گوناگون

فرانس ۲۴ از احتمال عضویت ایران در شانگ‌های خبر داد

پارسینه: شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ گزارش داد: احتمال عضویت ایران در سازمان همکاری شانگ‌های با توجه به خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ افزایش یافته است.

فرانس ۲۴ سفر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران به این نشست را موضوعی مهم خواند و افزود: به موازات نشست غرب (گروه ۷) در 'کِبِک' (کانادا) در چین نشست دو روزه امنیتی سازمان همکاری شانگ‌های با حضور ولادیمیر پوتین و حسن روحانی روسای جمهوری روسیه و ایران بر پا می‌شود.

تلویزیون خبری فرانسوی در ادامه گزارش خود افزود: مهمترین موضوعات دستور کار این نشست که با حضور هشت کشور عضو و چهار کشور دیگر در چین برگزار می‌شود، مساله امنیت منطقه‌ای و مقابله با تروریست و همچنین برخورد و چگونگی نحوه پاسخ دادن به اقدامات اقتصادی و اعمال تعرفه‌های (گمرکی) آمریکاست.

از دیگر موضوعات مهم این نشست تجارت و سرمایه گذاری و بررسی عضویت دائمی ایران در این سازمان است، گامی که به نظر تحلیلگران با توجه به خروج آمریکا از توافق ۲۰۱۵ (برجام)، احتمال آن افزایش یافته است.

حضور حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در این نشست حائز اهمیت است. در حالی که ایران چشم به عضویت در این سازمان دوخته است، انتظار می‌رود تمامی کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگ‌های در سایه خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و دور شدن ایران از مدار آمریکا و نزدیک شدن به دیگر متحدان، حمایت خود را از ایران اعلام دارند.

در نشست سازمان همکاری شانگ‌های که شنبه و یکشنبه ۱۹ م. و ۲۰ م. خرداد (امروز و فردا) در 'چینگ دائو' واقع در استان 'شاندونگ' در شرق چین برگزار می‌شود، رهبران و سران ۸ کشور عضو و ۴ کشور ناظر و همچنین مسئولان سازمان‌های بین المللی حضور خواهند یافت.

'حسن روحانی' رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز دیروز (جمعه) به دعوت 'شی جین پینگ' همتای چینی خود و به منظور شرکت و سخنرانی در هجدهمین نشست سازمان همکاری‌های شانگ‌های به چین سفر کرد.

علاوه بر ایران، روسای جمهوری روسیه، قزاقستان و قرقیزستان نیز بطور رسمی در این نشست شرکت می‌کنند.

سازمان همکاری شانگ‌های یک سازمان بین‌المللی است که در ۱۵ م. ژوئن سال ۲۰۰۱ توسط دولت‌های قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان در شهر «شانگهای» تاسیس شد.

در نشست این سازمان در سال ۲۰۱۶ میلادی در «تاشکند»، نمایندگان هند و پاکستان یادداشت‌هایی را برای عضویت ثابت در سازمان همکاری شانگهای امضا کردند و در هفدهمین نشست در آستانه قزاقستان این دو کشور به عضویت کامل این سازمان پذیرفته شدند.

اکنون جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس نیز از اعضای ناظر این سازمان هستند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار