از ارزآوری ۴ میلیارد دلاری با ایجاد ۱۰۰ هزار شغل جدید غفلت شد
پارسینه: مدیرعامل شرکت طلا و جواهرسازی ریتون گفت: با اندکی توجه و تغییر نگاه مسئولین و نهادهای مرتبط به صنعت طلا و جواهر می توان در یک دورهی ۵ساله بدون تحمیل کوچکترین بار مالی بر دولت ۱۰۰ هزار شغل جدید و پایدار به وجود آورد و ۴ میلیارد دلار صادرات داشت.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی شب سهشنبه ۱۳۹۸/۰۸/۲۸ در دیدار ۲۵۰۰ نفر از تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی با اشاره به اهمیت ثروت ملی و گسترش رفاه عمومی در نظام اسلامی و ضرورت امید نبستن به خارج از کشور، تأکید کردند: کار و راهبرد اساسی «مصونسازی اقتصاد از آسیب تحریمها از طریق تقویت و رونق تولید داخلی» است و بنده پشت این قضیه ایستادهام و از مسیر پیشرفت حقیقی کشور کاملاً دفاع میکنم.
در ابتدای این دیدار و پیش از سخنان رهبر انقلاب، چند تن از تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی، دیدگاههای خود را بیان کردند. یکی از این افراد علیرضا حسین احمدی، مدیرعامل شرکت طلا و جواهرسازی ریتون بود که متن اظهارات وی به شرح زیر است:
"حضرت آقا! بالاخره نوبت صنعت طلا و جواهر هم رسید بعد از چهار دهه که خدمت شما برسد و تمام مسئولین که واقعیتهای این صنعت را ما بتوانیم معرفی کنیم، آمدهام که ظرفیت ویژهی این هنرصنعت را به تمام مسئولین محترم معرفی کنم. بار سنگینی بر دوش بنده است، امیدوارم که بتوانم آن چنان که شایستهی این هنرصنعت کهن است را درست ادا کنم.
صنعت طلا جواهر با توجه به حجم معاملات و گردش مالی بالا دارای یک پتانسیل اقتصادی ویژهای است که میتواند در شرایط حاضر به عنوان یک صنعت استراتژیک و مهم در جهان، راهگشای فعالیت اقتصاد مقاومتی باشد. همان طور که مستحضرید گردش مالی سالیانهی این صنعت در جهان بیش از هزار میلیارد دلار میباشد که سهم ناچیزی در اختیار ایران قرار دارد. از طرف دیگر میزان استخراج معادن طلا در جهان بیش از سه هزار و سیصد تن در سال برآورد شده است و این میزان در معادن کشور چیزی در حدود پنج تن در سال است. در حالی که نیاز کشور به شمش طلا بیش از سیصد تن تخمین میشود در کل چرخه. این اعداد را دارم میگویم به خاطر اینکه دغدغهی یکی از مسئولین، دغدغهی مسئولان ما خروج طلا از کشور هست. میزان استخراج الماس از معادن جهان در حدود شصتوسه میلیون قیرات در سال است در حالی که در ایران به نظر هیچ گونه معادن سنگهای قیمتی وجود ندارد یا در استخراج و استحصال آن سرمایهگذاری مناسبی به جهت صرفهی اقتصادی معمول نشده است.
هماکنون بیش از دویستوبیست هزار نفر در این صنعت مشغول به کار میباشند که نیمی در بیش از هشت هزار واحد تولیدی و نیمی دیگر در بیش از چهل هزار واحد فروش و عرضه مشغول به کار میباشند، این یعنی تمام زیرساختها آماده است. این بحثی که میخواهم مطرح بکنم بسیار حائز اهمیت است. در میان کشورهای جهان تنها هفت کشور هستند که در این صنعت قابلیت تولید در حجم صنعتی و صادرات را دارا میباشند که خوشبختانه ایران نیز با پتانسیل بسیار مناسب جزو یکی از این کشورها است.
رهبر انقلاب: آنهای دیگر چه کسانی هستند؟
ادعای ما این هست، کشورهای ترکیه، ایتالیا، تایلند، کرهیجنوبی، هند و هنگکنگ و در بخش تجارتش حضرت آقا کشور امارات متحدهی عربی است که بیش از شصت تا هفتاد درصد تجارت این صنعت را در اختیار دارد. من اصلاً نمیخواهم بگویم ما کشور اول هستیم یا هفتم، ولی این قدر فاصله بسیار ناچیز و محدود است که ظرف بسیار زمان کوتاه میشود این لایهها را جا به جا کرد.
این هنرصنعت یکی از معدود صنایعی است که ما در آن مزیت رقابتی داریم و تلفیقی از هنر و تکنولوژی که در بخش تکنولوژی همسان و همتراز با رقبای قدرتمند خود میباشیم، ولی در بخش هنری آن حرفهای بسیاری برای گفتن داریم. ما یک چیزی حدود بالغ بر ده هزار طراح آزموده داریم که آماده به خدمتاند. یکی از نکات بارز و قابل توجه در این صنعت این است که اکثریت غالب مشتریان این حوزه در جهان مسلمانان و کشورهای اسلامی میباشند و تنها دو کشور ایران و ترکیه از میان این هفت کشور نقش تولیدی و محوری در جغرافیای ملل مسلمان دارند و این فرصت بسیار مغتنمی است تا با ارائهی راهکارهای مناسب و طراحیهای مطلوب و مخصوص کشورهای اسلامی و با توجه به قرابت و نزدیکی فرهنگی به این کشورها به راحتی سهم قابل توجهی از سهم بازار این کشورها را از آن خود نماییم.
حضرت آقا! تمام این کارها به صورت پایلوت، به صورت قانونی و غیرقانونی انجام شده به خاطر معضلاتی که در روند صادرات و واردات داریم. نکتهی حائز اهمیت در این خصوص این است که ایران همواره به عنوان یک الگوی پیشرو و مهم و تأثیرگذار در جهان اسلام مطرح بوده، هست و خواهد بود و از این حیث میتواند به صورتی بسیار مؤثر در بازارهای کشورهای اسلامی فرهنگسازی نموده و نقشآفرینی کند. من مثالی که میخواهم برای شما عرض کنم کشور هند در کشورهای عربی حوزهی خلیجفارس که خیلی کوچکند آن چنان رسوخ کرده که تمام فرهنگ هند در محصولاتش مورد مصرف آن کشورها قرار دارد، یعنی این قدر این صنعت قابل رسوخ هست. از طرف دیگر موقعیت ژئوپولتیک ایران در منطقهی غرب آسیا و قرار گرفتن آن در شاهراه مصرف مصنوعات طلا و جواهر دنیا کشورمان را به یکی از جذابترین کشورهای جهان جهت سرمایهگذاری در این صنعت تبدیل نموده است.
سطح کیفی عالی محصولات و صرفهی اقتصادی ناشی از ویژگیهای جغرافیایی کشور در حال حاضر سلاح بسیار قدرتمندی است که میتواند ما را به یکی از بزرگترین صادرکنندگان طلا و جواهر جهان تبدیل نماید. خوشبختانه طی سالهای گذشته با توجه به فعالیتهای مستمری که در این حوزه صورت گرفته است نگاه مسئولان به این صنعت کاملاً تغییر و اکنون زمان آن رسیده است تا با یک عزم و ارادهی جدی با عنایت به رهبری عالمانهی حضرتعالی از ظرفیت بسیار بالای این صنعت در جهت نیل به اقتصاد درونمحور و درونزا استفاده کرد.
بدون شک ظرفیت استراتژیک کشور در شرایط حاضر بهترین زمان را برای ورودی قدرتمند به بازارهای جهانی و حضور گسترده در بازارهای منطقه فراهم آورده است. معذرت میخواهم. با اندکی توجه در رفع معضلات، این صنعت در حال حاضر قابلیت آن را دارد که جایگاهی در خور توجه در هر حوزهی صادرات مصنوعات در جهان را به خود اختصاص دهد. در بخش صادرات مصنوعات جواهر نیز میتوان بیش از سی درصد ارزش افزوده را عاید کشور نماید و این رقم برای مصنوعات طلا رقمی بالغ بر پانزده درصد میباشد.
همچنین این صنعت به لحاظ انعطافپذیری کامل، قابلیت آن را دارد که بسیاری از صنایع زیردستی از جمله نقره و صنایع دستی و بدلیجات و صنعت تراش سنگهای نیمه قیمتی و صنایع بستهبندی را نیز متحول و فعال نموده و در بخش فناوری و ماشینآلات و آموزش نیز از ظرفیتهای مناسبی برخوردار است که به رؤیت مسئولین مربوطه رسیده است. نزدیک، بالغ بر پنج سال است این اتفاق افتاده تا نگاه مسئولین ما به این صنعت را ما تغییر بدهیم حضرت آقا.
من فکر کنم باید این را حتماً بگویم، چون این بسیار بسیار مهم است. استفاده از سنگهای عقیق و فیروزه با ارزش افزودهی بسیار بالا که معادن آن در کشور موجود بوده و در حال حاضر به صورت خام فروخته میشود بر روی مصنوعات صادراتی که جذابیت بسیار زیادی را برای کشورهای منطقه نیز دارد از نقاط قوت این صنعت در راستای استراتژی راهبردی صادراتی میباشد.
از دیگر شاخصههای این صنعت وابستگی مستقیم آن به نیروی انسانی است و از این حیث یک صنعت اشتغالزا است که بیش از سی درصد نیروی انسانی شاغل در این رسته را بانوان تشکیل میدهند. حضرت آقا! ترکیه یک کشور بلامنازع در بخش صادرات است، بالغ بر یک میلیون و دویست الی سیصد هزار نفر در این صنعت مشغول به کارند با بیستوپنج الی سی میلیارد دلار در سال.
با اندکی توجه و تغییر نگاه مسئولین و نهادهای مرتبط به این صنعت میتوان در یک دورهی پنج ساله بدون اینکه کوچکترین بار مالی بر دولت تحمیل گردد بیش از یکصد هزار شغل جدید و پایدار به وجود آورد و با تولید پانصد تن مصنوعات و صد تن صادرات از آن مقدار، بیش از چهار میلیارد دلار ارز را روانهی خزانهی کشور نمود. عدد ممکن است بزرگ است، ولی وقتی در جلساتی که داشتیم دقیق شدیم، دیدیم بسیار بسیار کار ساده و روانی است. براساس نقشهی راه و برنامهی استراتژیک که در این صنعت تدوین شده است، هدف اولیهی این صنعت دستیابی به رتبهی دوم صادرات مصنوعات در منطقه و به وجود آوردن حداقل دو نشان تجاری و معتبر جهانی در این حوزه و در گام دوم بازپسگیری جایگاه واقعی این صنعت از کشور ترکیه میباشد که سالهای سال است در این عرصه اقتدار و یکهتازی میکند.
من یک خاطره باید بگویم. ما سال ۹۳ ده تا تولیدکننده رفتیم نمایشگاه استانبول یک غرفه گرفتیم. از جناب آقای دکتر خباز و آقای دکتر نامور مطلق و یکی از مدیران وزارت صمت دعوت کردیم و تشریف آوردند نمایشگاه برای اینکه از آن سال بنا شد که این صنعت را نمایش بدهیم. آمدند از نزدیک چهار روز در کنار ما بودند، وقتی که رفتند آنها هم رئیس اتحادیه -آنجا مثل ایران نیست که متأسفانه ۴۰۰ اتحادیهی متعدد داشته باشد؛ متمرکزند- رئیس اتحادیه وقت آنجا و بزرگترین تولیدکنندهی آنجا کلامی به این دو آقایان گفت که من فکر میکنم جزو بدترین روزهای زندگیام بود. برگشت به جناب آقای دکتر خباز گفت: ما تا پانزده سال پیش آرزوی این را داشتیم که یک کار از ایران وارد کشورمان بکنیم، ولی الان ما بیست سال جلوتر از شماییم. باورتان نمیشود آن شب ما با آقای دکتر خباز آن قدر صحبت کردیم که این ناراحتی را از وجود خودمان خارج کنیم.
من بند خواستههایمان را باید حتماً بگویم، چون اینجا خیلی برایمان مهم است، من معذرت میخواهم. بدون شک رسیدن به مقام و جایگاه بزرگترین صادرکنندهی مصنوعات در جهان شایستهی کشور عزیزمان ایران است. در پایان بر خود لازم میدانم که از زحمات فراوان و بیدریغ و پیگیریهای مستمر جناب آقای دکتر آقامحمدی که ما را برآن داشت تا ظرف مدت کوتاهی سند چشمانداز و برنامهی استراتژیک صنعت طلا و جواهر کشور را تدوین نموده و با عزمی راسختر به تلاشهایمان ادامه دهیم تقدیر کنیم. این سند امروز آماده شد الحمدلله و همچنین مراتب تقدیر و تشکر ویژهی خود را از مقام وزارت جناب آقای دکتر رحمانی به واسطهی تمامی تلاشهایی که جهت رشد و توسعهی این صنعت مبذول داشتهاند ابراز میدارم.
ما پنج خواسته داریم. ایجاد مرکز توسعهی صنعتی و تجاری فلزات گرانبها و گوهرسنگها به دلیل تعدد مراجع تصمیمگیری. ما، چون تعهد دادیم به حاکمیت که افق ۱۴۰۴ آن چهار میلیارد و یکصد هزار شغل و پانصد تن و صد تن صادرات را حتماً انجام بدهیم؛ ایجاد اتاق فلزات گرانبها و سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در گمرکات به منظور تسهیل صادرات و واردات؛ صدور مجوز صنعتی در شعاع صد و بیست کیلومتر و جهت توسعه، این صنعت جزو صنایع پاک در جهان انتخاب شده است؛ اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده، ما مخالفش نیستیم، فقط باید اصلاح بشود؛ جلوگیری از ورود مصنوعات قاچاق به داخل کشور با عزمی راسختر و جدیت بیشتر؛ تسهیل در قوانین و آییننامهها و تعرفههای مربوط به ورود ماشینآلات و ابزار و موارد اولیه. در آخر ما زنده از آنیم که آرام نگیریم موجیم که آسودگی ما عدم ماست
در ابتدای این دیدار و پیش از سخنان رهبر انقلاب، چند تن از تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی، دیدگاههای خود را بیان کردند. یکی از این افراد علیرضا حسین احمدی، مدیرعامل شرکت طلا و جواهرسازی ریتون بود که متن اظهارات وی به شرح زیر است:
"حضرت آقا! بالاخره نوبت صنعت طلا و جواهر هم رسید بعد از چهار دهه که خدمت شما برسد و تمام مسئولین که واقعیتهای این صنعت را ما بتوانیم معرفی کنیم، آمدهام که ظرفیت ویژهی این هنرصنعت را به تمام مسئولین محترم معرفی کنم. بار سنگینی بر دوش بنده است، امیدوارم که بتوانم آن چنان که شایستهی این هنرصنعت کهن است را درست ادا کنم.
صنعت طلا جواهر با توجه به حجم معاملات و گردش مالی بالا دارای یک پتانسیل اقتصادی ویژهای است که میتواند در شرایط حاضر به عنوان یک صنعت استراتژیک و مهم در جهان، راهگشای فعالیت اقتصاد مقاومتی باشد. همان طور که مستحضرید گردش مالی سالیانهی این صنعت در جهان بیش از هزار میلیارد دلار میباشد که سهم ناچیزی در اختیار ایران قرار دارد. از طرف دیگر میزان استخراج معادن طلا در جهان بیش از سه هزار و سیصد تن در سال برآورد شده است و این میزان در معادن کشور چیزی در حدود پنج تن در سال است. در حالی که نیاز کشور به شمش طلا بیش از سیصد تن تخمین میشود در کل چرخه. این اعداد را دارم میگویم به خاطر اینکه دغدغهی یکی از مسئولین، دغدغهی مسئولان ما خروج طلا از کشور هست. میزان استخراج الماس از معادن جهان در حدود شصتوسه میلیون قیرات در سال است در حالی که در ایران به نظر هیچ گونه معادن سنگهای قیمتی وجود ندارد یا در استخراج و استحصال آن سرمایهگذاری مناسبی به جهت صرفهی اقتصادی معمول نشده است.
هماکنون بیش از دویستوبیست هزار نفر در این صنعت مشغول به کار میباشند که نیمی در بیش از هشت هزار واحد تولیدی و نیمی دیگر در بیش از چهل هزار واحد فروش و عرضه مشغول به کار میباشند، این یعنی تمام زیرساختها آماده است. این بحثی که میخواهم مطرح بکنم بسیار حائز اهمیت است. در میان کشورهای جهان تنها هفت کشور هستند که در این صنعت قابلیت تولید در حجم صنعتی و صادرات را دارا میباشند که خوشبختانه ایران نیز با پتانسیل بسیار مناسب جزو یکی از این کشورها است.
رهبر انقلاب: آنهای دیگر چه کسانی هستند؟
ادعای ما این هست، کشورهای ترکیه، ایتالیا، تایلند، کرهیجنوبی، هند و هنگکنگ و در بخش تجارتش حضرت آقا کشور امارات متحدهی عربی است که بیش از شصت تا هفتاد درصد تجارت این صنعت را در اختیار دارد. من اصلاً نمیخواهم بگویم ما کشور اول هستیم یا هفتم، ولی این قدر فاصله بسیار ناچیز و محدود است که ظرف بسیار زمان کوتاه میشود این لایهها را جا به جا کرد.
این هنرصنعت یکی از معدود صنایعی است که ما در آن مزیت رقابتی داریم و تلفیقی از هنر و تکنولوژی که در بخش تکنولوژی همسان و همتراز با رقبای قدرتمند خود میباشیم، ولی در بخش هنری آن حرفهای بسیاری برای گفتن داریم. ما یک چیزی حدود بالغ بر ده هزار طراح آزموده داریم که آماده به خدمتاند. یکی از نکات بارز و قابل توجه در این صنعت این است که اکثریت غالب مشتریان این حوزه در جهان مسلمانان و کشورهای اسلامی میباشند و تنها دو کشور ایران و ترکیه از میان این هفت کشور نقش تولیدی و محوری در جغرافیای ملل مسلمان دارند و این فرصت بسیار مغتنمی است تا با ارائهی راهکارهای مناسب و طراحیهای مطلوب و مخصوص کشورهای اسلامی و با توجه به قرابت و نزدیکی فرهنگی به این کشورها به راحتی سهم قابل توجهی از سهم بازار این کشورها را از آن خود نماییم.
حضرت آقا! تمام این کارها به صورت پایلوت، به صورت قانونی و غیرقانونی انجام شده به خاطر معضلاتی که در روند صادرات و واردات داریم. نکتهی حائز اهمیت در این خصوص این است که ایران همواره به عنوان یک الگوی پیشرو و مهم و تأثیرگذار در جهان اسلام مطرح بوده، هست و خواهد بود و از این حیث میتواند به صورتی بسیار مؤثر در بازارهای کشورهای اسلامی فرهنگسازی نموده و نقشآفرینی کند. من مثالی که میخواهم برای شما عرض کنم کشور هند در کشورهای عربی حوزهی خلیجفارس که خیلی کوچکند آن چنان رسوخ کرده که تمام فرهنگ هند در محصولاتش مورد مصرف آن کشورها قرار دارد، یعنی این قدر این صنعت قابل رسوخ هست. از طرف دیگر موقعیت ژئوپولتیک ایران در منطقهی غرب آسیا و قرار گرفتن آن در شاهراه مصرف مصنوعات طلا و جواهر دنیا کشورمان را به یکی از جذابترین کشورهای جهان جهت سرمایهگذاری در این صنعت تبدیل نموده است.
سطح کیفی عالی محصولات و صرفهی اقتصادی ناشی از ویژگیهای جغرافیایی کشور در حال حاضر سلاح بسیار قدرتمندی است که میتواند ما را به یکی از بزرگترین صادرکنندگان طلا و جواهر جهان تبدیل نماید. خوشبختانه طی سالهای گذشته با توجه به فعالیتهای مستمری که در این حوزه صورت گرفته است نگاه مسئولان به این صنعت کاملاً تغییر و اکنون زمان آن رسیده است تا با یک عزم و ارادهی جدی با عنایت به رهبری عالمانهی حضرتعالی از ظرفیت بسیار بالای این صنعت در جهت نیل به اقتصاد درونمحور و درونزا استفاده کرد.
بدون شک ظرفیت استراتژیک کشور در شرایط حاضر بهترین زمان را برای ورودی قدرتمند به بازارهای جهانی و حضور گسترده در بازارهای منطقه فراهم آورده است. معذرت میخواهم. با اندکی توجه در رفع معضلات، این صنعت در حال حاضر قابلیت آن را دارد که جایگاهی در خور توجه در هر حوزهی صادرات مصنوعات در جهان را به خود اختصاص دهد. در بخش صادرات مصنوعات جواهر نیز میتوان بیش از سی درصد ارزش افزوده را عاید کشور نماید و این رقم برای مصنوعات طلا رقمی بالغ بر پانزده درصد میباشد.
همچنین این صنعت به لحاظ انعطافپذیری کامل، قابلیت آن را دارد که بسیاری از صنایع زیردستی از جمله نقره و صنایع دستی و بدلیجات و صنعت تراش سنگهای نیمه قیمتی و صنایع بستهبندی را نیز متحول و فعال نموده و در بخش فناوری و ماشینآلات و آموزش نیز از ظرفیتهای مناسبی برخوردار است که به رؤیت مسئولین مربوطه رسیده است. نزدیک، بالغ بر پنج سال است این اتفاق افتاده تا نگاه مسئولین ما به این صنعت را ما تغییر بدهیم حضرت آقا.
من فکر کنم باید این را حتماً بگویم، چون این بسیار بسیار مهم است. استفاده از سنگهای عقیق و فیروزه با ارزش افزودهی بسیار بالا که معادن آن در کشور موجود بوده و در حال حاضر به صورت خام فروخته میشود بر روی مصنوعات صادراتی که جذابیت بسیار زیادی را برای کشورهای منطقه نیز دارد از نقاط قوت این صنعت در راستای استراتژی راهبردی صادراتی میباشد.
از دیگر شاخصههای این صنعت وابستگی مستقیم آن به نیروی انسانی است و از این حیث یک صنعت اشتغالزا است که بیش از سی درصد نیروی انسانی شاغل در این رسته را بانوان تشکیل میدهند. حضرت آقا! ترکیه یک کشور بلامنازع در بخش صادرات است، بالغ بر یک میلیون و دویست الی سیصد هزار نفر در این صنعت مشغول به کارند با بیستوپنج الی سی میلیارد دلار در سال.
با اندکی توجه و تغییر نگاه مسئولین و نهادهای مرتبط به این صنعت میتوان در یک دورهی پنج ساله بدون اینکه کوچکترین بار مالی بر دولت تحمیل گردد بیش از یکصد هزار شغل جدید و پایدار به وجود آورد و با تولید پانصد تن مصنوعات و صد تن صادرات از آن مقدار، بیش از چهار میلیارد دلار ارز را روانهی خزانهی کشور نمود. عدد ممکن است بزرگ است، ولی وقتی در جلساتی که داشتیم دقیق شدیم، دیدیم بسیار بسیار کار ساده و روانی است. براساس نقشهی راه و برنامهی استراتژیک که در این صنعت تدوین شده است، هدف اولیهی این صنعت دستیابی به رتبهی دوم صادرات مصنوعات در منطقه و به وجود آوردن حداقل دو نشان تجاری و معتبر جهانی در این حوزه و در گام دوم بازپسگیری جایگاه واقعی این صنعت از کشور ترکیه میباشد که سالهای سال است در این عرصه اقتدار و یکهتازی میکند.
من یک خاطره باید بگویم. ما سال ۹۳ ده تا تولیدکننده رفتیم نمایشگاه استانبول یک غرفه گرفتیم. از جناب آقای دکتر خباز و آقای دکتر نامور مطلق و یکی از مدیران وزارت صمت دعوت کردیم و تشریف آوردند نمایشگاه برای اینکه از آن سال بنا شد که این صنعت را نمایش بدهیم. آمدند از نزدیک چهار روز در کنار ما بودند، وقتی که رفتند آنها هم رئیس اتحادیه -آنجا مثل ایران نیست که متأسفانه ۴۰۰ اتحادیهی متعدد داشته باشد؛ متمرکزند- رئیس اتحادیه وقت آنجا و بزرگترین تولیدکنندهی آنجا کلامی به این دو آقایان گفت که من فکر میکنم جزو بدترین روزهای زندگیام بود. برگشت به جناب آقای دکتر خباز گفت: ما تا پانزده سال پیش آرزوی این را داشتیم که یک کار از ایران وارد کشورمان بکنیم، ولی الان ما بیست سال جلوتر از شماییم. باورتان نمیشود آن شب ما با آقای دکتر خباز آن قدر صحبت کردیم که این ناراحتی را از وجود خودمان خارج کنیم.
من بند خواستههایمان را باید حتماً بگویم، چون اینجا خیلی برایمان مهم است، من معذرت میخواهم. بدون شک رسیدن به مقام و جایگاه بزرگترین صادرکنندهی مصنوعات در جهان شایستهی کشور عزیزمان ایران است. در پایان بر خود لازم میدانم که از زحمات فراوان و بیدریغ و پیگیریهای مستمر جناب آقای دکتر آقامحمدی که ما را برآن داشت تا ظرف مدت کوتاهی سند چشمانداز و برنامهی استراتژیک صنعت طلا و جواهر کشور را تدوین نموده و با عزمی راسختر به تلاشهایمان ادامه دهیم تقدیر کنیم. این سند امروز آماده شد الحمدلله و همچنین مراتب تقدیر و تشکر ویژهی خود را از مقام وزارت جناب آقای دکتر رحمانی به واسطهی تمامی تلاشهایی که جهت رشد و توسعهی این صنعت مبذول داشتهاند ابراز میدارم.
ما پنج خواسته داریم. ایجاد مرکز توسعهی صنعتی و تجاری فلزات گرانبها و گوهرسنگها به دلیل تعدد مراجع تصمیمگیری. ما، چون تعهد دادیم به حاکمیت که افق ۱۴۰۴ آن چهار میلیارد و یکصد هزار شغل و پانصد تن و صد تن صادرات را حتماً انجام بدهیم؛ ایجاد اتاق فلزات گرانبها و سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در گمرکات به منظور تسهیل صادرات و واردات؛ صدور مجوز صنعتی در شعاع صد و بیست کیلومتر و جهت توسعه، این صنعت جزو صنایع پاک در جهان انتخاب شده است؛ اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده، ما مخالفش نیستیم، فقط باید اصلاح بشود؛ جلوگیری از ورود مصنوعات قاچاق به داخل کشور با عزمی راسختر و جدیت بیشتر؛ تسهیل در قوانین و آییننامهها و تعرفههای مربوط به ورود ماشینآلات و ابزار و موارد اولیه. در آخر ما زنده از آنیم که آرام نگیریم موجیم که آسودگی ما عدم ماست
خیلی متشکرم از حضرتعالی، باعث افتخار این صنعت شد که یک روزی در خدمت شما باشد. "
منبع:
تسنیم
ارسال نظر