گوناگون

کارت سوخت می‌ماند

پارسینه: این بار ظاهرا بهارستان نشینان قصد ندارند به نظرات وزیر نفت برای حذف کارت سوخت از جایگاه های عرضه بنزین تن دهند. از زمان روی کارآمدن مجلس جدید تاکنون این اولین بار است که نمایندگان با نظر وزیرنفت مخالفت می‌کنند وحرف خود را برکرسی می نشانند.

تحریریه پارسینه: در آن زمان که قراردادهای جدید نفتی مورد انتقاد شدید کارشناسان قرار گرفته بود، بهارستان نشینان به بیژن زنگنه وزیر نفت و یارانش اعتماد کردند و درنهایت این نوع قراردادها اجرایی شدند اما این بار ظاهرا آنها قصد ندارند به نظرات زنگنه برای حذف کارت سوخت تن دهند. از زمان روی کارآمدن مجلس جدید تا کنون، این اولین باری است که نمایندگان با نظر وزیرنفت مخالفت می‌کنند وحرف خود را برکرسی می نشانند.

براین اساس سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس امروز از موافقت اعضای این کمیسیون با ابقای کارت سوخت خبر داد.

براساس اظهارات اسدالله قره‌خانی در جلسه عصر یک‌شنبه کمیسیون انرژی، طرح یک فوریتی حفظ کارت سوخت که پیش از این فوریتش در مجلس به تصویب رسیده بود مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت اعضای کمیسیون انرژی با یک اختلاف رای با ابقای کارت سوخت موافقت کردند.

به گفته وی با توجه به تصویب کلیات و جزییات طرح یک فوریتی حفظ کارت سوخت در کمیسیون انرژی این طرح برای بررسی به صحن علنی مجلس ارجاع خواهد شد.

از سویی دیگر امروز سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق سوخت نیز نسبت به این تصمیم دولت واکنش نشان داد و تاکید کرد اگرچه نامه نگاریهای زیادی با دولت برای توقف جمع آوری کارتهای سوخت از جایگاه ها صورت گرفته اما ظاهرا دولت همچنان در تلاش برای جمع آوری این کارتهاست.

به گفته قاسم خورشیدی برای حفظ کارت سوخت تلاش کردیم اما پاسخی از دولت نیامد. گزارش‌ها نشان می‌دهددر حال حاضر ۶ میلیارد دلار واردات ته لنجی و مسافری وجود دارد.
این درحالی است که هدایت الله خادمی در خصوص دلایل موافقت با طرح حفظ سامانه هوشمند کارت سوخت تاکید دارد این سامانه با گذشت نزدیک به یک دهه از راه اندازی با ایجاد شفافیت در فرآیند سوخت‌رسانی در طی این سال‌ها توانسته است یکی از فساد خیزترین بخش‌های اقتصاد کشور یعنی بخش سوخت را مدیریت و کنترل کند.

براساس اظهارات این عضو کمیسیون انرژی مجلس سامانه پر دستاورد و با مزیت کارت سوخت توانست میزان افزایش مصرف غیر واقعی را کنترل کند؛ چنانکه اگر این سامانه نبود اکنون باید روزانه ۹۰ میلیون لیتر سوخت وارد کشور می‌کردیم این در صورتی است که در حال حاضر روزانه ۹ میلیون لیتر واردات بنزین ثبت شده است.

این نماینده مجلس سومین دستاورد مهم سامانه هوشمند کارت سوخت را اینگونه برشمرد: دو نرخی بودن نرخ بنزین و سامانه هوشمند کارت سوخت توانستند توامان شرایطی را فراهم آورند که بتوانیم از بحران اویل دهه هشتاد با همه سختی‌ها عبور کنیم و در ادامه و پس از سال‌های اجرای این سامانه، با توجه به افزایش سالیانه خودروها مصرف سوخت کشور افزایش پیدا نکند.

نماینده مردم ایذه و باغملک درمجلس چهارمین دستاورد مهم سامانه هوشمند کارت سوخت را ایجاد اطلاعات روزآمد مصرف سوخت خودروها برای سازمان‌ها جهت تحلیل داده‌ها و نظارت مستمر دانست.

عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطر نشان کرد: اکنون این ادعا می‌ِشود که قیمت عرضه بنزین به قیمت فوب خلیج فارس نزدیک شده است و دیگر استفاده از سامانه کارت سوخت توجیه عقلی و اقتصادی ندارد.

خادمی توضیح داد: در پاسخ به این ادعای سطحی باید گفت در حال حاضر به دلیل پایین بودن قیمت نفت، به تبع آن قیمت فوب خلیج کاهش قیمت داشته است و درنتیجه قیمت عرضه سوخت در کشور کاهش پیدا کرده است اما اگر بنا به هر دلیلی با افزایش قیمت نفت مواجه شدیم که در پی آن نیز قیمت فوب نیز افزایش خواهد یافت، مخالفان حفظ کارت سوخت پاسخ دهند چه باید کرد؟

وی ادامه داد: در چنین شرایطی دولت مجبور خواهد شد سوبسید و یارانه به بنزین اختصاص دهد و دقیقا مانند قبل از راه اندازی سامانه هوشمند کارت سوخت که ناراضایتی از نحوه توزیع یارانه پیش خواهد آمد که چرا پر مصرف‌ها بیشتر از این یارانه‌ها استفاده می‌کنند؟ اما چون زیر ساخت‌های سامانه هوشمند کارت سوخت به صورت تدریجی برچیده شده است دیگر امکان شناسایی پر مصرف‌ها و کم‌مصرف‌ها را نخواهیم داشت.

این نماینده مجلس بیان کرد: سوال دیگری که مخالفان ماندن سامانه هوشمند کارت سوخت باید به آن جواب دهند این است که اختلاف بین قیمت عرضه سوخت در کشور با کشورهای همسایه را که حاشیه سود مناسبی برای قاچاقچیان ایجاد می‌کند چگونه باید نظارت کرد؟
خادمی با بیان اینکه از حذف سامانه هوشمند سوخت دو گروه سود خواهند برد یکی قاچاقچیان و دیگری وارد کنندگان بنزین، گفت: نباید به سمت برچیدن زیر ساخت‌های سامانه‌ای که دولت‌ها سالها کار کارشناسی بر روی آن انجام داده‌اند،برویم.

به نظرمی‌رسد این‌بار بهارستانی‌ها در مقابل نظر دولتمردان بالاخص زنگنه کوتاه نخواهند آمد اما یک چیز کاملا مشخص است، این اولین بار است که مجلس دهم در مقابل خواسته زنگنه می ایستد و فصلی جدید را در تعاملات مجلس و نفت رقم می‌زند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار