باز شدن پای خانوادهها برای تماشای فوتبال
پارسینه: ورزشگاه راهآهن تهران جمعه جالبی را تجربه کرد. وقتی به ورزشگاه رفتیم تا بازی تیم فوتبال زنان آذرخش تهران و ملوان بندرانزلی را تماشا کنیم، شاهد حضور تماشاگران مرد بودیم. تماشاگرانی که شاید سالهای زیادی برای دیدن بازی فوتبال زنان ایرانی لحظهشماری میکردند، اما موفق نبودند.
آنها برخلاف زنان، حتی هیچ ویدئویی از بازی تیمهای فوتبال زنان ایرانی نمیدیدند و شاید در ذهنشان این سوال به وجود آمده بود که زنان هم میتوانند مثل مردان فوتبال خوبی به نمایش بگذارند یا نه. این لحظهشماری صبح جمعه در ورزشگاه راهآهن به پایان رسید. جایی که به آنها اجازه داده شد تا وارد شوند و بازی را بدون دردسر تماشا کنند. البته اکثر این تماشاگران از خانوادههای بازیکنان بودند، اما حضور آنها امید زیادی در دل زنان برای حضور در ورزشگاهها به وجود آورد
مثل همیشه قبل از اینکه وارد ورزشگاه شویم، موبایلهایمان را آماده کردیم که به حراست تحویل بدهیم. اتفاقی تکراری که در ورزش بانوان زیاد میافتد. البته این اواخر شرایط برای خبرنگاران کمی بهتر شده بود. مثلا برای بازی دوم تیم فوتسال ایران و روسیه که روسها قبول کردند با حجاب بازی کنند، خبری از گرفتن موبایل خبرنگاران نبود. آنجا جزو نخستین جاهایی بود که میتوانستیم با موبایل وارد شویم و حتی عکس و فیلم بگیریم.
جایی که به جز یکی، دو مربی تیم روسیه و البته چند مسوول فدراسیون، هیچ خبری از مردها نبود. نه از خانواده بازیکنان خبری بود و نه تماشاگران مرد. خیلی هم عجیب نبود، چون با توجه به اینکه حضور زنان در ورزشگاهها (جایی که مسابقات فوتبال مردان برگزار میشود) ممنوع بود، کاملا مشخص بود برای حضور مردان در مسابقات زنان هم سختگیریهایی انجام میشود، حتی سختتر از زنان.
با این اتفاق، کمی امید داشتیم شاید برای بازی تیم فوتبال زنان آذرخش تهران و ملوان بندرانزلی به خبرنگاران اجازه بدهند با موبایل وارد شوند. کنار موبایلهایمان هم کارت خبرنگاری آماده کردیم که در صورت نیاز نشان دهیم. همین که میخواستیم وارد شویم، چند پسر که به نظر میرسید خودشان هم بازیکن هستند و از تمرین برگشتند، یواش صدا میزدند ورودی اینجاست. ظاهرا آنها هم فکر میکردند نمیتوانند وارد شوند و میخواستند برای لحظهای هم که شده فوتبال بانوان را تماشا کنند تا ببینند شرایط بازی کردن آنها چطور است. از همان ورودی داخل شدیم، اما نه خبری از گرفتن موبایل بود و نه ممنوعیت برای حضور مردان.
همه متعجب بودیم. بازی تیم فوتبال بانوان آذرخش تهران و ملوان بندرانزلی از هفته سوم لیگ برتر در ورزشگاه راهآهن تهران شروع شده بود و علاوه بر عکاسان مرد، تماشاگران مرد زیادی هم حضور داشتند و بازی را تماشا میکردند. تعدادی از این مردان، جزو خانوادههای بازیکنان بودند. پدران، برادران و همسران تعدادی از بازیکنان که از جاهای مختلف برای همراهی این بازیکنان آمده بودند. بازی خیلی خوب پیش میرفت و انگار بازیکنان انگیزه زیادی برای خودنمایی جلوی خانوادههایشان پیدا کرده بودند. ملوان که در ۲ بازی گذشته خود هیچ بردی به دست نیاورده بود، کاملا تهاجمی کار میکرد تا نخستین پیروزی خود را به دست بیاورد. این تیم گلهای زیادی زده بود که تحسین بیشتر تماشاگران و تشویقهای آنها را به دنبال داشت.
در میان هواداران یک چهره شاخص هم حضور داشت. او کسی نبود جز مهناز افشار که بارها حمایتش از ورزش بانوان را اعلام کرده بود و جزو چهرههایی است که حضور بانوان در ورزشگاهها را حق همه زنان میداند. افشار با دخترش آمده بود و در میان تماشاگران نشست و به تشویق ۲ تیم پرداخت. او ظاهرا به دعوت تیم آذرخش تهران آمده بود، اما در نیمه اول به رسم میهماننوازی ابتدا تیم ملوان را تشویق کرد و بعد از آن هم به تشویق آذرخش پرداخت. افشار از اینکه برای بازی فوتبال بانوان آمده بود خوشحال به نظر میرسید و البته خوشحالتر به خاطر اینکه مردان هم در ورزشگاه حضور داشتند.
اگرچه خیلیها از حضور مردان در ورزشگاه برای تماشای فوتبال زنان خوشحال و راضی بودند، اما در این میان تعدادی هم بودند که از این اتفاق اصلا خوشحال نبودند. نه به خاطر اینکه این مساله را حق مردان نمیدانند، بلکه در اعتراض به اتفاقی که برای حضور زنان در ورزشگاهها میافتد. «بهاره» یکی از این نفراتی است که به این مساله اعتراض داشت.
او همان دختری است که با گریم مردانه برای تماشای دربی قصد داشت به ورزشگاه آزادی برود، اما شناسایی شد و نتوانست بازی تیم محبوبش را از نزدیک تماشا کند. بهاره میگوید وقتی ما نمیتوانیم برای بازیهای تیم مردان به ورزشگاه برویم، نباید مردان هم برای بازیهای زنان به ورزشگاه بیایند. او از مشکلاتی که برای حضور زنان در ورزشگاه وجود دارد، خیلی ناراحت است و فکر میکند مردان باید کمک میکردند، اما نکردند.
شاید حق با بهاره باشد، چون او سختیهای زیادی برای حضور در ورزشگاهها کشید، اما خیلیها حضور مردان در ورزشگاه را مثبت میدانند. حالا خیلیها امید دارند همانطور که درهای ورزشگاه زنان برای مردان به راحتی باز شد، درهای ورزشگاههای مردان هم برای زنان باز شود. البته این اتفاق فعلا فقط در تهران افتاد، اما هیچ بعید نیست در شهرستانها هم تکرار شود. وقتی خانوادهها بخواهند برای تماشای بازی دختران، خواهران و همسران خود به ورزشگاه بروند.
ارسال نظر