دو اشکال اساسی یارانههای نقدی
پارسینه: رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی و صنایع معادن تهران گفت: اولویت دولت دوازدهم باید فراهم کردن پیش نیازهای تولید و اشتغال باشد؛این پیش نیازها شامل سرمایه،نیروی انسانی و تکنولوژی است.
علي شمس اردكاني در گفت وگو با خبرآنلاين با تاكيد بر اينكه دولت دوازدهم بايد تلاش كند كه سرمايه ها به سمت توليد حركت كند،اظهارداشت: اقتصاد ايران در ۴ سال گذشته از سمت اقتصاد نيازهای روزمره عبور كرده و اكنون زمان مناسبی است كه تمركز بر سرمايه گذاری به قصد افزايش توليد صورت بگيرد.
وي افزود:با سرمايه گذاری توليد افزايش می يابد و نتيجه آن درآمد سرانه مردم بيشتر شده و به عبارت عاميانه شكم مردم سير مي شود.
اين كارشناس اقتصادي با بيان اينكه پرداخت يارانه بايد از مسير نقدی به همه مردم بايد به سمت توليد تغيير جهت بدهد،تصريح كرد: براي توانمند سازی دهك های كم درآمد می توان از روش های ديگری بهره گرفت،اما اينكه يارانه به همه اقشار مردم تعلق بگيرد،به جز تبعات تورمی،تاثيری نخواهد گذاشت.
او اضافه كرد:پرداخت يارانه به شيوه نقدی و اصرار بر پرداخت آن خلاف شرع است ،به اين دليل كه اولا يارانه زنان در خانواده ها به حساب همسرانشان واريز مي شود و آنها اجازه برداشت يارانه بدون اجازه همسرندارند كه اين موضوع عملا خلاف شرع است و اگر بناست يارانه ای از سوي دولت پرداخت شود،اجازه برداشت آن مستقيم برای زنان بدون اجازه شوهر امکان پذیر نیست.
شمس اردكانی خاطرنشان كرد:درحال حاضر پرداخت يارانه نقدی به همه مردم اعم از نيازمند و غيرنيازمند، شبيه اعانه است كه در قانون اسلام پرداخت اعانه به افراد غير نيازمند و پولدار اشكال شرعي دارد.
او با بيان اينكه لازم است شوراي محترم نگهبان اين دو نكته را مد نظر قرار دهد،متذكر شد: منابعي كه با افزايش قيمت حامل های انرژی بدست مي آيد بايد به سمت توليد هدايت شود و سبب استخدام افراد بيكار شود،اين درحالي است كه بخش عمده ای از پول يارانه ها تبديل به خريد كالاهای خارجي مي شود.
ارسال نظر