گوناگون

دلایل کاهش تعداد خودروهای دوگانه‌سوز تولید کشور

پارسینه: مدیر صنایع خودرویی مدیریت ستاد حمل و نقل سوخت کشور دلایل کاهش تعداد خودروهای دوگانه سوز تولید کشور را تشریح کرد.

حسین هاشمی کاهش تعداد خودروهای دوگانه‌سوز به دلیل قطع یارانه پرداختی دولت از سوی خودروسازان را رد کرد و یادآور شد: اگرچه دولت برای تولید خودروهای پایه گاز سوز 100میلیارد تومان به خودروسازان کمک کرده است اما از پنج سال گذشته یارانه‌ای برای تبدیل خودروهای دوگانه سوز پرداخت نشده است بنابراین کاهش تعداد خودروهای دوگانه‌سوز به موضوعات دیگری مربوط است.

وی با اشاره به این‌که یکی از علت‌های کاهش تعداد خودوهای دوگانه سوز تولید شده عدم تمایل مردم به خرید این نوع خودروهاست، توضیح داد: هر از چند گاهی که حرف و حدیث‌ها پیرامون افزایش قیمت بنزین داغ می‌شود جوی روانی ایجاد می‌شود که توجه مردم به خودروی دوگانه‌سوز را بیشتر می‌کند و حجم تقاضا برای این نوع خودرو را افزایش می‌دهد اما اکنون این فضا وجود ندارد.

مدیر صنایع خودرویی مدیریت ستاد حمل و نقل سوخت کشور یکی دیگر از دلایل کاهش تعداد خودروهای دوگانه‌سوز تولیدی را تصمیم وزارت نفت برای توسعه سوخت ال.پی.جی عنوان کرد و گفت: با توجه به سبد سوخت کشور باید سوخت پنج درصد از ناوگان حمل و نقل کشور توسط سوخت ال.پی.جی تامین شود.

البته هاشمی اظهار کرد: هم اکنون برخی افزاد از سوخت ال.پی.جی خانگی برای تامین سوخت خود استفاده می کنند که البته این موضوع باید در مسیر استاندارد خود حرکت کند.

سخنگوی سابق مدیریت ستاد حمل و نقل سوخت با بیان این که هم اکنون تقاضای برای خودروی دوگانه‌سوز در کشور اشباع شده است توضیح داد: پیش از این در شهرستان‌ها تعداد خودروهای دوگانه‌سوز نسبت به جایگاه‌های ساخته شده بسیار کم بود به همین دلیل در مرحله‌ای تمایل به خرید خودوهای گازسوز در شهرهای کوچک افزایش یافت اما الان تعداد خودرو و جایگاه به نقطه سر به سر رسیده است.

مدیر صنایع خودرویی مدیریت ستاد حمل و نقل سوخت کشور افزود: همچنین در تهران تعداد جایگاه‌های سی.ان.جی نسبت به خودروها دوگانه سوز بسیار کمتر است که دلیل اصلی روند کند توسعه جایگاه‌های سی.ان.جی. قیمت بالای زمین است.

هاشمی با اظهار این که همین امر موجب شده است که استقبال از خودروهای دوگانه سوز در تهران و کلان شهرها کاهش یابد تاکید کرد:‌ برای افزایش تعداد جایگاه‌ها در کلانشهرها و به ویژه در پایتخت باید شهرداری‌ها در تامین زمین مورد نیاز برای ساخت جایگاه همکاری بیشتری داشته باشند.

وی کاهش تعداد خودروهای تولیدی در کشور را نسبت به سال‌های گذشته یکی دیگر از علت‌های کاهش تعداد خودروهای دوگانه‌سوز عنوان کرد و افزود: با توجه به این که مشکلات خودروسازان تاکنون برطرف نشده است آن‌ها نیز براساس تعداد خودروهای تولیدی خود نسبت به دوگانه سوز کردن برخی خودروها اقدام می‌کنند.

مدیر صنایع خودرویی مدیریت ستاد حمل و نقل سوخت کشور در پاسخ به این سوال که خودروسازان متعهد به تبدیل کردن 50 درصد خودروهای تولیدی خود به دوگانه سوز هستند نیز یادآور شد: در گذشته قانونی وجود داشت که باید 60 درصد تولیدات خودروسازان داخلی دوگانه سوز می‌شد اما این قانون به تبدیل حداکثر 50 درصد خودروها تغیر کرد.

هاشمی گفت: همچنین با توجه به این‌که سهم سی.ان.جی و ال پی جی از سبد سوخت کشور 25 درصد است هم اکنون با وجود حدود سه میلیون خودروی دوگانه سوز در کشور این رقم محقق شده است.

به گزارش ایسنا، تولید خودروهای سواری دوگانه‌سوز در خردادماه امسال حدود 52 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است. در این مدت تولید انواع خودروهای سواری دوگانه‌سوز از 11 هزار و 59 دستگاه در خرداد 91 به 5236 دستگاه کاهش یافته که نشان دهنده افت حدودا 52 درصدی تولید این محصولات است.
منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار