تجارت خارجی ایران به ۱۹.۵ میلیارد دلار نزدیک شد
پارسینه: کارنامه بهاری تجارت خارجی ایران منتشر و تجارت خارجی به ۱۹.۵میلیارد دلار نزدیک شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ گمرک ایران اعلام کرد عملکرد تجارت خارجی کشورمان در خرداد ماه نیز بهبود یافته و تراز تجاری ایران همچنان مثبت است.
در سه ماهه نخست سالجاری ۲۷ میلیون و ۷۸۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۰ میلیارد و ۴۷۲ میلیون دلار صادر شد که در مقایسه با دو ماهه نخست سالجاری از لحاظ ارزش بالغ بر ۳ میلیارد و ۶۱۰ میلیون دلار افزایش داشته است. از حیث وزنی نیز میزان صادرات کالا در مدت مذکور بیش از ۹ میلیون و ۶۶۰ هزار تن افزایش نشان میدهد.
در سه ماهه نخست امسال بالغ بر ۷ میلیون و ۲۶۳ هزار تن کالا به ارزش ۹ میلیارد و یک میلیون دلار از طریق گمرکات اجرایی وارد کشور شده که این رقم در مقایسه با دو ماهه نخست سالجاری که طی آن ۴ میلیون و ۵۶۰ هزار تن کالا به ارزش ۵ میلیارد و ۴۹۷ میلیون دلار وارد شده بود رشد نشان میدهد.
بنابر این گزارش در دو ماهه اول سالجاری صادرات غیرنفتی کشورمان ۱۴ و ۶۸ صدم درصد و واردات ۱۳ و ۵۴ صدم درصد کاهش داشت.
در فصل بهار این مدت گاز طبیعی مایع شده به ارزش یک میلیارد و ۶۹۰ میلیون دلار، سایر گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع به ارزش ۴۳۴ میلیون دلار، محصولات از آهن یا فولاد غیرممزوج تخت فقط گرم نورد شده بهصورت طومار با ۳۵۴ میلیون دلار، پروپان مایع شده با ۳۴۳ میلیون دلار و روغنهای سبک و فرآوردهها به جز بنزین با ۲۹۱ میلیون دلار عمدهترین کالاهای صادراتی و کشورهای چین، امارات متحده عربی، عراق، جمهوری کره و هند پنج کشور عمده مقصد صادرات کالاهای غیرنفتی بودند.
در سه ماهه اول سالجاری، ذرت دامی با ۲۷۲ میلیون دلار، لوبیای سویا با ۲۲۱ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۲۱۵ میلیون دلار، برنج با ۱۹۷ میلیون دلار، قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با ۱۶۰ میلیون دلار عمدهترین کالاهای وارداتی بودند و کشورهای چین، امارات متحده عربی، جمهوری کره، ترکیه و فدراسیون روسیه پنج کشور عمده صادرکننده کالا به کشورمان بودهاند.
شایان ذکر است که متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی در این مدت ۳۷۷ دلار و کالای وارداتی یک هزار و ۲۳۹ دلار بوده است.
رشد صادرات ایران به چین و کره جنوبی و هند
میزان صادرات ایران به چین در سه ماهه نخست سالجاری از لحاظ ارزش نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲ و ۶۲ صدم درصد افزایش یافت.
چین در این مدت ۲۱ و ۴۹ صدم درصد از سهم ارزشی کالاهای صادراتی ایران را به خود اختصاص داد.
امارات متحده عربی دومین خریدار کالاهای ایران در این مدت بوده که ۱۶ و ۹۲ صدم درصد از سهم ارزش کل صادرات را دارا بوده و واردات آن از ایران نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ و ۶۵ صدم درصد کاهش داشته است.
سومین کشور واردکننده کالاهای ایرانی کشور عراق است که طی سه ماهه اول سالجاری سهم آن از کل ارزش صادرات ۱۴ و ۴۹ درصد است و ۵ و ۷۶ درصد کاهش را نشان میدهد.
کره جنوبی با سهم ارزش ۸ و ۱۱ صدم درصد چهارمین کشور مقصد کالاهای صادراتی کشورمان بوده و واردات آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد یک میلیون و ۳۷۵ درصدی همراه بوده است.
هند پنجمین واردکننده کالاهای ایرانی است که ۷ و ۴۰ صدم درصد از سهم ارزش کالاهای صادرات را به خود اختصاص داد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶ و ۴۷ صدم درصد افزایش نشان میدهد.
سایر کشورها با سهم ارزش ۳۱ و ۵۸ درصدی، واردکننده کالاهای ایرانی بودهاند که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۹ و ۳۳ درصد کاهش داشته است.
میعانات گازی با ارزش یک میلیارد و ۶۹۰ میلیون دلار، ۱۶ و ۱۴ صدم درصد سهم ارزش کالاهای صادراتی را در این مدت داشته است.
صادرات محصولات پتروشیمی با ارزش ۳ میلیارد و ۵۴۲ میلیون دلار، ۳۳ و ۸۲ صدم درصد سهم ارزش کالاهای صادراتی را به خود اختصاص داده است.
تسریع در ترخیص دارو و تجهیزات پزشکی
گمرک ایران از تصمیم جدید برای تسریع در ترخیص دارو و تجهیزات پزشکی خبر داد و اعلام کرد: صدور مجوزهای ترخیص دارو و تجهیزات پزشکی بهصورت الکترونیکی موفقیتآمیز بوده است.
به گزارش خبرگزای صدا و سیما به نقل از روابط عمومی گمرک ایران در جلسه مشترکی که امروز میان مسئولان گمرک و سازمان غذا و دارو برگزار شد، یکی از مواردی که زمانبر بود و در این جلسه حل شد، اظهار تکتک اقلام بود که از طرف معاونت غذا و دارو مقرر شد براساس کد و به صورت فایل بارگذاری شود.
فرود عسگری معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران با تأیید این مطلب گفت: در حال حاضر گمرک فرودگاه امام خمینی(ره) بسیاری از اقلام دارویی و به ویژه کیتهای آزمایشگاهی را بهصورت حمل یکسره ترخیص میکند و این موضوع مورد تأیید اعضای حاضر درجلسه به ویژه دکتر محمود بیگلر مدیرکل نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو است.
عسگری افزود: در این جلسه مقرر شد گمرک برای ایجاد سرعت در ترخیص، کارشناسی دارو و تجهیزات پزشکی را در گمرک محل اظهار انجام دهد.
به گفته معاون فنی و امور گمرکی همچنین مقرر شد به منظور سرعت دادن به کار، نماینده غذا و دارو در فرودگاه امام خمینی(ره) مستقر شود.
عسگری تأکید کرد که با جلسات هماهنگی واحد فن آوری اطلاعات گمرک وسازمان غذا و دارو نواقص جزیی هم برطرف خواهد شد.
مدتی است که گمرک و سازمان غذا و دارو با هدف پیشگیری از جعل اسناد و مبارزه با قاچاق اقلام دارویی و ملزومات پزشکی، صدور مجوزهای ترخیص کالاهای یادشده را به صورت الکترونیکی انجام میدهند و این مجوزها پس از صدور مستقیماً بر روی سامانه جامع گمرکی قرار میگیرد.
شیخ نصرالله چشن میگیرد