهارات ترامپ درباره تصاحب خاورمیانه از سوی ایران تا ادامه محدودیت‌ها در اروپا برای مهار کرونا

از اظهارات ترامپ درباره تصاحب خاورمیانه از سوی ایران تا ادامه محدودیت‌ها در اروپا برای مهار کرونا

پارسینه: مشغله فراوان گاهی باعث می‌شود از بخش مهمی از اخبار ساعات گذشته بی اطلاع بمانید یا درست در لحظاتی که در حال استراحت بودید، خبر‌های مهمی بر روی خروجی خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری قرار گرفته که در جریان آن‌ها هم قرار نگرفته اید، پارسینه تلاش می‌کند صبح هر روز مهم‌ترین این رویداد‌ها را که گاهی از نظر‌ها دور افتاده و کمتر به آن پرداخته می‌شود به اطلاع مخاطبانش برساند.

تحریریه پارسینه| درست در لحظاتی که در کوران مشغله روزانه گرفتار و یا در حال استراحت بودید، خبر‌های مهمی بر روی خروجی خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری قرار گرفته است، پارسینه تلاش می‌کند هر بامداد مهم‌ترین اخبار ایران و جهان در طی ساعات گذشته را به اطلاع مخاطبانش برساند. پارسینه هیچگونه دخل و تصرفی در اخبار بامدادی ندارد و صحت و سقم رویداد‌ها و انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست.

بایدن: زمان آن رسیده که ترامپ چمدانش را ببندد و به خانه برود

« جو بایدن » نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا روز سه‌شنبه در سخنانی بار دیگر «دونالد ترامپ» را آماج حملات خود قرار داد. وی که در شهر فلینت ایالت میشیگان صحبت می‌کرد، افزود: «طی سه روز، ما می‌توانیم به این ریاست جمهوری که باعث تفرقه ملت ما شده و در حمایت از مردم شکست خورده و در شعله‌های تنفر دمیده پایان دهیم.» بایدن اضافه کرد: «زمان آن فرا رسیده که دونالد ترامپ چمدان خود را ببندد و به خانه خود برود.»

جو بایدن: اگر فلوریدا هم آبی شود کار ترامپ تمام است

اسپوتنیک نوشت: «جو بایدن» رقیب دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ امریکا در کارزار انتخاباتی در کالج بروارد گفت که در صورت آبی شدن ایالت فلوریدا کار تمام می‎شود. بایدن در کارزار انتخاباتی کالج بروارد همچنین از سیاست‌های دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در عدم مهار شیوع ویروس کرونا و مسایلی از قبیل: نژادپرستی به شدت انتقاد کرد.

تعداد آرای زودهنگام در آمریکا از ۹۰ میلیون رأی گذشت

رسانه‌های آمریکایی از افزایش تعداد آرای زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری این کشور به بیش از ۹۰ میلیون رأی در فاصله سه روز مانده به انتخابات خبر دادند. اخذ بیش از ۹۰ میلیون رأی زودهنگام در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در حالی رقم خورده است که در انتخابات سال ۲۰۱۶ که به پیروزی دونالد ترامپ انجامید، در مجموع ۱۳۶.۵ میلیون نفر در انتخابات شرکت کرده بودند. به عبارت دیگر آمار شرکت‌کنندگان در فرآیند رأی‌گیری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اکنون به حدود دوسوم کل شرکت‌کنندگان در انتخابات قبلی رسیده است.

نخست وزیر پاکستان: جنگ مستقیم میان تهران و ریاض «فاجعه بشری» خواهد بود

نخست وزیر پاکستان در گفت‌وگویی به دیدگاه جوامع غربی نسبت به کشور‌های مسلمان پس از انقلاب اسلامی ایران و تلاش پاکستان برای میانجی‌گری میان ایران و عربستان اشاره کرد. عمران خان در پاسخ به این سوال که آیا احتمال دارد جنگی مستقیم میان عربستان و ایران رخ دهد، گفت: یک فاجعه خواهد بود. برای تمام کشور‌های دنیا به ویژه کشور‌های ضعیف ویران کننده خواهد بود و قیمت نفت به شدت بالا خواهد رفت.

شون کانری، بازیگر مشهور هالیوود در ۹۰ سالگی درگذشت

شون کانری، هنرپیشه‌ای که در نقش جیمز باند ایفای نقش کرد در ۹۰ سالگی درگذشت. این بازیگر اسکاتلندی یکی از بازیگران نقش محبوب جیمزباند بود و فیلم‌هایی که او در این نقش بازی کرد، جزو مجموعه فیلم‌های پرفروش جیمزباند بود.

شناسایی ۷۸۲۰ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور

دکتر سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت در این باره گفت: از دیروز تا امروز ۱۰ آبان و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۷۸۲۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲۴۱۷ نفر از آن‌ها بستری شدند. به گفته وی، متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۸۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۳۴ هزار و ۸۶۴ نفر رسید.

لاری درباره وضعیت کرونا در استان‌ها گفت: استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت "قرمز" قرار دارند.

شورای نگهبان باز هم طرح مالیات بر خانه‌های خالی را رد کرد

صدیف بدری، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از ایراد مجدد شورای نگهبان به طرح مالیات بر خانه‌های خالی خبر داد و گفت: شورای نگهبان برای دومین بار به طرح اخذ مالیات از خانه‌های خالی ایراد گرفت. وی در خاتمه سخنانش بیان کرد: قرار است این طرح پس از رفع ایرادات در کمیسیون اقتصادی به صحن مجلس ارسال شده و مجددا مورد بررسی وکلای ملت قرار گیرد و پس از آن به شورای نگهبان ارسال شود.

حمله با سلاح گرم به یک کشیش ارتدوکس در لیون فرانسه؛ یک مظنون بازداشت شد

یک کشیش ارتدوکس در شهر لیون فرانسه به ضرب گلوله زخمی شد. مهاجم بلافاصله پس از تیراندازی از محل متواری شد.

به گزارش رسانه‌های فرانسوی این کشیش یونانی زمانی هدف حمله قرار گرفت که در حال بستن کلیسا بود.

این حادثه در منطقه ۷ شهر لیون روی داد و در حال حاضر نیرو‌های پلیس خیابان‌های اطراف محل حمله را مسدود کرده‌اند.

مهاجم از صحنه گریخت، اما چند ساعت بعد دادستان عمومی لیون اعلام کرد که یک مظنون بازداشت شده است.

نیکلاس ژاکت، دادستان عمومی لیون با بیان اینکه مظنون هنگام بازداشت اسلحه‌ای همراه نداشت، گفت: «شخصی که می‌تواند با توصیف شاهدان اولیه مطابقت داشته باشد در بازداشت قرار گرفته است.»

انگیزه این حمله تاکنون مشخص نشده است. با این حال طبق گفته منابع نزدیک به تحقیقات، کشیش ارتدوکس دوبار از ناحیه قفسه سینه مورد شلیک گلوله قرار گرفت.

دادستان لیون در بیانیه‌ای گفت که شاهدان صدای شلیک گلوله را شنیدند و سپس «فردی را دیدند که در حال فرار بود و مردی را دیدند که پشت در کلیسا در اثر جراحت‌های گلوله افتاده است.»

حمله لیون تنها ۲ روز پس از حمله با چاقو به کلیسایی در شهر نیس فرانسه روی می‌دهد، حادثه‌ای که در آن ۳ نفر توسط یک اسلامگرای افراطی کشته شدند.

ادامه محدودیت‌ها در اروپا برای مهار کرونا؛ انگلیس بار دیگر قرنطینه می‌شود

با اعلام بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، انگلستان هم به جمع کشور‌هایی پیوست که قرنطینه سراسری در آن برای بار دوم اعمال می‌شود. پیش از این، از بین کشور‌های سرزمین بریتانیا، ولز نیز اعلام قرنطینه کرده بود. قرنطینه در انگلیس قرار است به مدت چهار هفته برقرار باشد.

این در حالی است که بریتانیا امروز از رقم یک میلیون ابتلا به کووید-۱۹ از زمان شروع شیوع ویروس کرونا عبور کرد. قرار است محدودیت‌های جدید در انگلیس از پنجشنبه آینده آغاز شود و تا دو دسامبر ادامه پیدا کند.

جانسون در یک سخنرانی تلویزیونی گفت که «هیچ نخست وزیر مسئولی» نمی‌تواند آمار ترسناک را نادیده بگیرد.

طبق محدودیت‌های جدید، بار‌ها و رستوران‌ها فقط امکان ارسال سفارش‌ها را خواهند داشت، مشاغل غیرضروری تعطیل می‌شوند و افراد تنها به دلایل محدودی می‌توانند از خانه خارج شوند که یکی از آن‌ها ورزش کردن است.

برخلاف قرنطینه نخست که در بریتانیا سه ماه طول کشید، اینبار مدارس و دانشگاه‌ها باز خواهند بود، ساخت و ساز‌ها جریان خواهد داشت و مشاغل تولیدی نیز به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

ارقام رسمی اعلام شده در روز شنبه ۳۱ اکتبر، ابتلای ۲۱ هزار و ۹۱۵ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته در بریتانیا را تایید کرده است. شمار قربانیان این ویروس در این کشور تاکنون ۴۶ هزار و ۵۵۵ نفر اعلام شده است که بالاترین رقم در بین کشور‌های اروپایی است. روز شنبه ۳۲۶ مورد مرگ ناشی از کرونا در بریتانیا ثبت شد.

اتریش محدودیت‌ها را بیشتر کرد
دولت اتریش روز شنبه اعلام کرد که در تلاش برای مهار موج دوم شیوع ویروس کرونا، محدودیت‌های جدیدی را همراه با قوانین منع تردد اعمال می‌کند. طبق تصمیم دولت اتریش، رستوران‌ها، هتل‌ها، موسسه‌های فرهنگی و ورزشی تعطیل می‌شوند. قوانین منع تردد شبانه از ساعت هشت شب تا شش صبح اعمال می‌شود.

سباستین کورتس، صدراعظم اتریش در یک نشست خبری گفت: «قرنطینه دوم از سه‌شنبه آینده آغاز می‌شود و تا پایان ماه نوامبر برقرار است.».

اما در اروپا چه کشور‌هایی برای مقابله با موج دوم شیوع بیماری اقدام به اعمال محدودیت‌های جزیی یا کلی کرده‌اند؟

ایرلند
ایرلند در تاریخ ۲۲ اکتبر نخستین کشور در اروپا بود که قرنطینه را بار دیگر اعمال کرد. طبق تصمیم اعلام شده، نزدیک به پنج میلیون ایرلندی به مدت شش هفته باید در خانه بمانند، اما مدارس همچنان باز است. مشاغل غیر ضروری تعطیل است و ایرلندی‌ها تنها می‌توانند خانه‌های خود را برای ورزش در نزدیک خانه خود ترک کنند وگرنه جریمه می‌شوند.

ولز
بیش از سه میلیون از شهروندان ولز در ۲۳ اکتبر تا حداقل ۹ نوامبر باید در قرنطینه باشند. اما برخلاف قرنطینه بهار گذشته مدارس همچنان باز است.

فرانسه
فرانسه از ساعت ۱۲ نیمه شب جمعه ۳۰ اکتبر بار دیگر به قرنطینه سراسری رفت.

این قرنطینه باید دست‌کم تا اول دسامبر ادامه داشته باشد با این حال مهدکودک‌ها و مدارس با رعایت پروتکل‌های بهداشتی باز خواهند ماند. شهروندان فرانسوی غیر از خرید مایحتاج تنها می‌توانند روزانه یک ساعت تا شعاع یک کیلومتری از خانه خود برای هواخوری خارج شوند. دورکاری در حال تبدیل شدن به یک قانون است، اما کار در محل نیز می‌تواند ادامه پیدا کند.

مشاغل غیر ضروری، سینما‌ها و سالن‌ها تئاتر نیز بار دیگر تعطیل شدند.

بلژیک
الکساندر دکرو، نخست وزیر بلژیک روز گذشته اعلام کرد قرنطینه سراسری دوم در این کشور از روز دوشنبه دوم نوامبر (۱۲ آبان) اجرا می‌شود که طبق آن بخش‌های تجاری غیر ضروری در کشور تعطیل شده و کارکنان بخش‌های دولتی و خصوصی حتی الامکان مشمول دورکاری خواهند بود. قرار است تعطیلات جاری مدارس در این کشور نیز سه روز تمدید شده و تا ۱۵ نوامبر (۲۵ آبان) ادامه خواهد یافت.

یونان
مقامات یونانی روز شنبه اعلام کردند که قرنطینه جزیی، از روز سه‌شنبه آینده در این کشور اجرایی می‌شود که طبق آن قوانین منع تردد شبانه از ۱۲ شب تا ۵ صبح اعمال خواهد شد. بار‌ها و رستوران‌ها به مدت دست‌کم یک ماه تعطیل می‌شوند. سالن‌های ورزشی نیز اجازه فعالیت نخواهند داشت. با این حال مدارس و فروشگاه‌های خرده فروشی باز خواهند ماند.

آلمان
آلمان نیز بدون اینکه قرنطینه کلی را اجرایی کند اقدام به اعمال محدودیت‌های دیگر کرده است.

به شهروندان توصیه شده است که از سفر‌های غیرضروری خودداری کنند و اقامت گردشگران در هتل از روز دوشنبه ممنوع است. رستوران‌ها، بارها، سالن‌های ورزشی، فرهنگی و تفریحی تعطیل خواهند بود.

با این وجود مدارس با قوانین سختگیرانه باز خواهند ماند.
اسپانیا
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا در سراسر این کشور از نظر بهداشتی وضعیت اضطراری اعلام کرده است. شرایط اضطراری قرار است بیش از شش هفته ادامه یابد. دولت اسپانیا همچنین منع مقررات رفت و آمد شبانه در سراسر این کشور به استثنای جزایر قناری را به اجرا گذاشته است. مقررات منع رفت و آمد شبانه در اسپانیا هر شب از ساعت ۲۳ تا شش صبح اجرا خواهد شد.

رکورد جدید موارد ابتلا به ویروس کرونا در جهان

به گزارش اسپوتنیک مطابق با اطلاعات سازمان جهانی بهداشت ، رکورد جدید موارد ابتلا به ویروس کرونا در جهان برقرار شد. تعداد موارد ابتلا به کرونا طی یک روز ۵۳۵۹۲۸ نفر اعلام شده است.

رکورد قبلی ۵۰۵۷۵۶ مورد ابتلا طی یک روز بود. ۷۲۴۶ نفر در جهان در عرض روز گذشته بر اثر ابتلا به کووید درگذشتند. تعداد مبتلایان در جهان ۴۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر اعلام شده است. رویهمرفته بیش از ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر بر اثر ابتلا به این ویروس جان سپردند.

ویروس کرونا که شیوع آن از اواخر دسامبر سال گذشته میلادی در چین شروع شد، علاوه بر ۳۰ استان و منطقه چین، به شماری دیگر از کشور‌ها از جمله آمریکا، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا، فرانسه و امارات متحده عربی نیز سرایت کرده است.

در ۳۱ دسامبر سال ۲۰۱۹، مقامات چینی از شیوع ذات الریه پنومونی ناشناخته در شهر ووهان در بخش مرکزی این کشور (استان هوبی) به سازمان بهداشت جهانی اطلاع دادند. کارشناسان عامل ایجاد کننده بیماری را شناسایی کرده اند، این یک ویروس جدید است.

این ویروس می‌تواند از طریق قطرات تنفسی از انسان به انسان هم منتقل شود. حدس زده می‌شود که ممکن است این بیماری از طریق تماس با این آبزیان یا خوردن آن‌ها منتقل شود، ولی هنوز نتیجه نهایی در این زمینه حاصل نشده است.

دوره نهفتگی این بیماری به طور متوسط حدود ۷ روز است و علائم بیماری پس از گذشت این بازه زمانی در بدن فرد مبتلا ظاهر می‌شود. علائم شامل تب، بدن درد، گلو درد، سرفه، درد عضلات، آب ریزش بینی، سر درد است. برخی دچار علائم گوارشی مثل تهوع و اسهال می‌شوند. آنچه باعث نگرانی می‌شود این است که فرد دچار ذات الریه شود.

سازمان بهداشت جهانی شیوع این بیماری را فوریتی با اهمیت بین المللی تشخیص داد و نام رسمی آن را بیماری COVID-۱۹ گذاشت.

اپوزیسیون ساحل عاج مدعی کشته شدن دست‌کم ۱۲ نفر در روز انتخابات شد

احزاب اصلی مخالف ساحل عاج که انتخابات ریاست جمهوری این کشور را تحریم کرده‌اند، روز شنبه ۳۱ اکتبر مدعی شدند که دست‌کم ۱۲ نفر در درگیری‌های روز انتخابات کشته شده‌اند. آن‌ها معتقدند که الحسن (آلاسان) اوتارا، رئیس جمهور فعلی در تلاش است برای دور سوم به ریاست جمهوری برسد.

پیش از روز برگزاری انتخابات نیز بیش از ۲۰ نفر کشته شدند که این موضوع باعث شد تا سازمان ملل و گروه‌های حقوق بشری خواستار ایجاد آرامش شوند.

ماکرون: موضع ترکیه در قبال متحدان ناتو، جنگ‌طلبانه است

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه با متهم کردن «رجب طیب اردوغان» همتای ترکیه‌ای خود به دروغگویی، گفت: موضع آنکارا در قبال کشور‌های عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) جنگ‌طلبانه است.

ماکرون روز شنبه در مصاحبه با شبکه «الجزیره»، با بیان اینکه ترکیه موضع خصمانه و ستیزه‌جویانه‌ای در قبال ناتو دارد، گفت: اگر اردوغان احترام بگذارد و دروغ نگوید، تنش‌ها با این کشور کاهش می‌یابد.

به نوشته وبگاه «تایمز اسرائیل» وی با محکوم کردن رفتار ترکیه در سوریه، لیبی و شرق دریای مدیترانه، توضیح داد: «آرزوی ما این بود که اوضاع آرام شود، اما برای حاصل شدن این امر، ضروری است که رئیس‌جمهور ترکیه به فرانسه، اتحادیه اروپا و ارزش‌های آن احترام بگذارد، دروغ نگوید و توهین نکند».

رئیس‌جمهور فرانسه با متهم کردن دولت آنکارا به داشتن میل سلطه‌جویانه بر منطقه غرب آسیا، ادعا کرد: «من ملاحظه کرده‌ام که ترکیه تمایلات امپریالیستی در منطقه دارد و به نظرم چنین تمایلات امپریالیستی برای ثبات منطقه چیز خوبی نیست، همین».

امضای ۱۵ تفاهم‌نامه همکاری میان مصر و عراق

عراق و مصر روز شنبه ۳۱ اکتبر سال ۲۰۲۰ و در جریان سفر مصطفی مدبولی نخست وزیر مصر به بغداد، ۱۵ تفاهم نامه همکاری در زمینه‌های مختلف به امضا رساندند.

این در جریان مراسمی رسمی با حضور مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق و مصطفی مدبولی نخست وزیر مصر در بغداد رخ داد.

این تفاهم نامه‌ها در زمینه‌های حمل و نقل، امور آبی، بهداشت، محیط زیست، دادگستری، سرمایه گذاری، مسکن، بازسازی، صنایع، تجارت و دارایی است.

از سوی دیگر، «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق در جریان دیدار با «مصطفی مدبولی» همتای مصری خود در بغداد از شرکت‌های مصری خواست تا در مناطق آزاد شده عراق از دست گروه تروریستی داعش سرمایه گذاری کنند.

الکاظمی در مذاکرات خود با مدبولی از روابط برادرانه بین عراق و مصر تمجید و تمایل بغداد برای توسعه آن در سطح روابطی راهبردی در راستای خدمت به منافع دو کشور را ابراز داشت.

وی همچنین از موضع حمایتی مصر از عراق در جنگ علیه گروه تروریستی داعش تمجید و بر ضرورت استفاده از تجربه مصر در بخش مسکن و عمران تاکید و از شرکت‌های مصری برای مشارکت در بازسازی مناطق آزاد شده از لوث داعش دعوت کرد.

مصطفی مدبولی نخست وزیر مصر امروز در صدر یک هیات بلندپایه از وزرای این کشور برای شرکت در کمیسیون مشترک مصر و عراق وارد بغداد شده بود.

گفتنی است که جلسه گذشته کمیسیون مشترک عراق و مصر سال ۲۰۰۹ میلادی به ریاست وزیران خارجه دو کشور در قاهره برگزار شده بود.

فواد حسین وزیر خارجه عراق هفته پیش در سفر خود به قاهره برای شرکت در نشست سه جانبه با همتایان مصری و اردنی خود، پیام کتبی الکاظمی را تسلیم عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر کرده بود.

مصر و عراق در زمینه‌های اقتصادی از جمله نفت و کالا‌های مصرفی با یکدیگر تبادل تجاری دارند.

رایزنی وزرای دفاع اسرائیل و آمریکا در مورد ایران

«بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا روز پنجشنبه با یکدیگر دیدار کردند و گانتز بعد از این دیدار گفت: اسرائیل اکنون همه امکانات مورد نیاز را برای رویارویی با چالش‌های در حال تغییر در منطقه در اختیار دارد».

به نوشته روزنامه اسرائیلی معاریو، مذاکره گانتز و اسپر، درباره «حفظ امنیت و ثبات منطقه‌ای و مقابله» با ایران بود. ملاقات روز پنجشنبه گانتز و اسپر سومین دیدار و گفتگوی آن‌ها با یکدیگر در کمتر از یک ماه بوده است.

در دیدار با مقامات صهیونیست درباره موضوع حفظ برتری نظامی رژیم اشغالگر قدس در منطقه به ویژه در پی توافقات ننگین سازش میان این رژیم و سه کشور عربی امارات، بحرین و سودان بحث و تبادل نظر شد.

اسپر در سفر به سرزمین‌های اشغالی علاوه بر بنی گانتز با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز دیدار کرد، دیداری که در فاصله چند روز مانده تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا انجام شد.

وزیر دفاع آمریکا در این سفر همچنین با «آوی کوخاوی» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی نیز دیدار کرده که کوخاوی طی آن خواسته‌های نظامی اشغالگران را مطرح کرده است.

اظهارات ترامپ درباره تصاحب خاورمیانه از سوی ایران

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بامداد یکشنبه در ادامه کارزار تبلیغاتی خود برای انتخابات ریاست‌جمهوری روز سه‌شنبه در این کشور، بار دیگر سعی کرد با مطرح کردن ادعا‌های بی‌اساس، «جو بایدن» رقیب دموکرات خود را تضعیف کند.

به نوشته رسانه‌های آمریکایی، ترامپ طی سخنرانی در جمع هواداران خود در پنسیلوانیا، مدعی شد: «اگر بایدن [در انتخابات پیروز شود]، چین آمریکا را تصاحب می‌کند و ایران و اخوان [المسلمین]نیز خاورمیانه را صاحب می‌شوند».

وی در ادامه ادعا‌های خود افزود: «چین می‌خواهد من کنار بروم. ایران می‌خواهد من کنار بروم. آلمان می‌خواهد من کنار بروم، همه آن‌ها می‌خواهند من کنار بروم، اما ما اکنون اینجا هستیم، نه؟»

سقوط هواپیمای نظامی ارتش عراق

منابع رسانه‌ای غروب شنبه به وقت تهران از سقوط یک فروند هواپیمای نظامی نیروی هوایی ارتش عراق و کشته شدن دو خلبان آن خبر دادند.

وبگاه «اوییشن سیفتی» به نقل از رسانه‌های عراقی نوشت که نوع این هواپیمای نظامی «سسنا-۱۷۲» با دو خلبان بود که به دلیل نقص فنی سقوط کرد. دو خلبان این هواپیما در این پرواز آموزشی کشته شدند. برخی رسانه‌ها محل سقوط این هواپیما را استان «صلاح الدین» اعلام کردند.

ارتش عراق مجهز به دو نوع هواپیمای سسنا-۱۷۲ و سسنا-۲۰۸ است. این هواپیمای تک موتوره ساخت آمریکاست و هنوز با گذشت سال‌ها ساخت آن ادامه دارد. نیروی هوایی عراق به جنگنده‌های اف-۱۶ ساخت آمریکا مجهز است.

پر شدن ظرفیت سالن تطهیر بهشت زهرا شایعه است

سعید خال، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا به اخباری مبنی بر پر شدن سالن تطهیر این سازمان واکنش نشان داد و گفت: اخبار منتشره در فضای مجازی به هیچ وجه صحت ندارد، اما دقت داشته باشید که سازمان بهشت زهرا (س) هشت ماه و اندی است که در بحران قرار دارد و ۲۵۰ روز است که همکاران ما از اوایل صبح و حتی خارج از ساعات اداری کار می‌کنند و مشکلی در این زمینه نداریم. وی با بیان اینکه از شهروندان می‌خواهیم به جای توجه به شایعات، پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند، گفت: مدیریت شهری همه تمهیدات را به کار گرفته، کاش مردم داغدار بتوانند پروتکل‌ها را رعایت کنند.

تکذیب یک یادداشت منتسب به رهبر انقلاب

یک عضو دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه‌ای گفت: متن یادداشت منتسب به رهبر انقلاب و دستخط منتشر شده بر یکی از کتب طب اسلامی و ایرانی جعلی بوده و فاقد اعتبار است. مهدی فضائلی عضو دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه‌ای گفت: با توجه به انتشار خبری با موضوع یادداشت رهبر معظم انقلاب اسلامی بر یکی از کتب مرتبط با طب اسلامی و ایرانی در شبکه‌های اجتماعی، به اطلاع می‌رساند متن و دستخط منتشر شده جعلی بوده و فاقد اعتبار است. وی افزود: یکی از ماموریت‌های این دفتر، صیانت از آثار و اندیشه معظم له است، لذا انتظار می‌رود رسانه‌ها در انتساب مطالب به رهبر معظم انقلاب دقت نظر کافی داشته باشند.

نرخ بیکاری کشور‌های اروپایی بالا ماند

به گزارش مرکز آمار اتحادیه اروپا، تا پایان سپتامبر ۲۰۲۰ نرخ بیکاری در منطقه یورو و اتحادیه اروپا با بدون تغییر نسبت به مدت مشابه ماه قبل و به ترتیب در سطح ۸.۳ درصد و ۷.۵ درصد رسید. این نرخ بیکاری بالاترین نرخ بیکاری ثبت شده در کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در هشت ماه اخیر بوده است.

تخمین زده می‌شود تا پایان این ماه ۱۵ میلیون و ۹۹۰ هزار مرد و زن در سطح اتحادیه اروپا بیکار باشند که از این تعداد، ۱۳ میلیون و ۶۱۲ هزار نفر ساکن کشور‌های عضو منطقه یورو بوده‌اند. در مقایسه با ماه قبل، شمار افراد بیکار در اتحادیه اروپا ۴۲ هزار نفر و در سطح منطقه یورو ۷۵ هزار نفر افزایش یافته است.

در بین کشور‌های عضو، بالاترین نرخ بیکاری متعلق به اسپانیا با ۱۶.۵ درصد بوده است و پس از این کشور، لیتوانی با ۹.۸ درصد و ایتالیا با ۹.۶ درصد قرار دارند. از سوی دیگر کمترین نرخ بیکاری در جمهوری چک با ۲.۸ درصد مشاهده شده است و پس از این کشور، لهستان با ۳.۱ درصد و مالت با چهار درصد قرار دارند.

نرخ بیکاری طی این مدت در بلژیک ۵.۲ درصد، آلمان ۴.۵ درصد و فرانسه ۷.۹ درصد بوده است. در بین کشور‌های اروپایی که عضو اتحادیه اروپا نیستند نیز نرخ بیکاری در ایسلند ۵.۶ درصد و در نروژ ۵.۱ درصد اندازه‌گیری شده است.

همچنین تا پایان ماه سپتامبر دو میلیون و ۹۹۵ هزار جوان زیر ۲۵ سال در اتحادیه اروپا بیکار بوده اند که از این میزان، دو میلیون و ۴۵۱ هزار نفر ساکن منطقه یورو بوده‌اند. در مقایسه با مدت مشابه ماه قبل، نرخ بیکاری جوانان در سطح اتحادیه اروپا ۰.۷ و در سطح منطقه یورو ۰.۸ درصد کاهش داشته است. کمترین نرخ بیکاری جوانان مربوط به آلمان با ۶.۰ درصد بوده است و پس از این کشور نیز جمهوری چک با ۸.۱ درصد و لهستان با ۸.۷ درصد قرار دارند. از طرف دیگر بیشترین نرخ بیکاری جوانان مربوط به اسپانیا با ۴۰.۴ درصد، ایتالیا با ۲۹.۷ درصد و لیتوانی با ۲۷.۷ درصد بوده است.

منطقه یورو شامل ۱۹ کشور بلژیک، آلمان، استونی، ایرلند، یونان، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، قبرس، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، اتریش، پرتغال، اسلوونی، اسلواکی و فنلاند است که از یورو به عنوان واحد پولی خود استفاده می‌کنند. اتحادیه اروپا نیز دارای ۲۷ عضو است که شامل ۱۹ کشور عضو منطقه یورو به علاوه، بلغارستان، مجارستان، لهستان، دانمارک، سوئد، کرواسی، جمهوری چک و رومانی است.

بدهی آمریکا به ۸۴ تریلیون دلار رسید!

به گزارش سایت رسمی اعلام بدهی آمریکا، میزان بدهی‌های دولت این کشور تا پایان ماه اکتبر ۲۰۲۰ به ۲۷ تریلیون و ۱۹۵ میلیارد و ۱۲۶ میلیون دلار رسیده است. میزان بدهی هر شهروند آمریکایی تا پایان این ماه به طور متوسط ۸۲ هزار و ۲۶۲ دلار و میزان بدهی هر مالیات دهنده آمریکایی به طور متوسط ۲۱۷ هزار و ۹۳۴ دلار بوده است.

کسری بودجه دولت آمریکا تا پایان ماه اکتبر به سه تریلیون و ۱۷۶ میلیارد و ۱۴۸ میلیون دلار رسیده است. در حال حاضر بزرگ‌ترین اقلام بودجه‌ای آمریکا شامل: مراقبت‌های درمانی با یک تریلیون و ۳۰۸ میلیارد و ۹۳۱ میلیون دلار، تامین اجتماعی با یک تریلیون و ۱۰۲ میلیارد و ۱۰۴ میلیون دلار، هزینه‌های دفاعی با ۷۰۲ میلیارد و ۵۹۵ میلیون دلار و بهره پرداختی بدهی با ۳۴۱ میلیارد و ۵۵۷ میلیون دلار است.

هم‌چنین تا پایان ماه اکتبر، میزان مجموع بدهی‌های دولتی و غیردولتی آمریکا معادل ۸۴ تریلیون و ۸۰۱ میلیارد و ۲۴ میلیون دلار بوده است. از این میزان، ۲۰ تریلیون و ۸۲۰ میلیارد و ۹۵۷ میلیون دلار مربوط به بدهی‌های شخصی بوده که یک تریلیون و ۶۹۸ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار آن به شکل وام دانشجویی بوده است.

طی این مدت، اوراق قرضه آمریکایی در اختیار کشور‌های خارجی به هفت تریلیون و ۹۴ میلیارد و ۹۲۴ میلیون دلار رسیده است. کسری تجاری آمریکا در این ماه ۸۴۰ میلیارد و ۴۵۵ میلیون دلار اندازه گیری شده است که ۳۰۰ میلیارد و ۷۷۴ میلیون دلار از این کسری مربوط به تجارت با چین بوده است. این کسری بودجه بزرگ همواره یکی از موارد اختلافی مهم با چین بوده و این کشور متعهد شده است در قالب فاز نخست توافق تجاری خود با آمریکا، این رقم را کاهش دهد.

در طرف دارایی‌ها نیز مجموع دارایی‌های ملی ۱۵۵ تریلیون دلار و ۴۴۴ میلیارد دلار و مجموع دارایی‌های خانوار‌های آمریکایی ۱۲۹ تریلیون و ۲۰۲ میلیارد دلار برآورد شده است.

حمله هکر‌ها به نقص Netlogon ویندوز ۱۰

سازنده ویندوز ۱۰ روز پنجشنبه و بعد از هشداری که در ماه سپتامبر داده بود، هشدار دیگری را مبنی بر سوءاستفاده حمله کنندگان از افزایش سطح آسیب پذیری امتیازات تحت تأثیر پروتکل راه دور Netlogon (MS-NRPC) صادر کرد.

این یک پروتکل است که توسط مدیران برای احراز هویت ویندوز سرور به عنوان یک کنترل کننده دامنه استفاده می‌شود. نقص موجود در آن به اندازه‌ای جدی بود که آژانس امنیت سایبری و زیرساخت وزارت امنیت داخلی (CISA) به سازمان‌های دولتی ایالات متحده دستور داد تا وصله مایکروسافت را برای این اشکال اعمال کنند که تحت عنوان CVE-۲۰۲۰-۱۴۷۲ مورد پیگیری قرار می‌گیرد که Zerologon نیز نامیده می‌شود.

محققان امنیتی دفاعی دریافتند که سوءاستفاده از این اشکال آسان بوده و آن را به عنوان یک هدف اصلی برای حمله کنندگان فرصت طلب‌تر معرفی می‌کند. پس از جعل حساب‌های کنترل کننده دامنه Active Directory، مهاجمان می‌توانند برای اجرای بدافزار در دستگاه موجود در شبکه از این نقص استفاده کنند.

آژانس امنیت سایبری و زیرساخت وزارت امنیت داخلی به آژانس‌ها هشدار داد که به سرعت این نقص را برطرف کنند، زیرا از کنترل کننده‌های دامنه ویندوز سرور به طور گسترده‌ای در شبکه‌های دولت ایالات متحده استفاده می‌شود و این اشکال دارای درجه نادر ۱۰ از ۱۰ بود.

مایکروسافت برای ارائه وضوح بیشتر، سند پشتیبانی خود را برای این اشکال به روز کرده است. مایکروسافت پیشنهاد می‌کند که ادمین‌ها کنترل کننده دامنه را به جدیدترین آپدیت عرضه شده بروزرسانی کنند و «حالت اجرا» را فعال کنند.

مایکروسافت و به ویژه CISA نگران این هستند که این نقص توسط مهاجمین سایبری برای ایجاد اخلال در انتخابات ایالات متحده مورد استفاده قرار گیرد. این شرکت در ماه سپتامبر هشدار داد که هکر‌های چینی، ایرانی و روسی کمپین‌های بایدن و ترامپ را هدف قرار داده اند.

مایکروسافت گفت: "ما با CISA تماس گرفتیم که یک هشدار اضافی برای یادآوری آژانس‌های ایالتی و محلی، از جمله دست اندرکاران انتخابات ایالات متحده، در مورد استفاده از مراحل لازم برای رفع این آسیب پذیری صادر کرده است. "

این اشکال به اندازه کافی جدی بود تا مایکروسافت بتواند یک کلید رجیستری صادر کند که به مدیران کمک می‌کند «حالت اجرا» را قبل از اینکه شرکت آن حالت را در ۹ فوریه ۲۰۲۱ اجباری کند، فعال کنند.


منبع: پارسینه

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار