رئیسی: بیانیه گام دوم انقلاب منشور راهبردی توسعه کشور است
پارسینه: رئیس قوه قضائیه گفت: بیانیه ابلاغی گام دوم انقلاب توسط مقام معظم رهبری، منشور راهبردی و سند بالادستی نظام اسلامی برای توسعه همه جانبه کشور است.
آیت الله سید «ابراهیم رئیسی» عصر چهارشنبه در دیدار با علما، روحانیان و اساتید دانشگاههای استان مرکزی افزود: در گام اول باوجود مشکلات و سختیهایی که دشمن بر علیه جمهوری اسلامی تحمیل کرد، نظام اسلامی راهبرد خود را با قدرت بیشتری پیش برد و هم در تأیید و تثبیت نظام و هم در توسعه کشور موفقیتهای چشمگیری به دست آورد.
وی اظهار داشت: سند جامع گام دوم که مقام معظم رهبری برای ملت ایران ترسیم کرده، منشور کامل راهبردی برای توسعه همه جانبه است.
رئیس قوه قضائیه گفت: همه حوزویان و دانشگاهیان باید روی بند بند این منشور کار کرده و جامعه را آگاه کنند و در بخشهایی از اجرای سند؛ علم و فناوری، توسعه اقتصادی و اشتغال میتواند در جامعه نقش آفرین باشد و دانشگاهها و حوزویان باید در تحقق این سند در جامعه نقش آفرینی کنند.
آیت الله رئیسی افزود: کار دشمن یأس و ناامیدی است، اما پمپاژ ناامیدی و بی انگیزگی از اقدامات آنان در راستای تضعیف نظام اسلامی است که اقشار مختلف مردم به ویژه دانشگاهیان و حوزویان باید با امید آفرینی در میدان عمل و نه در حرف و سخنرانی به مقابله با توطئه دشمنان بپردازند.
وی اظهار داشت: تمامی بخشهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی باید در راستای امید آفرینی در جامعه در مسیر عمل، خود را مسئول بدانند به طوری که مردم به آینده نظام امیدوار شوند.
رئیس قوه قضائیه افزود: در حوزه علوم، دانش، ابتکارات، نوآوری، خلاقیت و نظریه پردازی باید به حوزههای علمیه و دانشگاهها میدان داد و این مهم در دستور کار قرار گیرد.
آیت الله رئیسی افزود: میدان دادن به طلاب و دانشجویان مبتنی بر اصول، باید مورد توجه همگان قرار گیرد.
وی اظهار داشت: پژوهشها، پایان نامه دانشجویان و پایان نامههای سطح ۳ و ۴ حوزه علمیه نباید در کتابخانهها بایگانی شود و خاک بخورد بلکه باید در عمل در لایههای مختلف جامعه به کار گرفته شود و نظارت علمی پژوهشی دانشجویان در جامعه اجرایی شود.
رئیس قوه قضائیه گفت: برخورداری از علم برتر، ما را در همه صحنهها مطرح میکند به طوری که در مسائل صلح آمیز هستهای و نانو تکنولوژی، علم فناوری با تلاش روز افزون جوانان انقلابی و ولایتمدار، ایران اسلامی توانسته جایگاه ویژهای را در جهان به خود اختصاص دهد.
آیت الله رئیسی افزود: با وجود پیمانشکنی آمریکاییها و اروپاییان ایران تصمیم گرفت تعهدات خود را کاهش داده و غنیسازی را افزایش دهد به همین دلیل دانشمندان ما وارد میدان عمل شدند و دانشی که سالهای پیش بومی شده بود را دوباره راه اندازی کردند.
وی اظهار داشت: دشمنان نظام اسلامی شبه افکنی را از طریق فضای مجازی در دستور کار خود قرار دادهاند و این وظیفه حوزه علمیه و دانشگاهیان است که پیام دین را به خوبی در جامعه احیا کرده و در مقابل توطئه دشمنان برنامهریزی کاربردی داشته باشند.
رئیس قوه قضائیه گفت: اجرای دین و اجرای فقه در جامعه نیازمند پیگیری بیشتر، صبر و بردباری است و اساتید حوزه و دانشگاه باید در این راه مجدانه تلاش کنند.
آیت الله رئیسی در خصوص آلودگی هوای شهر اراک گفت: این مهم یکی از مشکلات منطقه است که با پول و مادیات قابل جبران نیست چرا که با جان انسانها سر و کار دارد.
وی اظهار داشت: موضوع محیط زیست یکی از مسائل مهم قانون اساسی به شمار میرود که بر اساس آن، هر نوع توسعه اقتصادی مبتنی بر حفظ و صیانت از محیط زیست است.
رئیس قوه قضائیه گفت: اگر محیط زیست آلوده شود و صنایع نتوانند مشکلات زیست محیطی را حل کنند، گفتمان توسعه لطف چندانی ندارد.
آیت الله رئیسی افزود: استان مرکزی قطب صنایع سنگین کشور است که متأسفانه در سالهای اخیر با مشکلاتی جدی مواجه شده است.
وی اظهار داشت: بسیاری از واحدهای صنعتی که مشکل دارند با نگاه علمی پژوهشی میتوانند مشکلات خود را حل و فصل کنند.
رئیس قوه قضائیه گفت: توجه به شرکتهای دانشبنیان به عنوان ظرفیتهای فناور و اشتغالزا باید مورد حمایت مسئولان قرار گیرد.
آیت الله رئیسی افزود: اقتصاد در فضای مجازی مسئله مهمی است که هم اکنون در برخی از کشورها کلید خورده است و استفاده از این ظرفیت، میتواند چهار برابرِ شرایط موجود، فرصت اشتغال ایجاد کند.
وی اظهار داشت: لایحه امنیت زنان در دوره قبل ریاست قوه قضائیه تنظیم شده بود و به تازگی در این خصوص از تمامی دانشجویان و اساتید دانشگاهی در نشستهای علمی، حوزههای علمیه و بانوان نظرخواهی شد.
رئیس قوه قضائیه گفت: پژوهشگاه قوه قضائیه در دوره قبل فعال شده بود و در دوره کنونی تقویت شد و در جایگاه بهتری قرار دارد و اتصال پژوهشگاه قوه قضائیه به دانشگاههای کشور از برنامههای اصلی است.
حضور در گلزار شهدای شهر اراک، دیدار با خانوادههای معظم شهدا و اقشار مختلف مردم، علما، روحانیان و استادان دانشگاهها و نخبگان، شرکت در شورای اداری و نشست اقتصادی مقاومتی، دیدار با فعالان اقتصادی و حضور در شورای قضائی استان مرکزی از مهمترین برنامههای سفر یک روزه رئیس قوه قضائیه در استان مرکزی است.
برنامه پایانی سفر رئیس قوه قضائیه گفتگو با خبرنگاران و اصحاب رسانه خواهد بود.
۲۱۲ شعبه دادسرا، دادگاه و دادگاههای عمومی، ۱۳۷ شعبه حل اختلاف و ۱۷۰ مؤسسه داوری به جمعیت یک میلیون ۴۱۴ هزار نفری استان مرکزی خدمات قضائی ارائه میکنند.
استان مرکزی ۱۲ شهرستان، ۲۳ بخش، ۷۹۵ روستای داری هیاری و بیش از یک میلیون و ۴۴۰ هزار نفر جمعیت دارد.
جناب رییس جدید قوه قضاییه
اگر عزم تغییر حقیقی در قوه قضاییه را دارید
لطفا با نصب دوربین در تمامی دادگاهها، بازداشتگاهها و زندانها و پخش آنلاین تصاویر جلسات دادگاه و بازجویی و زندان، امکان رصد لحظه ای را برای مردم فراهم کنید
با این کار تخلفات قضات، دادیاران، بازجویان، سربازان و زندانبانان و سایر عناصر مرتبط با دستگاه قضا به طور قابل توجهی کاهش یافته و امکان برخورد سریع همراه با مدرک مستند با فاسدان و متخلفان دستگاه فراهم میشود
همچنین مردم میتوانند براحتی در صورت نقض حقوقشان به فیلمها استناد کرده و دادخواهی کنند
این کمترین و ساده ترین کار برای بهبود اوضاع نابسامان قوه قضاییه است