گوناگون

دادستان تهران: پس از انقلاب، گران‌فروشی تا این حد وجود نداشته است/ با گران‌فروش‌ها باید مانند دلالان ارز برخورد شود

دادستان تهران: پس از انقلاب، گران‌فروشی تا این حد وجود نداشته است/ با گران‌فروش‌ها باید مانند دلالان ارز برخورد شود

پارسینه: دادستان تهران گفت: مردم از موضوع گران‌فروشی رنج می‌برند؛ چرا که در طول چهل سال پس از انقلاب، گران‌فروشی تا این حد وجود نداشته، اختلاف قیمت اقلام مصرفی برای مردم قابل توجیه نیست و تنوع، تعدد و تکثر قیمت‌ها در اقلام مشابه قابل دفاع نیست.

دادستان تهران: پس از انقلاب، گران‌فروشی تا این حد وجود نداشته است/ با گران‌فروش‌ها باید مانند دلالان ارز برخورد شود

به گزارش «پارسینه»، اولین نشست کمیته مقابله با گران‌فروشی در دادستانی تهران، روز چهارشنبه سوم بهمن ماه با حضور سردار رحیمی رییس پلیس پایتخت، اسفنانی مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران، برخی معاونان دادستان، معاونان وزرای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان دامپزشکی و نمایندگان دستگاه‌های متولی به ریاست دادستان تهران برگزار شد.

ورود قوه قضاییه به موضوع گران‌فروشی

جعفری دولت‌آبادی، در رابطه با علت ورود دستگاه قضایی به موضوع مقابله با گران‌فروشی، اظهار داشت: مطابق قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور، گران‌فروشی کلان از موارد اخلال در نظام اقتصادی است و در این زمینه در شعب ویژه نیز به عنوان اولین پرونده، موضوع گران‌فروشی تلفن همراه به نحو سازمان یافته رسیدگی شده است که حکم محکومان در حال اجرا است.

وی گفت: مردم از موضوع گران‌فروشی رنج می‌برند؛ چرا که در طول چهل سال پس از انقلاب، گران‌فروشی تا این حد وجود نداشته، اختلاف قیمت اقلام مصرفی برای مردم قابل توجیه نیست و تنوع، تعدد و تکثر قیمت‌ها در اقلام مشابه قابل دفاع نیست.

دادستان تهران با اشاره به تشکیل تیم‌های مشترک بازرسی با حضور معاونان دادستان و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و تعزیرات در دادستانی تهران گفت: از همه مراکز بزرگ توزیع بازدید و شیوه‌های توزیع مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و از دستگاه‌های اجرایی انتظار می‌رود که نمایندگان تام الاختیار، مسؤولیت­پذیر و با تدبیر را برای حضور در این اکیپ‌ها معرفی نمایند.

جعفری دولت‌آبادی با تاکید بر تاثیرگذار بودن استفاده از ظرفیت دادستانی در مبارزه با گران‌فروشی، اظهار داشت: بازدید‌های هدفمند و هوشمندانه تاثیرگذار خواهد بود و موجب خواهد شد تا متخلفان بدانند که اخلال در توزیع اقلام اساسی و ضروری مردم پیگیری و حسب مورد قابل تعقیب قضایی خواهد بود.

وی افزود: هدف از تشکیل تیم‌های مشترک، برخورد انتظامی - امنیتی با گران‌فروشی نیست؛ بلکه فرصتی است که ظرفیت دادستانی‌ها در اختیار دستگاه‌های دولتی قرار گیرد و شرط لازم موفقیت، به میدان آوردن تمامی دستگاه­های مرتبط با موضوع است.

جعفری دولت‌آبادی با اشاره به تجربه موفق دادستانی و پلیس در برخورد با فروش ارز در معابر، تاکید کرد: نسبت به برخورد با قاچاق و گران‌فروشی نیز باید همین‌گونه اقدام شود.

دادستان تهران در بیان نکاتی پیرامون وضعیت فعلی کشور، تصریح کرد: آمریکا یک جنگ اقتصادی تمام عیار را علیه جمهوری اسلامی رقم زده و در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و روانی تلاش دارد که به نحوی مرم را نا امید کند و در این زمینه اقداماتی از قبیل: برگزاری کنفرانس ضد ایرانی لهستان و تشدید اعمال تحریم‌ها توسط خزانه‌داری آمریکا را در دستور کار قرار داده است.

جعفری دولت‌آبادی با بیان این که چهلمین سال انقلاب باید باشکوه برگزار شود، افزود: نباید مردمی که امروز پرچم دار مبارزه با دشمن هستند، با سختی‌ها دست و پنجه نرم کنند و مسؤولان نظاره‌گر باشند.

لزوم همکاری دستگاه‌های دولتی در مبارزه با گران‌فروشی

وی با تاکید بر این که اگر دستگاه‌های دولتی در بحث گران‌فروشی و گرانی همکاری نکند، اقدامات دادستانی مؤثر نخواهد بود، فلسفه تشکیل این جلسه را استفاده از ظرفیت‌های مردمی، دستگاه‌های اجرایی و همکاری با دولت دانست و یادآور شد: علاوه بر همکاری، هماهنگی بین دستگاه‌های متولی نیز ضروری است.

دادستان تهران با تاکید بر این که در مرحله اول، در مورد گرا‌ن‌فروشی اقلام گوشت قرمز، مرغ، لبنیات و میوه ورود خواهد شد، گفت: بازرسی و مقابله با گران‌فروشی را باید از مراکز بزرگ عرضه و توزیع کالا، فروشگاه‌های بزرگ، میادین عرضه میوه و و انبار‌هایی که کالا را احتکار کرده و عرضه نمی‌کنند آغاز گردد.

جعفری دولت‌آبادی با تاکید بر ضرورت استفاده از همه ظرفیت‌ها از جمله اصناف، اتحادیه‌ها، دولت و مردم، اظهار داشت: مردم نشانی مراکز گران‌فروشی‌های کلان را به پلیس، دادستانی و تعزیرات اعلام کنند.

وی با اشاره به آیات سوره مبارکه مطففین (۳-۱)، گفت: باید به سراغ کم فروشان و گران فروشانی رفت که خون مردم را در شیشه می‌کنند و از خدا و هیچ مقامی هم نمی‌ترسند.

گران‌فروشی از مصادیق نقض حقوق عامه است

دادستان تهران با تاکید بر این که در صورت عدم برخورد با گران‌فروشی، گرانی‌ها تشدید و مردم ناامید خواهند شد، افزود: در این زمینه باید اقدامات هدفمند و هماهنگ صورت گیرد تا مردم بدانند که در حوزه مقابله با گران‌فروشی، اتفاق جدیدی در حال بروز و ظهور است.

جعفری دولت‌آبادی با اشاره به این که گرانی امری اقتصادی است که بیشتر در حوزه اقتصادی و اقدامات دولت قابل بررسی است؛ ولی گران‌فروشی بیشتر مرتبط با حقوق عامه است، به عنوان مصداق، گران کردن خودرو‌ها توسط شرکت‌های خودرو سازی را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: دولت باید این قبیل موضوعات را مدیریت کند؛ چرا که گران کردن کالا در شرایطی که با گران‌فروشی مبارزه می‌شود، کار را مشکل می‌کند.

گران‌فروشی کلان در اولویت قرار گیرد

وی توجه به گران‌فروشی کلان را در اولویت قرار داد و در ذکر برخی سؤال‌های بی‌جواب که جامعه با آن مواجه است گفت: افکار عمومی در خصوص گرانی گوشت قرمز و این که چرا دام زنده قاچاق می‌شود، سؤال می‌کنند و مسؤولان نیز در پاسخ، موضوعاتی از قبیل: این که نمی‌توان جلوی قاچاق دام را گرفت مطرح می‌کنند؛ در حالی که واژه نمی‌توانیم برای مردم قابل درک نیست.

دادستان تهران با اعلام آمادگی برای برخورد با قاچاق دام، افزود: در صورتی که از سوی مردم یا نهاد‌های مرتبط گزارش مستندی در این زمینه به دادستانی ارائه شود، مورد بررسی و اقدام قرار می‌گیرد.

تشکیل کمیته‌های استانی برای مقابله گران‌فروشی

جعفری دولت‌آبادی از ورود دادستانی تهران به موضوع گران‌فروشی با تشکیل کمیته استانی خبر داد و تاکید کرد که نباید اجازه داد این اقدام به شکست منجر شود و حال که دادستانی برای حمایت از اقدامات دستگاه‌ها در مقابله با گران‌فروشان اعلام حمایت کرده، همکاری و هماهنگی بیشتر دستگاه‌ها مؤثر خواهد داد.

وی هدف از تشکیل کمیته مقابله با گران‌فروشی را کمک به دولت و رفع مشکلات مردم عنوان کرد و یادآور شد: قوه قضاییه مسؤول مبارزه با گران‌فروشی نیست و مقابله با گرانی و گران‌فروشی باید از سوی دولت و سازمان تعزیرات صورت گیرد؛ ولی شرایط کشور اقتضا می‌کند که همه کمک کنند و به دنبال خنثی‌سازی نقشه دشمن باشند.

دادستان تهران تجربه موفق راه‌اندازی شعب ویژه در دادسرای تهران را مرهون ویژگی‌های رسیدگی در این شعب شامل سرعت، دقت، قاطعیت و شفافیت از جمله علنی بودن محاکمات دانست و افزود: این شاخص‌ها به کسانی که قصد اخلال در نظام اقتصادی کشور را دارند، نشان داد عزم قوه قضاییه در مقابله با جرایم اقتصادی جدی است.

وی در جمع‌بندی مباحث نمایندگان دستگاه‌ها اظهار داشت: کشور با توجه به شرایط اقتصادی، نیاز به مدیریت جهادی دارد و اقتضا می‌کند که در رابطه با حل مشکلات از جمله گران‌فروشی، همه به دولت کمک کنند.

جعفری دولت‌آبادی با تاکید بر ضرورت اتخاذ مدیریت کارآمد در مقابله با گران‌فروشی، گفت: مردم اگر احساس کنند که دولت به مسایل آن‌ها توجه دارد، با مشکلات کنار می‌آیند؛ و این امر زمانی محقق می‌شود که مسؤولین در جایگاه پرچمداری مبارزه با مشکلات ظاهر شوند.

جرایم مرتبط با گران‌فروشی

دادستان تهران رویکرد دستگاه قضایی برای مقابله با گران‌فروشی را هدفمند، در حد ضرورت و با اولویت‌دهی به جرایم مهم دانست و با اعلام آمادگی دادستانی تهران برای کمک به دستگاه‌های نیازمند به حمایت قضایی در برخورد با گران‌فروشی، افزود: قوه قضاییه باید به جرایم سازمان یافته‌ای، چون قاچاق دام، احتکار و عدم عرضه عمدی کالا‌ها در فروشگاه‌های بزرگ، گران‌فروشی کلان و فساد در توزیع ورود کند.

جعفری دولت‌آبادی چهار حلقه­ مهم مرتبط با گران فروشی شامل تامین کالا، قیمت‌گذاری عادلانه، توزیع و نظارت را یادآور شد و گفت: اقدامات دادستانی تهران بیشتر نیز در حوزه نظارت متمرکز خواهد شد.

وزارت صمت قیمت کالا‌ها را اعلام کند

وی قیمت‌گذاری همراه با مدیریت را تاثیرگذار دانست و از وزارت صنعت، معدن و تجارت خواست که با قیمت‌گذاری عادلانه، قیمت کالا‌ها را رسما به رسانه‌ها و اصناف و دادستانی تهران اعلام نماید تا در مبارزه با گران‌فروشی ملاک قرار گیرد.

جعفری دولت‌آبادی از دستگاه‌های دولتی خواست که نظارت­ها را تشدید کنند و یادآور شد: دستگاه‌های دولتی باید پس از تأمین کالا، قیمت‌گذاری و توزیع، نسبت به چگونگی عرضه نظارت جدی داشته باشند.

وی تاکید کرد: دستگاه‌های اجرایی نشانی سایت‌هایی که قیمت‌های صوری ارائه می­کنند را اعلام نمایند تا دادستانی همان گونه که با سایت‌های اعلام کننده قیمت‌های لحظه‌ای ارز اقدام کرد، با آن‌ها نیز برخورد نماید.

دادستان تهران از دکتر جهانی معاون دادسرا خواست در کارگروهی متشکل از نمایندگان دستگاه‌ها، شیوه‌های نظارت را مورد بررسی قرار دهد.

استفاده از ظرفیت بسیج محلات و اتحادیه­ها در برخورد با گران‌فروشی

جعفری دولت‌آبادی بر استفاده از ظرفیت بسیج، مردم و اتحادیه‌ها برای برخورد با گران‌فروشی تاکید کرد و گفت: از این طریق می‌توان گزارش‌های گران‌فروشی را دریافت و با آن برخورد کرد.

وی بار دیگر هماهنگی و همکاری دستگاه‌ها را مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر در مبارزه با فساد موفق شدیم، به این دلیل است که هر هفته جلساتی با حضور متولیان امر در دادستانی تهران برگزار می‌شود و همفکری صورت می‌گیرد.

دادستان تهران با اعلام این‌که تشکیل کمیته مقابله با گران‌فروشی به منزله دخالت در وظایف دستگاه‌های اجرایی نیست افزود: هدف از تشکیل این کمیته، همراهی بیشتر با دستگاه‌های دولتی برای مقابله با گران‌فروشی است­؛ تا با کمک یکدیگر، از توطئه دشمن که بزنگاه اقتصاد و مشکلات سیاسی است عبور کنیم و احساس رضایت مردم تحصیل شود.

بازرسی سه تیم دادستانی از مراکز بزرگ عرضه کالا

جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران روز پنجشنبه (۱۳۹۷/۱۱/۴) در مصاحبه با خبرنگاران اعلام کرد عصر روز چهارشنبه (۱۳۹۷/۱۱/۳) سه تیم مشترک با حضور معاونان دادستان، نمایندگان سازمان تعزیرات و سایر دستگاه‌های مرتبط با گران‌فروشی از سه فروشگاه بزرگ توزیع کالا در شمال، غرب و جنوب تهران بازدید کردند که این بازدید‌ها در دو مورد منجر به جریمه مدیران مراکز عرضه کننده و فروش کالا‌های موجود (گوشت قرمز، مرغ، ماهی) در فروشگاه‌های شمال و غرب تهران شد و وضعیت توزیع گوشت قرمز در بازدید از فروشگاه واقع در جنوب تهران، نامناسب گزارش شده است.

دادستان تهران با تاکید بر این که بازدید‌ها ادامه خواهد یافت، اظهار امیدواری کرد که با حضور فعال نمایندگان دستگاه‌های دولتی بازدید‌ها هدفمند و تاثیرگذار باشد.

در این جلسه، نمایندگان دستگاه‌های متولیِ مبارزه با گران فروشی، به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

ارسال نظر

  • محی الدین

    بسم الله الرحمن الرحیم

    با توجه به برخورد دستگاه قضا با گران فروشی، سوالی داشتم که میخواستم رئسای ارکان حاکمیت چند دقیقه ایی به آن توجه کنند.

    آیا اگر گران فروشی از سمت سوی حاکمیت به جامعه تحمیل شود، آیا باز هم "برخورد اصلاحی" و موثری از طرف قانون گذار، دستگاه مجریه و دستگاه قضا با آن خواهد شد؟

    برای این که باور بفرمایید که خود حاکمیت نقشی در معضلات اقتصادی بصورت گسترده دارد برای آن فقط یک مثال خدمت شما عرض می کنم.


    مثال: قیمت زمین
    الف- قیمت هر متر آپارتمان در شهر تهران برابر با 20 میلیون تومان بر هر متر مربع یا به عبارتی 2،000،000،000 تومان (2 میلیارد تومان) برای یک واحد 100 متری برای یک منطقه معمولی
    ب-هزینه ساخت:
    برای هر متر مربع مبلغ 3 میلیون تومان شامل
    ب-1- کلیه مصالح
    ب-2- کلیه دستمزد ها
    ب-3- کلیه عوارض شهرداری، جواز ساخت، بیمه، کسورات قانونی و ارزش افزوده


    پس برای یک آپارتمان 100 متری مبلغ 300 میلیون تومان برای ساخت و مابقی قیمت 100 متر زمین آپارتمان ( 100 متر ناخالص زمین 1 میلیارد و 700 میلیون تومان )

    300،000،000 + 1،700،000،000 = 2،000،000،000

    یعنی ما برای یک آپارتمان متری 17 میلیون پول برای زمین می دهیم ... البته باید در نظر داشت که یک آپارتمان 100 متری تنها 30 متر زیمن واقعی (قدرالسهم) دارد یعنی هر متر مربع زمین را حدوداً 57 میلیون تومان خریداری می کنیم ....

    خب حالا این چه قیمت زمین چه دخلی به حاکمیت دارد؟

    سوال خوبیه که میشه در مرود شفاف سازی کرد.

    فقط شما از اداره ثبت که زیر نظر قوه قضاییه کار می کنند آمار وضعیت کلان سرمایه داران زمین را دریافت دارید.

    می بینید که اکثر زمین های شهری در اختیار ارگان ها، ادارات، موسسات، بانک های دولتی و البته بانک های خصوصی(که قطعاً به سیستم و حکومت وابسطه هستند و در ارتباط) بنیاد های، آستان ها، اداره اوقاف و بازوهای نظامی کشور هستند.

    یعنی کنترل قیمت زمین در دست حکومت و قدرت مرکزی مملکت است. وانگهی عدم وجود قوانین حقوق مستاجر و برنامه های مالی برای صاحب خانه شدن و صاحب زمین شدن مردم فرودست باعث این مشکل نیز شده است.

    اما نکته منفی بالا بودن قیمت زمین این است که توان تولید را از بخش تولیدحتی بانک ها و کلان سرمایه گذارن می گیرد.

    یعنی برای احداث یک واحد تولیدی یا بازرگانی مبلغ چند میلیاردی برای یک واحد کوچک نیاز به سرمایه گذاری است.

    مثلاً یک شرکت بسته بندی مواد قضایی هم بخواهیم درست کنیم با 500 میلیون تا یک میلیارد تومان می شود تجهیزات و ماشین آلات و مواد اولیه سرمایه در گردش تهیه کرد اما برای احداث یا خرید محل کارگاه می بایست بین 2 الی 4 میلیارد تومان هزینه کرد.

    قیمت بالای زمین در بهای تمام شده اقلام در فروشگاه ها تا بین 50% الی 100% قیمت ها را افزایش می دهد ... بسته با آیتم. یعنی بهای تمام شده یک بسته بیسکوییت وقتی به فروشگاه می رسد باید 60 درصد به آن اضافه شود تا فروشنده به نقطه سر به سر اجاره مغازه و برق و کارگر و کارمند برسد. افت ارزش ریالی سرمایه در گردش نیز بسیار اهمیت دارد.

    سبحان الله
    محی الدین 1397

  • ذوالقرنین

    عامل گرانی که خود دولت حکومته خودرو لبنیات مرغ مواد شوینده خود کارخانه ها گران کردن دنبال چهار تا بدبخت میگردید.کنترل کارخانه ها با وجود درج قیمت کار سختی نیست اجناس قیمت درج شده دارند.جز دارو که گند دزدید بهش.گرانی کار خود شماست احتکار خودرو نمونه بارز دزدی

  • مهراد

    کلاهتون رو بذارید بالاتر!

  • ناشناس

    برو بابا دلت خوشه
    دهه فجرمون رو کردید دهه زجر
    از صبح زودتو سرما عین سگ لرزیدم برا د وکیلو وگوشت یخی که رنگ وروش به لعنت خدا نمیرزه
    یک هفته تمامه تره بار محل مرغ نمیاره ومجبورم مرغ ازادبخرم
    چرا گوشت استرالیایی یا برزیلی رو کم کم میارید اگه مشکل ارزی ندارید و خزانه تون پره چرا اینقدر بدبختیم
    کاش میشد گریه ام را هم اینجا تایپ کنم

  • ناشناس

    دزدی و اختلاص و حقوق نجومی هم در این حد وجود نداشته

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار