رشد ۲۰ هزار واحدی شاخص/ حقیقیها دست به عصا شدهاند
پارسینه: شاخص کل بورس تهران امروز کمی بیش از ۲۰ هزار واحد، معادل ۱.۳۴ درصد رشد کرد و در پایان زمان معاملات، در تراز یک میلیون و ۵۴۱ هزار واحدی به کار خود پایان داد. این در حالی است که در جریان معاملات امروز، شاخص کل هم وزن نیز ۱.۹۹ درصد رشد کرد. از آن سو در جریان معاملات امروز حدود ۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در بورس و نزدیک به ۱۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان نیز در فرابورس معامله شد.
از آن سو، امروز نمادهای «وسخراج»، «وسفارس» و «هفارس ۰۱۴» بیشترین حجم عرضه را شاهد بودند و در مقابل، نمادهای «شسپا»، «ملت» و «خمحور» بیشترین حجم تقاضا را به خود اختصاص دادند. بیشترین میزان تغییر مالکیت از سمت حقیقی به حقوقی نیز امروز به نمادهای «شپنا»، «خبهمن» و «وکار» اختصاص پیدا کرد و از آن سو، بیشترین میزان تغییر مالکیت از سمت حقوقی به حقیقی نیز به نمادهای «وسینا»، «کمند» و «قشکر» اختصاص داشت.
حقیقیها دست به عصا شده اند
بازدهی بورس در جریان هفته کاری گذشته پس از مدتها صعود دستخوش نزول شد و ارتفاع نماگر اصلی هم برای یک روز به زیر سطح یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی بازگشت. هر چند درست یک روز بعد، بورس دوباره توانست تراز روانی مهم یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی را فتح کند، اما هنوز هم میتوان پرسید دلیل نوسان بورس در ماههای گذشته و صعود شاخص به سمت ترازهای بالاتر را چگونه باید تفسیر کرد؟
ماجرا از این قرار است که انتظارات تورمی با توجه به روشن شدنِ حدودیِ وضعیت مذاکرات هستهای از یک سو، وضعیت نگران کننده کسری بودجه از سوی دیگر و البته مشخص شدن حد و حدود کابینه دولت سیزدهم، اوج گرفته است. این عوامل، موجب رشد قیمت ارزهای خارجی در بازار ایران شدند و رشد ارز هم رشد بورس را رقم زد.
از توقف یک روزه بورس در مسیر رشد هم میتوان به طور کلی صرف نظر کرد، چرا که حتی تداوم هم نداشت. اما یکی از ویژگیهای تمایز مهم رالی اخیر بورس تهران، عدمتغییر مالکیت معنادار سهام از سرمایهگذاران حقوقی به حقیقی است که در عقب نشینی قیمت سهام پس از ۱۰ هفته رشد متوالی و هراس سهامداران از ادامه دار شدن این روند نزولی سبب شد تا در جریان داد و ستدهای هفته گذشته بورس تهران، بزرگترین خروج حقیقیها در ۱۴۰۰ ثبت شود. به این ترتیب در دومین هفته شهریورماه شاهد جابهجایی سهامی به ارزش ۲۵۲۱ میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بودیم که از اسفند ۱۳۹۹ تاکنون سابقه نداشته است.
به این ترتیب، به نظر میرسد حقیقیها دست به عصاتر شده اند و انتظار برخوردی مشابه آنچه که در نیمه نخست سال ۱۳۹۹ رخ داد، دیگر به شدت دور از انتظار است. با این همه، وضعیت بازارهای موازی به گونهای است که اکنون بورس دوباره برای میان مدت به بازاری با بالاترین میزان بازدهی تبدیل شده است.
ارسال نظر