گوناگون

سایه شوم یارانه نقدی بر سر سرشماری مسکن

پارسینه: «سایه شوم یارانه‌ نقدی بر سر سرشماری مسکن» به تازه‌ترین دغدغه دولتمردان تبدیل شده است و مسئولان دولتی به همین خاطر مرتبا بر این نکته تاکید می‌کنند که اطلاعات اقتصادی مردم محرمانه باقی خواهد ماند و هیچ گونه سوءاستفاده‌ای از آن اطلاعات نخواهد شد.

تحریریه پارسینه: چندی پیش خبری با عنوان حذف یارانه‌های نقدی ۱۰ میلیون ایرانی طی سال جاری منتشر شد که بر همین اساس معاون اول رئیس جمهور، آیین‌نامه حذف یارانه نقدی خانوارهای با درآمد سالانه ۳۵میلیون تومان را برای اجرا به وزارت تعاون ابلاغ کرد. این خبر تشویش و نگرانی تازه ای را در میان مردم به راه انداخت و پیش بینی شکست طرح جدید آمارگیری نفوس و مسکن را رقم زد.

سرشماری نفوس مسکن به صورت الکترونیکی از سوم مهر ماه آغاز شده است و تا ۲۴ مهر ادامه دارد. تاکنون یک میلیون و ۳۷۲ خانوار معادل ۵ میلیون و ۶۰۰هزار نفر در این آمارگیری نفوس و مسکن اینترنتی شرکت کردند که این تعداد نشان دهنده شرکت ٣٣ درصدی افراد جامعه در سرشماری الکترونیکی است اما برای جمعیت ایران که اکنون بیش از ۸۰ میلیون و ۳۰۷ هزار نفر رسیده، این آمار چندان قابل توجه نیست.

در این میان پیش بینی می‌شود که به دلیل خودداری افراد از دادن اطلاعات و خبری که چندی پیش در خصوص حذف یارانه‌ها به گوش رسید، آمار افرادی که قصد داشتند در این سرشماری شرکت کنند، ریزش داشته باشد.

با این وجود، حمد صادق علی‌پور معاون اقتصادی مرکز آمار ایران به مردم اطمینان می دهد که سرشماری نفوس و مسکن ربطی به پرداخت یارانه ها ندارد و اطلاعات در اختیار هیچ حزب، جناح و گروه سیاسی قرار نخواهدگرفت.

براساس پژوهش‌هایی که صورت گرفته، اکثر مردم ایران همیشه از دادن آمار و ارقام ترس و واهمه داشتند و هیچ گاه اطلاعات درستی را در اختیار آمارگیران قرار نمی دادند.

باتوجه به سابقه مردم در سرشماری های سال های گذشته پیش بینی می‌شد که مردم رغبت چندانی به این روش جدید نشان ندهند. بر این اساس امیدعلی پارسا، رئیس مرکز آمار ایران ۱۰۰۰ جایزه یک میلیون تومانی را برای کسانی که در سرشماری سال ۱۳۹۵ به صورت الکترونیکی شرکت کنند در نظر گرفته است. همچنین مذاکراتی با اپراتورها انجام داد تا اینترنت رایگان در اختیار شرکت‌کنندگان در سرشماری الکترونیکی قرار گیرد.

با این حال، نمی‌توان به این موارد اکتفا کرد تا میزان آمار شرکت کنندگان در سرشماری ها را بالا برد و صحت آنها را تضمین کرد. فرهنگ سرشماری باید در ایران به صورتی در میان مردم نهادینه شود که با انتشار یک خبر از دادن اطلاعات صرف نظر نکنند و همچنین دیگر واهمه‌ای از دادن اطلاعات دقیق به دولت مردان نداشته باشند.

در دوره های قبل سرشماری به صورت سنتی و ۱۰ سال یک بار انجام می شد اما در دو دهه اخیر پنج سال یک بار تغییر یافت و در سرشماری امسال نیز به صورت اینترنتی انجام می شود. باید پس از این سرشماری دید که تغییر روش سرشماری تحولی را در افزایش رغبت ایرانی‌ها برای شرکت در سرشماری ایجاد خواهد کرد.

ارسال نظر

  • ناشناس

    حالا گیرم مردم نگیرند و بدهند به وزارت بهداشت که قبلا مقداری دادند و داد به پزشگان ؟؟؟!!

  • ناشناس

    من بازنشسته یارانه ام قطع شده ودر آمارگیری شرکت نمیکنم در هیچ چیز دیگر هم شرکت نخواهم کرد

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار