بساط کسب و کارهای تلگرامی جمع میشود؟
پارسینه: در حالیکه بسیاری از فعالیت های اقتصادی کشور بر پایه کانال های تلگرامی ریخته شده و هم اکنون درآمدهای زیادی از این محل در کشور کسب میشود که مسوولان از ۱۰ روز سرنوشت سازی میگویند که اگر مسوولان این شبکه مجازی زیربار ورود سرورهای خود به ایران نروند قطعا تصمیم گیری جدی در خصوص سرنوشت تلگرام درایران گرفته خواهد شد!
تحریریه پارسینه: در حالیکه بسیاری از فعالیت های اقتصادی کشور بر پایه کانال های تلگرامی ریخته شده و هم اکنون درآمدهای زیادی از این محل در کشور کسب میشود که مسوولان از ۱۰ روز سرنوشت سازی میگویند که اگر مسوولان این شبکه مجازی زیربار ورود سرورهای خود به ایران نروند قطعا تصمیم گیری جدی در خصوص سرنوشت تلگرام درایران گرفته خواهد شد!
این درحالی است که مسوولان همواره از احتمال فیلتر کردن این شبکه پرطرفدار در ایران خبر داده اند در حالیکه ماه هاست مسوولان تلگرام علی رغم این موضوع حاضر به ورود سرورهای خود به ایران نمیشوند.
ازسویی دیگر فعالیت های اقتصادی صورت گرفته بر پایه تلگرام در کشور این روزها به یکی از بحران های جدید برای فیلتر کردن این شبکه مجازی در کشور بدل شده تا جاییکه برخی از فیلتر شدن این شبکه به عنوان یکی از بحران های اقتصادی کشور سخن به میان می آورند! چراکه در حال حاضر برخی از کانال های تلگرامی که تعداد آنها نیز کم نیست ماهانه بیش از ۳۰ میلیون تومان درآمد ازاین محل کسب میکنند.
برهمین اساس به گفته مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت،مصوبه شورای عالی فضای مجازی که طی ۱۰ روز آینده ابلاغ خواهد شد، درباره انتقال سرورهای تلگرام، الزام نیست بلكه ایجابی است. بنابراین در صورتی كه تلگرام پیشنهاد ایران را نپذیرد، قانونگذار درباره فعالیت آن در كشور تصمیمگیری خواهد كرد.
براساس اظهارات محمدجواد آذری جهرمی د مصوبه شورای عالی فضای مجازی برای انتقال سرور سرویسهای خارجی به ایران در راستای رونق فضای اقتصادی شبكههای اجتماعی داخلی صورت گرفته است. این مصوبه مراحل ابلاغ را طی میكند و تا حدود ۲۱ روز آینده از سوی دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی ابلاغ خواهد شد. در این مصوبه موضوعات مربوط به انتقال سرورهای شبكههای اجتماعی و پیامرسان به ایران از جمله تلگرام، الزام نیست بلكه ایجابی است.
به اذعان او، انتقال سرورهای تلگرام به ایران از بعد اقتصادی و امنیتی نیز حائز اهمیت است چرا كه حجم اطلاعات عظیمی از كاربران ایرانی در اختیار این شركت خارجی است. متاسفانه برخی ایرانهراسی را در فضای مجازی رواج میدهند و اینطور ترویج میكنند كه ما با انتقال سرورهای تلگرام به ایران به دنبال دسترسی به اطلاعات شهروندان و جاسوسی هستیم. ما بر حفاظت از اطلاعات كشورمان تاكید داریم و برای رسیدن به این اطمینان خاطر، مجوز مذاكره با سرویسدهندههای خارجی از جمله تلگرام را اخذ كردیم. تاكید رئیسجمهور به عنوان رئیس شورای عالی فضای مجازی حفظ حریم خصوصی مردم و دسترسی آزاد به اطلاعات است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: انتقال سرورهای سرویسدهنده خارجی تلگرام به ایران بهبود كیفیت و كاهش قیمت و افزایش سرعت دسترسی به این سرویس را در پی خواهد داشت و از سوی دیگر نقطه قوتی برای حضور جهانی ایران خواهد بود.بنابراین مذاكرات بنا به دستور در حال پیگیری است و امیدواریم كه این اتفاق رخ دهد؛ اما در صورتی كه تلگرام پیشنهاد ایران را نپذیرد، قانونگذار درخصوص فعالیت آن در كشور تصمیمگیری خواهد كرد.
براساس این گزارش تلگرام یکی از محبوب ترین شبکه های اجتماعی موجود در ایران است به نحوی که رئیس پژوهشگاه فضای مجازی کشور از فعالیت نزدیک به ۱۷۰ هزار کانال فارسی در شبکه اجتماعی تلگرام خبر میدهد.
براساس اظهارات مسعود اسدپور، رشد سریع شبکه های اجتماعی و فراگیری آن در دنیای امروز تاثیر چشمگیری بر ارتباطات اجتماعی گذاشته و همین امر باعث شده تا جامعه به الزامات و قوانین جدید در فضای مجازی نیاز پیدا کند.
به اذعان اسدپور، هر کاربر ایرانی تلگرام به طور متوسط در ۱۳ کانال عمومی عضو است و روزانه نزدیک به ۱۰۰ مطلب در این کانالها مطالعه میکند، همچنین از کانال های فعال در شبکه اجتماعی تلگرام ۳۲ کانال بالای ۵۰۰ هزار عضو و ۷ کانال نیز بیش از یک میلیون عضو دارند که نشان می دهد این کانالها تاثیر اجتماعی بسیار بالایی دارند.
در عین حال به گفته رییس پلیس فضای تولید وتبادل اطلاعات نیروی انتظامی فضای مجازی به عنوان جادوی جهان نمای هزاره سوم است. بنابراین تعامل دستگاه ها و نهادهای دولتی برای نهادینه ساختن فرهنگ استفاده از فضای سایبر ، آگاهی از فرصت ها و تهدیدات این فضا امری ضروری است و باید زیر ساخت ها در این حوزه قوی تراز گذشته شود.
در این بین فضای مجازی در بخش های اقتصادی نیز بسیار موثر عمل کرده و تا کنون جای خرید سنتی در بازارها را گرفته است. اگرچه این نکته می تواند در بلند مدت باعث کساد بازار شود اما استفاده مناسب از این بخش آنهم در قالب یک قانون منسجم میتواند مشکلات فعلی آتی را رفع کند.
بنابراین در شرایط فعلی راه حل مدیریت فضای سایبری در کشور مسدود کردن شبکه های اجتماعی نیست، چراکه قطعا با فیلترشدن یک شبکه اجتماعی همانند گذشته کاربران به شبکه ای دیگر کوچ می کنند، بنابراین به نظرمی رسد امروز به جای بهره گیری از روش مسدود کردن یک شبکه احتماعی باید به فکر وضع قوانینی برای مدیریت مناسب این فضا بود که البته ظاهر بسیاری از مسئولان به آن اعتقادی ندارند و برخورد مستقیم و کوتاه مدت را به تدوین قوانین منسجم و روشی بلند مدت ترجیح میدهند.
با اینحال با توجه به اظهارات مسوولان تلگرام به نظر میرسد این شبکه زیربار ورود سرورهای خود به ایران نخواد رفت که دراینصورت باید گفت بسیاری از قضای به رکود رفته اقتصاد کشور تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. بهرحال باید دید اینبار دولت در مواجهه با این مساله چه سیاستی در پیش خواهد گرفت اما میتوان به قطعیت گفت سرنوشت داین روزهای تلگرام در ایران بسیار مبهم اسو و این احتمال قوت گرفته که بزودی این شبکه پرطرفدار مجازی فیلتر شود!
ارسال نظر