واکنش دادستان کل به نامه ۶ وزیر/ شریک جرم وزرا نشدم
پارسینه: دادستان کل کشور گفت: ۶ وزیر از من خواستند تا برای رفع فیلتر برخی شبکهها جلسه بگذاریم، ولی من نرفتم و قبول نکردم زیرا شریک در جرم خواهم شد.
به گزارش پارسینه ، حجتالاسلام محمدجعفر منتظری در سومین همایش مقابله با جرایم مالی در فضای مجازی گفت: برخورد با همه آسیبها در جامعه تنها بر عهده قوه قضاییه نیست، زیرا دو قوه دیگر و هدایتگران افکار جامعه هم مسئولند.
وی افزود: امروز استفاده از فضای مجازی و بهره گیری از این فناوری نوین در سراسر دنیا یکی از مسایل بسیار مهم است و لازم است خود را بروزرسانی کنیم و از متخصصان امر استفاده کنیم. ما مقداری در این زمینه عقب هستیم. آقای فیروزآبادی به عنوان دبیر شورای عالی فضای مجازی هستند و میدانند که چقدر مورد اهتمام مقام معظم رهبری است.
دادستان کل کشور ادامه داد: مرکز ملی فضای مجازی به وجود آمد و تلاشهای زیادی میشود، اما آیا ما از این ابزار مهم آنگونه که باید و شاید برای مدیریت فضای مجازی استفاده کردیم؟ به نظرم کوتاهی کردیم. میدانم دکتر فیروزآبادی تلاش زیادی میکنند، ولی بخش اندکی از کار دست ایشان است. آنجا که باید اراده قوی برای ساماندهی فضای مجازی باشد، نیست. این بلایی که تلگرام و اینستاگرام برای مردم فراهم کرده را ببینید. ما یک کشور عقب افتاده ناتوان نیستیم و این ملت رشید است و در دنیا از لحاظ سطح معلومات حرف اول را میزند. جوانانی که میتوانند کشور را نجات دهند و مدیرانی که عزمشان میتواند کارساز باشد، ولی آنگونه که باید جزم ندارند.
منتظری افزود: وقتی بعضی از این شبکهها را در کارگروه مصادیق مجرمانه میبندیم و فیلتر میکنیم میبینیم بعضی از آقایان صدایشان بلند میشود و ۶ وزیر به من نامه مینویسند و میخواهند که جلسه بگذاریم تا رفع فیلتر کنیم که من نرفتم، زیرا میبینم در اینجا شریک در جرم خواهم شد.
منتظری افزود: از مردم میخواهم تحقق شبکههای مجازی داخلی مطالبه عمومی شود، زیرا ما ابزار لازم را داریم، ولی یک عدهای مخالفند. من از دکتر فیروزآبادی تقاضا میکنم به عنوان کسی که مدعی العموم است اقدامات لازم را داشته باشد.
وی افزود: اکثریت این ملت به پای نظام جمهوری اسلامی ایستادند و عزیزان خودشان را در راه تحکیم دین از دست دادهاند و یکی از نشانههای آن این است که مردم با همه فشارهای اقتصادی تحمل میکنند و ایستادند و دشمن چقدر تلاش کرد که عدهای را به خیابانها بکشاند، ولی موفق نشد.
وی تاکید کرد: مردم ما با همه سختیها پای نظام ایستاده اند و به منِ مدیر انتقاد دارند، ولی من که نظام نیستم. این مطالبه مردم است و حقیقتا کسانی که در این زمینه مسئولیت دارند در جهت تحقق مطالبه مردم و خواست رهبری تلاش کنند.
دادستان کل کشور تصریح کرد: قرار بود که تا پایان سال گذشته پیام رسانهای داخلی را راه بیندازیم که نشد و به اول خرداد موکول شد و امروز که ۲۴ مرداد است، هنوز نشده و گفتند انشاءالله تا نیمه شهریور.
وی اضافه کرد: من به عنوان مدعی العموم مطالبه میکنم و ما ذرهای اعتقاد نداریم که شبکهها را ببندیم و از وکیل و نماینده حرفهای بی ربط نزنند و شعار ندهند. ما فقط مطالبهگر این هستیم که فضای مجازی از آلودگیها نجات یابد و این اتوبان را باید از فساد و عناصر مفسد پاکسازی کرد و این فضای مجازی که به اتوبان باز تعبیر شده است نباید بی کنترل باشد و اگر این کار منطقی انجام نشود به همه عرصههای زندگی لطمه وارد میشود.
وی افزود: ما مکلفیم در این زمینه به مبارزه برخیزیم و مبارزه هم باید متناسب با شرایط باشد و با اسلحه و کلاشینکف نمیتوانید به مبارزه با سلاح بیوشیمی بروید. اگر بخواهید به مبارزه با سلاحهای میکروبی وارد عرصه شوید با تیر و تفنگ و چاقو نمیشود مبارزه کرد و باید مبارزه متناسب باشد و با خشونت و بعضی از رفتارهای ناپسند و غیرشرعی و بگیر و ببند نمیتوانیم بر این مشکل فایق آییم و باید متناسب با این حملات برخورد کنیم.
منتظری افزود: از این فضای مجازی خیلی میشود استفاده خوب کرد، ولی باید ساماندهی شود.
دادستان کل کشور در پایان با برشمردن جرایم مالی گفت: یکی از جرایم مالی رباخواری است و هیچ بلایی بدتر از رباخواری در جامعه نیست و آنقدر بد و خطرناک است که خدا از این آسیب و بلا به عنوان جنگ با خدا در قرآن نام برده است. قماربازی نوع دوم از جرایم مالی است. نباید اجازه بدهیم که فضای مجازی تبدیل به قمارخانه شود. کلاهبرداریهایی که در فضای مجازی صورت میگیرد خیلی زیاد است. مردم برای رفتن به کربلا پول به سایت میریزند، ولی متاسفانه بعد کلاهبرداری میشود. سرقت یکی دیگر از جرایمی است که از طریق رایانه انجام میشود. گلدکوئیست هم یکی دیگر از جرایم است که مسوول آن فتا و بانک مرکزی و ... است که هم افزایی کنند تا بتوانند انشاءالله بر این آسیبها فایق آیند
ارسال نظر