آمار سفرهای نوروزی اعلام شد/ مازندران بازهم اول شد
پارسینه: در نوروز 94، حدود 15 میلیون نفر مسافر داشتیم.
به گزارش پارسینه؛ رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اعلام آخرین آمارهای نوروزی، گفت: در تعطیلات نوروز امسال 60 میلیون و 84 هزار "نفر اقامت در شب" در 31 استان به اضافه هفت منطقه آزاد کشور ثبت شده است.
مسعود سلطانیفر با ارائه گزارشی از فعالیتهای ستاد هماهنگی خدمات سفر ویژه نوروز 94 و همچنین با ابراز رضایت از عملکرد این ستاد در تعطیلات نوروزی، اظهار کرد: فکر میکنم نسبت به سال گذشته عملکرد بهتری را در خدماترسانی و رفع مشکلات مردم داشتیم که سبب رضایت مسافران شد.
15 میلیون مسافر در نوروز داشتیم
سلطانیفر با تشریح نحوه محاسبه این آمار اظهار کرد: با توجه به اینکه میانگین سفر یک فرد چهار شب فرض میشود، بر اساس آمار 60 میلیون 84 هزار نفر در نوروز 94، حدود 15 میلیون نفر مسافر داشتیم. البته حدود 200 هزار ویلای شخصی در استانهای شمالی وجود دارد که تقریبا همه آنها در نوروز مورد استفاده صاحبانشان قرار داشت و ما امکان ثبت اقامت از این ویلاها را نداشتیم. علاوه بر این هزاران هزار خانه مسافر در شهرهای زیارتی وجود دارد که هنوز در چارچوب سایت خانه مسافر ثبت نشده بنابراین اقامت آنها نیز شمارش نشده است.
اختلاف آماری پلیس راهور و ستاد هماهنگی خدمات سفر
او سپس به آمار پلیس راهور ناجا از ترددهای نوروزی اشاره کرد و افزود: آنها اعلام کردهاند تعداد سفرها نسبت به گذشته سه درصد افزایش داشته است. آمار ما نسبت به سال گذشته حدود پنج درصد افزایش را نشان میدهد. نزدیک بودن این آمارها نشانه این است که کار دو طرف در یک حد قابل قبولی بوده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: طبیعتا اقامتها بیشتر از این آمار بوده، چرا که حتما تعدادی از مسافران به خانه اقوام خود رفتهاند. ما امیدواریم شرایطی بوجود آید تا با همکاری دستگاههای مربوط آمار دقیق را استخراج کنیم.
آمار گردشگران ورودی حتا به اندازه انگشتان دست بالا و پایین نمیشود
سلطانیفر در ادامه سخنانش با بیان اینکه آمار گردشگری ورودی و خروجی متفاوت است، گفت: آمار گردشگران ورودی توسط پلیس مهاجرت ناجا دقیقا و با جزئیاتی از نوع ویزا، مدت زمان اقامت و تاریخ ورود و خروج و ملیت ثبت میشود. این آمار دقیق است و حتی نمیتواند به اندازه انگشتان دست بالا و پایین شود.
او سپس به آمار اسکان مسافران اشاره کرد و افزود: در نوروز امسال شش درصد مسافران در هتل، هتل آپارتمان و مهمانپذیرها، 17 درصد از اماکن متعلق به آموزش و پرورش، 20 درصد در مهمانسرای ادارات، خوابگاههای دانشجویی، سالنهای ورزشی و سایر اماکن مورد استفاده مسافران در شرایط جوی نامساعد، 14 و نیم درصد در کمپهای دائم ایجاد شده توسط شهرداری و هلال احمر و چهار درصد در خانه مسافرها اقامت داشتند.
اسکان 36.5 درصد مسافران در چادر و کمپ موقت
طبق اظهارات سلطانیفر، باقی مسافران (حدود 36 و نیم درصد) در چادرهای مسافرتی و کمپهای موقتی که توسط شهرداری با همکاری هلال احمر برپا شد، اسکان داشتند.
سلطانیفر همچنین اعلام کرد: مازندران، گیلان، بوشهر، هرمزگان، خوزستان، فارس، خراسان رضوی، اصفهان، کرمانشاه و خراسان جنوبی 10 استان پراقامت در تعطیلات نوروزی امسال بودند.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه بازرسیها در نوروز امسال 37 درصد افزایش داشت، افزود: 47 هزار بازدید نظارتی از مراکز اقامتی، پذیرایی، بین راهی، دفاتر خدمات مسافرتی، رستورانها، کمپهای موقت و دائم صورت گرفت که تعدادی تشویق و تذکر کتبی گرفتند.
او همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا ظرفیت اماکن اقامتی ایران شش درصد بوده و یا سهم اسکان مراکز اقامتی کشور در این حد تکمیل شده است؟ گفت: در همه کشورها وقتی موج سفر داخلی راه میافتد چنین آمارهایی داده میشود. ما نمیخواهیم بگوییم که مثلا در کشورهای توسعه یافته ظرفیت اسکان در هتلها شش درصد بوده، حتما بیشتر از این است؛ ولی وقتی موج سفر در سایر کشورها بررسی میشود حدود 50 تا 70 درصد اسکان در آن کشورها نیز بر اقامتگاههای موقت متمرکز است. هر چند کشورهایی مثل فرانسه، انگلستان و آمریکا شاید بیش از 30 تا 40 درصد را پوشش دهند.
متناسب با سطح درآمد
وی اضافه کرد: طبیعتا در کشور ما متناسب با سطح درآمد مردم باید امکانات اقامتی متنوعی ایجاد شود. در هر حال جمعی از مردم به خاطر وضعیت معیشتی که دارند به استفاده از کمپها تمایل نشان میدهند و بخشی هم به خاطر روحیه ماجراجویی گرایش به این اقامتگاهها دارند.
سلطانیفر ادامه داد: رویکرد سازمان میراث فرهنگی و گردشگری این است که برای توسعه گردشگری خارجی، هتلهای چهار و پنج ستاره و برای پوشش گردشگری داخلی هتلهای دو و سه ستاره را افزایش دهد. تعداد این هتلها باید به سه تا چهار برابر ظرفیت موجود برسد که البته سرمایهگذاری در این بخش رو به افزایش است و هم اکنون 950 پروژه گردشگری در حال احداث است.
وی همچنین بیان کرد: ظرفیت اقامتی کشور در مقایسه با 60 میلیون نفر اقامت همین شش درصد بوده، چون ضریب اشغال ظرفیت بسیاری از هتلها صددرصد و میانگین آن 95 درصد بوده است. اینطور نبوده که ظرفیتی وجود داشته باشد و از آن استفاده نشود.
البته مردم به خاطر اب هوا ميرن شمال اگه مازندران و شهرهاي شمالي جنگل نبود مردم فكر نكنم برن بعدش امار تردد يزد- اذربايجان از اون بيشتر خواهد بود .