مجوز فیفا برای نصب شعار حمایت از حضور زنان ایرانی در ورزشگاهها
پارسینه: پلاکاردهایی در حمایت از حضور زنان ایرانی در ورزشگاهها که در بازی ایران و مراکش در استادیوم سنپترزبورگ نصب شده بوده، ناقض قواعد فدراسیون جهانی فوتبال نبوده و از این نهاد مجوز دریافت کرده است.
به گفته فدراسیون جهانی فوتبال، نصب پلاکاردهایی در بازی ایران و مراکش با مضمون حمایت از ورود زنان ایرانی به ورزشگاهها، دارای مجوز فیفا بوده است. زنان ایران حدود ۴۰ سال است که از ورود به ورزشگاهها محروماند.
به گزارش دویچه وله، پلاکاردهایی در حمایت از حضور زنان ایرانی در ورزشگاهها که در بازی ایران و مراکش در استادیوم سنپترزبورگ نصب شده بوده، ناقض قواعد فدراسیون جهانی فوتبال نبوده و از این نهاد مجوز دریافت کرده است.
وعده حضور زنان در ورزشگاههای ایران در سه مرحله
بر این پلاکاردها که در بازی روز جمعه گذشته در دو سوی استادیوم نصب شده بود، شعارهای "رفع ممنوعیت از زنان" (#NoBan4Women) و "از حضور زنان ایرانی در ورزشگاهها حمایت کنید"، نوشته شده بود.
فدراسیون جهانی فوتبال اعلام کرده است که این شعارها بیان "مطالبهای اجتماعی" بوده و شعار سیاسی محسوب نمیشود و به همین دلیل هم نصب آن مجاز بوده است.
به گفته فیفا، این پلاکارد پیش از آغاز جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸ روسیه، از سوی این سازمان و کمیته برگزاری مجوز دریافت کرده است. طبق قوانین فیفا، طرح شعارها و دیدگاههای سیاسی در جریان بازیها در استادیوم مجاز نیست.
آیا مشکل حضور زنان در ورزشگاهها حل شده است؟
پس از انقلاب بهمن ۱۳۵۷ زنان ایرانی بسیاری از حقوق خود از جمله حق ورود به ورزشگاهها و استادیومهای ورزشی را از دست دادند. دولت روحانی بارها وعده داده که در تلاش برای لغو ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاهها است.
البته اعلام شده که در صورت موافقت با حضور زنان در ورزشگاهها، باید برای آنان جایگاهی جداگانه و اختصاصی در نظر گرفته شود. اما بهرغم وعدههای مسئولان دولتی و نیز تلاشها و رایزنیهای فیفا برای برداشتن این ممنوعیت، زنان ایرانی کماکان از حق ورود با ورزشگاهها محروماند.
در بازی جمعه گذشته در برابر مراکش که با نتیجه یک بر صفر به نفع ایران پایان یافت، بسیاری از زنان طرفدار تیم ملی فوتبال ایران در استادیوم سنپترزبورگ حضور داشتند.
حکومت جمهوری اسلامی با استناد به قوانین شریعت اسلام، حضور زنان در ورزشگاهها را در کنار مردان ممنوع کرده است. طرح جایگاه ویژه زنان و خانوادهها در استادیومها هم هنوز نتوانسته از سد روحانیان محافظهکار و طرفداران شریعت عبور کند.
به همین خاطر زنان ایرانی کماکان از تماشای بهخصوص بازیهای مهم فوتبال در استادیومها محروم هستند. با وجود این، زنان ایرانی در ماههای گذشته بارها به اشکال گوناگون، از جمله از طریق تغییر قیافه، وارد ورزشگاهها شده و مقاومت خود در برابر قوانین موجود را به نمایش گذاشتهاند.
پیشتر برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی از "زمزمههایی" درباره دستور حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، برای رفع ممنوعیت از ورود زنان به ورزشگاهها خبر داده بودند. همزمان اما وزیر کشور ایران از مردم خواسته بود که این ممنوعیت را بپذیرند. سپس برخی نمایندگان مدعی تداوم وجود محدودیت برای زنان "صرفا" در استادیومهای فوتبال شدند و اعلام کردند که "پیششرط" رفع این محدودیت نیز ایجاد "فضای سالم و فرهنگسازی" در استادیومها است.
در نهایت نیز حدود یک ماه و نیم پیش وزارت ورزش ایران از تلاش برای تصویب طرحی خبر داد که بر اساس آن، قرار است حضور زنان در ورزشگاههای ایران بهتدریج و در سه مرحله امکانپذیر شود. طبق این طرح، حضور زنان برای تماشای بازیهای ملی در ورزشگاه آزادی تهران در مرحله اول قرار دارد.
ارسال نظر