گوناگون

خاطره علی دهکردی از نگرانی‌اش در ایفای نقش آیت‌الله طالقانی

خاطره علی دهکردی از نگرانی‌اش در ایفای نقش آیت‌الله طالقانی

پارسینه: علی دهکردی معتقد است تحقیقی که نتیجه‌اش اشراف کامل یک بازیگر بر نقش می‌شود می‌تواند اعتماد به نفس او را برای ایفای شخصیتی که به وی سپرده شده است در مقابل دوربین بالاتر ببرد.

علی دهکردی بازیگر سینما و تلویزیون درباره لزوم تحقیق و مطالعه بازیگر برای ایفای نقش گفت: از آنجایی که خودم متعلق به نسلی از بازیگرانم که از دریچه تحصیلات آکادمیک و دانشگاه وارد حرفه‌ بازیگری شدند و این موضوع همیشه باعث خوشحالی من بوده است، مطالعه و تحقیق در زمینه بازیگری را بسیار بااهمیت می‌دانم.

وی ادامه داد: ما تربیت شده‌ ذهنیتی هستیم که اساتیدمان به ما آموزش دادند و ما را موظف می‌کردند که بدون تحقیق، مطالعه و پژوهش هیچ کاری انجام ندهیم. یادم می‌آید برخی اساتید به ما می‌گفتند حتی زمانی که کار ندارید و نمی‌خواهید بازی کنید در فضاهای عمومی رفت و آمد کنید، مردم را تماشا کنید تا از جزئیات ارتباط افراد مختلف با هم آشنا شوید. این موارد باعث شد تا ما حتی اگر بخواهیم ساده‌ترین و کوتاه‌ترین نقش را هم بازی کنیم درباره همه جزئیات آن فکر و مطالعه کنیم.

دهکردی ادامه داد: اگر قرار باشد من نقش یک معلم را بازی کنم شاید در ظاهر امر این طور به نظر برسد که احتیاجی برای تحقیق درباره آن نقش نیست اما من خودم را موظف می‌دانم تا علاوه بر مطالعه، به آرشیو ذهنی و تمام پارامترهایی که از شخصیت یک معلم در ذهنم شکل گرفته رجوع کنم، آنها را آنالیز کنم و ویژگی‌ها را با نقشی که قرار است جلوی دوربین ببرم مطابقت دهم.

بازیگر فیلم «از کرخه تا راین» در بخش دیگری از صحبت‌هایش با تأکید بر اهمیت مطالعه برای ایفای هر نقشی بیان کرد: اهمیت تحقیق در زمینه بازیگری درباره نقش‌های تاریخی و یا شخصیت‌هایی که ما به ازای بیرونی دارند بیشتر و موشکافانه‌تر است، چراکه موارد تحقیق، پژوهش و مطالعه باید به شکل بسیار جزئی و دقیق‌تر اتفاق بیفتد و حتی در قالب تحقیقات کتابخانه‌ای و میدانی نیز به وقوع بپیوندد. این تجربه برای خودم هم اتفاق افتاده است. ‌زمانی که نقش آیت‌الله طالقانی را بازی کردم، این شخصیت آن‌قدر برای خودم مهم و بزرگ بود که از بازی کردن آن کمی ترس داشتم. از طرف دیگر می‌دانستم این شخصیت برای میلیون‌ها آدم هم نسل من خاطره انگیز است، نسلی که انقلاب را دیده است و از طیف‌های مختلف سیاسی و فکری عاشق این شخصیت بوده‌اند. به همین دلیل نگران بودم و همان زمان علاوه بر تحقیقی که درباره نقش داشتم از کارگردان کار خواستم تا شرایط دیدار با خانواده آیت‌الله طالقانی را فراهم کنند تا من با وجوه دیگر شخصیتی ایشان که شاید در کتاب‌ها و منابع به آنها اشاره‌ای نشده بیشتر آشنا شوم و خودم و شخصیتی که قرار است بازی کنم را به شخصیت واقعی آیت‌الله طالقانی نزدیک‌تر کنم.

دهکردی همچنین افزود: در واقع بخشی از زندگی و شخصیت آقای طالقانی برای من پنهان بود، آن وجهی که در هیچ مصاحبه، کتاب و سخنرانی از ایشان به آن‌ها اشاره نشده و من می‌توانستم از دریچه گفت‌وگو با خانواده ایشان به بخش‌های پنهانی که خودم احتیاج داشتم آگاهی پیدا کنم. یکی از دلایل مهم دیگر این بود که خانواده ایشان گریم و شخصیت‌پردازی را بپذیرند و آن را تأیید کنند.

وی درباره بحث لزوم مطالعه و تحقیق برای ایفای نقش یادآور شد: تحقیقی که نتیجه‌اش اشراف کامل یک بازیگر بر نقش می‌شود می‌تواند اعتماد به نفس او را برای ایفای شخصیتی که به وی سپرده شده است در مقابل دوربین بالاتر ببرد.

اختتامیه چهارمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران فروردین 1400 برگزار می‌شود.
منبع: خبرگزاری تسنیم

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار