گوناگون

از عرش به فرش قلعه نویی!

از عرش به فرش قلعه نویی!

پارسینه: در این گزارش روند مربیگری یکی از پر افتخارترین مربی ایرانی لیگ برتر را بررسی می‌کنیم.

از عرش به فرش قلعه نویی!


گزارش - تحریریه پارسینه | امیر قلعه نویی که پرافتخارترین مربی ایرانی لیگ برتر است هر بار به تیم سابقش ( استقلال تهران ) برمیگشت هواداران با خیال راحت لیگ را تماشا میکردند چون می دانستند پایان فصل جام برای آن‌ها است که الحق همین اتفاق نیز رخ میداد.

قلعه نویی به سپاهان رفت و همین برنامه در اصفهان نیز تکرار شد و دو قهرمانی پیاپی با زردهای اصفهان باعث شد تا ثابت شود جام برای تیمی است که ژنرال را داشته باشد.

اما به مرور سراشیبی سقوط ژنرال آغاز شد و دو سال پیاپی رتبه های چهارم و پنجم با استقلال باعث شد از این تیم دور شود و حالا در آستانه اخراج از تراکتورسازی قرار گرفته است...!


۱- امیر قلعه نویی در دومین سال بازگشتش به تبریز رویاهای زیادی داشت. او که پارسال در لیگ چهارم شد امسال دوست داشت اولین قهرمانی تراکتورسازی در لیگ برتر را رقم بزند. اگر چه نفراتی مثل بختیار رحمانی، علی حمودی، شجاع خلیل زاده و فردین عابدینی از این تیم جدا شدند اما هادی محمدی، لوسیانو ادینیو، محمد ابراهیمی، محسن بنگر، محمد نوری و کرار جاسم نفراتی بودند که به تیم امیر قلعه نویی پیوستند تا تراکتورسازی با تیمی پرستاره آماده مسابقات شود.

۲- شرایط تراکتورسازی در نیم فصل اول، عالی بود. این تیم در شرایطی با ۳۰ امتیاز - ۲ امتیاز کمتر از پرسپولیس - تیم فصل را به پایان رساند که از نظر امتیازی بهترین عملکرد خود در مدت ۹ سال حضور در لیگ برتر را تجربه کرد. تراکتورسازی در لیگ چهاردهم هم که قهرمان نیم فصل شده بود، تنها ۲۸ امتیاز داشت و در لیگ یازدهم (فصل ۹۰-۹۱) هم ۲۹ امتیاز داشت البته در آن سال تیم ها به دلیل ۱۸ تیمی بودن مسابقات تا نیم فصل ۱۷ بازی انجام می دادند.از سویی دیگر سرخ پوشان تبریز در لیگ شانزدهم با کسب ۸ برد با رکورد بیشترین پیروزی خود تا نیم فصل در لیگ های یازدهم و چهاردهم برابری کردند و با تنها یک باخت از این حیث بهترین عملکرد خود را تا نیم فصل ادوار این رقابت ها به ثبت رساندند.

۳- قلعه نویی در ادامه لیگ و بعد از جدایی سروش رفیعی از تراکتورسازی، تیمش را با جذب نفراتی نظیر امید عالیشاه، احمد نوراللهی و هاشم بیگ زاده تقویت کرد. تراکتورسازی به لحاظ بازیکن هیچ کم و کسری نداشت اما کابوس امیر و شاگردانش از نیم فصل دوم شروع شد.

۴- محرومیت تراکتورسازی از جذب نفرات جدید باعث شد که خریدهای این تیم در نقل و انتقالات نیم فصل حق بازی برای این تیم نداشته باشند و نوراللهی و عالیشاه و بیگ زاده فقط ۴ بازی برای تراکتورسازی بازی کردند. تراکتورسازی تا هفته هفدهم نزدیکترین تعقیب کننده پرسپولیس در صدر جدول بود و فاصله ۲ امتیازی اش با این تیم را حفظ کرده بود اما در این هفته تراکتورسازی با صنعت نفت مساوی کرد و پیروزی ۰-۳ پرسپولیس مقابل فولاد باعث شد که فاصله امتیاز دو تیم به عدد ۴ برسد.

۵- هفته نوزدهم فاصله تراکتورسازی با پرسپولیس به ۶ امتیاز رسید. این تیم در دربی تبریز نتوانست ماشین سازی را شکست دهد تا پرسپولیس با پیروزی مقابل صبا، ۴۴ امتیازی شود.


۶- هفته بیستم و بازی بزرگ. تراکتورسازی و پرسپولیس در شرایطی رو به روی هم قرار گرفتند که کارلوس کی روش سرمربی تیم ملی یک روز قبل از این مسابقه اعلام کرد که دیگر از پرسپولیس بازیکنی به تیم ملی دعوت نخواهد کرد تا اینگونه در ظاهر روحیه قرمزها را تحت تاثیر قرار داده باشد( در میدان مسابقه خلاف این نظر رخ داد). تراکتورسازی هم البته برای این بازی مشکلات خاص خود را داشت و با کلی محروم و مصدوم به تهران آمد تا با شکست سنگین ۰-۳ مقابل پرسپولیس، فاصله امتیاز دو تیم به عدد ۹ برسد.


۷- اگر چه شکست پرسپولیس در دربی و پیروزی قابل توجه ۱-۴ تراکتورسازی مقابل ذوب آهن در هفته بیست و یکم فاصله دو تیم را به ۶ امتیاز کاهش داد اما ضعف تراکتورسازی در بازیهای خانگی اش باعث شد تا فاصله دو تیم در هفته بیست و چهارم،به ۱۰ امتیاز برسد.

۸- نتایج نه چندان خوب تراکتورسازی در نیم فصل دوم باعث شد تا این تیم نه تنها فرصت رسیدن به صدر جدول و گرفتن پرسپولیس را از دست بدهد بلکه استقلال علی منصور هم که در نیم فصل دوم متحول شده بود رفته رفته به این تیم نزدیک شد و نهایتا در هفته بیست و پنجم به لطف تساوی تراکتورسازی مقابل گسترش و پیروزی استقلال مقابل فولاد، آبی ها جای تیم قلعه نویی را در رده دوم بگیرند. در هفته بیست و ششم تراکتورسازی می توانست به خاطر تساوی استقلال مقابل گسترش دوباره به رده دوم برگردد اما شکست سنگین مقابل صبای قم باعث شد که این تیم تعارف آبی ها را قبول نکند.


۹- قلعه نویی هنوز شانس گرفتن جام برای تراکتور را دارد و با این تیم به فینال جام حذفی رسیده اما او سال خوبی را در تبریز پشت سر نگذاشت. خبرگزاری در گزارشی درباره روزهای بد امیر نوشته: تراکتورسازی در خط حمله پنج بازیکن خوب و سطح بالا دارد که همین پرسپولیس با برانکو آرزوی داشتن دو مهاجم آن را دارد. لوسیانو ادینیو، شهرام گودرزی، فرزاد حاتمی، محمد ابراهیمی و مهدی شریفی بازیکنان خط حمله تراکتورسازی هستند که داشتن هر یک از آن برای هر مربی آرزو است. ضمن اینکه تراکتورسازی دروازه بان تیم ملی فوتبال ایران را در اختیار دارد و در خط دفاعی هم بازیکنانی چون سعید آقایی، محمد ایران پوریان و کمی جلوتر مهدی کیانی، کرار جاسم و ... را در اختیار دارد.بنابراین دست تراکتورسازی از نظر بازیکن پر بود و این تیم تنها سروش رفیعی را در نیم فصل از دست داد. به نظر می رسد دلیل سقوط این تیم بیشتر ضعف دانش فنی روی نیمکت است تا سایر مسائل دیگر."


۱۰- شایعات زیادی درباره کناره گیری اجباری قلعه نویی از تراکتورسازی در پایان فصل به گوش می رسد. مربی ای که روزی موفق ترین مربی ایران محسوب می شد و تیم ها برای جذب او با یکدیگر رقابت می کردند حالا به جایی رسیده که ۵ سال از آخرین افتخارش گذشته. آیا دوران حکومت ژنرال بر فوتبال ایران به پایان رسیده؟

ارسال نظر

  • hadi

    دیگه رانتهاش جواب نمیدن...

  • سعید

    سلام امیر خان همیشه بزرگ و موفق میماند گزارشتان کاملا یک طرفه میباشد یادتان باشد موفقیت و قهرمانی هر تیمی بستگی به دو عامل دارد اول بازیکن خوب وحرفه ای دوم مربی. تیم پرسپولیس علت موفقیتش اول خریدهای میلیاردی با پول بیت المال که امثال ح-ه دادن حالا با این بازیکنان هر مربی باشد تفاوتی نمیکنه اما راجع به قلعه نویی با میراث شومی که مدیران قبلی بجا گذاشتن که باعث عدم جذب بازیکن حرفه ای شدن شما اگر بهترین مربی دنیا رو بیاری نتیجه ای نخواهی گرفت امیرخان چوب مقابله با بازیکن سالاری رو هم میخوره ایشان هر بره اگر ابزار لازمه داشته باشه بازم موفق میشه

  • ناشناس

    شکمش نترکید؟

  • ناشناس

    شارلاتان بازی همیشه جواب نمیده.اونم به جز این یک قلم چیز دیگری در چنته ندارد.

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار