گوناگون

۸ میلیون از ۱۹ میلیون ایرانی بد مسکن در رنج!

پارسینه: هم اکنون ۱۱ میلیون نفر در ۱۱۰ شهر و در ۶۰ هزار هکتار زمین در حاشیه شهرها سکونت دارند و ۸ میلیون نفر دیگر در بافت های فرسوده میانی شهری و بافت های تاریخی از بد مسکنی رنج می برند.

تحریریه پارسینه: وجود ۱۹ میلیون بد مسکن در کشور همواره یکی از معضلات اساسی بوده که آخوندی بر آن تاکید داشته و همین امر نیز در تمام اظهاراتش در مجلس برای دریافت رای مجدد از نمایندگان برای حضورش در دولت دوازدهم به چشم میخورد. شاید برهمین اساس است که خبرمیرسد ۶۵۰ پروژه در حال اجرای برای حل این معضل در کشور در حال اجراست.

براساس آمارهای موجود، هم اکنون ۱۱ میلیون نفر در ۱۱۰ شهر و در ۶۰ هزار هکتار زمین در حاشیه شهرها سکونت دارند و ۸ میلیون نفر دیگر در بافت های فرسوده میانی شهری و بافت های تاریخی از بد مسکنی رنج می برند.

برهمین اساس در حال حاضر ۶۰ هزار هکتار سکونتگاه های غیر رسمی در حاشیه ۱۱۰ شهر، ۵۵ هزار هکتار بافت های فرسوده میانی در ۴۹۵ شهر و در بیش از ۲۴ هزار هکتار بافت های تاریخی در ۱۶۸ شهر شناسایی شده است و دولت در نظر دارد با مشارکت مردمی در این بافت ها و با استفاده از سرمایه گذاری بخش خصوصی روند احیای این بافت ها را در شهر بیش از پیش تقویت کند.

عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در دفاع از برنامه های خود در مجلس گفته بود که می خواهد شهرفروشی را متوقف و مسئله بافت های فرسوده و حاشیه ای را حل کند. در این مسیر همه بافت‌های فرسوده شناسایی شده است. دو هزار و ۷۰۰ محله بد مسکن در ایران وجود دارد که در برنامه‌های ۱۰ ساله می توان مشکلات آن را برطرف کرد البته باید بپذیریم مشکل محله های بافت فرسوده با یکدیگر متفاوت است و برای هر کدام باید برنامه ای را در پیش گرفت. لذا دنبال تقویت محله محوری در ایران هستم.
آخوندی با اشاره به اینکه تمرکز من روی بافت حاشیه ای و بافت فرسوده است، گفت: نمی‌توانیم مسئله مسکن بافت فرسوده را در بیابان ها حل کنیم بلکه باید به دنبال حل این مسئله در درون بافت فرسیوده باشیم. خوشحالم که رئیس جمهور اعلام کردند که دنبال رفع مسئله مسکن بافت فرسوده هستیم.

برهمین اساس به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، شرکت عمران ۲۷۰۰ محله ناکارآمد شهری را در سطح کشور شناسایی کرده و براساس برنامه ریزی در تلاش هستیم سالیانه ۲۷۰ محله را بازسازی کنیم تا با رفع نگرانی های امنیتی، ایمنی و هویت بخشی کیفیت زندگی ساکنان این محلات ارتقا یابد.
براساس اظهارات محمدسعید ایزدی در راستای احیای بافت های فرسوده شهری، نهادهای توسعه گر(انبوه سازان) و دفاتر خدمات نوسازی محلات به عنوان نهاد تسهیل گر دو نهاد مهمی هستند که می توانند در نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده شهری بسیار تاثیرگذار شوند و تاکنون صلاحیت ۶۲ انبوه ساز در کشور برای انجام این پروژه ها تایید شده است.
به اذعان مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری خوشبختانه به تازگی دولت موفق شد ۵۰۰ میلیارد تومان از دیون خود به شهرداری ها را از محل تخفیف ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی عوارض پروانه ساختمانی در بافت های فرسوده شهری پرداخت کند و این می تواند برای تدوام ارائه این تخفیف ها توسط شهرداری ها بسیار تاثیرگذار باشد.
از سویی دیگر به گفته هوشنگ عشایری عضو هیات مدیره شرکت عمران و بهسازی شهری ایران،هم اکنون در ۶۸۰ پروژه فعال بیش از ۳۵۰ پیمانکار فعالند و ۱۴۰ پروژه بدون اتکا به منابع بودجه و ۶۱ پروژه ساخت مدرسه و مراکز آموزشی در ۶۴۲ هزار متر مربع در بافت های فرسوده در دست اجراست.

درعین حال براساس اظهارات سعید متمول معاون ساماندهی و توسعه پایدار شهری شرکت عمران و بهسازی شهری ایران قرار بود برای نوسازی بافت های فرسوده شهری از ۳ سال پیش سالیانه ۳۰۰ هزار فقره تسهیلات پرداخت شود، اما تاکنون پرداخت ۱۱۴ هزار تسهیلات مورد موافقت قرار گرفته و قرار است به ۶۴ هزار واحد مسکونی در بافت های فرسوده تسهیلات بانکی پرداخت شود که تاکنون ۳۵ هزار فقره آن به مرحله قسط بندی رسیده است.

دراین بین به نظر میرسد دولت دوازدهم در تلاش است تا سایه بد مسکنی در کشور را برچیند اما اینکه تا چه اندازه درایجاد زیرساخت های لازم موفق باشد مساله ای که کارشناسان نسبت به آن ابراز نگرانی میکنند.

ارسال نظر

  • ناشناس

    خدایا از دست این مسئولان بی کفایت به کجا پناه ببریم.

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار